Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הרכב הכי ותיק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא הגיע לארץ בדרך חוקית? (בבעבר שמעתי על גפ"ס שנשאר באיזה מוסך ללא נירות והוא נועד לקישוט)

יש נירות לדבר הזה????????????

יש מידע לגבי מספר הרישוי שלו???

אפשר לשחזר לו ניירות?????????

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם
בני, דיברתי עם שני חברים נכבדים במועדון החמש שראו את ה-Overland במושב חרוצים, והם טוענים בתוקף שזו לא הרפליקה הידועה (על בסיס של סוסיתא...) של יואכים לוין, אלא ה"דבר האמיתי". יש לציין שהרכב הזה אכן משמש כסוג של "קישוט לגינה" ואין לו רישוי לכביש. אני מניח שאבי נוף יכול להוסיף פרטים.

בברכה,

קובי

היי כולם.

כפי שכבר כתבתי בעבר, קשה להאמין - אך זו עובדה.

הרכב איננו נמצא בחרוצים (לא מושב חרוצים - אלא רק חרוצים), אלא במושב בני ציון הצמוד לחרוצים.

הרכב המדובר איננו רפליקה, אלא אמיתי לחלוטין, נקנה בדנמרק ונושא מס' זיהוי זר.

איננו משמש "כעציץ" אלא כפסל יקר ערך . . .

לעיתים רחוקות בעליו (אדם חביב למדי) עושה איתו סיבוב קטן וחוזר לביתו.

להלן חלק מתיאור הרכב:

הרכב פתוח, בעל שני מושבים, מאחורי המושבים נמצאת מן "חבית" המכילה דלק, אשר נשפך אל המנוע מגבוה, ולכן אין צורך במשאבת דלק.

מאחורי מיכל הדלק ישנם שני גלגלים רזרביים.

מד המהירות מחובר בכבל אל גלגל שיניים שנמצא על הגלגל הקידמי השמאלי, ממש כמו שהיה פעם באופניים (אולי גם כיום - אינני יודע . . .)

למנוע מחובר דרייבשאפט ובקצהו, צמוד לבקאקס נמצא הגיר . . . (בגודל עצום)

במקום שעון לחץ שמן יש שעון עם מבחנה/צינורית מזכוכית, וללא שום לוחית ספרות או מחוג כלשהו. בזמן שהמנוע עובד לחץ השמן מעביר שמן בצינורית - ואז "רואים" שיש לחץ שמן . . .

יש עוד דברים שונים מהרגיל ומעניינים ברכב המדובר, אך אני חושש שאתם כבר לא מאמינים לי . . .

כל יתר הדברים שכתבתי בקישור : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=38533&highlight=%E5%E9%EC%E9%F1 אמיתיים ומדוייקים לגמרי.

פשוט קשה להאמין, אך ביישוב שקונים בו משק בסכומים של 3 מליון דולר ומשקיעים עוד כמה מליונים בבניית בית החלומות (לדוגמא: שרי אריסון, משפ' עופר, וילנאי, גיל שוייד ועוד. . .) - אין כנראה בעיה לקנות רכב כזה "רק בשביל הכייף וקישוט הגינה".

ערב טוב

אבי.

להלן התמונה:

http://brassauto.com/brass-pages/Images/Overland%20speedster.jpg

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם

באם התמונה היא האותנתית של הרכב המדובר באמת מדובר ברכב מדהים . מעניינת הסיבה למה לא הוציאו רישוי לרכב הנ"ל באם הוא הגיע לארץ בדרך חוקית.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
באם התמונה היא האותנתית של הרכב המדובר באמת מדובר ברכב מדהים . מעניינת הסיבה למה לא הוציאו רישוי לרכב הנ"ל באם הוא הגיע לארץ בדרך חוקית.

למה??? יש לו את הרכב במצב נסיעה, מה אכפת לו מהמספר, אין לו במה לנסוע בכביש?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

ככל הידוע לי לא ניתן ליבא לארץ רכב ללא רישוי. גם רכבים שהובאו כרכבי ספורט (ללא אישור נסיעה בכביש) חייבים רישום בישראל.

לכן אני משער שהרכב היגיע ארצה בתור רכב עם רישוי זר והוכנס על ידי דרכון זר.

פורסם
אם לא מגבילים את השאלה לרכב מנועי, אז הכרכרה של מונטיפיורי הייתה הרכב הותיק ביותר בארץ לא? :wink:
ע"פ הגדרת משרד התחבורה:

"רכב:

רכב הנע בכח מכני או הנגרר ע"י רכב כזה או בהמה, וכן מכונה או מתקן הנעים או הנגררים כאמור, לרבות אופניים ותלת אופן, ולמעט רכב ששר התחבורה פטר אותו בצו מהוראת פקודה זו כולן או מקצתן".

עכשיו לכו תשברו את הראש.

אולי בתקופת המקרא נע בארץ הרכב הראשון או שאולי לפני.

יש פה איזה הסטוריון שיכול לעזור?

Moshe Azulay

פורסם
אם לא מגבילים את השאלה לרכב מנועי, אז הכרכרה של מונטיפיורי הייתה הרכב הותיק ביותר בארץ לא? :wink:

גם זו רפליקה...:wink:

(למי שלא יודע, הכרכרה המקורית של מונטיפיורי נשרפה כליל בשנות ה80' ע"י תמהוני, שכנראה בלהט המעשה גם הצית את ארכיון משרד הרישוי. כמה שנים מאוחר יותר היא שוחזרה)

עברתי לכתובת חדשה

(יותר מדי בעיות בהתחברות-משתמש).

פורסם
ע"פ הגדרת משרד התחבורה:

"רכב:

רכב הנע בכח מכני או הנגרר ע"י רכב כזה או בהמה, וכן מכונה או מתקן הנעים או הנגררים כאמור, לרבות אופניים ותלת אופן, ולמעט רכב ששר התחבורה פטר אותו בצו מהוראת פקודה זו כולן או מקצתן".

עכשיו לכו תשברו את הראש.

אולי בתקופת המקרא נע בארץ הרכב הראשון או שאולי לפני.

יש פה איזה הסטוריון שיכול לעזור?

משה משה שנקרא על שם מישהו שהיה שם... ברוח חגנו זה להזכירך - כיצד אירעה קריעת ים סוף? התורה ובעקבותיה חכמינו זיכרונם לברכה, מספרים לנו פרטים רבים על כך. בין השאר מסופר, כי היהודים, בבואם לשפת הים, היו מדוכאים מאד ואף מיואשים. מאחוריהם רדפו כוחות מצריים חמושים היטב ("כל סוס רכב פרעה") ומה אמר משה לפרעה "רוצה מכות"???

חג שמייח

אירית

פורסם
משה משה שנקרא על שם מישהו שהיה שם...

חג שמייח

אירית

לא על שמו אבל המקור באיזשהו שלב כן.

Moshe Azulay

• תוכן חדש...