Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל זה בדיוק מה שאני אומר, תוספת בנפח היא תוספת במומנט! נכון שבד"כ גם בהספק, אבל המומנט מדבר בנפחים גדולים.

תראה, סתינו מהנושא,שוב, ונגררנו לשיפורים למיניהם אז בא נדבוק בשאלה המקורית.

תרשה לי לתת דוגמא/שאלה.ותזכור,אין שיפורים אין שיפצורים !

אונו 1000 פייר. . כדי להנות ממנה יותר, אתה מתקין מגדש, או מחליף למנוע 20V של הקופה(בלי טורבו כמובן)?

205 סטייל (בכוונה לא כתבתי GTI). שם מגדש או מתקין מנוע MI16?

מרצדס 190.(מונית לשעבר :-) ) מגדש או מנוע מ 600S?

גולף 1300, מגדש או מנוע VR6?

ב.מ.וו 316, מגדש או מנוע M3(או אפילו "סתם" מנוע 330)?

אני לא מוצא אף מכונית שהייתי מתקין בה קיט גדישה ולא מנוע בנפח גדול יותר.

אולי איזה אמריקאית 7.4 ליטר שפשות אין כבר לאן להגדיל את המנוע.

בברכה,יניב

אין ספק, מנוע גדול = יותר מומנט

אבל מנוע גדול דורש נפח בתא המנוע, ומישקל (לרוב על הפרונט)

אולי איזה אמריקאית 7.4 ליטר שפשוט אין כבר לאן להגדיל את המנוע.

תמיד טוב "עוקב דלק" :roll:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ילד דביל שראה יותר מדי פעמים את The Fags & The Furious ועושה מירוצי רחובות עם האוטו...
באיזה סרט מדובר? כנראה שבאמת הרבה זמן לא הייתי בקולנוע.... :oops:

בברכה,

גלעד

פורסם
מה חשבת, שאני אשתוק וזהוא? :-P
לא, חיכיתי לראות מי ייתנדב להיות הקורבן הראשון :-P!

אז ככה......את מנוע ה 1800 טורבו של VAG אתה יכול מצידי לצבוע בירוק ולזרוק לים.

רוצה לדעת למה?

יש על האוטו שלל מערכות סבוכות ומסובכות,מגדשים,פורקים,ווסתים, סנסורים והכל בשביל מה???

בשביל להוציא את אותו הספק ש VAG הוציאו ממנוע 2 ליטר, אלומניום אטמוספרי לפני 20 שנה!!!

מוטי, זאת קידמה? לייקר לי את האוטו בכמה עשרות אלפי שקלים, לסבך אותו מכנית ואלקטרונית לרמה כזאת שאין מכונאי בארץ שבאמת מבין מה הולך שם (טוב,אולי אחד), בשביל מה?

לתת לי הספק של לפני 20 שנה?

מסתבר ש-VAG עצמם לא מסכימים איתך.

דווקא אותו המנוע הוא להיט מכירות לא קטן בכלל, אחרת קשה להבין איך הוא מצא את מקומו כמעט בכל רכב ש-VAG הוציאו בשנים האחרונות -

גולף, פאסאט, בורה, A3, A4, TT (אם אני זוכר נכונה אפילו A6?), איביזה, לאון, אוקטביה... בטוח שכחתי עוד... ...אה, כן, גם בחיפושיט.

אתה מתעלם בנוחות מהעובדה שאת המנוע הנ"ל הוציאו VAG במספר גירסאות וכיוונונים, שהחלשה באופן מגוחך שבהם הוציאה רק 150 כ"ס (אבל 3.1 קג"מ יותר גם כן ובטווח סל"ד ה-ר-ב-ה יותר גדול), אבל גרסאות בגדישות שונות מעט הוציאו 180 ואפילו 225 כ"ס (עם עקומות מומנט בהתאמה מן הסתם)... לא זכור לי שום מנוע אטמוספרי של VAG שהוציא הספקים דומים בנפח דומה, ואפילו לא עם עוד ליטר שלם (VR6 שנפחו 2792 סמ"ק).

אתה מדבר על תסבוכת מיכנית... ראית פעם איך נראים מנועים אטמוספריים מודרניים שמוציאים כוח?

אני מבטיח לך שמערכת טורבו שלמה היא הרבה יותר פרימיטיבית.

אני גם לא יודע על איזו עלייה רדיקלית במחיר אתה מדבר, אני מסתכל כרגע על המחירון של גולף 1.8T והיא יותר זולה מגולף V5...

אני לא הולך להגיב על ההערה שמתייחסת למצב המכונאים בארץ... החאפריות הישראלית לא מנעה מ-VAG להפוך את המנוע הזה למנוע הכי פופולרי שלה, כנראה שבשאר העולם מצליחים לטפל בו בלי שום בעיה :?.

אין לי פה סיבה שאני אגיד איך הייתי משפר מנוע בנפח גדול יותר בלי טורבו, VAG כבר עשו את העבודה בשבילי.

ההתנגדות שלי לטורבו היא עקרונית (גם כסטנדרט וגם כשיפור), אין צורך להוסיף מערכות סבוכות לאוטו בכדי להגיע להספקים שאפשר להגיע אליהם בדרכים יותר מסורתיות.

שמרן, מה לעשות.:-)

קרא לזה שמרן, אני אקרא לזה איטי :twisted:.

למנועי טורבו יש משהו שלמנועים אטמוספריים בחיים לא יהיה - מומנט בשרני.

בהתאם לאופי וגודל המגדש אתה גם יכול לכוון את רצועת הכוח לסל"ד השימושי מבחינתך, בעוד שבמנועים אטמוספריים אתה תקוע עם לסובב את המנוע לסל"ד גבוה כדי להגיע לשיא המומנט שלו כשמדובר בנפחים מקבילים פחות או יותר ואפילו הספקים דומים למדי... אפילו הדוגמא שאתה נתת יכולה להיות תקפה לעניין.

הגולף MK3 שהגיעה עם מנוע 2.0L ו-150 כ"ס שוקלת 1181 ק"ג בעוד שה-MK4 עם מנוע ה-1.8T ו-150 זהים שוקלת 1236 ק"ג, נחש מי מאיצה יותר מהר? מן הסתם, זו שיש לה מומנט עדיף, המוגדשת.

בכל אופן, אם נרחיב את האופקים לרגע, שים לב שמרבית יצרני הרכב בעולם, כשהם באים לייצר את הרכב הממש מהיר שלהם הם תוקעים בו מגדש כלשהו.

שלא לדבר על זה שמרבית המנועים יצתרכו סידרת שיפורים "מסורתית" בכדי להתקין עליו טורבו.

אם התכנון הוא להתקין טורבו קטן בלחץ נמוך, כך שהמנוע יעמוד בזה, אז בודאי ובודאי שבמחיר של הקיט, עדיף כבר להתקין מנוע גדול ולשפר.

בברכה,באהבה ובדום מתוח!

יניב

Let's face it

המנועים האטמוספריים נחותים משמעותית ממנועים מוגדשים מבחינת ביצועים, מבחינת פוטנציאל שיפורים והכי גרוע - מהבחינה של עלות השיפורים לעומת התמורה - שקל לכ"ס.

אפילו "פנינה טכנולוגית" כמו במנוע של ההונדה S2000, המנוע האטמוספרי הכי חזק בעולם בייצור סדרתי במדד המקובל של כ"ס לליטר, מוציא 120 כ"ס לליטר... אפילו עם המיאטה המסריחה שלי הגעתי ל-170 כ"ס לליטר בגדישה שפויה לחלוטין (להזכירך, מדובר ב-0.82 באר בלבד), בלי שום מאמץ (בוודאי לא בהשוואה לכל המהנדסים של הונדה!) ובאמינות גבוהה מאוד.

אתה רוצה להשוות את תקציב הפיתוח של קונצרן אדיר מימדים כמו הונדה לעומת תקציב הפיתוח שלי? של מנוע שבניתי בחניה של הבית שלי בלי שום מכשור מיוחד?

קח שני מנועים עם קונספציה שונה לחלוטין -

המנוע של ה-M3 E46, ולעומתו המנוע של האימפרזה STI האמריקאית.

6 צילינדרים טורי אטמוספרי בנפח של 3246 סמ"ק מול 4 צילינדר בוקסר מוגדש בנפח של 2457 סמ"ק.

למנוע ה-M3 הספק של 340 כ"ס שמגיעים רק ברגע האסטרונומי של 7900 סל"ד ו-37.9 קג"מ ב-5000 סל"ד גבוהים אף הם (אופס, אפילו המיאטה שלי עם מנוע בנפח הרבה יותר קטן מפיקה יותר מומנט...) ונחשב לפאר היצירה עם טיפה יותר ממאה כ"ס לליטר...

המנוע של ה-STI לעומת זאת מוציא 300 כ"ס עגולים ב-6000 סל"ד שפויים יותר ו-42.7 קג"מ כבר ב-4000 סל"ד (ניתן לך לחשב לבד כ"ס לליטר...).

מניסיון של נהיגה בשתיהן אני יכול לדווח לך על אפס השהיית טורבו ב-STI ועל שעמום ליניארי ב-M3, אין ספק שמנוע האימפרזה מרגיש יותר חזק בכל סל"ד, הכוח המתפרץ שלו מרעיל אותך לגמרי.

מוטי.

פורסם
אני הבנתי שכדי לגדוש יותר חזק צריך להוריד שטח מהכתרים ובכך להוריד את היחס דחיסה, אח"כ צריך לאחר את ההצתה

ואת האמת עוד לא ראיתי מנוע מוגדש בלחץ עם יחס דחיסה גבוה מ- 1:8

מה הרעיון מאחורי גדישה בלחץ גבוה בלי להוריד יחס דחיסה, פשוט לוקחים אוקטן יותר גבוה במקום להוריד יחס דחיסה?

אהלן zak,

מנוע TFSI 2.0 של VAG בעל יחס דחיסה 1:11 (כאמור מוגדש טורבו).

BMW330i

למכירה מגבר 8011S MBL + רמקולים MONTANA EPS

פרטים בה"פ

פורסם
אבל זה בדיוק מה שאני אומר, תוספת בנפח היא תוספת במומנט! נכון שבד"כ גם בהספק, אבל המומנט מדבר בנפחים גדולים.

תראה, סתינו מהנושא,שוב, ונגררנו לשיפורים למיניהם אז בא נדבוק בשאלה המקורית.

תרשה לי לתת דוגמא/שאלה.ותזכור,אין שיפורים אין שיפצורים !

אונו 1000 פייר. . כדי להנות ממנה יותר, אתה מתקין מגדש, או מחליף למנוע 20V של הקופה(בלי טורבו כמובן)?

205 סטייל (בכוונה לא כתבתי GTI). שם מגדש או מתקין מנוע MI16?

מרצדס 190.(מונית לשעבר :-) ) מגדש או מנוע מ 600S?

גולף 1300, מגדש או מנוע VR6?

ב.מ.וו 316, מגדש או מנוע M3(או אפילו "סתם" מנוע 330)?

אני לא מוצא אף מכונית שהייתי מתקין בה קיט גדישה ולא מנוע בנפח גדול יותר.

אולי איזה אמריקאית 7.4 ליטר שפשות אין כבר לאן להגדיל את המנוע.

בברכה,יניב

אני מנסה להבין את הבסיס לדוגמאות שלך.

הרי טכנית ניתן גם לדחוף למיני מיינור מנוע V8 של קורבט, האם היא תהיה יותר מהירה או מהנה מהשתלה של מנוע אינטגרה Type R ומגדש? לא.

אין פה שחור ולבן ואפשר למצוא יוצאים מן הכלל, אבל ברוב המכוניות שאני מכיר השתלות טורבו הן הרבה יותר קלות, זולות ופחות מסובכות מבחינה טכנית מהשתלות של מנוע גדול והכי חשוב - הן גם יוציאו כמות כוח שבצירוף עם משקל הרכב יובילו ליחס הספק - משקל מעניין יותר בהמון מקרים.

לדוגמא נגדית (במיוחד בשביל יאצק :wink:), היית משתיל מנוע של לגאסי 2200 באימפרזה 1600 או מכניס לה טורבינה?

מוטי.

פורסם
אני הבנתי שכדי לגדוש יותר חזק צריך להוריד שטח מהכתרים ובכך להוריד את היחס דחיסה, אח"כ צריך לאחר את ההצתה

ואת האמת עוד לא ראיתי מנוע מוגדש בלחץ עם יחס דחיסה גבוה מ- 1:8

הבנת לא נכון.

אני לא מאשים אותך, אני מבטיח לך שרוב ה"משפרים" בארץ יגידו לך שחובה להוריד יחס דחיסה בלאנטיס כדי להרכיב לה מגדש... לא צריך, יש להם פשוט רוטינה כזו שאמורה להיות תקפה לכל הרכבים... בחלק מהרכבים יש צורך בהורדת יחס דחיסה ובחלק מהם אין, אף אחד פשוט לא טורח לבדוק מתי צריך ומתי לא ועושים לכולם... טמטום נטו, חאפריות נורמלית :evil:.

מיצובישי איבו 8 - 8.8:1

אודי RS6 אפילו יותר מעניין - 9.8:1

מרצדס E55AMG (סופרצ'רג'ר) - 9.0:1

וולבו V70 קרוס קאנטרי - 9.0:1

אודי A6 אולרוד - 9.3:1

פורשה 959 - 8.3:1

אני יכול להמשיך עוד שעה, אבל בוא נאמר שמעטות מאוד הן המכוניות שמיוצרות כיום עם מגדש טורבו וביחס דחיסה נמוך כ"כ כמו 8.0:1 .

מה הרעיון מאחורי גדישה בלחץ גבוה בלי להוריד יחס דחיסה, פשוט לוקחים אוקטן יותר גבוה במקום להוריד יחס דחיסה?
הבעיה עם גדישה ביחס דחיסה גבוה היא בד"כ דטונציה.

בשלוב של ניהול מנוע מדויק יותר ואוקטן גבוה אין שום בעיה לגדוש עם יחס דחיסה גבוה יותר.

מוטי.

פורסם

מוטי,

כאן לא הדיון על האם טורבו הוא טוב או מנועים גדולים זה רע, הדיון הוא אחר לגמרי.

שאל הבחור (שיש לו אוטו מסוים) האם עדיף להחליף מנוע למנוע יותר גדול או לשים קיט של טורבו.

התשובה לשאלה שלו היא חד משמעית.... להחליף מנוע.

הדוגמא שלך עם המנוע של ה S2000 היא דוגמא רעה. לא מעניין אותי כמה עלה להונדה ליצור את המנוע הזה, אבל התחלת עם S2000 אז בא נמשיך.

השאלה היא אחרת לגמרי.

כמה כסף השקעת במנוע של המיאטה שלך עד היום וכמה כסף היית משקיע אם "כולה" היית מתקין במיאטה מנוע של S2000 (במידה וזה בכלל אפשרי).

בא נשווה כ"ס לא לטון אלא לדולר!

נכון שאצלך המקרה חריג כי מדובר ברכב מרוצים אבל לאלמוני פלוני מהרחוב עם מיאטה, מה היית ממליץ? לעשות למנוע כל מה שעשית עד היום, או להתקין מנוע של S2000?

זאת השאלה של השרשור ועליה תענה, בבקשה.

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יכול להיות שפספסתי את החלק שמדבר על השתלת מנוע או השתלת טורבו, אני הייתי תחת הרושם שפותח השרשור התכוון לקנות גולף V5 או 1.8T, ומבין שתיהן הייתי לוקח את המנוע הקטן יותר בלי ספק, במרחק של צ'יפ ועוד כמה שינויים מינוריים אתה כבר עם יותר כוח ומומנט מה-V5 ושלום על ישראל...

מנוע טורבו תמיד יהווה כר טוב יותר לשיפורים, בטח ובטח שיותר ממנוע לא לגמרי קובנציונלי בעל 5 צילינדרים אטמוספרי... אני מקווה שלפחות על זה אתה לא הולך להתווכח, זה יהיה די מיותר, פשוט תיכנס לאתר של כל חברת שיפורים נורמלית בעולם שעובדת גם עם VAG ותראה כמה מהן יצעו חלקים ל-1.8T לעומת ההיצע ל-V5.

אתה מ-מ-ש לא רוצה להיכנס להשוואה של כמה היה עולה לי מנוע מושתל של S2000 באוטו (עאלק כולה S2000... יש לך מושג כמה עולה מנוע כזה מפירוק כאן? לי יש מושג!) לעומת הגדישה וכל שאר הדברים שעשיתי באוטו.

זה יקר, דבילי, לא משתלם בשום צורה שהיא, יותר חלש בכל סל"ד שהוא ומשבש לך את כל התכונות הדינאמיות של הרכב, מחלוקת משקל ועד גיאומטריית מיתלים והיגוי.

הנושא נידון בפורום המיאטות לא פעם ולא פעמיים, זו בערך ההשתלה הכי מיותרת שניתן לחשוב עליה...

לעומת זאת, השתלות טורבו הן עניין שבשיגרה והן הרבה יותר מוצלחות מכל השתלת מנוע שראיתי עד היות במיאטה כולל V8 5.0L של מוסטאנג, רוטארי אטמוספרי של RX7, רוטארי מוגדש של RX7, מנוע SR20DET של ניסאן סילביה, V6 של ביואיק 3.8L, וגם השתלה בודדת של מנוע של S2000.

מוטי.

פורסם
לא, חיכיתי לראות מי ייתנדב להיות הקורבן הראשון :-P!

אני,אני,אני...

מסתבר ש-VAG עצמם לא מסכימים איתך.

דווקא אותו המנוע הוא להיט מכירות לא קטן בכלל, אחרת קשה להבין איך הוא מצא את מקומו כמעט בכל רכב ש-VAG הוציאו בשנים האחרונות -

גולף, פאסאט, בורה, A3, A4, TT (אם אני זוכר נכונה אפילו A6?), איביזה, לאון, אוקטביה... בטוח שכחתי עוד... ...אה, כן, גם בחיפושיט.

ברור שזה מה שהם יעשו,

זה מאפשר להם:

1. לייקר את הרכב.

2. לפתוח שיח ציבורי מעל דפי עיתונות הרכב כאשר המילה טורבו מופיעה 4 פעמים בכל שורה.

3. לגרום לכל בחור צעיר לגמור במכנסיים רק לשמע המילה VAG ו טורבו באותו משפט.

4. לההפך לאופציה הספורטיבית של המשפחתיות.

ברור לך שכולם הן בחירות שיווקיות ולא בחירה של מהנדסי הרכב שתכננו את הרכב.

יצאה החלטה בישיבת ההנהלה לבנות מנוע טורבו קטן שיהווה נדבך מרכזי ב VAG, המהנדסים רק ביצעו את ההוראה.

אם אתה חושב שמהנדס רכב בוחר איזה מנוע לייצר לאוטו, אתה לא מכיר את תעשיית הרכב!

אתה מתעלם בנוחות מהעובדה שאת המנוע הנ"ל הוציאו VAG במספר גירסאות וכיוונונים, שהחלשה באופן מגוחך שבהם הוציאה רק 150 כ"ס (אבל 3.1 קג"מ יותר גם כן ובטווח סל"ד ה-ר-ב-ה יותר גדול), אבל גרסאות בגדישות שונות מעט הוציאו 180 ואפילו 225 כ"ס (עם עקומות מומנט בהתאמה מן הסתם)... לא זכור לי שום מנוע אטמוספרי של VAG שהוציא הספקים דומים בנפח דומה, ואפילו לא עם עוד ליטר שלם (VR6 שנפחו 2792 סמ"ק).

היינו ב VAG? איזה מגדש יושב על ה R32, הגולף החזקה ביותר?

איזה מגדש יש ב S4, הגרסא החזקה ביותר של A4?

איזה מגדש יש ב S6? וכו' וכו' וכו'

למנועי טורבו יש משהו שלמנועים אטמוספריים בחיים לא יהיה - מומנט בשרני.

הפעם אתה צודק, ידוע שלמנועים חסרי טורבו אין מומנט, קח לדוגמא את הקורבט או הוויפר. עגלות חסרות מומנט!

בכל אופן, אם נרחיב את האופקים לרגע, שים לב שמרבית יצרני הרכב בעולם, כשהם באים לייצר את הרכב הממש מהיר שלהם הם תוקעים בו מגדש כלשהו.

אופנה, פוזה ודאוין. כמו שאמרתי, את המפרט של הרכב קובעים ה BEAN COUNTERS ומחלקת השיווק. המהנדסים הם רק המוציאים לפועל.אם יהיה באוטו טורבו או מבער סילוני, קובעת מחלקת השיווק.

Let's face it

המנועים האטמוספריים נחותים משמעותית ממנועים מוגדשים מבחינת ביצועים, מבחינת פוטנציאל שיפורים והכי גרוע - מהבחינה של עלות השיפורים לעומת התמורה - שקל לכ"ס.

אפילו "פנינה טכנולוגית" כמו במנוע של ההונדה S2000, המנוע האטמוספרי הכי חזק בעולם בייצור סדרתי במדד המקובל של כ"ס לליטר, מוציא 120 כ"ס לליטר... אפילו עם המיאטה המסריחה שלי הגעתי ל-170 כ"ס לליטר בגדישה שפויה לחלוטין (להזכירך, מדובר ב-0.82 באר בלבד), בלי שום מאמץ (בוודאי לא בהשוואה לכל המהנדסים של הונדה!) ובאמינות גבוהה מאוד.

הגבתי בהודעה נפרדת.

מוטי.

אף אחד לא מנסה להגיד שאתה טועה ואני צודק, או ההפך. כל אחד מנמק את האני מאמין שלו (וברור לכולם שהאני מאמין שלי הוא הנכון! :twisted:

בברכה,יניב

פורסם
יכול להיות שפספסתי את החלק שמדבר על השתלת מנוע או השתלת טורבו, אני הייתי תחת הרושם שפותח השרשור התכוון לקנות גולף V5 או 1.8T, ומבין שתיהן הייתי לוקח את המנוע הקטן יותר בלי ספק, במרחק של צ'יפ ועוד כמה שינויים מינוריים אתה כבר עם יותר כוח ומומנט מה-V5 ושלום על ישראל...

מסכים!

מנוע טורבו תמיד יהווה כר טוב יותר לשיפורים, בטח ובטח שיותר ממנוע לא לגמרי קובנציונלי בעל 5 צילינדרים אטמוספרי... אני מקווה שלפחות על זה אתה לא הולך להתווכח, זה יהיה די מיותר.

מסכים!

אתה מ-מ-ש לא רוצה להיכנס להשוואה של כמה היה עולה לי מנוע מושתל של S2000 באוטו (עאלק כולה S2000... יש לך מושג כמה עולה מנוע כזה מפירוק כאן? לי יש מושג!) לעומת הגדישה וכל שאר הדברים שעשיתי באוטו.

אולי הדוגמא של S2000 ומיאטה לא טובה (מה לי ולעגלות המלוכסנות האלא?) אבל השאלה היא אחרת, יש לך רכב עם נפח מנוע קטן ואתה מעוניין לשפר אותו, על מה תלך,מנוע של אותו יצרן בעל נפח גדול יותר משמעותית, או קיט גדישה?

מוטי.

התעייפתי... בא נסכם שאתה תמשיך לגדוש להנאתך, אני אמשיך להחליף מנועים ושניינו נהיה מבסוטים מהחיים.

מתאים?

בברכה,יניב

פורסם

עברתי עכשיו על כל השרשור וכנראה שהיתה לי טעות, ולכן אני מתקן את העמדה שלי....

1. אם מדובר ברכישת רכב בעל נפח גדול או טורבו ויש בראש תכנונים לשיפור הספק, ללא ספק טורבו.

2. אם מדובר ברכב קיים שמעוניינים לשפר אותו והשאלה היא אם לשים קיט טורבו או מנוע גדול יותר, ללא ספק מנוע גדול יותר

בברכה,יניב

פורסם
ברור שזה מה שהם יעשו,

זה מאפשר להם:

1. לייקר את הרכב.

2. לפתוח שיח ציבורי מעל דפי עיתונות הרכב כאשר המילה טורבו מופיעה 4 פעמים בכל שורה.

3. לגרום לכל בחור צעיר לגמור במכנסיים רק לשמע המילה VAG ו טורבו באותו משפט.

4. לההפך לאופציה הספורטיבית של המשפחתיות.

ברור לך שכולם הן בחירות שיווקיות ולא בחירה של מהנדסי הרכב שתכננו את הרכב.

יצאה החלטה בישיבת ההנהלה לבנות מנוע טורבו קטן שיהווה נדבך מרכזי ב VAG, המהנדסים רק ביצעו את ההוראה.

אם אתה חושב שמהנדס רכב בוחר איזה מנוע לייצר לאוטו, אתה לא מכיר את תעשיית הרכב!

1. הצלחת להתעלם מזה שה-V5 עליה דיברנו יותר יקרה מה-1.8T איכשהו...

2. אם כך המילה טורבו אמורה להיות איזו מילת קסם שיווקית? לא יודע מה איתך, אני שומע על כל VAG סאאב או וולבו עם טורבו ולא מזיז לי במיוחד..

3. איך זה שונה מנקודה מס' 2?

4. אופציה ספורטיבית indeed. בדרך זה מגיע עם יותר כוח, הכלל תקף גם כאן, עקומות המומנט על השולחן.

היינו ב VAG? איזה מגדש יושב על ה R32, הגולף החזקה ביותר?

איזה מגדש יש ב S4, הגרסא החזקה ביותר של A4?

איזה מגדש יש ב S6? וכו' וכו' וכו'!

אני דווקא חשבתי שה-RS4 וה-RS6 הן הגרסאות החזקות... מה אתה אומר? אטמוספריות? לא, טווין טורבו... אה, בטח זה שיווקי :? ...

מוטי שהולך לישון כי כבר מאוחר לו מדי..

פורסם
1. הצלחת להתעלם מזה שה-V5 עליה דיברנו יותר יקרה מה-1.8T איכשהו...

2. אם כך המילה טורבו אמורה להיות איזו מילת קסם שיווקית? לא יודע מה איתך, אני שומע על כל VAG סאאב או וולבו עם טורבו ולא מזיז לי במיוחד..

3. איך זה שונה מנקודה מס' 2?

4. אופציה ספורטיבית indeed. בדרך זה מגיע עם יותר כוח, הכלל תקף גם כאן, עקומות המומנט על השולחן.

אני דווקא חשבתי שה-RS4 וה-RS6 הן הגרסאות החזקות... מה אתה אומר? אטמוספריות? לא, טווין טורבו... אה, בטח זה שיווקי :? ...

מוטי שהולך לישון כי כבר מאוחר לו מדי..

ה-RS4 החדשה אטמוספרית.

http://www.supercars.net/cars/3114.html

4200 סמק

420 כ"ס

BMW330i

למכירה מגבר 8011S MBL + רמקולים MONTANA EPS

פרטים בה"פ

פורסם
ה-RS4 החדשה אטמוספרית.

רק לבינתיים...:wink:

לעצם העניין, בד"כ כשיפור יותר זול וקל להתאים מנוע אטמוספרי חזק יותר.

אבל אם המטרה היא להוציא את המקסימום, לא תהיה שום ברירה - וצריך לגדוש או על המנוע המקורי או כשלב שני על המנוע המושתל.

HFturbo

• תוכן חדש...