Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7633 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהג נוהג בכביש החוף אחרי רכב בנתיב השמאלי מבין 2 נתיבים. הרכב נסע במהירות של כ-80 קמ"ש.

לאחר כ-3 ק"מ שבהם עמעם לו באורותיו, התייאש, עקף אותו מימין ואח"כ חזר לשמאלי והמשיך בדרכו.

שוטר עצר אותו והגיש נגדו דו"ח בגין עקיפה מימין.

בנסיבות ציין השוטר את נסיבות העבירה, אך לא ציין אם היו רכבים מסביב ואם היה היחיד שחלף על פני הרכב מימין.

האם הגנת היוצא מן הכלל לעקיפה מימין: טור ימיני הנוסע מהר מהטור השמאלי, תעמוד להגנת אותו נהג?

הרי אדם בר דעת לא ימשיך בנסיעה במהירות בלתי סבירה לאורך עשרות קילומטרים אחרי עבריין, שאינו שומר על הימין. אמנם החוק היבש אוסר על עקיפה מימין, אבל האם אין גבול?

פורסם

לשוטרים היום אין להם סדר עדיפויות, השוטר היה צריך לתת דו"ח לנהג שנסע בנתיב השמאלי, על אי שמירת הימין, זה עבירה יותר חמורה מעקיפה מימין ואפילו יותר נקודות.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

איש חכם פעם אמר לי "לא חכמה לגנוב, חוכמה לא להיתפס"...

אז, כולנו עברינים... מה לעשות, אפילו משה לא היה צדיק מושלם וחטא...

אני לא מהבהב ולא צופר, יש לי ניסיון רע מאוד עם זה... יש כאילו שפשוט נותנים ברקס באמצע איילון, או מנסים להוריד אותך לשוליים. או בהיזדמנות הראשונה יצאו מהאוטו ויכניסו לך מכות "על זה שהעזת לצפצף לו..." אנא, תחסכו מעצמכם את ה"תענוגות" האילו.

לעניין, למה הוא חזר מלכתכילה לשמאלי שוב?! אם הוא היה עובר לימני, מחכה כמה שניות ואז מאיץ במתינות זה לא ניקרא עקיפה... "הוא חולף על פניו", ובמיוחד אם אתה נישאר בימני כל הזמן. שוטר עצר אותי פעם כשנסעתי בימני וחלפתי ככה על פני רכב אחר...

תמצית השיחה:

שוטר:"עקפת מימין"

אני:"שאלה, אני סטיתי מהנתיב שלי? אתה נוסע אחרי כבר די הרבה זמן, ואני בימני, במהירות החוקית, לא?"

שוטר:"כן..."

אני:"אפשר ללכת?"

שוטר (ברגע של חוכמה עילאית):"כן, אבל אל תעשה את זה שוב..."

אדיוט...

זו היתה תמצית השיחה, בערך...

לעקוף אסור מימין, יש סעיף בחוק שאומר שמותר לחלוף על פני רכב אחר, לרבות בפקקים, יציאה מרמזור וכו'...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

עד כמה שזכור לי עקיפה היא לאו דווקא סטיה מנתיב, חליפה על פני רכב, וחזרה לנתיב. עקיפה היא מעבר על פני כלי רכב אחר. ועקיפה מימין מותרת רק במקרה שהרכב הנעקף משמאל הוא בנתיב פניה שמאלה בלבד, במקרה שהרכב העוקף מימין הוא בנתיב פניה ימינה בלבד, במקרה שהרכב העוקף הוא רכב תחבורה ציבורית בנתיב תחבורה ציבורי או במקרה של עומס תנועה וטור ימני שלם הנוסע במהירות גבוהה יותר מטור שמאלי שלם.

לדעתי, הצלחת לשכנע את השוטר בגלל שהפגנת בטחון והוא חדש (אולי בצדק...) בבורותו - אבל הצדק היה איתו.

פורסם

ז"א שאם מישהו יזחל ב56קמ"ש בנתיב השמאלי בכביש בין עירוני, אסור "לעקוף" אותו בנתיב הימני? והמקסימום שהמותר הוא רק לזחול אחריו או במקביל אליו? :shock:

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

לא צריך לזחול:

אנשים כאלה צריך לעצבן עד שיבינו איפה "חטאו".

לרוב המזדחלים לא מבינים את הרמזים(וינקר שמאל ואור גבוה) הם מבינים צפירות ותנועות ידיים.

היה שרשור על השיטות בהם אנשים פה מהפורום רומזים או מבקשים מהרכב שבצד שמאל לפנות את הנתיב.

פורסם

יותר מידי דברים לא הגיוניים!

אופל אסטרה צודק...

עם מישהו נוסע בנתיב השמאלי לאט ואתה נוסע על הימיני במהירות המותרת אך יותר מהר ממנו זה לא עקיפה!

למיטב ידיעתי עקיפה זה להיות מאחורי מישהו לעבור לנתיב השני ולחזור לנתיב שלו אחרי שעברת אותו.

אך עם יש מספר נתיבים וכל אחד נוסע במהירות שלו ואחד מחליט לנסוע כ 20 קמ"ש מתחת למותר בנתיב השמאלי אז הוא מחייב גם את הנתיב השמאלי? ---> לא!!

PIAGGO MP3 250LE

RENAULT MEGANE COUPE 2004 1.6L

CHEVROLET ALERO 2002 2.2L

PIAGGO VESPA SS 181CC 1966

פורסם

אל תישכחו שהשוטר הוא גם בן אדם (באמת!!!)...

אם מדברים אלהם יפה ובהבנה, יש סיכוי טוב שהעברה תהפוך לאזהרה בעל פה.

את אבא שלי תפסו בכביש שבין טבעון ליגור, על 140. למה? ככה, לא משנה התרוץ (כביש שומם, ראות מצויינת, ואוטו טוב ובעיקר רצון להגיע לאיזה מקום מהר :wink: )

השוטר שעצר אותו אבר לו "אתה יודע כמה נסעת"

אבא שלי ענה, כן, אני אדיוט, אני יודע, SORRY...

השוטר, טוב, מה אתה חושב שאני צריך לעשות?

אבא שלי ענה לו, תעשה את העבודה שלך, העובדה שאני אדיוט לא צריכה להפריע לך...

"סע לשלום, וסע בזהירות"...

בלי כל ההיתחכמויות "לא נסעתי מהר" "אמא שלי חולה" "לחתול שלי יש ניתוח אפנדציט"...

יש בזה סיכון, כי זו הודאה באשמה, אבל בין כה וכה אם השוטר כותב את הדו"ח העניין כמעט "סגור" ב 90% מהמיקרים...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

בחוק יש החרגה לגבי נסיעה בצד ימין בכביש מרובה נתיבים. אם אתה עובר לנתיב הימני וממשיך ישר- אין כל בעיה, זה חוקי. אם עברת לנתיב הימני וחזרת מייד אל השמאלי- זו עקיפה מימין וזה לא חוקי.

על פי החוק- חייבים לשמור על הימין, אלא אם כן עומס התנועה לא מאפשר זאת בכביש מרובה נתיבים ו/או עליך לפנות שמאלה.

על כן, אין לך מה לחפש בנתיב השמאלי בכלל. היה ומצאת שם את עצמך עקב עומס בתנועה וזה שלפניך החליט ללמד את כל העולם לקח, רק אם הנתיב הימני התפנה - עבור לימני ותמשיך ישר כל עוד מצב התנועה מאפשר זאת.

הנה לשון החוק-

"בכביש חד סטרי שיש בו שני נתיבים או יותר באותו כוון הנסיעה, אשר מחמת צפיפות התנועה נעים בו כלי רכב בטורים בכל נתיב, לא יראו כעקיפה את תנועתם של כלי רכב הנעים בנתיב אחד והנוסעים במהירות העולה על המהירות שבה נוסעים כלי הרכב שבנתיב האחר, ובלבד שהדבר לא יגרום הפרעה או סיכון לתנועה."

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

:/ לפעמים יוצא שאני ממהר(בגרויות ועבודות לגברויות, נסיעות לפקולטה) יצא לי לנסוע בזיגזגים! אבל מה אפשר לעשות שכל שמוק נוסע בנתיב השמאלי 60 קמ"ש ולא עובר לצד ימין?! צריך לירות להם בראש! אם היו נוהגים כמו בני אדם, תמיד בנתיב הימני ורק בשביל לעקוף לעבור שמאלה אז לא היו כאלה בעיות! הייתה תוכנית עם שמוליק טייאר שדיבר על איך נוהגים בישראל והעלו לשידור אחד שנוסע תמיד בצד שמאל. הוא אמר אני נוסע בצד שמאל במהירות המותרת ולא עובר ימינה כי גם ככה אני נוסע במהירות המותרת בכביש אז בכל מיקרה לאף אחד אסור לעקוף אותו, אז המנחה(שמוליק טייאר) התחיל לצרוח עליו ואמר שחובתו לנהוג בצד ימין לפי החוק ולא מתפקידו לקבוע לכולם באיזו מהירות לנסוע!

ויש את האלה שבכלל משגעים אותי, נוסעים בנתיב השמאלי ב-מ-ק-ב-י-ל לרכב בנתיב הימני ואז בכלל אי אפשר לעבור אותם!

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

אל תשכחו שבעולם היפה של ספר החוקים כולם אמורים לנסוע בנתיב הימני ולעקוף רק בשמאלי

אני אומנם נהג חדש על הכביש אבל עדיין לא יצא לי לראות דבר כזה

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

פורסם

מצחיק אותי אלה שמזדחלים בשמאלי (לא אני לא מדבר על "הזדחלות על 80" אלא על 70-60) בכביש מהיר

ואחרי שאתה "עוקף" אותם מימין ונותן להם מבט של "נו מה אתה לא מבין?!" ו "חוצפן!" אז הוא עוד עושה לך במראה עם היד "יאללה תלך תלך" ואז זה פשוט דורש לתת לו איזה בלימה בריאה כזו ..

אני מאוד מכבד את האנשים שכשאתה מגיע אליהם והם בשמאל, הם מיד זזים, אז נכון שזה לא בסדר שהם שם מלכתחילה, אבל הם זזים עוד לפני שהספקת להבהב .. יש כאלה שאפשר להבהב להם שעה וגם אז הם לא מבינים מה הם עשו ..

בקיצור אין מה לעשות, אני איבדתי את הטעם בלהבהב או לצפור .. אני אוטומטית עובר לימין .. נשאר שם קצת ואז חוזר לשמאל אם הימני תפוס

פורסם

מה שיפה בעניין הוא שגם השוטרים נוהגים כך. לא אחת ראיתי כיצד שוטר משתלב בדרך מהירה וישר חותך 3-4 נתיבים עד לשמאלי ביותר. כשהם צריכים לרדת במחלף הם חותכים 3-4 נתיבים בבת אחת לימין. זו הנורמה כנראה, תקנת השוק.... הנתיב הימני הוא הנתיב המהיר בישראל... כמו באנגליה. איזה כיף?!

אני מחכה לפסק דין שיעסוק בנושא והנאשם יטען " כבודו, כולם נוהגים כך, גם נציגי החוק, זה הפך לנוהג ואני לא שונה מכל נהגי ישראל. אני משוכנע שגם כבודו ודאי שומר על השמאל. הרכב שמימיני היה צריך לשמור על החוק ולא לעבור את המהירות המותרת, בדיוק כמוני... וגו'" השופט, כאדם סביר, תהיה לו בעיה לפסוק. יהיה מעניין. תארו לעצמכם שהנאשם יציג קלטת המתעדת סתם תנועה בכבישים בכל רחבי ישראל...

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

אני עברתי קורס נהיגה מונעת לא מזמן

ויש חוק שמותר לעקוף מימין חוץ ממה שאתם אמרתם

שאומר כך: מותר לעקוף מצד ימין אם יש בצד ימין יותר ממכונית אחת

זאת אומרת אם יש שתי מכוניות ויותר מצד ימין הם יכולים לעקוף אוטו שנוסע לאט בצד שמאל

פורסם

הזכירו פה כמה פעמים את הנסיעה במקביל לרכב אחר.

זה דבר מסוכן ביותר כי אין לאן לברוח . ובנושא העקיפה מימין חוק מטומטם לדעתי מה זה משנה עם אני חולף על פני רכב מימין ובלבד שאני לא מהווה סכנה. לדעתי עקיפה צריכה להיות מוגדרת כמו ברוב מדינות העולם שכדי לעקוף צריך להשתלב בנתיב בחזרה.

ובדבר אותו אחד שנוסע 60 קמש בנתיב שמאלי אותו לעולם לא יעצור שוטר על זה שהוא מהווה מטרד והפרעה לנוסעים.!!!!!

• תוכן חדש...