Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BX 4X4 - לגריסה

jlavi2002
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תצטרך למצוא עולה חדש שיסכים לשרוף את הזכויות שלו על הרכב הזה, ולחכות 5 שנים עד שיוכל למכור לך אותו.

אפשרות אחרת - להתלבש על דיפלומט משועמם...

נגיד ויש לי דיפלומט להתלבש עליו , מה זה נותן לי? מה הפרוצדורה?

פורסם

הוא יכול להביא את הרכב ולהחזיק אותו כמה שנים - אח"כ תוכל לקנות אותו ולהשאיר אותו על כבישי הארץ.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כמה הסברים על BX ארנון ברשותך.

1.נהגתי בBX בערך 8 שנים מתוכם שנה וחצי היא הייתה פרטית שלי,ככה שאני לא יודע איך אתה אומר שיש לי דעות קדומות ושאני לא מכיר את הרכב.

2.תחזוקה שוטפת לBX ממודל כזה אומרת כמה פעמים בחודש במוסך-הכוונה רק לתחזוקה במקרה שאין תקלות ואין מצב כזה בBX עם קילומטראז' גבוה וגם לא עם קילומטראז' נמוך

-אני נהגתי ברכב הזה כשהוא היה כמעט חדש לגמרי בסוף שנות ה80 והיו תקלות והרבה.

3. כמעט ואי אפשר להשיג חלקים חדשים לרכב הזה בארץ והמשומשים לא משהו-גם בחו"ל הפסיקו לייצר חלק מהחלפים שלו וזה יהיה הרבה יותר גרוע בעוד כמה שנים.

4.לא צריך לקנות BX היום-אפשר לקבל אותן כמעט בחינם-מודל 87 אתה יכול לקנות ב1000 שקל מקסימום.

אחר כך תשקיע 20,000 שקל בשיפוץ שלה וכעבור שנה או שנתיים תתייאש ממנה ותזרוק אותה למגרש גרוטאות בלי לקבל שקל.

5.משהו אחד טוב סוף סוף-בתור מי שנסע על רכב כזה תקין אני יכול להגיד שכשהוא תקין זה רכב די מדהים אבל לא תמצא היום בארץ BX במצב תקין לא חשוב מאיזה מודל כולן במצב גסיסה כזה או אחר.

מה שמטעה זה שהבודי שלהן נראה טוב אחרי כל השנים ולא מחליד כמו סובארו ליאונה.

אבל תסתכל מתחת לאוטו ויהיה לך חושך בעיניים-נזילות מכל הסוגים מים ירוקים ,שמן ירוק,שמן מנוע.

שיפוץ קרבורטור עולה כמו האוטו 600 שקל.

להחליף מנוע מייבוא כולל עבודה עולה פי 10 מהאוטו בערך ויש בלוק אלומיניום שנסדק אחרי השנים תמיד!

חימום ומזגן לא עובד כמעט באף אחת מהן והתיקון כרגיל עולה פי כמה מהאוטו.

מערכת הידרו פניאומטית איך אמרת? אמינה אם מתוחזקת.מתוחזקת אומר להחליף את רוב החלקים פעם ב7 או 8 שנים ולא רק את הבומבות.

לא קיימת כמעט שום BX בארץ שעברה טיפול כזה וזה אומר שאתה תצטרך לעשות אותו.

בגלל המחירים(בארץ) של חלקים למערכת הידראולית-שוב ביחס למחיר הרכב בדרך כלל מחליפים לחלקים מפרוק או משופצים וזה לא מחזיק טוב כמו חלק חדש.

נוזל הידראולי עולה 40 -50 שקל לליטר והאוטו נוזל כמו ברז בדרך כלל.

האוטומטיות זה אסון ורוב הBX -ים בארץ אוטומטיות.

דבר אחרון את שלנו מכרנו ב96 .

פורסם

שרוניקו היקר !

היתה לי כזאת שנת 87 שקבלתי בחינם.

רציתי לפרק.

בן-דודי ביקש להשתמש בה, והשמשתי אותה בתמורה ל-1500 ש"ח שהשארתי במוסך.

הפעם הבאה שהרכב הגיע למוסך היתה אחרי 8 חודשים לצורך הכנה לטסט.

יש לציין שקודם להשמשה האוטו היה מוזניח ולא נסע כשנה בערך.

אם לך יש דוגמא לא טובה, זה לא אומר שכולם כאלה...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שרוניקו,

לפני אי-אילו עשרים שנה, שקלתי לקנות DS. אחת מ 1973 מנוע 23 הזרקה (די נדיר). אני לא צריך להפליג בתיאורים, כי כולם יודעים מה זה DS. בארה"ב הגדולה נמכרות היום דוגמאות לא מצטיינות שלה ב 10K דולרים וצפונה. באירופה זה אותו הדבר, רק ביורו. לא קניתי DS כי האוטו לא היה אמין, קשה להשיג חלקים, מתחתיו היו שלוליות ירוקות , זהובות, שחורות, שקופות: אוטו נזיל, ולא במובן של סחירות. אף אחד לא רצה אותו, גם אני.

אני לא טוען ש BX תהיה "אספנית" כמו DS. קרוב לוודאי שלא, אבל אני מבטיח לך שעוד עשרים שנה אצטער שלא שמרתי לי כמה BXים ב1000 ש"ח. גם אתה.

נמרוד

פורסם

שאם מישהו כאן ירצה עזרה בקשר לBX פעם אני אנסה לעזור.

יש גם הרבה אתרים בחו"ל בקשר לרכב הזה בפרט וגם בכלל בנוגע להסברים טכניים על המערכת ההידרו פניאומטית של סיטרואן.

לארץ לא הגיעו כמעט BX -ים אחרי שנת 89 למרות שהייבוא המשיך עד סוף 1993 .

דגמי ה4*4 וה16 שסתומים והסטיישן לא הגיעו בכלל בשום שנה.

הדיזל היו כולן מוניות שירדו מהכביש או הפכו לבנזין.

ככה שרוב ה בי איקסים שהיו בארץ היו מהשנים 87-88 ורובן לצערנו היו אוטומטיות.

ידעתם שבתקופה מסויימת ב1988 ה בי איקס עקפה את הסובארו לאונה במכירות?

עד שבעיית הגיר האוטומטי שנפתרה אחר כך באחריות הפילה את הבי איקס לקרשים.

לובינסקי גם עשו צעד טיפש והורידו בסוף 88 את המחירים(בגלל שנשארו עם מלאי גדול שלא הצליח להמכר) ונוצר מצב שBX 88 חדשה עלתה כמו משומשת ואפילו קצת פחות.

כנראה שמרוב התלהבות הם הזמינו מלאי גדול מידי.

85-86 לא נמכרו טוב והיה להן לוח מחוונים זוועתי דומה מאוד לGSA.

פורסם

לא מעט מכוניות כאלו נשרפו!!! בגלל תאונה אפילו לא קשה במיוחד.

קראתי על שתיים בעיתון ושתיים ראיתי בעצמי-אחת בוערת ליד מחלף גהה ואחת אחרת שרופה לגמרי במגרש פרוקים.

באחת מהתאונות שהייתה בצפון לפני 10 שנים בערך בחור צעיר נשרף למוות- אם אני לא טועה הוא יצא מהרכב לבדוק מה קרה אחרי תאונה קלה והBX פשוט הוצתה במהירות והיה פיצוץ חזק .

הייתה על זה כתבה בעיתון.

באותה תקופה חבר אמר לי שראה בעצמו כמה מכוניות כאלה שרופות/נשרפות.

עוד סיבה להתרחק מהרכב הזה!!

בלי קשר לתאונות האלה זה לא נראה רכב בטוח במיוחד-פח דק למרות שלא מחליד והרבה חלקי פיברגלס-דלת אחורית,מכסה מנוע,חלק מהכנפיים האחוריות וגם הקורות העליונות של הגג.

מסכן JLAVI עשיתי לו עין רעה.

פורסם

שרוניקו - הרשה לי להאיר את עיניך. אתה גולש להנאתך בפורום האספנות - חלק מהגולשים כאן הם אספני רכב המתייחסים לעיתים לרכבים חדשים, באופן יחסי, כמכוניות אספנות עתידיות!!

גם אני חושב ש-BX אינה מתאימה כיום לשימוש יומיומי - אולם אני דווקא כן רואה עתיד אספני (להבדיל משימוש יומיומי) ל-BX. אין ספק בכלל שהיא נאה למראה, מיוחדת ואפילו נוסעת טוב מאד כאשר היא תקינה.

דרך אגב ה-BX אינה רחוקה כלכך מגיל האספנות - אני זוכר אחת מודל 1983 שהסתובבה בכבישי ת"א - מעניין אם היא שרדה??

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
לא מעט מכוניות כאלו נשרפו!!! בגלל תאונה אפילו לא קשה במיוחד.

קראתי על שתיים בעיתון ושתיים ראיתי בעצמי-אחת בוערת ליד מחלף גהה ואחת אחרת שרופה לגמרי במגרש פרוקים.

באחת מהתאונות שהייתה בצפון לפני 10 שנים בערך בחור צעיר נשרף למוות- אם אני לא טועה הוא יצא מהרכב לבדוק מה קרה אחרי תאונה קלה והBX פשוט הוצתה במהירות והיה פיצוץ חזק .

הייתה על זה כתבה בעיתון.

באותה תקופה חבר אמר לי שראה בעצמו כמה מכוניות כאלה שרופות/נשרפות.

עוד סיבה להתרחק מהרכב הזה!!

בלי קשר לתאונות האלה זה לא נראה רכב בטוח במיוחד-פח דק למרות שלא מחליד והרבה חלקי פיברגלס-דלת אחורית,מכסה מנוע,חלק מהכנפיים האחוריות וגם הקורות העליונות של הגג.

מסכן JLAVI עשיתי לו עין רעה.

אז מה היה לנו ?

אמינות מתחת לכל ביקורת.

שיפוץ קרבורטור יקר מאוד.

מנועים שנסדקים תמיד, אבל תמיד.

נטיה מובהקת לעליה באש (לעתים בפיצוץ).

אלה העובדות. בנוסף לזה, הרכב "לא נראה בטוח במיוחד". הפח דק (כן, בטיחות רכב תלויה בעובי הפח. ובצבע של הפגוש) והקורות העליונות של הגג עשויות פיברגלס !?!?!?!

תודה רבה על המידע. אקפיד להתרחק מהמכונית הזו.

וברצינות עכשיו, אני חוזר על הצעתי המקורית. רצוי שלא תדבר בפסקנות על דברים שאתה לא מבין בהם. ההודעות הנלהבות שלך משכנעות בעיקר אותך.

פורסם

אני היתי בעליה הגאה של BX ידנית מודל 86 מאובזרת ביותר לפני כ 8 שנים. במשך 4 שנים צברתי כ 150000 ק"מ וכל מה שאני יכול להגיד הוא שאני ממש מצטער שמכרתי אותה

המכונית אמנם לא אמינה כמו סובארו אבל איזו מכונית כן

אין לה מתחרות בנוחות נסיעה גם היום

המנוע, במידה ומתוחזק כראוי אמין מאוד וחזק וכך גם המערכות האחרות.

אני בטוח שבעוד כמה שנים יהיו הרבה שיחפשו בנרות מכונית כזו ולא יבינו איך לעזאזל לא כנו 2 ב 3000 ש"ח רק כדי שיהיה

פורסם

ה BX שהוצגה ב 82 היתה דוגמא טובה לאיך סיטרואן צריכה להיות-מכונית עממית עם תיכנון ומרכיבים אוונגרדיים.העיצוב הופקד בידי ברטונה האיטלקי,שהצליח לעצב מכונית זוויתית לגמרי,בלי אף קימור,ובל זאת נראתה מודרנית,גם בקנה מידה של ימנו.

לרגל השקת המכונית פותחה יחידת כוח חדשה לחלוטין בנפח 1.6.המנוע היה עשוי כולו אלומיניום והורכב לרוחב המכונית בהטייה של 45 מעלות.בעזרת מאייד כפול הוא פיתח הספק מכובד של 94 כ"ס,מה שהקנה למכונית הקלה יחסית ביצועים טובים.גם הגיר היה חדש לחלוטין,והיו לו 5 הילוכים ותיפעול קל ונעים.

לב המכונית היו כמובן המיתלים ההידרופנאומטיים,שהפעילו גם את תיגבור ההגה והבלמים.

לוח המחוונים היה כמובן במסורת סיטרואן,מד מהירות בצורת עינית ומד סל"ד בצורת שורת נוריות.

גם מתגי התיפעול היו מיוחדים ורוכזו סביב להגה(החד זרועי כמובן).

לארץ היא הגיעה בסוף 84,בדגמי 1.6 ידניים ואוטומטיים שצויידו בגיר מתוצרת ZF הגרמנית.

ה"בום" הגדול במכירות היה בשנת 87,כשבוטלה אפליית המיסוי(מיסוי ארידור)למכוניות עד 1.3.

כמעט באותו מחיר של סובארו 1.6 יכל הקונה לקבל מכונית נוחה להפליא,זריזה ובעלת התנהגות כביש מעולה.

המעבר מסובארו לסיטרואן קסם לקונים רבים,והמכונית היתה להיט מכירות.

הבעייה העיקרית של ה BX היתה נעוצה באיכות גימור ירודה,שירות גרוע של היבואן וגיר אוטומטי בעייתי.

תא הנוסעים החל להיתפורר במהירות,וכל המדפים בסיגנון "לוחץ קופץ" החלו להיתפרק.

סידרה של גירים אוטומיטיים בעייתים(בשל בורג אבטחה)דאגו לייצר לה שם טוב,בלשון המעטה...

בשנת 89 הגיעו הלאנסר והגאלנט של מיצובישי,שהיה בהם הכל,בתוספת איכות גימור וייצור משובחות,וחיסלו את מכירותיה של הסיטרואן.

גם היבואן לא סייע בעיניין,כשהחל להצניח את מחיריה של המכונית על מנת להיפטר ממלאי גדול,ויצר לה שם של מכונית לא מבוקשת,קטסטרופה אמיתית למר ישראל ישראלי...

ה BX המשיכה להימכר בכמויות קטנות,בעיקר ל"משוגעים" למכונית,וגם לאלו שהיו מרוצים ממנה(בעיקר רוכשי הידנית)עד סוף 93.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

חן, האם ידוע לך הגיעו לארץ גרסאות סטיישן ו-4X4 לארץ?

(נ.ב, אם אתה זוכר את הדיסק עם המדריכים שהבאתי לך בזמנו לאחר שהתוודת בפני שאתה מחבב את הBX, תעיין שם ותמצא כמה תמונות של BXים מיוחדים, אם אני לא טועה זה היה בצרפתית. סילוופלה :wink:)

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

סטישנים יש בארץ כמה.

אחת כחולה מוזנחת שנת 92 נראתה מספר פעמים ברעננה.

4X4 אני מסופק. היו כמה שמועות אבל אחרי בדיקה הסתבר שזה לא.

בסה"כ יצרו מעל 2,300,000 מכונית

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

לוח המחוונים היה כמובן במסורת סיטרואן,מד מהירות בצורת עינית ומד סל"ד בצורת שורת נוריות.

גם מתגי התיפעול היו מיוחדים ורוכזו סביב להגה(החד זרועי כמובן).

בשנת 1987 עברה המכונית מתיחת פנים מקיפה. חיצונית הוחלפו הפגושים ויחידות האיתות. בתא הנוסעים, שודרג לוח המחוונים ללוח מחוונים סטנדרטי ונטול מוזרויות.

רצ"ב תמונת לוח מחוונים של BX דור שני ששכחו לספר לה שהיא לא אמינה ...

כמו כן, לינק לאתר ניסויי ריסוק ל BX.

http://home.versatel.nl/CitroenCrashTest/BX/

נחמד מאוד. :-)

• תוכן חדש...