Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב לכולם,

אני מעוניין לנסוע למירוץ הגרנד פרי שיתקיים בבודפשט בסוף השבוע האחרון של יולי.

איפה כדאי לשבת? לקנות כרטיסים לכל סוף השבוע או למירוץ בלבד? מלונות? סעד? מין? כלכלה? וכו' וכו'.

כמובן שכל המלצה נוספת הנוגעת לחוויה המוטורית או שלא תתקבל בברכה.

(אני נוסע ברכב כך שכל הקשור לטיסה אינו רלוונטי)

בתודה מראש,

חי

סאן רוף פתוח וכסאות מחוממים.

פורסם

אם אתה צריך טיפים קצת יותר רצינים צור איתי קשר בה"פ.

יש לי שני דודים (מאושרים) שגרים בבודפשט,והייתי אצלהם כמה וכמה פעמים.

הונגריה פשוט מושלמת כשלומדים להכיר אותה..

פורסם
נחשב לאחד היפים: http://www.belgium-grandprix.be/main.asp

תברר, אולי הם עורכים ימי מסלול (track days),אם כן אז תוכל להשכיר אצלם מכונית ולהנות...

אתה מדבר על ספא-פרנקושומפס , המסלול בבלגיה (לא היה מירוץ ב-2004 , נדמה לי שגם לא השנה).

ההונגרו-רינג נחשב דווקא לאחד המסלולים המשעממים שיש.

פורסם

גם לי יש דודה שגרה בהונגריה

מי שעקב אחרי התוכנית השגריר ראה את המתחרים מתארחים אצלה :razz:

בכל מקרה, מישהו יכול לעזור לי שחישוב של עליות לטיולון של שבוע בערך ולראות את המירוץ הזה?

נשמע מעניין מאוד.

תום.

פורסם
ההונגרו-רינג נחשב דווקא לאחד המסלולים המשעממים שיש.

ב'משעמם' אתה מתכוון למסלול שלא מאפשר עקיפה....

היית ממליץ יותר על המסלול הגרמני בהוקנהיים או על אינסטנבול כמעניינים יותר?

חי

פורסם

אני לא רוצה להיכנס לדעה של אם ללכת או לא ללכת למירוץ בהונגריה, שמר אולי יוכל להרחיב על כך מניסיונו האישי, כי הוא הרבה יותר בקיא ממני בנושא, אבל חוויה אישית ממסלול אחר אני כן יכול לתת לך, ואולי זה יוכל לתת לך החלטה אם ללכת למירוץ בהונגריה או למסלול אחר.

לא הייתי במירוץ בהונגריה, ולמעשה לא הייתי באף מירוץ באירופה, אבל באוסטרליה כן הייתי [באמצע טיול תרמילאים], ואני משער שהחוויה די דומה.

הפנינג שמתפרס ע"פ כל הסופשבוע, הרעש, הריח של השמן השרוף באויר, מכניס אותך לאקסטזה מוטורית. בין לבין תערוכה של מכוניות כאלה או אחרות [מועדונים מקומיים סטייל מועדון ה-5 וכו'], מירוצים של קטגוריות אחרות [באוסטרליה זה היה V8 SUPERCARS ו-מירוץ ארצי של פורשה 911'S, כמו גם כמה קארטים על המסלול :lol: ] ולא שכחתי את היפיפיות שמסתובבות בביקיני בתחילת הסתיו של אוסטרליה, בתוך קומלפקס המסלול ומפרסמות את חברות הפרסום השונות [נערות מטרייה] :silly: .

קניתי כרטיס עמידה של סטודנט לכל שלושת הימים של המירוץ [יומיים ראשונים, אימונים ומקצי דירוג] ובאתי כל יום, גם בשביל לחפש נקודה טובה לתצפית על המירוץ, וגם בכדי להיכנס לאוירה. האמת היא שגרתי כ-2 ק"מ מהמסלול, וכל יום ב-9 בבוקר, הרעש של המכוניות על המסלול שיצאו לאימון היה מקפיץ אותי מהמיטה :morning: .

במירוץ שהתקיים ביום ראשון עמדתי בנקודה של יציאה מסיבוב S, כך שיכולתי לראות את "פתיחת המבערים" של מכוניות הפורמולה 1 ביציאה מהפנייה וזה פשוט יוצא מגדר הרגיל [המהירות והאחיזה]. כמובן שגם בחרתי בנקודה הזו, כי שיערתי ששם יהיו רוב העקיפות [מה שאכן היה, אבל לא היו הרבה כאלה].

בנוסף, באוסטרליה זה מסלול שמבוסס על כביש ציבורי [סוגרים את תוואי הכביש מסביב לאגם אלברט פארק במלבורן ועושים מירוץ :smile:], לכן, כל תאונה שקרתה על המסלול חייבה יציאה של פייס קאר [מכונית האטה], ואיזו מכונית זו הייתה! ב.מ.וו M5 ולעיתים זו הייתה גם מרצדס CL600, לראות את מכוניות הפורמולה 1 נוסעים על ניוטרל מאחורי הפייס קאר שעל טורים גבוהים די המחיש לי עד כמה המכוניות האלה פשוט בלתי נתפסות מבחינת המהירות שהן מייצרות!

זו חוויה שאני כנראה לא אחזור עליה, כי המירוץ עצמו משעמם. אולי ההתחלה עוד קצת מעניינת, אבל לאחר מכן זה כבר מתחיל לשעמם, כי המירוץ עצמו מתבסס על אסטרטגיה [כניסות לפיטס, תדלוק וכו'], ואתה די מאבד את המוביל לאחר זמן מה.

אבל לדעתי חייבים לחוות מירוץ אחד כזה בחיים בכדי להבין במה מדובר, לחובב מוטוריקה אסור בתכלית האיסור לפספס כזה מירוץ! ולכן, לדעתי זה לא משנה באיזה מסלול תהיה, את אותה החוויה אתה תקבל בכל מסלול, אלא אם כן אתה ממש פריק למירוצים האלה.

המסלול היחיד שאני עוד חושב עליו כמעניין ושאולי אחזור לראות במציאות בעתיד, הוא מונקו, אבל כרטיס עולה שם הון! כך שזה לא ריאלי כל כך מבחינתי.

אל תשכח אטמי אוזניים, זה חובה! הרעש שהן מייצרות כאשר הן ביחד על המסלול יכול לקרוע לך את עור התוף.

אלון

*כל מה שנרשם, הוא על דעתי האישית בלבד, לכל אחד יש חוויה שונה ממירוצים.

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם
ב'משעמם' אתה מתכוון למסלול שלא מאפשר עקיפה....

היית ממליץ יותר על המסלול הגרמני בהוקנהיים או על אינסטנבול כמעניינים יותר?

חי

ממליץ שתשאל בפורום אליו הפניתי אותך.

יש שם אנשים עם ידע גדול - הרבה יותר ממני...

פורסם

מדומני כי ההרשמה עולה כסף, כדי למנוע כניסה של האקרים או ילדים שיש להם יותר מדי זמן חופשי, והדברים האלו קרו - מניסיון.

בכל מקרה, מדובר בסכום פעוט שלאחר קריאה של מספר מצומצם של הודעות תבין כי זהו פורום ברמה גבוהה מאוד, ללא כל הצקות של ילדים קטנים וכאלו שמדברים שטויות. ישר ולעניין.

וכמו כן, זו תרומה לאתר שעומד כעת על חשבון המנהל בלבד!

ולנושא - אני הייתי בנירבורגרינג עם אחי בשנת 2003 (המנצח ראלף שומאכר), ישבתי בפניית ה-S (לאחר ההירפין) ומולה ניתן לראות את הישורת הארוכה ולאחריה את הישורת הנוספת, אך הקצרה במעט. ישבתי במעלה היציע, אך הרעש והגודל של המכוניות היה מדהים! כבר מחוץ למסלול ניתן לשמוע את הבק-פיירים, וכשיושבים ביציע הרעש רק גדל! במקום שישבתי במיוחד, בגלל ההורדות הילוכים לקראת הבלימה שלאחר הישורת. את הפניה שישבתי מולה המכוניות לקחו פלאט-אאוט. האמנם לא היו עקיפות (רק בישורת ממול), אבל זה לא מה שמעניין אותי. יותר מעניין לראות את המכוניות נוסעות אחת אחרי השניה על המגבלות של האחיזה (כאמור - פלאט אאוט) ועם שניה של פספוס ישנה נפילה לחול. אני אישית מאוד ממליץ! לא רק על המסלול, אלא גם בשאר המסלול לשבת בפניות מהירות או פניות איטיות לאחר ישורת ארוכה.

שיהיה לך בכיף. תהנה! זה מה שבטוח.. ותחזור לספר לנו את חוויותך בפורום.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

קראתי בפורום התיירות של אתר הפורמולה 1 את ההודעות ולא מצאתי התייחסות רלוונטית להונגריה.

ניסיתי להירשם אך כמו יוני לא הצלחתי.

הייתי משלם אם היה שם איזהו הסבר לתהליך ההרשמה :? וגם אם היה לי כ.א.

בכל מקרה a.c. ו redroze די עשו לי חשק ואני מתחיל להבין שהחוויה היא הרבה מעבר לאם יש עקיפה או אין.

לכן העניין מבחינתי הוא למצוא את התאריך הנוח ביותר להזמין כרטיסים לסו"פש, לקוות שכלום לא יידפק עד אז ולחזור לספר לחברה. :-P

שוב תודה,

חי שמתחיל לספור את הימים.

• תוכן חדש...