Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשמשלבים לראשון ועוזבים את הגז (או נותנים מספיק כדי שהוא לא ייכבה) זה בד"כ מספק בפקקים והרכב לא נכבה.

אתה בטוח שהכל בסדר בקרבורטור שלך? (או משהו אחר אולי?)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צביקה צודק, ואתה משלם על הטיפשות של המורה נהיגה שלך.

ולחשוב שהמורה מעביר תחתיו עוד מאות תלמידים... בושה!

ולפותח השרשור, אני לא רוצה לבאס אותך.

קח את זה בקלות.

אבל אני ממליץ שתלך לאיזה חבר, מבוגר, שטיפה מבין ומנוסה בנהיגה-

שרק יעשה איתך סיבוב קטן ...ויתן כמה טיפים.... כי כולנו לא תמיד היינו חכמים....

פורסם

Igor_STI, כמובן שברמזורים אני לא עם קלאצ' חצי לחוץ, אבל מה שכן - לפעמים אני על ראשון ואז הקלאצ' נשאר לחוץ עד הסוף. האם זה בסדר? או שעדיף להעביר לניוטרל ולשחרר את הקלאצ'?

Arilou, אצלי באוטו כשאני על ראשון ומשחרר את הגז, אם הקלאצ' לא לחוץ האוטו נכבה. זה אומר שיש בעיה בקרבורטור?

omri_t, תודה על ההצעה. אחפש מבוגר שיש לו ידע בנהיגה שיבדוק איך אני נוהג.

פורסם

דיוויד קבל את כל ההצעות של כולם שרשמצו מעלי גם יחד!

המנע מהחזקת רגל ממושכת על דוושת המצמד, וכל עוד רגלך על דוושת המצמד, המנע מלחיצה על דוושת התאוצה!

בעת עמידה בפקק, או לפני זינוק בעליה, שמור את רגלך השמאלית על דוושת המצמד, לחוצה עד לסוף,

ואת רגלך הימנית על דוושת הבלם, כדי למנוע הדרדרות, עזוב את דוושת הבלם, ועבור לדוושת התאוצה, רק כשרגל שמאל שעל דוושת המצמד, בשלבי ההפרדה הראשונים, תזמן זאת יחד, עם מינימום דלק עד לעזיבה המקסימלית של המצמד!

השחיקה הגדולה היא בשלב הבינים כשהרגל השמאלית לפני ההפרדה הסופי והסלד גבוה מדי, בקטע זה

שחיקתו הגבוהה ביותר, לכן עזיבה מהירה ביותר של דוושת המצמד( בלי לזרוק את הרגל כמובן), ועם

גז מינימלי, תמנע שחיקה של המצמד( קלאטץ), לחיצה על המצמד עד לסופו , בעת המתנה ברמזור , כמעט אינה גורמת נזק!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
דיוויד קבל את כל ההצעות של כולם שרשמצו מעלי גם יחד!

המנע מהחזקת רגל ממושכת על דוושת המצמד, וכל עוד רגלך על דוושת המצמד, המנע מלחיצה על דוושת התאוצה!

בעת עמידה בפקק, או לפני זינוק בעליה, שמור את רגלך השמאלית על דוושת המצמד, לחוצה עד לסוף,

ואת רגלך הימנית על דוושת הבלם, כדי למנוע הדרדרות לחיצה על המצמד עד לסופו , בעת המתנה ברמזור , כמעט אינה גורמת נזק!

בברכה

צביקה

צביקה מצד אחד אתה רושם להמנע מלחיצה ממושכת אבל מצד שני רושם שאין נזק.

העניין הוא שיש נזק

מיסב הלחץ ידפק וגם השמש תאבד את הגמישות לאט לאט.

עדיף תמיד לעמוד בניוטראל.עם קצת תרגול זה בא בקלות ואני עושה את זה כל היום בעליות החדות בירושלים.

וגם יש מנוחה לרגל..

פורסם

צביקה, המון המון תודה על העזרה :)

אקח את הדברים שכתבת לתשומת ליבי, מחר בבוקר האוטו אמור להיות מוכן ואז אתחיל עם התרגול.

רק 2 שאלות לסיום,

אתה כותב "השחיקה הגדולה היא בשלב הבינים כשהרגל השמאלית לפני ההפרדה הסופי והסלד גבוה מדי",

למה אתה מתכון סלד גבוה מדי?

שאלה שניה, האם היה עוד 200 שקלים על מצמד מקורי של פיג'ו?

ceyal, סתם בד"א גם אני ירושלמי מבואס מהעליות..

פורסם

אתה חייב להתאמן בזריזות רגליים, שום בלם יד ושום נעליים.

בעלייה פשוט קלאץ וברקס, ובזריזות טיפה גז ושחרור קלאץ' מיידי עד לנקודה הקריטית, ומשם שחרור עדין אך זריז ביותר. רק להתאמן, הנקודה הקריטית בקלאץ תעזור לך להמנע מעליית טורים מטורפת בכך שהוא יתחיל ל"תפוס" את המנוע ומשם קצת גז וקלאץ זריז, זה הכל, רק להתאמן! תנסה הרבה זה יבוא לך בקלות בסוף...

בתור אחד שנהג עם טנדרים ועגלות עמוסות בכמה טונות... שם אין ברירה.

פורסם

דרך אגב, גם ברוורסים, עדיף לתת שחרורים קצרים של הקלאץ שיתנו תנופה קלה לאוטו מאשר להחזיק קלאץ חצי לחוץ...מה שכולם אוהבים לעשות...

פורסם

אם כבר - אז יש לי שאלה - כשאני מכניס הילוך ראשון. ונוסע על טורים (900 נראה לי) האוטו שט יפה מאוד ולא מקפץ.

כשאנו לוחץ על הגז מהר - הוא לא מגיב ישר - הוא מקפץ קצת איזה שניה ואז מתחיל להגיב יפה.

זה טבעי ? משום מה נראה לי שכל הגיר רגיל ככה. אבל לא יודע.

אגב לא יודע אם זה קשור - אבל הקלאצ' שלי מתחבר ממש למעלה - הוא טיפה שחוק.. יש קשר?

:silly: Cx5 - 2012

פורסם

הי שמר,

התכוונתי לשאול האם היה שווה עוד 200 שקלים על מצמד מקורי של פיג'ו.

הלא מקורי עלה בערך 800, והמקורי 1,000.

אגב, חזרתי מקודם עם האוטו, הוא רצה בסה"כ 1,200 כי הוא גם הרכיב תושבת חדשה (אין לי מושג מה זה), חבר שלי שהוא חבר שלו הוריד אותו ל1,000 מזומן.

פורסם

לפיז'ו יש שני מצמדים נפוצים בארץ.

LUK , מצמד גרמני.

VALEO , מצמד צרפתי , שהוא גם המצמד המקורי . ניתן להשיגו כחלק מתוצרת VALEO , בקופסה ירוקה ,או כחלק מתוצרת פיז'ו , בקופסה האפורה.

למעשה זהו חלק זהה לחלוטין , רק שבפיז'ו אתה מקבל אוטומטית אחריות לשנה כנגד פגמים במוצר (לא כנגד שימוש לא נכון ,כמובן). מעשית אין שום הבדל בין השניים , זה שיקול שלך (אם יש הבדל כספי בין שני החלקים. תלוי מי ואיפה קונה את החלק).

אם מדובר ב-LUK - הקלאץ' מעולה , טיפה פחות רך (קפיצים שונים בדיסקת הלחץ) - אבל ההבדל שולי.

בקיצור - אם זה אחד משני המוצרים הנ"ל - אין הבדל מכני אמיתי , השיקול הכלכלי הוא שלך.

פורסם

תודה שמר על התגובה המפורטת,

אינני יודע איזה מ2 הסוגים של הקלאצ' הוא שם אצלי באוטו, אשאל אותו בפעם הבאה שאהיה שם.

עוד דבר אחד שקצת מטריד אותי, כשנסעתי עכשיו מחוץ לעיר שמתי לב שאת כל ההילוכים הוא מעביר חלק לגמרי, אבל הילוך ראשון ורוורס צריך קצת להפעיל כוח. זה בסדר שזה כך?

• תוכן חדש...