Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תמונות מהגימקאנה באשדוד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אלוהים איזו גיאומטריה גרועה יש למיתלה הקדמי של ה-205 בקומפרסיה מלאה :shock:... איזה 6 מעלות קאמבר חיובי :-o!

מוטי

אפשר בעברית?

ותודה על התמונות לכולם!

שחר.

פורסם

מנת חלקי בג'ימקאנות הייתה תמיד בצד הארגוני ואף פעם לא יצא לי לעלות על המסלול; הן כמתחרה מין המניין והן למקצה בכדי להרגיש ולחוות, כך שאתמול הייתה הפעם הראשונה שהתחריתי בג'ימקאנה.

לא היו לי חששות או יומרות גדולות, באתי במטרה להנאות וללמוד מספורט מוטורי עממי, כולנו צמאים למירוצים וג'ימקאנות, וכשיש גוף שמתרומם ולוקח יוזמה, אני בעד. נכון שהמחיר קצת גבוהה, אבל להישאר בבית עם הז** ביד זה כבר לא הסגנון שלי.

כשראיתי את רוב המתחרים בקטגוריה שלי [עד 2000 סמ"ק] עולים לאימון ונוסעים לאט בכדי להכיר את המסלול, בחרתי בגישה אחרת - לתת בגז ולנסות בכדי שהטעויות יהיו על מקצה האימון ולא על מקצה מדידות הזמנים של התחרות. כמובן שלא יותר מדי גז – אחרת הייתי מוצא את עצמי מחוץ למסלול וישירות עם זאת – מחוץ לתחרות.

הגיר האוטומטי בפוקוס באמת מעצבן, הוא די מסרס את הנהיגה ובעיקר את השליטה במכונית, הוא מסרב להוריד הילוך כשאתה באמת צריך זאת, לכן צריך להיות מאוד מדויק בתגובות ולתת לרכב לזרום אחרת הטעויות יכולות להיות קריטיות, הן מבחינת הריכוז והשליטה במכונית והן מבחינת התחרות [גלישה מחוץ למסלול].

במקצה המדידה הראשון שלי קבעתי את הזמן ה-8 בטיבו אך עם זאת, הרגשתי שאני עושה לא מעט טעויות, התת היגוי שממנו סבלתי בכמה מהפניות היה די מעצבן ובלחץ התחרות קשה מאוד לתקן בזמן השהיה על המסלול, לכן למקצה מדידת הזמנים השני והאחרון הגעתי מרוכז ונחוש יותר לשפר את הזמן שלי, המטרה שלי הייתה לעלות לגמר שבו משתתפים 5 המתחרים שעשו את הזמן הטוב בקטגוריה, לאור הטעויות מהמקצה הראשון ולנוכח זמני ההקפה של שאר המתחרים הרגשתי שאני יכול לעשות זאת.

העובדה שמישל ואני נהגנו על אותה מכונית די תרמה לי, על הידע והניסיון [ובעיקר הכישרון] של מישל אין לי צורך לרשום, שמו הולך לפניו. הטיפים שהוא נתן לי מאוד עזרו לי לשפר את הזמן שלי עד כדי שנייה מהזמן של מישל, מה שהבטיח לי את העלייה לגמר בזכות הזמן הרביעי בטיבו [4 מאיות לפני המקום החמישי].

בגמר זינקתי שני אחרי גל עם ה-306XSi, בראשי עמדה לי המחשבה שאסור לעשות טעויות, ולמרות זאת, שוב סבלתי מתת היגוי שדי עיכב אותי במקצה, אך למזלי לא פסלתי.

כשיצאתי מהרכב ופיניתי אותו למישל נוכחתי לדעת שנהגתי עם מזגן דלוק! ההתרגשות והלחץ השכיחו ממני את הצורך לכבות אותו לפני הזינוק :turn-l: .

גל שזינק ראשון במקצה הגמר פסל פעם אחת [נגיעה בפילון כמדומני], כך שהוא קיבל עוד 3 שניות לזמן שקבע. הוא היה איטי ממני בקצת יותר מחצי שנייה.

מישל כהרגלו קבע את הזמן המהיר ביותר, ובראשי עמדה המחשבה שאם אני מסיים במקום השני – בשבילי זה כמו ניצחון, כי את מישל באמת קשה לנצח [חוץ מבקארטינג – שם אני נותן לו בראש :wink:].

לאחר מכן עלה אסף עם ה-205GTI שדי נלחץ ועשה לא מעט טעויות ועקב כך קבע זמן איטי מאוד – זה לא גורע מיכולות הנהיגה שלו, במקצים המוקדמים הוא קבע את הזמן השני בטיבו בקטגוריה ועל כך מגיע לו כל הכבוד!

אחרון היה ניר עם הקליאו ספורט המדהימה, וגם הוא, ממש בפניה האחרונה לקח איתו פילון לטיול – מה שהבטיח לי את המקום השני. ניר נהג לכל אורך התחרות בצורה מרשימה אך עם זאת אני חושב שהוא טועה בהערכה שלו, שכן עם לקיחת הפילון הוא בעצם לקח קו קצר יותר - מה שגרם לזמן המהיר יותר, אם הוא היה לוקח קו ארוך יותר [ועובר נכון את הפנייה] הוא היה קובע זמן איטי יותר [תקנו אותי אם אני טועה?!].

אני מאוד נהניתי ולא רק בגלל הפודיום, נהניתי לבוא ולהשתתף באירוע מוטורי מושקע ומאורגן, בראיה כאחד שעזר בארגון של אירועים דומים – ראיתי לא מעט בעיות. אבל אני חושב שאם כולם נהנו – זה זניח ואני בטוח שהחבר'ה ב'מסלולים' ידעו להפיק מסקנות ולהשתפר בהמשך.

אחרי החוויה הזו אני יכול להבין את אלה שנמנעים לבוא להתחרות, אך עם זאת אני חושב שבכדי להנאות מספורט מוטורי עממי, צריך לנסות ולחוות, אם לא תנסה - לא תדע אף פעם. אני סבור שצבירת ניסיון באירועים כאלה, משפרות את יכולות הנהיגה לאין שיעור וכמו שציינתי גם להנאות. גם ההסתודדות עם מנוסים יותר מעצימה את החוויה – ככה בונים תרבות נהיגה.

שבת שלום ומועדים לשמחה

אלון :smile:

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

אלון, נתתי לך כבר מחמאות ב-psi אבל זה פורום רחב יותר ומגיע לך אז:

כל הכבוד על הנהיגה ועל הוצאת זמן יפה כל-כך מהפוקוס :mm_yeah: (ויש רפרנס טוב של מישל לכמה אפשר עוד להוציא מהרכב ולא היית רחוק באמת).

לגבי הפילון שלי כנראה שלא שמת לב אבל אספתי לטיול את הפילון הרחוק. לא קיצרתי שום פניה לצערי. למעשה באותו רגע די הרגשתי שזה נגמר ורק אחרי עצירה מלאה והרהור רגעי כשאני רואה כמה אנשים מנפנפים בידיים בקו הסיום התעשתתי אז אם כבר נשמע לי שבזבזתי זמן (או שלא, ככה זה נראה מנקודת המבט המאוד לא אובייקטיבית שלי :wink:).

בכל מקרה את התוצאה הטובה ביותר בקטגוריה שלנו אני עשיתי (במוקדמות) ואת זה אי-אפשר לקחת לי :smile: את הגביע לעומת זאת אפשר בהחלט וזה גם מה שעשו לי :cry:

לא נורא, כפי שגם אלון אמר, לנצח את מישל זה אתגר לא קטן, אז אולי בפעם הבאה (או שפשוט לא תיתן לו את הפוקוס והוא יבוא עם רכב מקטגוריה אחרת, מה אתה אומר ? :wink:).

מעבר לזה סיכמת יפה מאוד את האירוע ואני מאוד מסכים עם כל מה שאמרת:

היה כיף (גם בלי קשר לפודיום) וכשיש סוף-כל-סוף אירוע מוטורי פה לא אומרים לא.

אני גם לא מבין למה כולם לוקחים את הסיבוב היכרות ב-slowmotion, אני גם קרעתי אותו אבל מצד שני עשיתי בקושי חצי ממנו כי אחרי הסיבוב הראשון יצאתי בטעות החוצה לקו הסיום :???: (אז אולי בגלל זה אמורים לעשות את זה לאט ? כי זה סיבוב היכרות... :roll:).

ואסף באמת נהג טוב ועזר לנו עם כמה טעויות קריטיות בגמר. הוא בהחלט היה מועמד לפודיום.

וכל הכבוד גם לגל עם ה-306 ששמר על נציגות psi אמיתית בגמר (אנחנו לא באמת נחשבים).

רק לא הבנתי דבר אחד: למה אמרת שאחרי החוויה הזאת אתה יכול להבין אנשים שנמנעים מלבוא להתחרות ?

ניר

פורסם

תגידו ה-205 הזאת היא 1.9 מקורית?

אם אני זוכר נכון כתוב לו 1.6 על האוטו (קשה לראות בתמונה).

בקשר לג'ימקנה, הטעות בגמר, שעלתה לי ב-3 שניות קנס, היא עצירה מאוחרת מידי בקו הסיום.

הקטע המתסכל הוא שמודד הזמנים אמר לי שהגלגל האחורי שלי עבר את הקו ב-15 ס"מ !!

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

פורסם
למה אמרת שאחרי החוויה הזאת אתה יכול להבין אנשים שנמנעים מלבוא להתחרות ?

החשש מפדיחות וחוסר הצלחה.. ראיתי את זה על אנשים שנכחו במקום ולא השתתפו, זה גם מבצבץ בחלק מהתגובות בפורמים השונים.

כל אחד מאיתנו יכול לפעמים לפקשש [מישל במקצה האימון אסף פילון בגודל בית :wink:]. תמיד הסתכלתי על האירועים האלה מבחוץ - אף פעם לא התחריתי בג'ימקאנות.

תודה על המחמאות ואכן את הזמן המהיר ביותר בקטגוריה אי אפשר לקחת ממך - יישר כוח!

לגבי הפילון בגמר - אם אני זוכר נכון, אספת את הפילון שהיה נמצא על הקו הפנימי [צד ימין של הרכב] ועקב כך - קו קצר. זה מה שאני זוכר בכל אופן, כמו שציינתי בהודעה הקודמת - יכול להיות שאני טועה.

בקשר לג'ימקאנה {זה בשביל מישל :wink: }, הטעות בגמר, שעלתה לי ב-3 שניות קנס, היא עצירה מאוחרת מידי בקו הסיום.

הקטע המתסכל הוא שמודד הזמנים אמר לי שהגלגל האחורי שלי עבר את הקו ב-15 ס"מ !!

15 ס"מ ממקום ראשון.. :shock:

אגב, יש איזה מלאך שצילם בוידאו או דיגיטלי את הפוקוס שלי [כסופה]?! לא מצאתי אף תמונה ברשת..

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

יאללה איזה חבל שלא באתי!

כל כך רציתי לבוא...

מישהו יודע מתי יהיה אירוע כזה שוב או דומה?

GUNS DONT KILL PEOPLE

PEOPLE KILL PEOPLE

פורסם
החשש מפדיחות וחוסר הצלחה.. ראיתי את זה על אנשים שנכחו במקום ולא השתתפו, זה גם מבצבץ בחלק מהתגובות בפורמים השונים...
אנשים חושבים שיילמדו לנהוג בג'ימקאנה בהתכתבות :roll:..

מוטי

פורסם

מישהו יכול להסביר לי בבקשה איך הוא עשה בתמונות את הלוחית רישוי ככה??

איך הוא שם את הצבע ככה חלק??

בכל תוכנת עריכה של תמונות אפשר לעשות את זה בקלות. קרא את ה Help.

וניר אכן פגע בגמר בקונוס החיצוני. זה שבצד שמאל של הרכב כך שהוא לא לקח נתיב קצר, וחבל באמת שהוא האט אחרי הפגיעה במקום להמשיך לתת בגז. הכמה עשיריות שניה שהוא היה חוסך היו עשויות להביא אותו למקום אחד גבוה יותר בסיום.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...