Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נסיון לחזור לנושא המקורי.

לטעמי ראוי לשתף קול נשי בתהליכי קבלת ההחלטות, למרות שמספרן, כך אני משער, לא רב בקרב חברי המועדון. משהו בסגנון אפליה מתקנת. אחת הסיבות היא למנוע חד גוניות באופן החשיבה ושנית יתכן ובכך ניתן יהיה להנחיל את ההובי הזה לקהלים חדשים. זאת בדומה לאופן שבמדינות מסוימות, כרטיסי כניסה לנשים ותלמידים למשחקי כדורגל זולים יותר כך שמתאפשרת חשיפה רבה לקהלים חדשים ומיותר לציין את היתרונות של החשיפה הנ"ל.

אציין כי אינני חבר המועדון.

מקווה שאף חבר מסוקס לא נבהל. :-)

שלום עופר,

מסכים איתך בהחלט שאם היו מצטרפות בנות המין החזק לאירגון העסק - היה טוב יותר, לעיתים זוית הראיה שלהן שונה (לטובה).

אינני מסכים לאפליה מתקנת. אין הפליה ואין צורך בתיקון. זכותן עומדת להן בזכות עצמה.

אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ההצעה הבאה נוגעת לשקיפות, נושא שבזמן האחרון מקומם כמה חברים (?).

ייתכן שמן הראוי לציין את מועדי ישיבות הועד ע"י הודעה בפורום זמן סביר מראש, זה שאומרים "שהישיבות פתחות וניתן לברר את מועדן במזכירות" איננו מספיק.

בנוסף, מאחר ועדיין אינני רואה את ההמונים הצובאים על דלתות הישיבה - יש לפרסם את עיקרי ההחלטות לחברי המועדון בלבד (לא בפורום), ולצרפן לקלאסיקון.

אבי נוף.

המקום הנכון:

פורסם

טוב, הנה הצעה שנראית אפשרית לביצוע:

מה דעתכם לעשות מאמצים מול הרשויות כדי לפתור אותנו מהחובה להדביק את המדבקות הזוהרות האלה על האוטו? זה חסר תועלת, וזה מכוער. שאר העולם איכשהו מסתדר בלעדיהן. זה נראה לי תוצאה של איזושהי הזיה מטורפת במיוחד של איזה בירוקרט במשרד התחבורה, ואני פשוט לא יכול לחשוב על שום סיבה הגיונית שיתעקשו על זה.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
יופי התכתבנו....הוצאנו קיטור...מה הסוף??:roll:

היי jlavi2002 .

לא הוצאנו קיטור, לא רבנו, לא התווכחנו. פשוט העלינו רעיונות, אשר לדעתנו יש צורך ואפשרות בידי המועדון ((הכוונה למועדון ה-5) לבצע. את כולן, את חלקן, את הדחופות יותר וכן הלאה - על פי שיקולי הוועד הנבחר בלבד.

אבל רגע ידידי. מה הלחץ? עוד לא עבר חודש ואתה כבר מחכה לתוצאות?

יש צורך שההצעות תועברנה לועד במרוכז, ישיבות הועד אינן דבר שקורה בכל יומיים. אם אינני טועה הישיבות הן פעם בחודש. וכאמור עדיין לא עבר חודש . . .

וכמובן שהועד איננו יכול לדון ולבצע את כולן באותה העת, יקח זמן עד שהעניין יגיע לשלבי ביצוע.

אז, קצת פרגוון והרבה סבלנות, ויהיה טוב. אולי . . .

בברכה - אבי.

המקום הנכון:

פורסם

בענין גיל רכב אספנות,

קראתי כאן מיספר הצעות להוריד את גיל בכניסה לקטגורית "אספנות"

ברצוני לומר שאני ניתקל בתופעה של אנשים שמישתמשים ברכבי אספנות כרכב יום יומי, לא מקפידים על תקנות שעות הנסיעה. אני שומע על רובכי דו גלגלים שמחפשים היום כלים ישנים על מנת לזכות בביטוח זול. (הביטוח של אלה יקר מאד)

התופעה הזאת עלולה "להעיר מישהוא שם למעלה...." ואנחנו עלולים לצאת ניפסדים.

לכן...אני דווקא הייתי ממליץ להגדיל את גיל המעבר 35 שנה, לפחות

אריוס

חולה סיטרואן

ds 72

פורסם

הרעיון של אריוס יאפשר רק לעשירים להנות מתחביב האספנות, אני אסביר.

כיום מעטים הם הרכבים ששורדים את תקופת הזמן בין היותם רכב מיושן לרכב אספנות - תקופה של 11 שנים שבהם בעל רכב צריך להשקיע ממון וזמן הכדי להחזיק את רכבו עם רישוי תקף.

ההצעה של אריוס תגרום לכך שאף בר-דעת לא יהיה מעוניין לתחזק רכב ישן רגיל כ-20 שנה עד להיותו "רכב אספנות", וכך ישאר התחביב לעשירים שייבאו רכב אספנות מחו"ל (עלויות של 10K$ ומעלה) או רכבים יוקרתיים/ספורטיביים מיוחדים שיתוחזקו כי מלכתחילה מחירם וערכם גבוה (מרצדס, רכבי קבריולט, יוקרה וכו').

דגמים רגילים כגון סובארו, סיטרואן, פורד, אופל ועוד פשוט ייזרקו לפח.

בכל אתר מכירות האינטרנט בארץ תוכלו כיום לראות מכוניות מהשנים 1986-1988 נמכרות במחירים מגוחכים וזאת מהסיבה שבעליהן מנסים להימנע מהגזרה של 2 טסטים + בדיקת בלמים + קושי באיתור חלקים + עלויות ביטוח ורישוי ללא הנחות.

אני חושב שיש אפילו להוריד את הסטטוס של רכב אספנות ל-20 שנה ובמקביל להבטיח שבדיקות הרישוי שנערכות לרכבים אלה יהיו ברמה נאותה, בכדי להבטיח שהרכב אכן מתוחזק ברמה גבוהה.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
בענין גיל רכב אספנות,

קראתי כאן מיספר הצעות להוריד את גיל בכניסה לקטגורית "אספנות"

ברצוני לומר שאני ניתקל בתופעה של אנשים שמישתמשים ברכבי אספנות כרכב יום יומי, לא מקפידים על תקנות שעות הנסיעה. אני שומע על רובכי דו גלגלים שמחפשים היום כלים ישנים על מנת לזכות בביטוח זול. (הביטוח של אלה יקר מאד)

התופעה הזאת עלולה "להעיר מישהוא שם למעלה...." ואנחנו עלולים לצאת ניפסדים.

לכן...אני דווקא הייתי ממליץ להגדיל את גיל המעבר 35 שנה, לפחות

אריוס

חולה סיטרואן

ds 72

ואני מציע שרק מכוניות מלפני מלחמת העולם הראשונה ייחשבו כאספנות. זה ימנע מבעלי סוטרואן 72 (וגם מבעלי קרמן גיאה 69) לנצל לרעה את תקנות רכב האספנות. :wink:

הסיבה שחלקינו מצדדים בשינוי גיל האספנות היא שהמון מכוניות הולכות לאיבוד בין גיל 20 ל-30, ומשפצים פוטנציאלים לא יכולים אפילו לקנות אותן, כי אי-אפשר אפילו להעביר עליהן בעלות.

נראה לי שצריך לשאוף להמציא קטגוריה נוספת למכוניות בגיל הזה - נניח "מכוניות ישנות ומשתפצות", או משהו, שיהיה בין רכב אספנות לרכב רגיל, כך שלפחות יהיה אפשר לרכוש ולשפץ אותן, כהכנה להפיכתן לאספנות בגיל 30.

דניאל באום

פורד פיאסטה 1100 1987

www.type34.info

פורסם

מה עם הגדרת רכב קלאסי? אם אני לא טועה זו הגדרת רכבים מעל 20 או 25 שנים...

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

דניאל ועמית,שניכם טועים!

30 שנה הוא הגיל המינימלי שבו על רכב להיות מוגדר כאספנות.אין לנו עיניין להציף את הכבישים בגרוטאות מאמצע שנות ה 80,שיבצעו את המעבר לסטטוס אספנות על מנת לחסוך בהוצאות.

מה שלא ישרוד 30 שנה-שלא ישרוד.ככה זה בטבע,רק החזקים שורדים...

אין שום קשר בין דייהטסו שרייד חבוטה משנת 85 לרכבי אספנות,אותו כנ"ל לגבי סובארו 1.3 DL.

בנוסף,ריבוי מכוניות אספנות,יגרום למעורבות גדולה יותר שלהם בתאונות,מה שיגרור עליית תעריפי הביטוח,כך שכולנו נצא ניפסדים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כמה דברים:

שלושים שנה זה זמן מספיק להפעלת חוקי הטבע של הברירה הטבעית. הרי אנחנו באמת לא רוצים להציף את הכבישים בארץ בגרוטאות. אחת הסיבות להקלות במס שאנחנו מקבלים היא מספרנו המועט יחסית. ברגע שזה יהיה המוני, הלכו ההקלות הפיננסיות.

חן, מה שסוברו היום היתה חיפושית אתמול ופורד מודל T שלשום. אז צריך להזהר מניבוי עתידה הקלאסי של מכונית. יש מכוניות מאד סתמיות ואנמיות לתקופתן שהיית מת להחזיק היום כמו אוסטין 7 או סטנדרד 8 משנות השלושים. כשהייתי ילד, אפילו ג'יפ מדגמי 1942 או נגזרותיה המאוחרות יותר, הושלכו לפעמים לצד הדרך...

בלו ג'יי, אין הגדרה לרכב קלאסי בארץ. מועדון המכוניות הקלאסי מגדיר קבוצות של רכבים קלאסיים אבל זאת הגדרה פנימית, לא הגדרה של המדינה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
בלו ג'יי, אין הגדרה לרכב קלאסי בארץ. מועדון המכוניות הקלאסי מגדיר קבוצות של רכבים קלאסיים אבל זאת הגדרה פנימית, לא הגדרה של המדינה.

נכון וחבל.

אולי באמת יש צורך להגדיר קטגוריה "רשמית" כזו, השם שלנו "מועדון הרכב הקלאסי והאספנות" איננו יכול להיות "דבר באויר" ללא הגדרה ברורה.

אמנם לא תמיד ניבאו הצלחה אספנית בזמנו לרכב שהיום הוא נחשב לישן יפה ועתיק , אולם מאידך, מי שיחזיק כיום רכב (שמוגדר) קלאסי, יש להכליל אותו אולי בקטגוריה מתאימה.

ואז, ליצור כפי שנכתב ע"י בלו ג'יי אפשרות שינוי לחלק מהרכבים שאינם עדיין בגיל המתאים - אך נמצאים בהגדרה המתאימה.

אני מסכים בהחלט עם הטענה שברגע שנוצף בכמות עצומה של "מכוניות גרוטאה" שמעבירות סטטוס רק עקב ההוזלות - הדבר בסופו של תהליך ייפגע בכולנו.

באופן כללי, נראה לי שיש המון מעורבות אישית שמשפיעה על דעת כל אחד ואחד מאיתנו בנושא, לכל אחד יש ראיה מההיבט האישי, הכלכלי, הצורך המיידי, ועוד משתנים שונים שבסך הכללי משפיעים על דעתנו - ולא בהכרח בצורה האובייקטיבית הנדרשת. (. . . אבל זו בין היתר מטרת הפורום. לא? . . .).

יום טוב - אבי.

המקום הנכון:

פורסם
דניאל ועמית,שניכם טועים!

30 שנה הוא הגיל המינימלי שבו על רכב להיות מוגדר כאספנות.אין לנו עיניין להציף את הכבישים בגרוטאות מאמצע שנות ה 80,שיבצעו את המעבר לסטטוס אספנות על מנת לחסוך בהוצאות.

מה שלא ישרוד 30 שנה-שלא ישרוד.ככה זה בטבע,רק החזקים שורדים...

אין שום קשר בין דייהטסו שרייד חבוטה משנת 85 לרכבי אספנות,אותו כנ"ל לגבי סובארו 1.3 DL.

בנוסף,ריבוי מכוניות אספנות,יגרום למעורבות גדולה יותר שלהם בתאונות,מה שיגרור עליית תעריפי הביטוח,כך שכולנו נצא ניפסדים.

בגלל גישה כזו, מועדון ה-5 משדר לאחדים תדמית אליטיסטית.

במקום לאפשר לאנשים מעוטי יכולת וצעירים להיכנס בדלת הקדמית לעולם האספנות, אתה מעודד גישה שבה רק לעשירים יש את היכולת להחזיק רכב אספנות.

ותתפלא, עוד 20 שנה, שלא תישאר אף סובארו 1.3DL במצב נסיעה בארץ כולנו נצטער שישראל איבדה רכב שהיווה סמל לתקופה ארוכה בישראל.

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם
ותתפלא, עוד 20 שנה, שלא תישאר אף סובארו 1.3DL במצב נסיעה בארץ כולנו נצטער שישראל איבדה רכב שהיווה סמל לתקופה ארוכה בישראל.

הסיבה שלא ישארו שום 1.3DL בארץ, הם מהסיבה שהם נגנבו, נגנבות ויגנבו. (ע"ע פיג'ו 404 - איפה הם היום?)

סובארו כאלה זו מנייה בטוחה - אתה קונה את הרכב ויודע שבהשקעה מינמלית ואבטחה מקסימלית הוא ישרת אותך נאמנה למשך המון זמן.

כבר 3-4 שנים שהם נעות על מחיר של 2000-5000 שקל. ולא בעיה למצוא כאלה שעומדות למכירה.

גילוי נאות: לכותב שורות אלה יש חיבה מיוחדת לדגם הזה (DL בפרט, "פנסי ביצה"). ויום אחד תהיה לו כזו בצבע לבן/באז' שיחודשו לה נעוריה האבודים. :rolleyes:

(והוא ממש לא שם על פלצנים שחושבים שהרכב הזה לא ייחודי ואיננו ראוי להיות אספנות.)

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
בגלל גישה כזו, מועדון ה-5 משדר לאחדים תדמית אליטיסטית.

במקום לאפשר לאנשים מעוטי יכולת וצעירים להיכנס בדלת הקדמית לעולם האספנות, אתה מעודד גישה שבה רק לעשירים יש את היכולת להחזיק רכב אספנות.

KANFI היי מנשמע???

אתה יודע יש אחד מועדון כל פעם שהוא רואה אותי במפגשישי משפט הפתיחה שלו "תמיד דופקים את השחורים" לא קבלתי את הקלאסיקון בזמן- פרסמו חצי ממודעת המכירה שלי - ...., סליחה על הבוטות אבל יצא לי מכל החורים מהמשפט האווילי הזה כמו גם מהמשפט " מועדון החמש מועדון אליטיסטי", אנחנו (אני אירית ו...) בהובי הזה ללא שום קשר למצב הסוציו אקונומי שלנו, למעשה אנחנו דלפונים , הצלחנו לעמוד בזה כי וותרנו על משהו אחר, הכל עניין של העדפות ושיקול דעת – אחזקת רכב בין אם הוא חדש או לא מה לעשות זה מותרות, מי שלא יכול שיסע באופניים ובטח ובטח שלא יכנס להרפתקאות כמו למשל ההובי הזה - אבל אני בדעה שאין דבר כזה לא יכול , בארץ שאחד ממאפיניה זה הקומבינות איך דרך אחרת ולכן צריך ליצור קווים אדומים הגדרות והגבלות , הם לא נוצרו על מנת להכשיל את חסרי האמצעים , אלא לסנן את אילו שמנצלים הטבות על מנת לנסוע בזול ולהבדיל את אילו שבאמת בכוונתם לשפץ לשחזר כלי רכב (לשמור על המקוריות ולא שעטנז סטייל קובה), ללא קשר ליצרן וגיל כלי הרכב (מ30 שנה ומעלה), מה שחן התכוון אליו שהוא שלא יצטער וגם אני בדעה זו שכלי רכב חבוט ומקרטע באשר הוא ושלא מתוכנן להשתפץ והסיבה שמחזיקים בו היא אך ורק לנסוע בזול יעלם!!! ודווקא לי ששהתעסקות בהובי היא הרבה פחות קלה מאשר למי שיש אמצעים, חורה לי שרכב חבוט ומקרטע נושא את אותה הלוחית כמו שלי (לצורך הדוגמא) בו בזמן שלי זה עלה 50,000 ש"ח ולו כמה????!!!, אני מציעה שתטייל בבני ברק ותתחיל לספור כמה וולבו משפחתיות מסתובבים עם לוחית כזאת??? מאד משתלם לא??? , ולסיכום בשנה האחרונה נעשים מאמצים מיוחדים לעודד צעירים "טירונים" בתחום להצטרף למועדון ויעידו על כך כמה שבקשר איתי בה"פ או במפגשישי, ואני תמיד לשרות כל מי שמתעניין, אם אני לא במגרש אז אני בבית הקפה "מתייחדת" עם בקבוק בירה (ואל תפליגו בדמיונות – שותה)

יום יפה

אירית

• תוכן חדש...