Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם דוד שלי מאנגליה שמגיע לארץ חודש בשנה, קונה רכב בלי מיסים. האם גם אני יכול לנהוג בה? בעיקר כי אני זה שיוכל לקחת את הרכב למוסך במקומו, וגם זה יהיה רכב גדול, ויתאים לי לקחת כשאני יוצא עם משפחה. הרי לי יש רכב, DL.

הוא ביקש ממני לבדוק לו את האפשרות לקנות רכב פה, ואני מנסה לבדוק אולי לא יהיה לו תועלת ברכב שלו על פני רכב שכור כל פעם. בכלל זו בעיה להשאיר רכב חודשים,אם אני לא אשתמש לפעמים. לא? יש קישור לשרשור מה הנזקים? מישהו יכול לפרט? תודה.

פורסם
אם דוד שלי מאנגליה שמגיע לארץ חודש בשנה, קונה רכב בלי מיסים. האם גם אני יכול לנהוג בה? בעיקר כי אני זה שיוכל לקחת את הרכב למוסך במקומו, וגם זה יהיה רכב גדול, ויתאים לי לקחת כשאני יוצא עם משפחה. הרי לי יש רכב, DL.

הוא ביקש ממני לבדוק לו את האפשרות לקנות רכב פה, ואני מנסה לבדוק אולי לא יהיה לו תועלת ברכב שלו על פני רכב שכור כל פעם. בכלל זו בעיה להשאיר רכב חודשים,אם אני לא אשתמש לפעמים. לא? יש קישור לשרשור מה הנזקים? מישהו יכול לפרט? תודה.

מבלי לבדוק, אהמר ואומר לך כמעט בוודאות שלא תוכל (מבחינה חוקית) לנהוג ברכב של תייר או של מישהו שלא צריך לשלם מס כמו כל אזרח רגיל (אינני מדבר על מקרים מיוחדים כגון נכים) אחרת כולנו היינו עושים קומבינה (לא שאין כאלה שעושים זאת, בייחוד במקרים של עולים חדשים) שקרוב/חבר מחו"ל ירכוש עבורנו (תחת שמו כמובן) רכב במחיר שפוי יותר ואז לנהוג בו בארץ...(לעניין לקיחת הרכב למוסך, הרי שהרכב יצטרך להשתנע אליו ובחזרה ע"ג גרר). קח בחשבון שאם תנהג ברכב ללא אישור חוקי לכך הרי שהביטוח לא יכסה אותך בעת תאונה.

כמו כן לרכוש רכב בשביל חודש בשנה נראה כדבר ממש לא משתלם (רק הביטוח השנתי יעלה לו כמו חודש של השכרת רכב ואף יותר מכך, שלא לדבר על ירידת הערך בזמן שהרכב יושב בחנייה...). עם זאת אין מניעה חוקית לכך שהרכב שהוא ירכוש לא יוכל לשבת בצד חודשים (רצוי שיהיה מבוטח). מבחינת נזקים, מן הסתם לרכב יהיה בלאי מבחינת צינורות וצמיגים שיתייבשו וכל התופעות הנלוות לרכב שלא הוזז במשך תקופה ארוכה.

בקיצור, לטעמי עדיף לרדת מכל הסיפור הזה.

פורסם

קיצור, חוץ מלצוטט את ההודעה שמעליך לא חידשת דבר.

הבלאי החמור בישיבה לזמן ארוך אינו בגומי, למרות שהוא גם ניזוק, הוא לא הנזק החמור שעליו מדובר כשרכב יושב לתקופה. כמו שכתבתי, מן הסתם אי אפשר מבחינת החוק, עכשיו ביררתי, יש הגבלה בחוק שרק בעל הרכב ואשתו או משהו כזה, יכולים לנהוג ברכב כזה.

נשארה השאלה מהם הנזקים כשרכב יושב זמן ארוך, איך עורכים כותרת?

• תוכן חדש...