Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7657 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יושב ב-GMC שלי בפקקים, שעה וחצי בדרך הבייתה מהמסלול בקליפורניה ספידוויי וחושב איפה לעזאזל הטעות?

שלוש שעות לפני כן יצאתי לנסיעת מבחן על הלוטוס אליז, חדשה ביותר, מודל 2005 עם ריח של חדש לגמרי מעורב בגומי חרוך.

נתחיל מההתחלה.

במסגרת סופ"ש על המסלול עם אחד המועדונים שיוצא לי לנהוג ולהדריך בהם, קיבלתי להדריך בחור נחמד בשם מארק, פעם ראשונה שלו על מסלול, הוא טיפה שמנמן, חייכן וגם בעלים של אליז אדומה חדשה ויפיפיה מדגם הטורינג.

דגם הטורינג הוא הכבד יותר מבין השניים המשווקים בארה"ב, הוא מצוייד בחישוקים כבדים מעט יותר, מושבי עור, שטיחים ועוד כמה שטויות קטנות והוא יותר כבד במשהו כמו 35 ק"ג למיטב זכרוני מהגירסה היותר מופשטת שנקראת בשם היצירתי - גרסת ספורט :wink:...

כמובן שלהגיד על אוטו כמו לוטוס אליז שהוא כבד יותר זה משהו שדורש מעט הסברים למי שלא ממש מעורה בעניין, הרי האליז היא מראש בין המכוניות היותר קלות המשווקות בעולם.

לדאבוני הרב (ואני בטוח שיש הרבה שותפים להרגשה הזו), עקב תקני הבטיחות בארה"ב ועוד שלל סיבות, האליז מודל ארה"ב כבדה באופן משמעותי ביותר מתאומותיה בצידו השני של האוקיינוס ואחרי דיאטת ההשמנה הבלתי רצונית שלה היא מגיעה למשקל של בערך 865~ ק"ג בגירסת הספורט (863 ק"ג אם אני מאמז את הזיכרון) ועוד משהו כמו 35 קילוגרמין ותקילין לגירסת הטורינג שגורמים לה לגרד את קו התשע-מאות מלמטה.

נשמע קליל במונחים של רכב שנת 2005? כן, בהחלט!

אבל מה לגבי אליז מודל UK? אהממ... האליז הבריטית על דגמיה השונים שוקלת בין 710 ל-806 ק"ג בגרסה הכבדה ביותר (!), ככה שבאחוזים מדובר בהפרש עצום!

הלאה.

עוד שינוי מסיבי שנעשה בגירסת ההגירה לארה"ב הוא החלפת יחידת הכוח מתוצרת רובר ב-Drivetrain שמקורו בטויוטה סליקה GTS, לכאורה יחידת כוח יעילה ביותר שמפיקה 190 כ"ס ממנוע שניפחו 1.8L (למעלה ממאה כ"ס לליטר, נתון מרשים בעיקר לאור העובדה שמדובר במנוע אטמוספרי) אבל גם לה חסרונות מסויימים שעליהם יורחב בהמשך.

נכנסתי לאוטו.

הוא קטן.

גם אני לא בדיוק הבחורצ'יק הכי גדול באיזור.

מצויין.

תוך חצי דקה אני מרגיש כמעט כמו בבית, וזה רק כמעט כי מוט ההילוכים גבוה יותר ממה שציפיתי והמהלך שלו לא נעים באופן מיוחד והקלאצ' מחבר ה-ר-ב-ה יותר גבוה ממה שהייתי מעדיף אותו.

להזכירכם, מדובר באוטו עם מעט מאוד ק"מ על השעון ככה שזה לא קלאצ' גמור או משהו.

מיקום הדוושות מצויין אבל אני מוצא שאני צריך להתרגל מעט לגודל שלהן, הן מ-מ-ש קטנטנות!!

הן קטנות כ"כ שזה פשוט מעורר תמיהה, האם בחומר של ייצור הדוושות גם חסכו לוטוס כדי להפחית במשקל? אולי היה אפשר להגדיל לפחות את דוושת התאוצה ואת הבלם כדי לאפשר הורדות הילוכים בשיטת Heel-Toe בצורה טיפה יותר נוחה?

אני יודע!

היינו מגדילים אותן טיפה ומחוררים אותן כדי להתקזז על עודפי החומר! :-P (אני צוחק, כן?!)

האמת שזה לא נורא במיוחד, אחרי כמה הקפות אני די מתרגל לסידור ואני בטוח שאם טיפה יותר הסתגלות הייתי מוריד הילוכים עם H&T באותו דיוק כמו אצלי במיאטה.

המושב מצוין ומספק תמיכה צידית מעולה כראוי למושב במכונית שנוצרה לנהג, ובאופן מפתיע למדי - אפילו שמדובר בגרסת הטורינג והמושבים הם מושבי עור, זה לא מציק לי בכלל כי העיצוב של המושב עצמו ממש מעולה, ואני ידוע כשונא של מושבי עור כשזה מגיע לנהיגת מסלול.

גלגל ההגה הוא לא פחות ממושלם, הגודל נכון, המיקום מצויין, ההרגשה נהדרת וכבונוס הוא גם נראה ממש טוב, לוח השעונים קריא וגם מצויד בנורת ביקורת המייעצת על החלפת הילוכים כשמחט הסל"ד מגיעה לאיזור הדרום-מזרחי של הטכומטר.

המראות החיצוניות מספקות זוית ראיה נוחה, המראה הפנימית פשוט מגוחכת... היא ממש קטנטנה ונראית כמו איזה פריט עיצובי יותר מפריט שימושי... האם לוטוס מצפים שנהגי האליז ייעקפו כל רכב אחר העומד בדרכם ולכן לא ייזדקקו לשימוש רב מצד המראות?

הם לא ידעו שכאן בארץ הביג-מק יש כאלה שבונים מיאטות טורבו :twisted:!

מה שכן, זווית הראיה קדימה היא לא פחות ממעולה - שתי הכנפיים חובקות את הגלגלים מלמעלה ומספקות מראה מעולה של גבולות הרכב בעוד שהאמצע נמוך מאוד ונותן מראה מעולה של מה שקורה מקדימה.

טוב נו, יאללה, לאקשן :-) -

יוצאים להקפת חימום, מארק יושב לידי ומשתדל ללמוד את המתרחש ממושב הנוסע הבלתי מתכוונן, תוך כדי שהוא אומר לי משהו כמו "בוא נראה מה אפשר להוציא מהאוטו הזה" (נימה מאוד מעודדת יש לציין, יש הרבה בעלים של מכוניות שאומרים לך דברים כמו קח את זה ב-EASY ועד אל תתרסק לי עם האוטו...) .

יוצא לישורת, מושך הילוך שני לקו האדום, שלישי גם כן מגיע לקו האדום והנה מגיעה הפנייה הראשונה, או יותר נכון לומר, סדרת הפניות הראשונה שכן מדובר ברצף של שבע פניות אחת אחרי השניה - בלימה קצרה, מוריד לשני ומסובב אותה לתוך הימנית החדה ומיד אחריה לשמאלית החדה, האוטו מגיב נהדר לבלמים, תוצאה של צמיגי יוקוהמה ADVAN שנוצרו במיוחד ללוטוס אליז ושל משקל קליל ביותר, ההגה מדויק ומלא תחושה ואפשר להמשיך עם רצף העיקולים המהירים שמאלה-ימינה תוך כדי שדוושת הרעם דבוקה לרצפת האלומיניום מלבד רגע ההעברה להילוך השלישי באמצע העיקול, תיפוף זריז על הבלם יחד עם הורדת הילוך בחזרה לשני, אני חותך את הפניה עם שני גלגלים על אבן השפה, שמאלה בחדות, ימינה ומיד עוד אחת ימינה.

אין ספק, האליז היא רכב לנהג הרבה יותר מהמון רכבים אחרים שמתיימרים להיות כאילו, התקשורת של ההגה טובה מאוד והשלדה משתפת פעולה עם הנהג בלי שום תלונות... מה חסר לי כאן?

ממשיך לישורת קצרה שבמהלכה התיבה שוב מגיעה להילוך השלישי, אני יושב בערך מטר מהזנב של ה-NSX שלפני, מארק צוחק עם צליל ספק משועשע ספק היסטרי, ה-NSX עפה לפניה הבאה שהיא עיקול קל ימינה, אני צולל אחריו אבל נשאר בצד הלא נכון של המסלול כביכול, כי לפנייה הבאה אני כבר צולל לפניו על הבלמים תוך תיקון קליל של ההגה והורדה לשני שוב, עכשיו זה ימינה-שלישי-ימינה שוב עם קצת היגוי יתר והרבה גז-שמאלה על אבן השפה ויוצא הכי רחב שאפשר.

מארק בודק את המראה בצד שלו, גם אני בודק את שלי, ה-NSX נמצאת משהו כמו עשרים מטר אחורה ואנחנו כבר ברביעי ומעל 170 קמ"ש במרדף אחרי עוד אליז חדשה ו-M3 E46 רועמת במיוחד.

בין לבין אני חושב ביני לבין עצמי שהמנוע מאוד ליניארי (קרא - משעמם למדי לאחד שרגיל לנהוג על מכונית עם טורבו עם הרבה יותר כ"ס ומומנט) מתחת ל-6200 סל"ד, או אז נכנס הקאמשאפט הרותח לפעולה ונותן למנוע עוד דחיפה קלה קדימה יחד עם הצליל האופייני למנועי תזמון משתנה של ה-overlap של השסתומים.

נראה כי אותה רצועת הכוח של ה-VVT שמתחילה בסל"ד כ"כ גבוה גם נגמרת אחרי זמן יחסית קצר ב-7800 סל"ד, מה שהופך את המנוע לעני למדי עם רצועת כוח צרה וקצרה מדי.

הישורת הופכת לשיקאן מהיר שמאלה-ימינה, לאליז מקדימה נדלקים אורות הבלם, אני עדיין על הגז, מארק מאבד דפיקות לב יותר מהר ממה שהפניה הבאה מגיעה והבימר מסמן שהוא יוצא לפיטס. הפחדן הקטן :-P...

ואז הכל קורה כמו בסרט בהילוך איטי, הבימר בורח ליציאה אל הפיטס, אני יורד על הבלמים כאילו אין מחר תוך כדי שאני מוריד שני הילוכים לקראת הפניה הכי חדה במסלול שהיא פרסה הדוקה מאוד ימינה ואני מבחין שהאליז הירוקה שלפניי משדרת סימני מצוקה, ככל הנראה הנהג עשה את אחת הטעויות הכי טירוניות שניתן לבצע והיא לנהוג על המראות, הוא כנראה התרכז יותר מדי בעובדה שהמרחק בינינו הצתמצם ממרחק של משהו כמו 15 מטרים לשניים וחצי מטרים במהלך השיקאן ולכן פספס את נקודת הבלימה והכניסה לפרסה הבאה עלינו (או לפחות עליי) לטובה.. הוא נוסע טיפה הצידה ושם שני גלגלים בחול ממש בזמן שאני עוקף אותו באמצע הפניה מבפנים... עובר את השיקאן המהיר ימינה-שמאלה בלי לחשוב אפילו על להרים את הדוושה, אני בשלישי, עובר לרביעי, רגל ימין ורצפת האלומיניום כבר מכירות אחת את השניה היכרות אניטימית ולסוף הישורת אני מגיע באיזור ה-195 קמ"ש וחוזר חלילה - בולם חזק, מוריד שני הילוכים ונכנס לרצף הפניות.

כמה הקפות אחר-כך, אחרי שמארק כבר למד להתאים את קצב הנשימה שלו לקצב הנהיגה שלי ואחרי עקיפות של כמה וכמה רכבים אחרים ומעניינים לא פחות אני מסמן שאני יורד לפיטס ונותן למארק את הסימן :mm_yeah:.

האליז עברה את מבחן מוטי בהצלחה בסה"כ אבל עם כמה סייגים.

יכול להיות שהאשמה נמצאת בי, יכול להיות שהאשמה היא במגזינים, יכול להיות שבכלל ציפיתי ליותר מדי מראש... חובבי הגה בכל רחבי העולם אוכלים שותים ונושמים אליז, ואני כרגע ירדתי מההגה של המכונית שכבר שנים נמצאת בראשן של רשימות של מכוניות החלומות של המון נהגים... מרוצה אבל לא בהיסטריה.

יכול להיות שתשע-מאות קילו לעומת שבע-מאות ומשהו הורסים את התחושות עד כדי כך? מנסיוני בהפחתת משקל במכונית שלי אני יודע שמשקל משחק תפקיד עצום בביצועי החבילה ושהבדל כ"כ משמעותי בהחלט יכול להיות הגורם הראשי לתחושה שלי.

ציפיתי למשהו אחר, יותר רדיקלי, משהו שידגדג לי את בלוטות התאוצה, את קצות עצבי התאוטה, את נקודת הג'י (הלו, אני מדבר על ג'י של פניות, ברור?! חוץ מזה לחברה שלי לא אכפת שאני לוקח סיבובים על מכוניות אחרות :lol:).

קיבלתי מכונית כביש ספורטיבית מהשורה הראשונה שמציעה כל מה שחולה הגה אנוש כמוני מייחל לו במכונית ספורט נורמלית שחוקית לשימוש בכבישים ציבוריים, אבל לא את המכונית שרציתי לגלות, אופי נהדר אבל חסר פלפל... כמו למצוא את עצמך יוצא עם בחורה (לכל הקוראות בפורום, הדוגמא ניתנת גם להפניה למין הגברי ונכתבת בלשון נקבה אך ורק מטעמי נוחות :wink:..) פצצה, מצחיקה, מדליקה ולגלות אחרי כמה זמן שאתם ביחד שבפעם הראשונה שנכנסתם למיטה היא נשכבת על הגב בלי שום שיתוף פעולה ידידותי, היא תעשה אם תבקש אבל לא לוקחת יוזמה... זה סבבה כמעט בהכל אבל איפה שהאקשן מגיע לשיאו היית מייחל למשהו יותר משכנע.

האוטו חמוד בכל קנה מידה של מכונית ספורט לכביש אבל חסר לו פלפל, כצעצוע לסופ"שים בכבישים של לוס אנג'לס ומאליבו הוא מושלם, כנשק יום הדין לימי מסלול? לא, חסר לו משהו... יכול להיות שאיזה סט עצבני של צמיגי מירוץ ומגדש כלשהו היו הופכים את החבליה למעניינת יותר, כמעט בטוח שדיאטה עצבנית הייתה מכניסה יותר חיים לגברת, אבל עד שזה יקרה אני מוצא שלקנות איזו Radical SR3 משומשת (במחיר דומה למדי) הרבה יותר קורץ לי... או איזו רפליקת סופר-7... או מיאטה טורבו עם הרבה יותר מדי שיפורים... :lol:

תמונות של הגברת מצורפות, תהנו!

EliseFR.jpg

EliseRR.jpg

EliseMoti.jpg

EliseINT.jpg

EliseST.jpg

מוטי.

פורסם

אני מניח שאם היה שם מנוע מוגדש, עם תחושת דחף של ממש, כזו שביציאה מסיבוב גורמת לנקודת הג'י שלך (תבחר איזה מהם שתבחר) להרגיש כאילו סמיטריילר פגע בך בצד, היית מדבר אחרת....

השאלה היא כזו, אתה מכיר כאלו ששופרו? כי לפי מה שכתבת, זו סטוק למדי...

ההשוואה הנכונה צריכה להיות לדעתי מול שוות בקטגוריה שלה, או אולי, רחמנא ליצלן, מיאטה (או בעברית, קופסת שימורים יפנית, לאחר פתיחת המכסה) סטנדרטית...

אשמח אם תפרט את ה- up-side וה-down-side שלה בהשוואה ישירה למיאטה הנוכחית (או בעברית, קופסת שימורים יפנית, לאחר פתיחת המכסה, העשויה מחומרים מיוחדים ועם עטיפת לא רעה)

מה תג המחיר שלה בארה"ב? מי המתחרות הישירות שלה בקטגוריה בארה"ב?

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
יש לי שאלה, מה המטרה במדבקות שהניחו על הפנסים שלה? וליד הגלגים?

שי.

המטרה היא להגן על הפנסים בפני שבירה במידה והרכב לפניך מעיף עליך אבן או משהו (נגיד והוא מוריד גלגל לשוליים ממש לפניך...), יש גם כאלה שמצפים את החרטום באופן כללי במסקינג טייפ כחול כזה בשביל להגן על הצבע.

אני מניח שאם היה שם מנוע מוגדש, עם תחושת דחף של ממש, כזו שביציאה מסיבוב גורמת לנקודת הג'י שלך (תבחר איזה מהם שתבחר) להרגיש כאילו סמיטריילר פגע בך בצד, היית מדבר אחרת....
אהממ... הייתי מרגיש ממש כמו בבית, אני די רגיל לזה! :-P

השאלה היא כזו, אתה מכיר כאלו ששופרו? כי לפי מה שכתבת, זו סטוק למדי...
זו מקורית לגמרי... בכל זאת מדובר בלוטוס אליז!

יש כבר כמה משופרות כאלה שהופיעו במגזינים.. סופרצ'רג'רים, טורבואים ועוד..

ההשוואה הנכונה צריכה להיות לדעתי מול שוות בקטגוריה שלה, או אולי, רחמנא ליצלן, מיאטה (או בעברית, קופסת שימורים יפנית, לאחר פתיחת המכסה) סטנדרטית...
השוואה שלא במקומה.. המיאטה עולה חצי במקור ולא ממש מתחרה של האליז.

אשמח אם תפרט את ה- up-side וה-down-side שלה בהשוואה ישירה למיאטה הנוכחית (או בעברית, קופסת שימורים יפנית, לאחר פתיחת המכסה, העשויה מחומרים מיוחדים ועם עטיפת לא רעה)
אני מניח שאתה שואל בהשוואה לשלי.

המיאטה שלי קורעת אותה לחתיכות קטנטנות בכל תחום ועניין של נהיגת מסלול.

השוואה בנהיגת כביש היא מן הסתם לא רלבנטית.

מה תג המחיר שלה בארה"ב? מי המתחרות הישירות שלה בקטגוריה בארה"ב?
$43K... אין ממש מתחרות ישירות באותה הקטגוריה... כל רכב ספורט דו מושבי עצבני באיזור הארבעים K הוא מתחרה פוטנציאלי...

מוטי.

פורסם

נהנתי לקרוא:-)

ומה עם מארק? הוא נהג בסוף? :wink:

עוד שאלה, בקשר להורדת הילוכים בשיטה שציינת, זו השיטה שבה לוחצים על הברקס עם החלק הקדמי של כף הרגל ועל הגז עם החלק האחורי?

תוכל בבקשה להסביר קצת על השיטה ומה היתרונות שלה?

מחכה ומחכה ומחכה ליום שזה יבוא...:rolleyes:

פורסם

שלום מוטי,

אכן כדבריך מדובר על מכונית ספורטיבית וניתן להבין זאת מכתיבתך.

תקן אותי אם אני טועה...

*הגוי מדוייק בשילוב עם קוטר הגה תואם.

*גיר וקלאץ לא ברמה הגבוהה המתאימה למסלול - הגיוני, היות ומדובר על מכונית כביש שאין יעודה נטו למרוצים.

*בלימה טובה ביחד עם אחיזה מעולה איפה שצריך בפניות ולכן ולא רק, האפשרות לקחת את הNSX עם מנוע עדיף:wink:

לא ציינתה, אבל אני משער שניתקתה מערכות כמו בקרת אחיזה , מה אם הABS ?

בישורת זה סיפור אחר ...על אף 190 כ"ס המומנט המקסימלי מגיע רק ב6800 סל"ד בשילוב עם גיר מותאם יותר למצב נסיעת כביש(לא מסלול).

כרעיון אפשר לחשוב על שידוך של גיר עדיף ויעיל כמו של HONDA S2000 ...

העיצוב מדבר בפני עצמו!

תן לי אחת צהובה.

מריוס

פורסם

מוטי כתב:

כמו למצוא את עצמך יוצא עם בחורה (לכל הקוראות בפורום, הדוגמא ניתנת גם להפניה למין הגברי ונכתבת בלשון נקבה אך ורק מטעמי נוחות :wink:..) פצצה, מצחיקה, מדליקה ולגלות אחרי כמה זמן שאתם ביחד שבפעם הראשונה שנכנסתם למיטה היא נשכבת על הגב בלי שום שיתוף פעולה ידידותי, היא תעשה אם תבקש אבל לא לוקחת יוזמה... זה סבבה כמעט בהכל אבל איפה שהאקשן מגיע לשיאו היית מייחל למשהו יותר משכנע.

אז על אותו בסיס , לנהוג על לנטיס מליסינג זה כמו לזיין גוויה :-P

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

מוטי מיאטה

ובכן בוא נגיד שניסית לומר:

קוראים לי מוטי, ואני הנהג הטוב ביותר בהקפות מסלול הספידווי בקליפורניה,ואני מצליח להעיף מדרכי על המסלול ,אי אילו מטרידים המאטים את דרכי(זמן ההקפה שלי)....

ולגרום ליושבים לצידי ,מנת דפיקות לב ונשימות לא סדירות,תוך כדי נהיגתי ברכבם.

לצערי הפעם נחתתי,על מכונית עבת כרס למדי 900ק"ג!!!,ללא מגדש,עם התנהגות

"תעשה מה שתבקש אבל לא לוקחת יוזמה" (מ.א) , כשהראש עדיין טעון באי אילו גחמות "שטוטיות" ,המפורסמות באי-אילו מגזינים,המחשיבים עצמם לטובים בתחום.

הא ועוד דבר : מה שעשית פה - "זיינת" (סליחה גבירתי),ובאת לספר לקהילת החולים

כאן נטולי ה"כדורים"(כדורים= ללא מסלולי מירוץ בארץ), על החוויה.

מוטי אז ככה, באם יש באפשרותך כמובן וחסר לך שלא :wink:

אני מזמין "זיון" דומה לנ"ל +חוויותייך כמובן על:

פורשה 911 טורבו-לא משנה שנתון כולן טעימות...

פרארי F430

לוטוס סופר 7

למבו גיארדו/מורצ'יאלגו

בימר M3 -לא משנה לי שנתון-כולן טעימות מאוד...

Z4

S2000

מיאטה החדשה -גרוטאתית פוי ....:wink:

מרצדס SL/SLK

נובל M12

פגאני זונדה

ראדיקל SR3/SR4

TVR טוסקאן

TVR T350

אופל ספידסטר טורבו- או איך שלא קוראים לה בארה"ב..

מונארוGTO

סאלין S7

ווסטפילד SEI -ע"ע לוטוס סופר 7...

מזלך שאין שם "צרפתיות" :wink: איזה עונג זה-נכון מוטי :?:

אם שכחתי איזושהי מכונית אני מתנצל.

בתודה מראש

טוני סופראנו-שנתן למוטי הצעה שאי אפשר לסרב לה :wink: (ע"ב שנותן פקודות ליוסיפון)

.

אילן פ ייביש - turbo

פורסם
מה אתה רוצה?:roll:
דבר בכבוד. הוא יכול להיות אבא שלך.

מוטי, ינעלדינאק.

כמה ק"מ היו לה ?

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
נהנתי לקרוא:-)

ומה עם מארק? הוא נהג בסוף? :wink:

מארק אכן נהג משהו כמו שעתיים איתי במושב הנוסע נותן לו טיפים וכמובן מדריך אותו בכל ההיבטים של נהיגת מסלול שנתקלים בהם, מישיבה נכונה לפני ההגה, דרך יציאה נכונה מהפיטס, אתיקה של נהיגת מסלול וכמובן בכל הקשור לנהיגה עצמה... הוא בסופו של דבר יצא מאוד מעודד וכמובן התמכר לחלוטין לסם הקשה הזה :wink:...

עוד שאלה, בקשר להורדת הילוכים בשיטה שציינת, זו השיטה שבה לוחצים על הברקס עם החלק הקדמי של כף הרגל ועל הגז עם החלק האחורי?

תוכל בבקשה להסביר קצת על השיטה ומה היתרונות שלה?

הלחיצה על הבלם נעשית עם החלק של האצבעות ברגל ימין בעוד שהלחיצה על דוושת התאוצה נעשית עם העקב בו זמנית.

אתה לוחץ את דוושת הבלם כמו בבלימה חזקה אבל תוך כדי שאתה מוריד את ההילוך, בזמן שחרור הקלאצ' אתה גם מוסיף תיפוף קטן עם העקב על דוושת התאוצה.

השיטה הנ"ל מצויינת להורדות הילוכים תוך התאמת הסל"ד למהירות התנועה של הגלגלים כדי למנוע העברות משקל מיותרות וכו', לדוגמא -

בסיום הישורת אתה נמצא במהירות שקרובה ל-200 קמ"ש אבל הפניה שנמצאת בסוף היא פניה של 70 קמ"ש, לחיצה חזקה על הבלם תוך כדי הורדת הילוכים נורמלית תגרום לטלטול המשקל של הרכב קדימה אחורה בזמן שאתה מחבר את הגלגלים למנוע מחדש, אבל אם תתאים את הסל"ד למהירות התנועה של הרכב תוך כדי שאתה מוריד הילוכים יימנעו הטלטולים המיותרים ותוכל לבלום ביתר יציבות.

התוצאה של התהליך היא בלימה יציבה וזריזה יותר וכמובן שאתה תמיד בהילוך הנכון.

העניין דורש המון תרגול לביצוע נכון וחלק, אפשר לתרגל את זה הרבה זמן בכל כביש ריק נורמלי אבל זה לוקח הרבה תרגול לפני שזה הופך להורדה הטבעית שלך.

אכן כדבריך מדובר על מכונית ספורטיבית וניתן להבין זאת מכתיבתך.

תקן אותי אם אני טועה...

*הגוי מדוייק בשילוב עם קוטר הגה תואם.

אכן כן, ההיגוי מאוד מדוייק וההגה מאוד אינפורמטיבי.

*גיר וקלאץ לא ברמה הגבוהה המתאימה למסלול - הגיוני, היות ומדובר על מכונית כביש שאין יעודה נטו למרוצים.
הגיר והקלאצ' פשוט לא מספקים את הסחורה ברמה שמגיעה לשאר האוטו, ואני לא משווה את האליז למכוניות מסלול ייעודיות אלא גם למכוניות כביש מקוריות לגמרי, יש הרבה מאוד מכוניות שמרגישות הרבה יותר טוב, אפילו מיאטה מקורית לגמרי מעבירה הילוכים יותר בנועם, כמו גם RX8, NSX ןכמובן המכונית עם הגיר הכי טוב בעולם (כמכונית כביש מקורית בכל אופן), הונדה S2000.

*בלימה טובה ביחד עם אחיזה מעולה איפה שצריך בפניות ולכן ולא רק, האפשרות לקחת את הNSX עם מנוע עדיף:wink:
ה-NSX עדיין הרבה יותר כבדה והפניות המאוד מאוד הדוקות במסלול לא עובדות לטובתה כשמשווים אותה ללוטוס אליז, כמה שהאליז יותר כבדה מהאליז האירופאית היא עדיין כמה מאות ק"גים יותר קלה מכל NSX.

לא ציינתה, אבל אני משער שניתקתה מערכות כמו בקרת אחיזה , מה אם הABS ?

בישורת זה סיפור אחר ...על אף 190 כ"ס המומנט המקסימלי מגיע רק ב6800 סל"ד בשילוב עם גיר מותאם יותר למצב נסיעת כביש(לא מסלול).

כרעיון אפשר לחשוב על שידוך של גיר עדיף ויעיל כמו של HONDA S2000 ...

העיצוב מדבר בפני עצמו!

תן לי אחת צהובה.

בקרת אחיזה?

האוטו הזה לא צריך שום בקרת אחיזה... למעשה הגיר מרגיש ארוך מספיק בהתאמה למנוע הדליל במומנט כדי לנעוץ את הדוושה הימנית ברצפה באמצע פניה חדה בלי שום תלונות.. שלדה מצויינת ואחיזה מעולה הן שתי סיבות חיוביות למה אפשר לעשות את זה, אבל הגיר והחוסר במומנט הן השתיים השליליות שבאות בהתאמה.

ABS לא הורגש, הצמגים טובים מספיק שאם יש לך רגל רגישה לנושא לא תגיע להפעלה של ה-ABS.

הייתי בכלל מציע לשדך לחצי מהמכוניות בעולם את הגיר המדהים של ה-S2000, כולל לאוטו שלי :-).

מוטי.

• תוכן חדש...