Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני נהג חדש בן 20 אני רוצה לקנות יאט מריאה שנת 98 אוטומתית בעיקר בגלל התקציב שלי

כמה שאלות על האוטו.

האם הוא אמין?

מה הבעיות הנפוצות בו?

והאם הוא בתכלס שווה יחסית לבעיות של מכוניות אחרות?

האם קילומטרז של 70-90 אלף הוא נמוך בשביל אוטו זה ואומר שהחזירו אותו לאחור?

לעומת זאת האם קילומטרז 180 אלף הוא גבוהה לאוטו זה?

האם קרה לכם שהאוטו לחצתם גז כימעט עד הסוף והאוטו לא זז?

האם אתם ממליצים על אוטו זה ומה כדאי בעיקר לבדוק לפני קניה??

תודה רבה לעונים

אה ועוד משהו אני כמובן לא רוצה לקנות רכב מסוחר

יש איזשהי דרך לגלות אם זה סוחר כלומר קווים לדמותו?

פורסם

פיאט מריאה-(ידנית SX)

לפיאט מריאה יש מחלת ילדות והיא המחשב , לאבא שלי יש פיאט מריאה והמחשב בה התקלקל פעמיים בנוסף האוטו מתחמם (אבל אולי זה רק הספציפי שלו תבדוק את זה). בסך הכל האוטו בסדר , אין יותר מידי בעיות , אם תדע להשתמש בו הוא יתן לך פידבק נפלא ,יש לו האצה מהירה מאוד. מאז קניית האוטו ב98 לאוטו אין בעיות מנוע או בעיות מכניות.

יש לי פיאט מריאה למכירה -ידנית שנת 98 SX, אם אתה מעוניין פנה למשתמש "שתיל" בהודעה פרטית.

פורסם

שלום

תודה רבה לעונים

אני לא מכיר ולא שמעתי על הרכב שאתה רוצה לקנות.

בכל מקרה, אצלי (סובארו לאונה דיאל 89) אם אני נותן במנוע קר (קצת אחרי הנעה, כאשר הרכב לא תופעל כמה שעות לפחות) מכה של פול גז אז הרכב מאיט ולא קורה כלום ואז הוא פתאום דופק קיק קטן ומתחיל לנסוע. זה עניין של כמה שניות. הבנתי שזה מהקרבורטור והוא דורש שיפוץ.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

א. חלק מן ההודעה שלך אמורה להיות בכלל בטכני.

ב. זו שאלה של קרבורטור, אבל מריאה זה כבר הז...הזר...הזרקה :wink:

יכולות להיות המון סיבות, אבל אתה חייב לפרט את מצב המנוע (מתי אתה מדביק דוושה, כמה ק"מ עבר המנוע והאם נכנס למוסך לאחרונה וכיו"ב)

עריכה:

אוטומט? פיאט? - תתרחק מזה.

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

עד שלא ראיתי את ההודעה הערוכה, לא ידעתי שזו בכלל פיאט, הוא כתב

"יאט מריאה שנת 98".

את מריאה אני לא מכיר, ובטח שלא את חברת "יאט", חשבתי בכלל שמדובר ברכב רוסי לא מוכר, בגלל הכינוי והסמלון שלו :lol:

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אנ מודע לבעיה עם המחשב

חברים שהייה להם אמר שהמחשב עושה בעיות וזה בעיקר הכל.

אני רוצה לאמת פה את זה

בכל מקרה כבר ראינו 3 פיאט מריאה אני והמפשחה רק אחת הבעל רושם עשה רושם של בעל רכב ולא סוחר רק שהבעיה שהאוטו 180 אלף אבל נוסע נפלא בתכלס

האחרים קילומטר יחסית נמוך (באחת מהן הבעל אמר שהייה לו בקילומטרז בעייה והוא כיבה אותו לשנה....)

השלישית הינה האפשרות הטובה ביותר במחיר הטוב ביותר )75 אלף קילומטרז) אבל כשראינו אותה הבעל רכב סירב בתוקף לקחת אותה לטסט איפה שרצינו

כשהחלתנו להתפשר ולינסוע לאזור תעשייה ולחפש מכון טסטים שאנחנו נחליט הוא גם סירב

והמנוע.. אני לוחץ הוא עושה רעש של סלדים גבוהים וזז אחרי דקה...

אגב המנוע לא קר ולא בתחילת נסיעה....

למישהו יש הערות?

פורסם

אין לי הרבה ניסיון עם האוטו, אבל אני יגיד לך! סבא של חבר שלי מחזיק מריאה,משנת 97 יד ראשונה האוטו עושה פול בעיות, כמו הרבה בעיות חשמל ובעיות מכניות (אבל זה בעיקרון כול אוטו),אבל בעיות חשמל היא עושה הרבה, אבל הוא מחזיק אותה כי הוא חשמלי רכב ואין לו בעיה אם זה אבל קח בחשבון,למרות הכול!!

Peugeot Partner-II 2005 2.0HDI

פורסם

אני חושב שכדי שתשאל את נמרוד רחמימוב היה לו נסיון (מר אם אני לא טועה)עם הרכב הזה.ובכלל אם אמינות היא בראש סדר העדיפות אז זה לא הרכב המתאים.אולי הוא נותן תמורה טובה מאוד בתחומים אחרים .אבל גם כאשר הוא היה חדש יחסית הוא לא שיא האמינות אז אחד כזה עם 180.000 קמ..

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

חיפשתי בארכיון את מגוון הדברים שכתבתי על המריאה, אבל הם איכשהו נעלמו.

קנינו את הנבלה חדשה באוגוסט 1997, והחזקנו אותה עד סופה המר לפני כשנה. סה"כ כ 140K ק"מ רצופים תקלות. אני הייתי נהג יחיד משך כ 100K ואח"כ אשתי נהגת יחידה ביתר הזמן. האוטו טופל תמיד במוסך מורשה ע"פ הוראות היבואן ובחלקים מקוריים או תחליפיים/משופצים מאושרים.

מבלי להכנס לפרטים: שיפוץ ראש מנוע באחריות + החלפת כויל ב 41K ק"מ, "מחשב" בעלות של 4500 ש"ח, שיפוץ גיר כ 5000 ש"ח, חמישה מצברים, אלטרנטור, מאוורר חשמלי, תקלות מזגן ורדיו ועוד ועוד ועוד. לקראת סופה היא היתה במוסך כל שבועיים לערך - וכל פעם למשהו אחר! לקראת הסוף צרכה שמן כמעט כמו דלק. מכרנו אותה למוסך כשהמנוע התחמם ביתר והיה צריך להחליפו. קנינו מאזדה שלוש ומאז שקט.

היו לי הרבה מכוניות, וחלקן אף היו "בעיתיות" (BX למשל). אף אחת לא התקרבה למרורים שהאכילה אותי המריאה. שומר נפשו ירחק.

marea1.jpg

נמרוד

פורסם

דיברתי עם הרבה אנשים בקשר למריאה כולם אומרים שהאוטו הזה איך להגיד יש כאלה ויש כאלה לחברים של הורים ולאח של חברה שלי האוטו לא נשבר פעם אחת ואפילו לא המחשב והם כבר נושקים ל 180 אלף ואצלם זה שנת 98 ו 99

אם התקלות שהיו אצלך הן אופיניות למריאה או שכאלה תקלות מרובות קרו רק אצלך?

פורסם
דיברתי עם הרבה אנשים בקשר למריאה כולם אומרים שהאוטו הזה איך להגיד יש כאלה ויש כאלה לחברים של הורים ולאח של חברה שלי האוטו לא נשבר פעם אחת ואפילו לא המחשב והם כבר נושקים ל 180 אלף ואצלם זה שנת 98 ו 99

אם התקלות שהיו אצלך הן אופיניות למריאה או שכאלה תקלות מרובות קרו רק אצלך?

איני מבין מה אתה רוצה יותר??

בעל נסיון מר כבעל רכב מדגם זה (נמרוד) ציין בפניך כי הרכב אינו אמין !!

מעבר לכך המריאה (כמו אחיותיה המשפחתיות לבית פיאט) סובלות מ"שוק" חלש - עקב הבעיתיות באחזקתן - לידיעתך קניית רכב כנ"ל משולה לרוב ל"חתונה קאתולית" (ואני מכיר אנשים שמכרו רכב כנ"ל מיד ראשונה במצב מעולה בן כ- 4 שנים בפחות ממחצית המחירון - והיו מאד מרוצים!!)

מעבר לכך - באם תחליט לרכוש רכב כנ"ל שיהיה לך בהצלחה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

כן.

כשגיליתי שהמנוע כבוי הבנתי למה :mm_tongue:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בפיאט אין אחידות בין הדגמים.

או שאתה "נופל" על רכב בונבון עם אמינות של רכב חברה שלמעט טיפולים שגרתיים רואה את המוסך רק כשהוא חולף על פניו או שאתה "נופל" על רכב שהוא צרה צרורה.

בכל אופן, הייתי ממליץ אם כבר קונים פיאט, לא לקנות מהשנים הראשונות של פס הייצור, מאחר ומרבית הדגמים בשנים הראשונות סובלים ממחלות ילדות מעצבנות (ובעיקר יקרות... :hihi:)

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם

הבראבו בראבה והמריאה זהות מכנית,ודווקא בהן גירסת ה 1.4 היא הנעימה והמוצלחת ביותר.

גם אם למכונית לא יהיו בעיות,אין לה שום ערך מוסף מיפנית ממוצעת,והיא לא מהנה יותר לנהיגה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...