Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרי זו בדיוק המהות של הטרלה, לזרוק איזו הצהרה מופרכת כמו אופניים או אוגרים ממונעים ואז להיתמם.

אגב, בקונטקסט של כלי תחבורה עירוני השוואה בין אחזקת רכב לאופניים זו השוואה לא רעה בכלל - אבל שנינו יודעים שזה לא הקונטקסט, ושזו לא הכוונה שלך. בחייאת נהגוס להסביר הטרלה זה כמו להסביר בדיחה, מוציא את כל העוקץ, היות ואני מודע היטב לכך שאתה לא קוטל קנים אני חושב שתסתדר בלעדי בקטע הזה.

אגב, עם כל אי הסכמה ביני לבין דיסקו, ויש קצת אי הסכמה, אני לא מסכים שהוא הטריל - הטענה המקורית שלו ("אפשר להשוות גם לרכב נישה אחר") היתה די עניינית בסה"כ. הטענה שלו לאחר מכן שהשרשור לא מעניין אף אחד היא בסה"כ טענת עץ טיפוסית אבל אני לא הייתי קורא לה הטרלה.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום אור, מה התשובה למי שלא יקרה לו הנס וכן יהיה לו בלת"ם לא צפוי ואז כל החישוב יראה אחרת?

כמובן שאי אפשר לנבא עתידות אך כן צריך לשקלל סיכונים, בקורולה אין סיכונים כי יש אחריות יצרן.

כך שההשוואה הכלכלית אינה במקומה אלא לוקה בחסר.

פורסם

אור ידידי, אתה תחת התקפת טרולים. עצתי לך - התעלמות בדרך כלל משתיקה אותם.

לקחתם השוואה מעניינת, שרבים עושים, ועשיתם ממנה סלט - פשוט כי אתם לא עושים השוואה כזאת.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
שלום אור, מה התשובה למי שלא יקרה לו הנס וכן יהיה לו בלת"ם לא צפוי ואז כל החישוב יראה אחרת?

כמובן שאי אפשר לנבא עתידות אך כן צריך לשקלל סיכונים, בקורולה אין סיכונים כי יש אחריות יצרן.

כך שההשוואה הכלכלית אינה במקומה אלא לוקה בחסר.

נעזוב שניה את הכשל הלוגי בין "לא יקרה לו נס" (קרי: יקרה לו המצב הצפוי) לבין "יהיה לו בלת"מ לא צפוי" -

מה בדיוק אתה רוצה או מצפה ממני?

מה אתה טוען שאני טוען?

קראת בכלל את השרשור ...?

קראת את הדיסקליימר בהודעה הראשונה? בהודעה לאחריה? בכמה שציטטתי, כולל ההיא עם הצבע האדום?

קראת את ההתייחסות לדיסקו עם ההחלטה האם לפרסם נתונים או לשמור לעצמי?

אני מפסיק לצטט את עצמי, רבאק, זה ממש מייגע :(

אם יש לך בעיה עם טענה שלי - צטט אותה (ותשתדל לא להוציא מההקשר).

אם יש לך בעיה עם טענה שלא טענתי אלא הנחת או דמיינת - אז שאל את אור הדמיוני מה הוא חושב ותעדכן אותי.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אפשר להכניס לדיון התיאורטי הזה גם לנדקרוזר 2008 עם ק"מ נמוך, שמור ומטופל. (הק"מ הנמוך וה 'שמור ומטופל' הם תנאי הכרחי)

ואז יש לנו שלוש מכוניות שפונות לשלושה קהלים שונים לחלוטין.

במתווה של נסיעת כביש כמו שתי העגלות האחרות, הלנדקרוזר יעבור מטיפול לטיפול בלי שום תקלה באמצע.

במתווה של נסיעת שטח, הלנדקרוזר יהיה היחיד שגם אשכרה יצליח לצאת מהשטח בניגוד לשתי המכוניות האחרות.

בהיבט של שימושיות, מרווח נוסעים, יכולת העמסה, תא מטען, ורסטיליות, הלנדקרוזר לוקח בקלות.

הלנדקרוזר יכול להגיע לאותן מהירויות של שתי האחרות על כבישי ישראל, אולי יקח לו עוד 20 שניות להגיע ל 160 קמ"ש, אבל אין לו בעיה להתמיד במהירות שכזו.

ככל הנראה הלנדקרוזר יימכר הרבה יותר מהר משתי האחרות, ובאיבוד ערך נמוך יותר.

אני יודע במה הייתי בוחר.

בעיניך זה דיון תיאורטי. כיוון שאנחנו נמצאים בפורום רכב עם חובבי רכב , אני מעריך שדיון בין זלמן לציפורה האם לקחת אלפא או קורולה הוא סביר ורלבנטי, בעיניהם אלה שתי המועמדות הסופיות לאחר שנופו מתמודדות אחרות, לכן הכנסת הקרוזר לא תרמה לדיון בין ציפורה לזלמן בסנט אחד, גם אם הקרוזר הוא הבחירה שלך.

צריך להכניס גם אופניים. הכי זול לאחזקה ומביא אותך ממקום למקום (אם אתה בכושר תגיע איתם גם לאילת).

כנ"ל

אתה מדבר על השוואה של לנדקרוזר לג'ולייטה או לג'ולייטה מול קורולה?

לכל בנאדם סט בחירות משלו, ולכן השוואה שכזו, כל השוואה רלוונטית בעיני המתבונן.

לפני שקניתי את הריו התלבטתי בין ריו, פיאט 500, מיני ONE, ואפילו סדרה A. זה לא הופך אותן למתחרות בשום קנה מידה. זו היתה התלבטות אישית שלי.

רוצה להוסיף איפון 98' למשוואה שלך - זה בסדר גמור. זו המשוואה שלך. אתה יודע מה האלטרנטיבות שעומדות בפניך.

בהודעה הזו בעצם נתת את התשובה בין מתלבטים בין רכב בניחוח ספורטיבי מול רכב מרובע, לכן הכנסת הקרוזר לדיון לא במקומה.

ממתי לחשוב אחרת הופך להטרלה? ממתי, למה ומי ביקש ממך לחלק ציונים לדעות של אנשים אחרים?

גם אתה רשמת שהשוואה בין קרוזר 2008 לקורולה 2018 יכולה להיות רלוונטית.

אני טוען שמי שרוצה קרוזר 2008 בהגדרה לא יקנה קורולה 2018.

זו דעתך שאינה בהכרח דעה של אנשים אחרים אותם אינך מכיר , שעשויים להתלבט בין מרכבת האלים קרוזר לבין מלכת המרובעות הקורולה

קראתי שוב את כל התגובות שלי כאן, ולא ראיתי בשום מקום שהתייחסתי לסגנון הכתיבה, או לגופו של אדם.

אפילו לא נכנסתי למספרים של אוריו, כי מבחינתי מי שחשוב לו מערכת סאונד - יכניס אותה גם בקורולה וגם באלפא ולכן יש לנטרל הוצאות מסוג זה.

מאידך, קחו אלפא בת 3, ותחזיקו אותה 3 שנים - אתם תחליפו צמיגים, מצבר, וכנראה שתקפידו על רוטינת טיפולים "לפי הספר" - כלומר בשלוש השנים - הרביעית, החמישית והשישית הרכב יצריך תחזוקה משמעותית יותר יקרה מאשר קורולה חדשה.

קורולה חדשה שבשנה הראשונה, השניה והשלישית לא תצטרך החלפת צמיגים או מצבר או טיימינג או השד-יודע-מה, וזו ההשוואה הנכונה שצריך לעשות, אבל כאמור אסור להעביר ביקורת אחרת זו הטרלה, ואתה מקבל התקפות מכל מיני אנשים כי העזת לרשום שההשוואה לא נכונה או לא רלוונטית.

אכתוב זאת שוב, גם אם זה ירגיז אתכם: ההשוואה לא רלוונטית, מטעה, ועמוסה בשגיאות לוגיות.

במוכחל דעה לעיניין רלבנטית לדיון ותורמת לו. בהודעה הראשונה שלך לא היה מזה מאומה, פרט אולי לשורה האחרונה הנוגעת לירידת ערך. בקרוזר מדובר בכלל בעליית ערך:-D

כאשר אתה כותב לעיניין תקבל תגובה אוהדת כשתכתוב לא לעניין תקבל תגובה לא אוהדת. והכל על פי דעתי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כאשר אתה כותב לעיניין תקבל תגובה אוהדת כשתכתוב לא לעניין תקבל תגובה לא אוהדת. והכל על פי דעתי.

אני מביע את דעתי, אם היא מוצאת חן בעינך או לא. זו דעתי.

לא ביקשתי ממך ציונים, וזה לא תפקידך. זה פורום פתוח בו מותר תחת כללים מסויימים להביע דעות. גם דעות שונות.

אהדה? ממך? למה זה מעניין אותי? למה זה שיקול? באיזה סט שיקולים שלי האהדה שלך נמצאת?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הבעיה בפורום זה שיש טקסט ויש אדם מאחורי הטקסט, לפעמים זה מתערבב...

לגופו של השרשור אור אחד ממובילי הדעה המוערכים ביותר.

לעניין הטקסט זה בעיני (ובעיני אחרים) הגיגים כמה היה נכון הרכישה של האלפא וזה באמת היה נכון וכיף, אך בשיקול כלכלי עתידי למי שנמצא באותו סיטאציה ושוקל כלכלית (לא רגשית) הפוסט לא משקף נכונה את העלויות כלל.

פורסם (נערך)

אלה הגיגים ברמה של אחד שמילא לוטו וזכה. לא כחישוב שאומר משהו.

עריכה: ישה, כשאתה בא להסיק מהפרט אל הכלל אז בהחלט צריך להכניס מתמודדים נוספים למערכת השיקולים. אתה מצד אחד אומר זהב פורום רכב והשוואה שמויימת רלוונטית אבל באותה הנשימה אתה מוציא השוואות תחבורתיות אחרות בטענה שזה לא רלוונטי.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לדעתי הסעיף השלישי בהודעה השניה של אור בשירשור לבדו הורס את כל הקונספט של ההשוואה. בקיצור לשיכנוע של אישה לרכוש אלפא משומשת במקום קורולה יש מקום רק בתנאי ויש כסף בצד למקרה ויש תקלה רצינית. לבעלי הכנסה גבוהה מהממוצע.

פורסם (נערך)
לעניין הטקסט זה בעיני (ובעיני אחרים) הגיגים כמה היה נכון הרכישה של האלפא וזה באמת היה נכון וכיף, אך בשיקול כלכלי עתידי למי שנמצא באותו סיטאציה ושוקל כלכלית (לא רגשית) הפוסט לא משקף נכונה את העלויות כלל.

אליהו, אבל זה לא היתה "כוונת המשורר"...

רכישת האלפא לא "היתה נכונה" כלל וכלל, בטח שלא ברמה הכלכלית נטו. אני לא מתיימר לטעון אחרת, זו היתה החלטה רגשית אירציונלית ולא פרגמטית, אני די בטוח שהפסקה הראשונה בהודעה הראשונה אומרת +/- את זה בדיוק.

גם הסברתי באחת התגובות מה אני סבור שהיא ה"החלטה הנכונה" (שוב, להוציא שיקולי רגש) מבחינת שיקולים כלכליים.

ההשוואה נועדה לבדוק בצורה אנקדוטלית מהו ההבדל בין ההחלטה ה"אירציונלית"/"משוגעת" שלי, לבין החלטה שאנשים מקבלים מסביבי על ימין ועל שמאל מבלי שאף אחד ירים גבה.

רשמתי שלא ידעתי מה תהיה השורה התחתונה - וזה לא היה שקר, באמת לא ידעתי! הופתעתי לגלות שלמרות שרכישת התלתן לא היתה ההחלטה האופטימלית ברמה הכלכלית, העלות שלה אינה נסכמה למשהו אקסטרווגנטי יחסית לאחת ההחלטות הכי נפוצות בשוק (רכישת משפחומטית חדשה).

אז אפשר לטעון ש"זה קרה כי היה לי מזל, כי טיפלתי לבד, כי מצאתי אקזמפלר טוב וכי XYZ", נכון - ראה ההודעה השניה בשרשור... אין הפרט מעיד על הכלל, סמוך עלי שאני מכיר סטטיסטיקה ואפילו קצת לוגיקה, גליון ציונים יועבר לפי דרישה וכו'.

במקום להסתכל על זה ולנסות להקיש על הכלל, אפשר להסתכל על זה ברמת הdata ולראות מה ניתן לקחת/ללמוד מהשרשור, נניח חשיבות אלמנט ירידת הערך, נניח כיצד לחסוך עלויות תחזוקה, נניח איך אולי ניתן למקסם X כסף בהינתן Y העדפות.

אבל, וזה מה שבאמת קטונתי מלהבין, במקום לקחת את זה למקום חיובי לוקחים את זה למקום שלילי, שזה אולי מתקשר ל

הבעיה בפורום זה שיש טקסט ויש אדם מאחורי הטקסט, לפעמים זה מתערבב...

אולי זו הסיבה שאותו משתמש שטען ש150 משכורות תעשה נזק לאנשים, ושהסקירה שלי את הברז מול המיאטה "אינה ברת קריאה" - עכשיו טוען שהשרשור הזה חסר תכלית ותועלת למרות שליטרלי יש כאן כמה וכמה שאומרים שעבורם כן יש תכלית/עניין/תועלת.

צירוף מקרים תמוה שכזה...

אבל שום דבר אישי נגדי, כמובן. חלילה.

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

אם אתה חושב שמישהו מטרגט (מלשון targeting) אותך ואת הדיונים שלך, ללא שום קשר לתוכן - למה אתה ממשיך להשקיע בו בתגובות של עשרות רבות של שורות?

אם אתה חושב שמישהו טרול - אל תענה לו, כי ידוע ש dont feed the troll

פורסם

@oryo

אני אישית חושב שאתה מבוזבז כסופר/כתב/עיתונאי.

אבל עם משכורת של סופר/כתב/עיתונאי/כל מקצוע הומני אחר, כנראה תמות מרעב, אז לא הכל גרוע.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זו השוואה, עובדה.

היא רלוונטית, עובדה.

כל השאר פרשנות ודעות שעליהן ניתן להתווכח. עם עובדות, ניתן אבל לא כיף להתווכח וזה מה שכמה משתמשים מתעקשים לעשות.

לכתוב לדעתי ליד עובדה שגויה לא מצדיק את זה.

2 ועוד 2 זה 5 לדעתי.

לא עובד.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

רגע, לא כל הפוסט הזה מלכתחילה הטרלה אחת גדולה? :-)

הרי אין באמת אנשים שמתחבטים בשאלה הזו... מי שמקבל טויוטה קורולה - מקבל אותה. לא קונה אותה. הוא מקבל אותה בליסינג. ואם יש מי שממש קונה אותה (נניח שותף שלי), הוא עושה את זה באמצעות מימון מאוד מאוד נוח ואפשרות החזר לחברה אחרי 30 חודש. לא קם המוכר הפרטי שימכור לכם אלפא בת שלוש, בתשלומים, ועוד יסכים לרכוש אותה מכם חזרה אחרי שנתיים וחצי.. ואל תגידו לי שיש מימון בנק, כי זה כל כך שונה שזה לא רלבנטי. הבנק לא יסכים לקבל חזרה את הרכב, כידוע, המחיר שלו - יהיה נמוך יותר, הרכב משועבד, הריבית שונה, ואני בספק רב שיהיה פה מימון 100% (ואם כן - אז בריבית מאוד מאוד גבוהה).

אז אין באמת אנשים כאלה. וגם שותף שלי לא באמת חשב אפילו לרגע על שום רכב שאינו טויוטה/מזדה/יונדאי.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...