Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7699 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מתכוון להחליף את הרכב (סובארו לאונה ידנית) כשאסיים ללמוד ואחסוך מעט כסף. אני לא לחוץ אבל אני בודק רכבים.

לאחר שבדקתי את ה106 (והבנתי שקשה למצוא אחת נורמלית וטובה לקניה), ואת האיביזיה (שאותה אני לא פוסל, והבנתי שהאחזקה שלה יקרה, אבל זה אחלה אוטו) תמיד אמרתי שה205 זה רכב מיושן מדיי.

עם זאת הבנתי שבגדול ה205 דומה מאוד ל106, המכלולים זהים, ולאחר שראיתי כמה 205 יפות ו106 שהמצב שלהם דיי בחרא, אז חשבתי לעצמי 'למה לפסול אותה?'.

מה אתם אומרים לגביה? איך דגם הFOREVER?

אני מחפש כמה שיותר נוחות, אז עדיפות ל3 דלתות, 2 חלונות חשמל, ונעילה מרכזית, מנוע 1400 (לא אוהב 1100).

קשה למצוא את הדגם שציינתי?

אני מניח שיש כאן בעלי 205 בעבר ובהווה. מה אתם אומרים עליה?

איך האחזקה שלה? אני לא מצפה מהרכב הזה ביצועיי ראלי, את הנוחות בנסיעה והסחיבה שלה אני אראה כבר ברכב הספציפי שאבדוק. אבל איך האחזקה אצלכם? עלויות חלקים? עמידות חלקים? מחלות מיוחדות?

תודה, יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אל תקנה 205 מזדקנת ללא שני גלילים של פלסטלינה אפוקסית ודבק "ביזון" לפלסטיק :wink:

המון כבר נכתב על הרכב.. מה כבר אוכל להוסיף?

זריזה בדגם ה1400, מהנה מאוד לנהיגה, עם הגה שמתקשר איתך בצעקות וישבן צייתן מדי לטעמי

קטנה וקומפקטיות, כך שאם אתה מתכנן לנייד עוד שלושה חברים גדולים באופן קבוע, שקול רכב אחר. מה שכן, רכב תקין יתן צריכת דלק טובה מאוד (אני מגיע ל1:11, ויש לי רגל כבדה).

לא יודע כמה מהמכלולים של ה205 ושל ה106 דומים.. בכל זאת מדובר ברכב אחר לחלוטין.

הFOREVER מגיעה עם כל הפינוקים שציינת, אבל בעיקר מגיעה עם דאש בורד עדיף בהרבה ופריך פחות. מומלצת לדעתי, במיוחד עם ג'אנטים מגנזיום שהגיעו מתנה מלובינסקי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

בתור בעל 205 במשך 5 שנים (היו לי 2) אני ממליץ לך בחום לקנות תאוטו.

הוא קטן נח ומהנה מאוד לנהיגה (הכל יחסי...)

צריכת הדלק שלו מצחיקה (אני משלם 35שקל דלק בנסיעה מאזור פ"ת לאזור חדרה)

האמינות שלו היא מצויינת אבל כל עוד אתה שומר על האוטו ,לא משתולל איתו, ומבצע טיפולי בלאי בזמן!!

אבל דבר חשוב מאוד, מי הבעלים של האוטו שאתה מתכנן לקנות.

אוטו ששייך לבני נוער סביר להניח שעבר מסכת עינויים קשה..

או בעלים של אוטו שיש לו קילומטרז נמוך ונסע נסיעות קצרות מאוד , יש סיכויי שהזניח טיפולים בכל מה שקשור לאזור המיתלים.

עוד דבר חשוב...

תתעניין אם האוטו אוכל מים בצורה מחשידה..

כי אז יש חשש שתצטרך להחליף אטם ראש למנוע (900 ש"ח במקרה הטוב..) או רדיאטור מהשקית (700 ש"ח במקרה הטוב)

ועוד דבר חשוב

אל תתקרב לרכבים שבאו מהשכרה !

לא משנה המחיר כמה יהיה נמוך..

בקיצור, אם תשיג forever 94-95 1.4 במצב טוב שהוא לא קשור למקרים שכתבתי אז הסתדרת..

פורסם

יוסי, אתה יכול למצוא פוראבר 95, בסכום שיש לך ביד, מנסיון.

אני לא יודע אם זה הכי מומלץ בתקציב שלך, ואני לא נכנס לזה.

אהה כן, ולטעמי:

אתה צריך 5 דלתות, חברים שלך לא יאהבו את הרעיון של ההשתחלות פנימה, וזה עלול להגמר בכסא שבור.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

כבעלה לשעבר של 205 שנת 99,

רק מילים טובות יש לי...

אני הייתי טיפש ומכרתי אותה.

לך על זה ולא תתחרט.

אבי

מיני ואין שני לה!

פורסם
שלום לכולם.

אני מתכוון להחליף את הרכב (סובארו לאונה ידנית) כשאסיים ללמוד ואחסוך מעט כסף. אני לא לחוץ אבל אני בודק רכבים.

לאחר שבדקתי את ה106 (והבנתי שקשה למצוא אחת נורמלית וטובה לקניה), ואת האיביזיה (שאותה אני לא פוסל, והבנתי שהאחזקה שלה יקרה, אבל זה אחלה אוטו) תמיד אמרתי שה205 זה רכב מיושן מדיי.

עם זאת הבנתי שבגדול ה205 דומה מאוד ל106, המכלולים זהים, ולאחר שראיתי כמה 205 יפות ו106 שהמצב שלהם דיי בחרא, אז חשבתי לעצמי 'למה לפסול אותה?'.

מה אתם אומרים לגביה? איך דגם הFOREVER?

אני מחפש כמה שיותר נוחות, אז עדיפות ל3 דלתות, 2 חלונות חשמל, ונעילה מרכזית, מנוע 1400 (לא אוהב 1100).

קשה למצוא את הדגם שציינתי?

אני מניח שיש כאן בעלי 205 בעבר ובהווה. מה אתם אומרים עליה?

איך האחזקה שלה? אני לא מצפה מהרכב הזה ביצועיי ראלי, את הנוחות בנסיעה והסחיבה שלה אני אראה כבר ברכב הספציפי שאבדוק. אבל איך האחזקה אצלכם? עלויות חלקים? עמידות חלקים? מחלות מיוחדות?

תודה, יוסי.

יתרונות:

אוטו זול ומהנה לנהיגה, נוח מאוד, עלויות אחזקה סבירות~, פנסים זולים.

חסרונות:

רגישה מאוד להזנחה (גם מדרגה נמוכה יחסית), פלסטיקה וחלקי גומי באיכות ירודה, מערכת חשמל סבירה שבמקרים מסויימים עלולה למרר לך את החיים (תלוי באקסמפלר שתיפול עליו - עניין של מזל), עקב המחיר הזול אנשים לא נוטים "להשקיע" וזה בא לידי ביטוי בבלאי מוגבר (כמו למשל שימוש במי ברז שגורר אחריו החלפת מנוע או אטם ראש, סתימות ברדיאטור מנוע ונזק לרדיאטור חימום פנימי - וכמובן בעיות התחממות), רגישות יתר בגומיות שסתומים.

המוט פיתול האחורי הוא "נטול טיפול" - אך בגיל מסויים הוא עלול להתחיל לחרוק ולפתח בלאי שעלול לגרור אחריו תיקון של בין 1000 שח (למייסבים חדשים + עבודה - במידה ויש לך מזל ולא "טחנת" את הזרוע והמוט פיתול עצמו) ועד לכמה אלפים למוט פיתול מפירוק שעליו מתקינים מייסבים חדשים ועבודה.

במידה ואתה לא נעול על 205, אונו 1.4 S70 בהחלט יכולה להוות אלטרנטיבה לא רעה אבל גם שם בדיוק כמו ב 205 צריך להיות ערני להזנחה כי גם היא רגישה להתעללות (מי ברז וכד') - לפחות הפלסטיקה איכותית יותר והחלקים זולים להחריד.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בדקתי במחירון של יצחק לוי, המחירון של 3 דלתות, 1400, XR במודל 1996 XXXXXX

*** נמחקו המחירים ****

אני לא מסתמך על הסובארו בקניה של רכב אחר, אבל היום כמובן שלא קונים במחירון, המחירון הוא רק נקודה שממנה מעלים או מורידים את מחיר הקניה של הרכב לפי המצב שלו ולפי מצב השוק.

את הכללים של לא לקנות מבני נוער אני מכיר. אני נער ואני שומר על האוטו ואני מכיר נערים ששומרים. אבל על כל אחד ששומר אני רואה 10 שקורעים.

בגדול האוטו יעבור בדיקה רגילה במוסך, לדעתי אם בודקים גיר קלאץ' ומנוע והם במצב טוב אז עשינו 70 אחוז מהבדיקה. אם רואים שאפשר לבטוח במי שקונים והוא אמין (בן אדם רגיל שרוצה למכור אוטו), אני לא רואה סיבה לבדוק במכון ולזרוק 400 ש"ח. משאסי אני לא כ"כ מפחד, רכבים כאלה הם לא ספורטיביים, ואין סיבה לחשוש מתאונות גדולות (מי יעשה מאמץ גדול כ"כ בשביל לתקן רכב שהיום שווה 12 ולפני כמה שנים היה שווה 15?, לא בדיוק במוו סדרה 5).

אבל אני לא רוצה להתמקד בזה. זה לא העניין....

איך אני מבדיל במחירונים מה פוראבר ומה לא? אין שם דגם כזה.

לפי הדעות שלכם הפג'ו נשמעת סבירה לאחזקה, ללא מחלות מיוחדות, רק בלאי (מזכיר את הסובארו), וגם יותר זריזה (מהסובארו), ומכמה תמונות שראיתי של 205 3 דלתות פוראבר, היא גם יפה יותר. אי אפשר גם להתעלם מהשנתונים היותר גבוהים (94-96) שאני יכול לקבל בטיפה מעל המחיר שאני מצפה למכור את הסובארו.

אני לא יכול להתעלם מהח"ח הנ"מ, מהג'נטים וכנראה גם האזעקה שתהיה ברכב הזה.

מנוע ה1400 עושה את שלו? אני מתכוון, מרגישים האצה מהירה מרכב קטן בגלל המנוע היחסית גדול?

יש עוד תגובות מבעלים של הרכבים האלה?

אני תמיד מוכן להקשיב לבעלי נסיון :-P

יוסי.

פורסם

יוסי, תקרא היטב את מה שנרשם מעלה ואל תתעלם במכוון מהטקסט. לרכב הנ"ל יש לא מעט מחלות שכדאי מאוד שתהיה מודע להן, כי אם תתעלם מהן כרגע - הן יחזרו אליך כבומרנג לאחר שכבר תקנה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ותוספת קטנה למה שאיציק אמר - האינטרפרטציה שלך למחירון היא נורא סובייקטיבית.

מכונית שעולה 16 אלף במחירון לא תמכר בארבע פחות. ארבעת אלפים ש"ח הם 25אחוז מהערך שלה, ומה לעשות, מכונית היא לא קולקציה של פוקס, שנמכרת בסוף-עונה במחירי זנות.

אם יש לך 12 אלף, חפש אוטו שהמחירון שלו הוא 13-14 מקס'. אנשים שיש להם אקזמפלרים טובים ביד לא ימהרו למכור אותם ב25אחוז פחות.

לדוגמא,

אני את הרנו שלי, כי היתה במצב נפלא, מכרתי ב500 מתחת למחירון [ומיותר לציין שזה יותר מ10 אחוז מהמחיר] אבל היה ברור לי וגם לקונה, שיותר מזה אני לא ארד, כי זה כבר לא יההי ריאלי.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני לא כל כך מסכים עם ידידי הנסיך (הפרסי ?).

ה 205 כמו גם מכוניות אחרות (אונו למשל) נמכרות בקלות ב 2-3K מתחת למחירון (על אוטו ששוה 12-13K שח) ואפילו בפחות.

מכר קרוב שלי, שהוא בעיקר קורא פאסיבי פה בפורום (משתתף לעיתים רחוקות) ניסה פעם למכור את ה 205 שלו - וההצעות שהוא קיבל לאורך חודש שלם גרמו לו בסופו של דבר להישאר עם האוטו. האוטו שלו במצב מכאני מבריק ! (טפו טפו טפו).

אנשים פשוט לא מוכנים לשלם אפילו קרוב למחירון עבור המכוניות הללו - ולמען האמת, דיי בצדק. הן לא מזדקנות בכבוד ועקב ההזנחה הפושעת שהן עוברות במשך השנים - "יישור קו" עולה הרבה כסף (רוב האנשים הולכים למוסך, אין להם כלים או ידע לעשות דברים לבד).

דבר נוסף הוא ש...השוק מוצף בהן ! ואנשים מחפשים בזול, לכן הם יקנו גם גרוטאה. מי שנפגעים הם בעלי המכוניות השמורות שלעיתים מתקשים לקבל מחירון על האוטו. מחירון שמגיע לאוטו והרוויח אותו בכבוד רב.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
יוסי, תקרא היטב את מה שנרשם מעלה ואל תתעלם במכוון מהטקסט. לרכב הנ"ל יש לא מעט מחלות שכדאי מאוד שתהיה מודע להן, כי אם תתעלם מהן כרגע - הן יחזרו אליך כבומרנג לאחר שכבר תקנה.

איציק

לא התעלמתי איציק...

לגבי קירור המנוע, הבנתי שהמנועים של פג'ו הרבה יותר רגישים מהמנועים של סובארו ולא יכולים לסחוב עם מים רגילים, אני מתכוון לשים אצלי מים ירוקים (אני שם בסובארו), איך המכונאי יוכל לדעת (אם בכלל) אם השתמשו במים רגילים או ירוקים בשנים האחרונות שהאוטו נמצא על הכביש? דיברת על קורוזיה או משהו?

לגבי מוט הפיתול, למה בדיוק התכוונת? לדפרצינאל?

ניתן להרגיש בנסיעה אם הוא שחוק? אני מאמין שגם פה המוסכניק יידע לראות אם הוא במצב טוב או לא.

לגבי פלסטיקה מתפרקת, את זה נראה לי שכבר אפשר לראות ברכב הספציפי, זה באמת כ"כ גרוע? יש ממש שברים בדשבורד? או שזה נראה כמו גם אצל כל פיאט\סובארו ישנה?

לגבי פיאט אונו, אני לא ממש בכיוון של האוטו הזה, כשאני מדבר על ה205, אני מוכן לבדוק רק את הדגמים הטובים ביותר (לא GTI CTI) אבל המאובזרים ביותר שיש במנועים 1400.

הפיאט ישנות ומתפרקות מדיי לטעמי, יש הרבה שטוענים שהחלקים שלהם נשחקים מהר, וגם הרכב הזה לא הכי נוח לנסיעה.

יוסי.

פורסם

לגבי פיאט אונו, אני לא ממש בכיוון של האוטו הזה, כשאני מדבר על ה205, אני מוכן לבדוק רק את הדגמים הטובים ביותר (לא GTI CTI) אבל המאובזרים ביותר שיש במנועים 1400.

הפיאט ישנות ומתפרקות מדיי לטעמי, יש הרבה שטוענים שהחלקים שלהם נשחקים מהר, וגם הרכב הזה לא הכי נוח לנסיעה.

יוסי.

יוסי, לצערי אתה מקשקש בכמויות היסטריות.

ראשית, האונו מאוד איכותית ובכלל לא מתפרקת. פנים הרכב שורד הרבה יותר טוב מ 205 - ותאמין לי שכשחיפשנו אונו ראיתי 10-20 מכוניות שהיו במצב פנימי מדהים (וגם אלו שהיו ועדיין ישנן אצלו, במצב מעולה - הבדלים של שמיים וארץ ביחס ל 205 מקבילה).

החלקים באונו לא נשחקים מהר, זה עוד זיון שכל... למה, אתה חושב שה-205 שורדת יותר טוב ? 205 לא שורדת 100-150K בלי אטם ראש מנוע, שלא לדבר על גילאים מאוד מוקדמים בהם מתחילים דברים להתפורר אם הרכב לא מלוקק - וזה מבלי לדבר על גומיות שסתומים שבקושי שורדות 100K ק"מ.

לגבי מוט הפיתול, למה בדיוק התכוונת? לדפרצינאל?

ניתן להרגיש בנסיעה אם הוא שחוק? אני מאמין שגם פה המוסכניק יידע לראות אם הוא במצב טוב או לא.

איזה דיפרנציאל ואיזה נעליים... יוסי, המוט פיתול האחורי הוא האלמנט שמחליף את ה"מתלים" הרגילים (קפיץ+בולם) שאתה מכיר ממכוניות "רגילות".

למוט פיתול (שבעצם מחליף את הקפיץ) מחוברים 2 בולמי זעזועים (אחד בכל צד) ולמעשה מדובר במוט עם 2 זרועות כשלכל זרוע מתחבר הגלגל.

זה עובד מעולה עד הרגע שזה מתחיל להרעיש - ובשלב מאחור יותר גם זוויות הקאמבר משתנות עקב אכילת המוט בגלל מיסבים שחוקים. בד"כ אין התראה מוקדמת לכך (עד שאתה שומע את הרעש שוהא בעצם ציקצוק מעצבן בכל שיבוש בכביש).

לצערי, אני רואה שאתה כבר "נעול" על ההחלטה שלך ולכן תחפש כל תירוץ בשביל לשלול דברים אחרים - אז נראה לי שבשלב זה חבל על המילים...

שים לב שאתה קונה רכב עם תקציב מאוד דחוק ומאוד מצומצם ואתה עלול ליפול חזק, בצע החלטות שקולות ואל תתפשר על מכוניות במצב בינוני (התקציב שלך לא מאפשר לך).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, אני לא נעול כרגע על כלום.

כמו שבדקתי את ה106 ואת הפונטו ואת האיביזה, כך גם את ה205. אני פשוט רוצה לראות את הפנים האמיתיות שלה.

תמיד הזהירו אותי מהאמינות (או לא) של פג'ו, תמיד אמרו שהיא נותנת יותר הנאה אבל מקבלים פחות אמינות.

אני לא רוצה להיות משועבד לרכב, אבל יש לי את הסובארו לאונה כמעט שנה, שנה שלמדתי (אני תכף מסיים) ביב' ולא היה לי זמן לעבודה והרכב הזה (למרות שהיו דברים שהייתי צריך לעשות כמו טיפולים, אלטרנטור, מסרק הגה, רפידות בלמים קדמיות, מצבר..) היה אמין בצורה שמעלה חיוך.

אבל מה, הוא גם גדול ומסורבל (ירגיש מי שינסה לחנות את האוטו הזה). תמיד ידעתי שאחזיק בסובארו עד אשר אמצא עבודה, אז הזמן הזה קרב, אני עומד לסיים את כיתה יב' ורוצה למצוא עבודה שבעזרתה אוכל להחזיק מכספי האישי את הרכב שלי, ושהוא יהיה חדש יותר ומהנה יותר. הסובארו היא מצוינת מבחינת אחזקה, אבל אני לא מקבל ממנה כלום מבחינת נהיגה - מצוינת לרכב ראשון אבל אני רוצה להתקדם.

חוץ מזה שהאוטו הוא ישן, שנת 89 לא הייתה אתמול, כשאני רואה שאני יכול בעוד מחיר ממש לא מפוצץ מפוצץ (כאלפיים שקל) לקבל אוטו ב6\7 שנים יותר חדש (1995), 3 דלתות, עם נ"מ עם ח"ח, קטן יותר בלי "תחת גדול" (למרות שתא מטען גדול זה אחלה יתרון ואני אוהב את זה, אבל רכב קטן יותר הוא זול יותר, ואני לא צריך משפחתית), קשה לא להסתנוור.

אז 106 יש או מלוקקות או גמורות. או 10 מעל או 3 מתחת אבל עדיף לא להכניס ראש בריא למיטה חולה.

פונטו - לא שיא החדישות אבל רכב חביב ביותר, קל לנהיגה, נוח, לא הכי בעייתי, אבל מתחיל משנתון גבוה יחסית, ואם כבר פונטו אני מעדיף לחכות כמה שנים ואז לרכוש את הספייס כשירד לה המחיר. אני לא ממש מתלהב מהשנים המוקדמות, גם כי הן יקרות יחסית לתקציב שלי (בסביבות ה17 אלף) וגם דיי ספרטניות. אני לא רוצה להלחץ ולקנות פונטו ב14 אלף שתהיה שנת 95 מהדגם הכי פשוט (1100) ואחר כך תצטרך גם יישור קו.

אונו - זה כבר עניין של טעם אישי, כמעט קניתי כזאת, יצא לי לבדוק איזה 10 כאלו ולא ממש ראיתי שמורות, יותר מדיי של צעירים, יותר מדיי פחד מסוחרים (יצא לי לפגוש אחד) יותר מדיי בשביל רכב שלא ממש מציע הרבה. רכב צר וישן.

205 - תוכל להגיד שהיא ישנה (ככה לפחות חשבתי עד לא מזמן) אבל כשראיתי את הפוראבר, עם הפינוקים שפשוט אין לי אותם כרגע, רכב קטן יותר וחדש יותר, אומרים שיש לה התנהגות טובה יותר בכביש, אומרים שהיא נוחה יותר. אולי אפשר לראות אחת. היא גם מאוד נפוצה, לא ממש רכב נדיר. אם אחפש בצורה אקטיבית, אני מקווה למצוא אחת טובה.

בלאי אני מבין שיש, מה אפשר לעשות? למצוא אחת שמורה ולקוות לטוב, יישור קו יהיה בתמורה להורדה ממחיר הקניה (ככה צריך להיות).

מה שטוב בה בניגוד לרכבים אחרים, זה שיש הרבה כאלה, ולא צריכים להיות לחוצים בבחירה של רכב אחד לעומת אחר, לא אהבת? עבור לרכב הבא. גם בסובארו זה ככה. יש המון כאלה ברחוב וזה פועל נגד מי שרוצה למכור, ולוחץ עליהם להוריד במחיר (לא כמו בעלי 106 למיניהם שמציעים כמה אלפים מעל המחיר ולא מוכנים לרדת גרוש כי הם יודעים שקשה למצוא אחת במצב מצוין בפחות ממחיר מחירון, והם מנצלים את זה).

אני מוכן לקבל בלאי מסויים, אני מודה לך מאוד על כך שאתה פותח לי את העיניים בשביל לראות שיש בלאי מואץ בחלק מהדברים באוטו (כמו הדשבורד ומוט הפיתול) ולשים לב לאיזה מים השתמשו במנוע.

חייבות להיות 205 בחוץ במצב טוב+, ואני מקווה שהם לא במיעוט.

*** זה הזמן לשאול, איך האחיזה של ה205 בכביש רגיל\רטוב. סבירה או הרבה פחות (אפשר להשוות אותה ללאונה עם צמיגים 155R13), מה מידת הצמיג שלה? מה הרוחב של הXR\פוראבר?

יוסי.

פורסם

אבל מה, הוא גם גדול ומסורבל (ירגיש מי שינסה לחנות את האוטו הזה). תמיד ידעתי שאחזיק בסובארו עד אשר אמצא עבודה, אז הזמן הזה קרב, אני עומד לסיים את כיתה יב' ורוצה למצוא עבודה שבעזרתה אוכל להחזיק מכספי האישי את הרכב שלי, ושהוא יהיה חדש יותר ומהנה יותר.

יוסי היקר,

כבר יצא לנו לדבר על רכישת רכב חדש.

קטונתי מלומר לך עד כמה הדבר הזה הוא משמעותי (במיוחד אם אתה נתמך כעת ע"י ההורים ואין לך עבודה. דיבורים על עבודה זה נחמד, אבל עדיף שתהיה עבודה ת'כלס לפני שבונים על תעסוקה).

לדעתי האישית, כדאי לך לצאת לצייד.

תבדוק לעצמך את שוק הרכבים שאתה מעוניין לקנות (פונטו, איביזה, 205), תקח נסיעת מבחן מאדם שמעוניין למכור באופן בלתי מחייב, תעשה סיבוב בעיר לבדוק אם אתה בכלל מרוצה מרכב שראית שאתה חושב עליו (שלא תתאכזב ברגע האמת).

אבל אל תחשוב על להחליף רכב עכשיו. לפחות עד שאין לך לפחות 4-5-6 משכורות של לפחות 3,500 שקל. גם במידה ותמכור את הלאונה שלך, אתה תראה שה9,000+ (וזה ימשיך לרדת במשך הזמן) יבלעו מהר מאוד בין הרכישה, הביטוח, ויישור הקו. ואז מה? יש גבול עד לכמה שההורים יכולים לסייע.

הרי רכב זה מותרות בסופו של דבר.

אתה תראה שכאשר תעמוד לפחות עם 25,000 + - שקל בחשבון, אתה תהיה יותר שלם להחליף רכב ולא דחוק. יהיה לך זמן לעשות סקר שוק וכמובן לטפל בכלה החדשה שתכנס תחת החופה (חנייה) :wink:

ה205 היא אופציה מצויינת, אבל אסור להכנס להרפתקאות עם תקציב דחוק שיגרום לך לקנות רכב במצב בינוני + -, לקזז בטיפולים ולבסוף להחזיק גרוטאה ביד (קצת הקצנתי אבל הכוונה הובנה אני חושב). הרי אמרת שאתה רוצה להתקדם נכון? אז תזהר שלא ללכת אחורה.

שלא תעשה טעות ותצטער על הלאונה שמכרת כי רצית להשתדרג ולהנות (ואני מבין אותך)

והכי חשוב,

בהצלחה :smile:

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

• תוכן חדש...