Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה הולך על פוקוס מהשנתון הזה שים לב למספר בעיות כרוניות (מנסיון של מספר מכוניות בחברה ):

1. העברות הילוכים אגרסיביות מעידות שידרש שיפוץ גיר.

2. מחוון דלק מזייף.

3. חריקות בציר גלגל ההגה.

4. חלונות חשמל שלא נסגרים עד הסוף.

פורסם
אם אתה הולך על פוקוס מהשנתון הזה שים לב למספר בעיות כרוניות (מנסיון של מספר מכוניות בחברה ):

1. העברות הילוכים אגרסיביות מעידות שידרש שיפוץ גיר.

2. מחוון דלק מזייף.

3. חריקות בציר גלגל ההגה.

4. חלונות חשמל שלא נסגרים עד הסוף.

אני לא יודע מאיפה הבאת את הנתונים הדפוקים האלה

הדבר היחיד שאני מסכים זה החריקות בציר של ההגה....

פורסם

307 , 1.6 שנת 2002 אוטומטית - יכולה להוות אופציה מעניינת.

לפני כשנה כשרק הגעתי לארץ השתמשתי בשירותי ההשכרה של אחת החברות הגדולות בארץ, והשכרתי לעצמי פוקוס עד אשר מצאתי לי אחת משלי, הייתי עימה חודש, האוטו עם 100k~ נסע טוב. תוך כדי שירותו אותי , עשה המסכן אילת - ת"א הלוך חזור, וכינרת כנ"ל. ללא שום בעיות מיוחדות.

צריכת הדלק, כאמור נורמלית ויחסית למשפחתומטיות.

לדעתי, היא יוכלה להוות בחירה טובה.

אלעד.

"מתחילים בשיא המהירות ומגבירים לאט לאט.."

(קרמבו - מבצע סבתא).

פורסם

שגיא שלום,

יש מספר שיקולים נוספים שלא הזכרת

מה חשוב לך יותר מן הבאים

- עלות אחזקה נמוכה

- אמינות

- תא מטען גדול

- תא נוסעים מפנק

- אחיזת כביש

- ביצועים (תאוצה)

- צריכת דלק נמוכה

מספר הערות לגבי הגולף סימן IV (הייתה ברשותנו 4 שנים, אשתי נהגת ראשית, אני נהג של סוף שבוע)

החלק הטוב ביותר: תא הנוסעים

הגולף לוקחת בהליכה בכל מה שקשור לחלק הקדמי של תא הנוסעים: החל מהתאורה הכחולה היפהפיה של המחוונים, דרך מגן השמש הקטנטנן מעל המראה האמצעית, עבור לידיות האחיזה עם החזרה המשוככת, בקרת האקלים, משענת קדמית עם תא (גרסת קומפורטליין בלבד אני חושב), וכלה במושבים המעולים, הגה שמתכוונן גם פנימה והחוצה, מנגנון נגיעה אחת בשני החלונות הקדמיים. הכל מחמרים מעולים ונעימים, בקיצור פינוק אמיתי. שתיים שלוש רמות מעל היפניות הנזכרות.

אה, כן, אין מה להשוות גם את צליל טריקת הדלת של אוטו גרמני לאחר (אפילו אירופי אחר)

החלק החלש ביותר : הבגאז'

הבגאז' של הגולף IV פשוט גמדי. לא רק שהנפח שלו קטן גם הצורה שלו לא נוחה בגלל הגלגלים האחוריים שנדחפים לתוכו. עגלת תינוק מתקפלת (צורת מטריה) נכנסת רק באלכסון ולא משאירה מקום כמעט לכלום. נכון שהמושבים האחוריים מתקפלים 2 ו 1 בנוחות ומייצרים נפח ענק אבל אוטו משפחתי הכוונה גם נוסעים וגם מטען.

מנוע

אני קניתי בזמנו את הגולף עם מנוע 2000 (האוטו היחיד שקניתי חדש מהיבואן) משלוש סיבות

1. כי יכולתי

2. מנוע 1600 היה מנוע בעל עקומת מומנט תלולה למדי, ושיא מומנט גבוה (מעל 4000 סל"ד אם אני זוכר נכון). המשמעות היא שיחד עם גיר אוטומטי יש כאן מתכון לנפילה. מי נוסע באוטומט סביב 4000 סל"ד יותר מ 2% מהזמן? האוטו כבד למדי, ועוד צריך לסחוב מזגן ואוטומט, העגלה הזו פשוט לא תזוז בלי למשוך הילוכים בידני או לשים בלטה על הגז.

3. מנוע 1600 היה חדיש וחששתי שהדלק בארץ לא היה ברמה המתאימה. מנוע 2000 היה ותיק (הוחלף ב 2004 אאל"ט) ולא היתה לו שום בעיה לאכול דלק מקומי.

אם אתה הולך בכ"ז על הגולף הייתי ממליץ בחום לעלות למנוע 2000, בהנחה שאתה לא מחפש אחת כזו עם גיר ידני.

1. כל מה שהיה נכון באוטו חדש נכון כפל כפליים במשומש. מנוע 1600 שהיה צריך לסחוב את המשקל הכבד, המזגן והאוטומט תוך שימוש בדלק מתחת לרמה שהוא תוכנן לה- מנוע כזה יסבול מבלאי מואץ.

2. ככל הידוע לי ההפרש במחירון בין ה 1600 וה 2000 קטן למדי. כנראה כתוצאה מדעה קדומה - ראה סעיף 3.

3. החשש מעלויות אחזקה גבוהות יותר בדגם בעל הנפח אינו מוצדק. תאורטית ה 1600 היה הרבה יותר חסכוני אבל בגלל שה 1600 צריך להתאמץ רוב הזמן הבדל צריכת הדלק קטן מהצפיות, ותחת נהיגה לא רגועה או נוף הררי יכול להמחק לחלוטין.

הייתי מהמר שעלויות התיקונים לאורך זמן ב 1600 יהיו גבוהות יותר ויקזזו לחלוטין את הפער. לא הייתי משקה את ה 1600 בדלק 95 בשום אופן, ואילו ב 2000 המיושן יותר אפשר להמר ולזכות ב 20% הנחה בחשבון הדלק, או לפחות לערבב חצי חצי ולקבל 10% הנחה, ואז במפתיע עלויות האחזקה של ה 2000 יורדות טיפה מתחת ל 1600 .

אחיזת כביש והתנהגות

האחיזה של הגולף טובה, וההתנהגות בטוחה. בפירוש לא אוטו שמחפש ריגושים אבל עושה את העבודה יפה מאוד, ואם תלחץ עליו יסע יותר מהר ממה שאתה חושב (כמה סיביק 1600 ניסו עלי והופתעו).

נוחות נסיעה

סבירה בהחלט. גרמנית קלאסית. אין לי בסיס להשוואה מול היפניות מחוסר נסיון. רעש רוח הפתיע אותי לרעה מעל 130.

אמינות

טובה. מכרנו את האוטו עם 80,000 ק"מ ואאל"ט בלי שום תיקון חוץ מטיפולים שוטפים וריקול אחד.

אחזקה

יקרה - צ'מפיון יקרנים. כל טיפול צריך משכנתא.

בטיחות

!!! שים לב !!!

נושא הבטיחות עלה לראש מעייניהם של היצרנים היפנים כמה שנים אחרי האירופאים, לכן מי שקונה משומשת בת יותר משנתיים ומחפש בטיחות טוב יעשה אם יעדיף אירופאית או אם בצר לו חייב יפנית יעלה קטגוריה בגודל.

הגולף IV קיבלה אאל"ט שלשה וחצי כוכבי בטיחות בזמנה. בשנת 2000 לא היתה יפנית בגודל הזה שקבלה יותר מ 3 כוכבים. אולי ב 2002 זה כבר היה שונה. בדוק במבחני הרכב במגזינים של אותה שנה.

סיכום

סטייליסטית, אוטו טוב מכל בחינה חוץ מהבגאז'.

It's life, Jim, but not as we know it

• תוכן חדש...