Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ROAD TRIP � מחפשת שותף למסע בזמן � ROUTE 66

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ROUTE 66 היתה ונשארה הדרך המפורסמת ביותר במערכת הכבישים המהירים בארה"ב, אשר תחילתה בשיקגו מדינת אילינוי , דרך מיסורי, קנזס , אוקלהומה, טקסס, ניו מקסיקו, אריזונה וסופה בחופיה של סנטה מוניקה בקליפורניה , באורך כולל של 3,940 ק"מ (כמעט כמו המרחק בקו אווירי מישראל לגרמניה).

הדרך חדלה להיות שמישה סופית בשנת 1985, כאשר מערכת כבישים מתקדמת החליפה אותה, למרות זאת הרבה מאד אמריקאים נהנים מהנוסטלגיה הקשורה לדרך זו והדרך הוכרזה לא רשמית כדרך היסטורית במדינות אותן היא חוצה וכיום היא שוב מסומנת במפות השונות.

אני מחפשת אותך שותף, לנסיעה לזמנים עברו וביחד אתך לגלות ולראות איך אמריקאים טיילו ותרו בין השנים 1920-1960

ביחד אתך נבקר בערים ובעיירות הציוריות, תחנות הסחר, תחנות הדלק, אתרי תיירות, דיינרים שלאורך "אם כל הדרכים", נוריד מהלך ונהנה ממראה ערמות החציר והעשן המתמר מהארובות, נעבור בעיירות בהן הזמן עצר מלכת ואשר לא השתנו על אף שהדרך המהירה החדשה כבר לא עוברת שם מזה כמה עשורים, נטעם המבורגרים אמריקאיים אמיתיים ועסיסיים כמו שהיו אז וכמו שאמורים להיות, נעצור בצידי הדרךבמוהבי ונאזין להמיית מיליון הגלגלים שחלפו שם.

נקנה לנו אולי קאדילק דה-וויל 59???, מזג האוויר יאפשר לנו לנסוע במכונית פתוחה, בא נתחיל במסע

באילינוי , נעצור ליד בקבוק הקטשופ הגדול בעולם שנבנה ב1949 ושוחזר מחדש ע"י תושבי קולינסוויל בשנת 1993.

http://www.legendsofamerica.com/IL-Collinsville.html

אנחנו חייבים לבקר בליטשפילד, שמעתי כי שם נמצאת אחת מהמסעדות הטובות באזור , אנחנו ממש חייבים לנסות , שמה הוא "אריסטון קפה", כאן ננוח קצת לפני שנמשיך.

http://www.legendsofamerica.com/IL-Litchfield.html

מיסורי התחנה הבאה- קארת'ייג' עיירה קטנה ששימשה 20 שנה מאוחר יותר מודל לתפאורה של הסרט "בחזרה לעתיד" , מכיון שהערב הגיע אולי כדאי שנשאר ללון פה, ב- BOOT MOTEL, אולי אפילו נקבל את החדר שסמל המין האמריקאי קלארק גייבל לן בו, מי יודע אולי תקבל השראה....

http://www.legendsofamerica.com/MO-Carthage3.html

קנזס - אחרי לילה כזה מה יותר טוב לארוחת בוקר מפאי אמריקאי טעים ב- Murphey’s Restaurant, בשנת 1876 המבנה שמש בנק שנשדד ע"י ג'סי גיימס.

http://www.legendsofamerica.com/OZ-BaxterSprings2.html

אוקלהומה – ויניטה – בעיר מוזיאון שכולל מוצגים הקשורים לצ'ירוקי ונתיב הדמעות, על כי כפו עליהם לצעוד ברגל מקרוליינה הצפונית לויניטה בשנת 1830, בויניטה מתקיימת כל שנה באוגוסט תחרות רודיאו (על שם וויל רוג'רס) מאז שנת 1935, כמו גם פסטיבל "צדפות" שנתי, באמצע ספטמבר המוכרות יותר בשם "אשכי שור" (ישר מהתחרות).... והכי חשוב מקדונלדס שבזמנו נאמר כי היה הגדול בעולם.

טקסס - לא !!! אתה לא הוזה, אילו באמת תריסר קאדילקים שתולים עם האף בחול – CADILLAC RANCH שעיצובה השתנה מפעם לפעם בין השנים 1949-1964, כל המכוניות נקנו ממגרש גרוטאות ולפני שנשתלו באדמה , כל החלקים רותכו על מנת שלא יושחטו

ניו מקסיקו – סנטה פה- הייתי מציעה שאולי נשאר ללון פה במלון LA FONDA אבל אולי במחשבה שנייה לא כל כך כדאי, ספרו לי כי זהו מלון רדוף רוחות , בשנת 1607 בלובי התקיימו משפטים וגם הוצאות להורג....ברררררר

אריזונה - אאוטמן – נראית כמו טקסס ראנץ' שלנו ...אמנם עיירת רפאים , אבל הפעם מצאתי מלון כלבבי, מלון אאוטמן – שוב קלארק גייבל בילה פה את ליל כלולותיו עם קרול לומבארד, ולאור השפעתו הקודמת עליך שידור חוזר יתקבל בברכה.

קליפורניה –

וויקטורוויל – המקום היחיד בעולם בו יש מוזיאון המוקדש לאומנות הריקוד האקזוטי וסטריפטיז , בנוסף ישנו מוזיאון "אם כל הדרכים" מוזיאון ROUTE 66 עם תצוגה לא גדולה אך מתרחבת של תמונות , שלטי דרכים וכל הקשור לה.

לוס אנג'לס – המקום היחיד שהדרך עדיין קיימת ומתועדת ע"י שלטי חוצות, בבברלי הילס, הוליווד, שדרת סנטה מוניקה המפורסמת וסאנסט בוליוורדס.

סנטה מוניקה – "אם כל הדרכים" מסתיימת כאן בצידה המערבי של היבשת במצוק הנושק לאוקינוס השקט

וכך ישובים מחובקים מול השקיעה עוד דקה, רק עוד רגע קט לפני שאנו חוזרים מהמסע בזמן, נאזין לרדיו KCMG-FMלשיר http://members.cox.net/jdmount/route_66.aif

וחידה לקינוח מי הזמר???

קצת סבלנות לוקח זמן מה להורדה

השתדלתי לציין לפחות אתר אחד נבחר בכל מדינה, כמובן כל האתרים האחרים לא פחות מעניינים ,על כן אני מצרפת שני אתרי אינטרנט , שלטעמי ולדעתי הם הטובים ביותר לתאר את ROUTE 66

האחד הינו תיאור המסלול וכיוונים

http://www.roadtripusa.com/route_66/illinois.html

השני הוא כולל גם תמונות והסברים על כל אחד מהאתרים במדינות השונות

http://www.legendsofamerica.com/66-Illinois.html

Are You Ready For The Rendezvous!

September 15 - 18, 2005

זהו ה- ROAD TRIP שלי ומה שלכם??? באיזו תחנה ומתי אתם הייתם עוצרים במסע בזמן???

אירית

66.jpg

054SnowCap.jpg

CADILLAC.jpg

GAS STATION.jpg

GET YOUR.gif

ROAD 66.jpg

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אירית

הדרך הנכונה לעשות זאת היא על גבי הארלי דיוידסון (המלך) מעילי עור, קעקועים, ובנדנות...

הלואי....רן

בינתיים לומדים על הכביש לעיר האוהלים....

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הזמר הוא באדי הולי?

מה לעשות ובארצנו הקטנה בדרך כלל מסעות נוסטלגייה בדרך כלל ניקשרים לנושאים צבאיים...

לדוגמא,בשבילי כל טיול ברמת הגולן הוא מסע נוסטלגי לא קטן.הכביש בין רמת מגשימים לקצרין,אבן דרך 24,היה גיא בכביש,שאם היית מספיק מהיר יכולת לעוף באוויר...,הכביש בין צומת אפיק לרמת מגישמים,שנ.נ היה מגיע בו ל 120,או הדרך למושב אליעד שהיינו נוסעים בו בפרינץ 1000 שמצאנו במזבלה של המועצה(מניעה ונוסעת!,רק שהיה לה שני מיספרי רישוי שונים-אחד קידמי ואחד אחורי...).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הרעיון שתרשמו חוויות טיול אמיתיות ו/או נשגבות באשר הן, לחלק לא קטן מאיתנו טיול כזה הוא בגדר חלום בלתי נשגב, אבל בדמיון הכל אפשרי ובר השגה.

אני הספקתי לטייל בחלק לא קטן של המסלול, אולם בהחלט הייתי רוצה לעשות השלמות וגם חזרות על... אולם בגלל הנסיבות כנראה זה לא יקרה כפי שרזי ציין.

ירון מאיר - בא נתחיל במפגשישי, זה עדיין בר ביצוע ופחות מסובך הלא כן???

חן - זה לא באדי הולי, ובכל טיול יש מקסם ותפארה גם אם זה לא בארה"ב.

יוסי - PICK-UP במובן שהתכוונת אליו יכול להתקיים אך ורק כאשר ישנם מועמדים, בשלב זה עדיין זו ""הזמנה פתוחה"" (לכאורה)

בוודאי יש לכם חלומות שתפו אותי (לא רק בה"פ) ואת האחרים.

אירית

פורסם

בשבילי כל טיול לבקעת הירדן הוא כאילו ביקור בחנות ממתקים לילד קטן.

יש המון המון מכוניות זרוקות בצד הדרך בתעלות, שמהן ניתן להוציא המון המון חלקים - והשקט שמסביב...

הביקור האחרון שלי היא לפני שלוש שנים, הרבה לפני שבכלל חשבתי על אספנות אבל הרכבים בצד הדרך קסמו לי. אין מצב שאני נוסע לשם לבד אני לא מכיר את הדרכים, וגם אם כן, לא נראה לי הגיוני שאני אומר: "עשה טובה אמיגו, עצור שנייה בצד אני רוצה לפרק כמה חלקים מהגרוטאה שבתעלה" :-D

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

המסלול שלי בארץ:

מתחיל מטירת הכרמל דרומה בכביש הישן לכוון זכרון, הבננות, הפיתול במעבר הרכבת, השוק בפרדיס, המסעדה בבנימינה (שבילדותי עוד נשאה את שמה מימי המנדט Way-Side House), , הבתים הנמוכים, האקליפטוסים ליד אור עקיבא. אחר כך שמאלה (מזרחה) דרך פרדס חנה וכרכור עד לצומת מחנה 80 והמזנון של היהודי הזקן שלא השתנה מאז שאני הייתי בסדיר, מזרחה לואדי ערה ולבתים הנמוכים, מעבר בתוך עפולה ועצירה בתחנת הרכבת ומשם לכוון בית שאן בין הקיבוצים והדקלים בדרך.

נופי ילדות שלא כל כך השתנו.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
המסלול שלי בארץ:

מתחיל מטירת הכרמל דרומה בכביש הישן לכוון זכרון, הבננות, הפיתול במעבר הרכבת, השוק בפרדיס, המסעדה בבנימינה (שבילדותי עוד נשאה את שמה מימי המנדט Way-Side House), , הבתים הנמוכים, האקליפטוסים ליד אור עקיבא. אחר כך שמאלה (מזרחה) דרך פרדס חנה וכרכור עד לצומת מחנה 80 והמזנון של היהודי הזקן שלא השתנה מאז שאני הייתי בסדיר, מזרחה לואדי ערה ולבתים הנמוכים, מעבר בתוך עפולה ועצירה בתחנת הרכבת ומשם לכוון בית שאן בין הקיבוצים והדקלים בדרך.

נופי ילדות שלא כל כך השתנו.

במוסטנג??? אפשר להצטרף???

אירית

פורסם

לי יש כמה שאיפות :

הראשונה והיותר קלה היא חוצה ישראל דרך השטח(עם האופנוע).

עכשיו דווקא התחלנו החבר'ה לדבר על העניין וכנראה שנעשה זאת באחת החופשות הקרבות.

ולחוצה ישראל הזה יש כמה גרסאות אצלי בראש(גם עם הBSA או הNORTON שמחכים לסיום השיפוץ ,ולא מהשטח כן?!).

השנייה היא COAST TO COAST בארה"ב ולחזור דרך אולי כביש 66 :-P .

וכל זה גם על אופנוע,איזה אופנוע לא ידוע בדיוק אבל בינתיים לחבר יש הרלי ROAD KING למי שמכיר.

אבל אני סולד יותר לכיוון אופנוע ספורט תיור(ולא אני מוותר על התענוג בלעשות זאת עם אופנוע ישן).

רק שהעניין הזה הוא יותר בעייתי בגלל חפיפת הזמנים החופשיים שלי ושל שותפיי לרכיבה(שגרים שם).

אבל מי יודע אולי העניין יסתדר ויהיה בר ביצוע.

אממ וזהו אחרי כל זה בטוח אני אפתח לי דברים חדשים יותר מאתגרים.

לבינתיים זה מספיק.

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

והמזנון של היהודי הזקן שלא השתנה מאז שאני הייתי בסדיר,

כשחילצנו את הוויליס מפרדס חנה, נדב החליט שנאכל משהוא אצל הזקן..

משקולי צנעת הפרט רצופה רק תמונת הוולייס

ווילי22.jpg

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
במוסטנג??? אפשר להצטרף???

אירית

המוסטנג דווקא מתאימה לדרך 66 בארה"ב.

כאן הייתי לוקח את הויליס...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

ה-ROAD TRIP שלי מרוחק מארה"ב ומישראל. אני רוצה לעשות טיול סובב סקוטלנד. חלקית עשיתי את הסיבוב, אבל לא נהגתי.

ליסוע מיורק לאדינבורו, משם לאברדין, דנדי, לעבור דרך לוך נס ושאר חבריו (הם 5 במספר), לרדת לגלסגו ומשם חזרה לאדינבורו.

בדרך לעצור ליד כל טירה שנקרית בדרכי, ליד כל אגם עם נוף ששוה צילום, ליד כל MOMUMENT סקוטי אפשרי ולהנס לכל מפעל ויסקי שיש בדרך.

הייתי מרחיבה את הטיול לאיים של סקוטלנד אבל אני לא מכירה את הערים שם.

לישון באכסניות מקומיות ולאכול FISH AND CHIPS.

חלום שאולי אני אגשים בגיל 22

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

• תוכן חדש...