Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3138 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה מברגת אימפקט,

היא לא מיועדת לקידוח, בייחוד לא לקידוח קירות.

לקידוח קירות קנה מקדחה רוטטת או פטישון.

יום טוב גם לך

פורסם

לא, מברגת אימפקט היא מברגה שנותנת מכות עם כיוון הסיבוב - לא שימושי לקידוח, אלא אם לשבור מקדחים זה התחביב שלך.

מקדחה רוטטת\פטישון נותנים מכות בניצב לכיוון הסיבוב, כלומר לתוך הקיר.

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
פורסם

זה מה שאתה צריך, אבל מדובר בדגמים שונים, כך שהשוואת המחירים לא רלוונטית.

אם אתה רוצה לצמצם עלויות קנהמכשיר הפועל במתח הרשת. גם יותר זול, וגם לא סובל מאורח חיי הסוללה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כתבתי על זה כבר בעבר, בשרשור הזה.

בקצרה - אם אתה צריך כלי אחד לעבודות בבית אתה צריך מקדחה חשמלית עם פונקציית רטט\דפיקה. זה הכלי הכי וורסטילי, שיכול לקדוח בבלוקים עץ ומתכות לא קשות במיוחד, ואפילו בבטון מסוגים מסוימים כמו גם להבריג את הברגים עצמם ולעזור בהרכבה של רהיטים וכו'. (אימפקט זו מברגה בעלת יעוד מאוד ספציפי, פטישון מעולה לקידוח אבל לא טוב להברגה וכך הלאה)

אם אתה קונה נטען - רק סוללות ליתיום ואני ממליץ ללכת על דגמי 18 וולט ומעלה, החלשים כמו זה שפרסמת (10 וולט) פשוט לא טובים בלקדוח חומרים קשים יותר. ההפרש במחיר לא ענק, מקדחת ה10 וולט שפרסמת הייתה ב 750 ש"ח ואני קניתי מקיטה 18 וולט עם זוג סוללות ומטען בפחות מ1000 ש"ח לפני כמה שנים. אם זה יקר מידי, בעיניי עדיף מקדחה לא נטענת (עם כבל) מאשר נטענת זולה.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

כמו שאמרו קודמיי, מקדחות נטענות הן למשתמש הרגיל/הבינוני/כבד, שכן המצבר שלהן לא אוהב לשכב ללא שימוש לאורך זמן.

אם מדובר בשימוש קל - שווה לרכוש מקדחה שעובדת עם רשת החשמל הביתית. היא תהיה גם זולה יותר.

פורסם
מברגת איצפקט זו לא מברגה רוטטת?
מברגה - כלי להברגת ברגים. סל"ד יותר נמוך, ויש לה קלאץ' שמאפשר קביעת מומנו סגירה שונה.

מברגת אימפקט - יגאל הסביר. מאפשרת מומנט סגירה/פתיחה יותר גבוה של הבורג, אבל בלי קלאץ'.

מקדחה - כלי לקידוח. סל"ד יותר גבוה, ללא קלאץ'.

למקדחה רוטטת יש 2 מצבים - סיבוב חלק או סיבוב עם הלימה לכיוון הקיר.

לפטישון בנוסף יש מצב שלישי: הלימה ללא סיבוב.

תקנה מקדחה רוטטת פשוטה על 220 וולט, לא צריך נטענת. מקדחה כזאת בהיקף שימוש בייתי ממוצע תשתש אותך 20 שנה או יותר.

פורסם

אם אתה לא ממש על הקשקש מבחינת התקציב, אני דוקא הייתי חולק על חברי המלומדים פה, וממליץ לך על פטישון ולא מקדחה רוטטת.

כמובן מספיק אפילו משהו חלש (כמו למשל 2-20 של בוש. כחול!)

אני לא יודע איזה קירות יש לך בבית, רבל בהנחה ותיתקל בבטון - מקדחה תוציא לך את החשק מאוד מהר (בפרט על רקע אי הנסיון שלך), בו בזמן שפטישון יעשה את זה זריז וקל.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

למקדחה רוטטת יש 2 מצבים - סיבוב חלק או סיבוב עם הלימה לכיוון הקיר.

לפטישון בנוסף יש מצב שלישי: הלימה ללא סיבוב.

רק לחדד את ההבדלים בין השניים. עצם ביטול הסיבוב לא הופך את המקדחה הרוטטת לפטישון.

לפטישון ישנה בוכנה יעודית שמכה על המקדח אל תוך הקיר. כך שכלל אין צורך להפעיל עליו לחץ בזמן קידוח.

מקדח רוטטת כשמה כן היא, ישנה תזוזה בין הפוטר לבין המקדחה תוך כדי סיבוב מה שמייצר רטט. על מנת שהרטט הזה יעזור למקדח להתקדם אל תוך הקיר נדרש להפעיל על המקדחה כח (לפעמים רב) לכיוון הקיר.

למי שקודח הרבה בקירות בטון, אין תחליף לפטישון, זה הופך את העבודה ל0 מאמץ פיזי.

ביטול הסיבוב בפטישון הופך אותו לפטישון חציבה.

גם אני מתחבר להמלצה לרכוש פטישון קטן במקום מקדחה רוטטת.

היום הפטישונים מצויידים בהדק אלקטרוני (שליטה על מהירות), היפוך כיוון סיבוב (כמו מברגה), ביטול הלימה (כמו מקדחה) ושלל מתאמים לכל מיני מקדחים וביטים. במילים אחרות פטישון בקלות מחליף מברגה ומקדחה. החיסרון כמובן מגיע בדמות משקל גדול יותר, אבל לשימוש שאינו תדיר זה מושלם.

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

הבנאדם מחבר מראות וארונות בבית, ואתם שולחים אותו לקנות פטישון או מפלצת עם סוללת ליתיום... הצילו.

לפות"ש: קנה את המקדחה הרוטטת הכי זולה של מקיטה/בוש, כזאת עם כבל ובלי סוללות ושאר מרעין בישין, וסע לשלום.

עריכה: פספסתי את הקישור של yuvk. קנה כזה בדיוק.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני יכול לחיזוק לאמור שיש לי מקדחה רוטטת רגילה לגמרי של AEG שקניתי לפני איזה 20-25 שנה. עשיתי בעזרתה מאות עבודות שונות בבית.

פטישון זה נחמד, אבל רק השנה פעם ראשונה היה לי צרוך בפטישון אז קניתי גם פטישון. זה כלי מצויין, רק שהוא עלה איזה 1300 ש"ח, וזה הרבה יותר מידי בשביל קידוח חור 5 מ"מ.

פורסם

פטישון מקיטה 24ממ, יחד עם סט מקדחים של מקיטה וסט מתאמים/פוטרים עלה לי 700 שקל. בוקי אני מניח שרכשת פטישון חציבה עוצמתי (לפי המחיר). פטישון 20ממ פשוט לא עולה בהרבה יקר יותר ממקדחה, לדעתי בשביל השקעה לשנים רבות קדימה, זה שווה.

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...