Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר או סטרטר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה עם מצבר מרכב אחר אני אפילו לא שומע את הסטרטר זה לא סתם האוטו לא מניע יש רק צליל של קנאק וזהו. יש לי צפצפה חזקה אורות עובדים מערכת פועלת וכו', הכל תקין. מה גם שפתאום האוטו כן יכול להניע אחרי הרבה נסיונות פתאום הוא מתעורר לחיים ומניע (למרות שהיום לא הצלחתי כבר) ואז הוא לא נכבה לי אלא נוסע כמו גדול. החשמלאי נתן לי מצבר כי הוא היה מעונין לטעון את שלי ולבדוק אותו בעצמו אחרי 24 שעות. הוא מנוסה מאוד וחבר טוב. כך שלא נראה לי שזה האלטרנטור אבל לך תדע...אולי. דרך אגב מה הנזק אם זה אלטרנטור? (למרות שאני חושב שאם זה אלטרנטור עם רכב אחר הייתי לפחות שומע את הסטרטר מנסה להניע אפילו אם לא מצליח אבל אני שומק רק "קנאק" וזהו)

תודה

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חברה עם מצבר מרכב אחר אני אפילו לא שומע את הסטרטר זה לא סתם האוטו לא מניע יש רק צליל של קנאק וזהו. יש לי צפצפה חזקה אורות עובדים מערכת פועלת וכו', הכל תקין. מה גם שפתאום האוטו כן יכול להניע אחרי הרבה נסיונות פתאום הוא מתעורר לחיים ומניע (למרות שהיום לא הצלחתי כבר) ואז הוא לא נכבה לי אלא נוסע כמו גדול. החשמלאי נתן לי מצבר כי הוא היה מעונין לטעון את שלי ולבדוק אותו בעצמו אחרי 24 שעות. הוא מנוסה מאוד וחבר טוב. כך שלא נראה לי שזה האלטרנטור אבל לך תדע...אולי. דרך אגב מה הנזק אם זה אלטרנטור? (למרות שאני חושב שאם זה אלטרנטור עם רכב אחר הייתי לפחות שומע את הסטרטר מנסה להניע אפילו אם לא מצליח אבל אני שומק רק "קנאק" וזהו)

תודה

אם כך בעייתך בסטרטר, כמו שאמר יוסי כנראה סליל או פחמים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
ואיך אני מניע אותה למוסך? גרר?
אם הרכב בעל גיר רגיל בעזרת דחיפה או כבלים וישר בנסיעה לחשמלאי!

אם אין טעינה רק בגרר!

בברכה

צביקה

פורסם

במצב שאין טעינה ואני מחבר מצבר מרכב אחר הרי אני אמור לפחות לשמוע את האוטו מנסה להדלק ולא מצליח נכון? אבל כשאני מחבר כבלים ומנסה להניע- זה עדיין לא עושה שום צליל, ואני כמובן גם לא מצליח להניע. נראה לי שרק סטרטר תפוס יכול להסביר את זה שאני לא שומע שום צליל חוץ מקנאק קטן גם עם מצבר חיצוני. אבל אולי אני טועה......

פורסם
במצב שאין טעינה ואני מחבר מצבר מרכב אחר הרי אני אמור לפחות לשמוע את האוטו מנסה להדלק ולא מצליח נכון? אבל כשאני מחבר כבלים ומנסה להניע- זה עדיין לא עושה שום צליל, ואני כמובן גם לא מצליח להניע. נראה לי שרק סטרטר תפוס יכול להסביר את זה שאני לא שומע שום צליל חוץ מקנאק קטן גם עם מצבר חיצוני. אבל אולי אני טועה......
סטרטר לא תפוס !

סטרטר שהבנדיקס בו לא מסתובב ואינו משתלב בגלגל תנופה של המנוע!

כך שגם מצבר חדש וטעון וכבלים לא יעזרו רק דחיפה בהילוך שני!

בברכה

צביקה

פורסם
סטרטר לא תפוס !

סטרטר שהבנדיקס בו לא מסתובב ואינו משתלב בגלגל תנופה של המנוע!

כך שגם מצבר חדש וטעון וכבלים לא יעזרו רק דחיפה בהילוך שני!

בברכה

צביקה

כדי ל"חתוך" סופית את הבעיה תמדוד מתח על הדקי המצבר בשני מצבים:

מנוע דומם-מתח ההדקים ציך להראות בין 12(מצבר מרוקן) ל12.5 וולט(מצבר כמעט מלא).

אם יש פחות מ-11 וולט אז המצבר מקצר-יש להחליפו

אם יש בין 11.5 ל 12 אז המצבר מרוקן\גמור אך אולי ניתן להטעינו.

אם אתה מצליח להניע עם כבלים :אתה צריך לראות מתח שבין 14.2 וולט ל-14.4 וולט

אם יש פחות מ 14 יש בעיה בטעינת באלטרנטור.

אם יש 14.5 עד 15 אז הבעיה היא מצבר בסוף חייו\מקצר.

אם יש יותר מ-15 וולט אז יכול להיות שהבעיה היא ברגולטור של האלטרנטור(מייצב המתח האלקטרוני).

אם המתח על הדקי המצבר עונה לערכים תקינים-אל תחפש שם.

שלב הבא:בדיקת רציפות ואיכות החיבורים לסטרטר:

בדיקת האדמה ווידוא שאין קורוזיה או התפחמות בחיבורים.

וכן בדיקת ה(+) המגיע בד"כ ישירות מהמצבר דרך ריליי.

שלב הבא:בדיקת המיתוג:בדיקה לוודא שאכן מגיע מתח לריליי.

שלב שני:בדיקה שאכן הריליי ניתפס ומעביר את מלוא המתח ללא התנגדות לסטרטר.

במידה והכל כאן תקין:נותר הסטרטר עצמו.

במידה ולא גש לחשמלאי שישפץ את החיבורים\יחליף ריליי ויבצע בדיקה.

במידה והריליי והמיתוג אליו נימצאו תקינים

אני מציע שתיגש לחשמלאי לצורך שיפוץ\החלפת הסטרטר.

נ.ב.

(ישנה אפשרות גם לבעיה מכנית בגלגל התנופה\החלקת הסטרטר\שיניים שבורות-במיקרה זה כדאי לתת את הרכב למקום שיש בו גם מכונאי וגם חשמלאי או מה שאני עושה בד"כ שאני שם את האוטו במוסך והמוסכניק כבר דואג להעביר אותו לחשמלאי במידת הצורך).

אגב:

מה שכתבתי מתייחס באופן כללי לבעית חוסר התנעה ברכב ללא אימוביליזר ומחשבים למיניהם ולאו דוקא לשירשור הזה הספציפי.

ניצן

פורסם
כדי ל"חתוך" סופית את הבעיה תמדוד מתח על הדקי המצבר בשני מצבים:

מנוע דומם-מתח ההדקים ציך להראות בין 12(מצבר מרוקן) ל12.5 וולט(מצבר כמעט מלא).

אם יש פחות מ-11 וולט אז המצבר מקצר-יש להחליפו

אם יש בין 11.5 ל 12 אז המצבר מרוקן\גמור אך אולי ניתן להטעינו.

אם אתה מצליח להניע עם כבלים :אתה צריך לראות מתח שבין 14.2 וולט ל-14.4 וולט

אם יש פחות מ 14 יש בעיה בטעינת באלטרנטור.

אם יש 14.5 עד 15 אז הבעיה היא מצבר בסוף חייו\מקצר.

אם יש יותר מ-15 וולט אז יכול להיות שהבעיה היא ברגולטור של האלטרנטור(מייצב המתח האלקטרוני).

אם המתח על הדקי המצבר עונה לערכים תקינים-אל תחפש שם.

שלב הבא:בדיקת רציפות ואיכות החיבורים לסטרטר:

בדיקת האדמה ווידוא שאין קורוזיה או התפחמות בחיבורים.

וכן בדיקת ה(+) המגיע בד"כ ישירות מהמצבר דרך ריליי.

שלב הבא:בדיקת המיתוג:בדיקה לוודא שאכן מגיע מתח לריליי.

שלב שני:בדיקה שאכן הריליי ניתפס ומעביר את מלוא המתח ללא התנגדות לסטרטר.

במידה והכל כאן תקין:נותר הסטרטר עצמו.

במידה ולא גש לחשמלאי שישפץ את החיבורים\יחליף ריליי ויבצע בדיקה.

במידה והריליי והמיתוג אליו נימצאו תקינים

אני מציע שתיגש לחשמלאי לצורך שיפוץ\החלפת הסטרטר.

נ.ב.

(ישנה אפשרות גם לבעיה מכנית בגלגל התנופה\החלקת הסטרטר\שיניים שבורות-במיקרה זה כדאי לתת את הרכב למקום שיש בו גם מכונאי וגם חשמלאי או מה שאני עושה בד"כ שאני שם את האוטו במוסך והמוסכניק כבר דואג להעביר אותו לחשמלאי במידת הצורך).

אגב:

מה שכתבתי מתייחס באופן כללי לבעית חוסר התנעה ברכב ללא אימוביליזר ומחשבים למיניהם ולאו דוקא לשירשור הזה הספציפי.

ניצן

ממליץ להעביר זאת לדביק!

ותודה לניצן!

בברכה

צביקה

פורסם

לפותח השרשור, אתה גם קורא את ההמלצות שכותבים לך?

ולניצן, אתה משחית לריק את מאמציך. אם בן אדם לא יודע להסיק ש-1 ועוד 1 הם 2, אז חבל על זמנך.

אם האורות הראשיים דולקים באור מלא וחיבור מצבר עזר של רכב אחר (בעזרת כבלים) לא גורם לסטרטר לפעול (ונקישה נשמעת, כלומר מתח פיקוד מגיע לסולנואיד המשלב), ברור שהסטרטר דפוק.

הצעתי לו כבר לפני כמה ימים לתת לגוף הסטרטר מכה קלה כדי לזעזע אותו - בהרבה מקרים גבוליים זה מספיק כדי לאפשר התנעה חד פעמית ולהגיע למוסך.

אם הבחור מסרב להבין וממשיך בדרכו, שיבושם לו.

ניצן, דרך אגב, למה מתח טעינה של 14.5 עד 15 וולט מעיד על מצבר מקוצר?

יוסי

פורסם
ניצן, דרך אגב, למה מתח טעינה של 14.5 עד 15 וולט מעיד על מצבר מקוצר?

יוסי

כיוון שהרגולטור של האלטרנטור מזהה מתח נמוך לכן הוא מעלה את מתח הטעינה כי הוא"חושב" שהמצבר לא טעון מספיק.

היה לי מיקרה זהה שתא אחד במצבר שהיה לי התקצר ו ומתח המצבר במנוע דומם עמד על 10.5 וולט לכן לא הצלחתי להתניע.

כאשר הנעתי עם כבלים,שעון הטעינה נתן חיווי של 14.5-15 וולט-כמובן שמייד נסעתי לחשמלאי והחלפתי מצבר.

ניצן

פורסם

יוסי צודק.

ווסת המתח מסוגל לתת עד 14.9 וולט.

לפותח השרשור - היד מתחילה להיות קלה על ההדק.

הסבירו לך את הבעייה במדוייק (סטרטר). אתה מתעקש לנסות להעלות השערות משונות (נסה , אולי הבעייה בלחץ אוויר שגוי בגלגל האחורי הימני :?).

בדוק קודם את הסטרטר , רק אח"כ חזור אלינו עם ההשערות האחרות.

פורסם
ניצן, האם במקרה שתארת ולאחר החלפת המצבר בחדש מתח הטעינה פחת לערך סטנדרטי תקין (בין 13.8 ל- 14.5 וולט) ללא כל טיפול באלטרנטור?

יוסי

אכן -כן,

ללא נגיעה באלטרנטור.

הפעולה היחידה שבוצעה החלפת מצבר.

לאחר מכן מתח הטעינה חזר לקדמותו.(קודם לכן שעון הטעינה פשוט "השתולל" בקפיצות בין 14.5-15 וולט בנסיעה הקצרה עד החשמלאי שזה 3 ק"מ בערך).

ניצן

פורסם

מה שאתה מתאר עכשיו שונה ממה שכתבת בהערה הראשונית שלך.

בווסת הטעינה של הדינמו (האביזר שקדם לאלטרנטור במכוניות) היו סליל מתח וסליל זרם, ששלטו על מתח וזרם הדינמו.

סליל המתח דאג שלא יהיה מתח מופרז, וסליל הזרם הגביל את זרם המוצא של הדינמו, כדי למנוע נזק לדינמו עצמו ובעקיפין (כי הרי ישנם צרכנים נוספים), גם למנוע את טעינת המצבר בזרם יתר גבוה.

אני מעריך שסידור דומה יש גם בווסתי האלטרנטור, כלומר יש בו רכיב או מעגל אלקטרוני המגביל הן את מתח המוצא והן את זרם המוצא - נא לזכור שמתח יתר מזיק לא רק למצבר אלא להרבה רכיבי חשמל נוספים ברכב. לכן התפלאתי שתארת מצב של טעינת יתר כה גבוהה באלטרנטור תקין.

מה שאתה מתאר עכשיו - קפיצות לא סדירות של המתח - נובע אולי מהעובדה שהקצר במצבר לא היה יציב והעומס המשתנה שנוצר גרם למתח לקפץ. אם ווסת המתח אינו מהיר מספיק אולי יכול להווצר מצב של ריטוט. למיטב ידיעתי ווסתי המתח של אלטרנטורים זקוקים לעומס היציב של המצבר כדי להוציא מתוכם מתח קבוע וישר (מינימום אדווה, ריפל).

יוסי

• תוכן חדש...