Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אור ומשבר הג'יפוזה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
רכב שטח נותן תחושה של ריחוף בשדות, בעמקים, בחוף הים, חופש ודרור.

גם רכב כאילו שטח.

מיניואן שנראה כמו מלבן על גלגלים נותן תחושה של אוטובוס, אסוציאציות של ילדים ולכלוך, בלגן וגועל נפש. להקיא

אם היו מחליפים ביניהם (באופן היפותטי מלבישים גוף של כל קרוסאובר על שלדה של מיניוואן וההיפך) בחיים לא היית מבחין בהבדל.

אני עם הקרוסאובר שלי לוקח פניות במהירות גבוהה (120-140, לא יודע מה המושגים שלכם) הוא אוחז יפה את הכביש והכל סבבה. יציבות רכות ותענוג. אין לי שום תחושה שאני עף לעזאזל, כמו שדמיין איזה אחד שהתלהב מקודיאק.

כל פניה שתיקח במהירות הזאת עם קרוסאובר, תיקח ב-30 קמ"ש יותר מהר עם משפחתית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 312
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני התלבטתי בין c4 פיקאסו קצר ל3008.

ב3008 תנוחת הנהיגה יותר קרובה למשפחתית רגילה. לא אהבתי את ההרגשה בפיקאסו, הרגשתי שאני נוהג במיניבוס :).

הבדל בין מיקרואנים לקרוסאוברים סגנון 3008 הוא מרווח הגחון שרלוונטי לחלק מהרוכשים.

הייתי בוחר בפיקאסו רק אם היה אילוץ 3 כסאות בטיחות לילדים, יתרון ברור של פיקאסו/סניק/ורסו.

פורסם
האמת לאחר שיצא לי לנסוע בספורטאג' 1.6 כמה פעמים אני לחלוטין יכול להבין למה הוא נהפך לרב מכר.

נעזוב רגע את עניין הפוזה בצד, אם כי אי אפשר להתעלם ממנה במכלול השיקולים של רוכש הרכב הישראלי, הספורטאג' הוא רכב משפחתי נהדר. כיף מאוד לשהות בו, וכיף מאוד להתנייד בו. לגובה שלו יש הרבה פלוסים שכבר ציונו ולכן הוא מבחינתי בחירה מאוד לגיטימית.

מה שמפריע לי יותר מאנשים שרוכשים ג'יפונים הוא אנשים שנוהגים בג'יפונים. מה שכן אני לא יודע אם ההבחנה שלי היא נכונה או שהם סתם בולטים לי בעין. אני קיבלתי את התחושה שהפוזה מחלחלת להם גם להרגלי הנהיגה וזה מתבטא למשל ב"תזוז לי מהנתיב אוטו קטן" או "מגיע לי שתי חניות כי אני גבר".

מעניין אם התחושה שלי באמת מבטא את המציאות או שהם סתם בולטים לי.

אתמול בבוקר בפניה מכיוון מערב לקניון שבעת הכוכבים בהרצליה, זו שבה הרמזור קצר מדי ונתיב אחד ארוך מתפצל רק בעשרות המטרים האחרונים לשניים, הגיעה לאמצע הצומת מהנתיב השלישי לימין, זה שנועד לנסיעה רק ישר, אסטון מרטין דיבי משהו שחורה, חתכה באלגנטיות מצמררת שני נתיבים ימניים לה ( עם המוני נהגים עצבניים אבל סבלניים ) וביצעה יוטרן למסלול הנגדי בסוג של אני ואפסי ברמות העליונות שהשאיר את כולם שם פעורי פה ומשותקי תגובה. ולמה זה חשוב, כי זה אוטו נורא נורא נמוך.

פורסם

יש בזה משהו כמובן, אך כמובן שיש להתסכל על התמונה הכוללת.

וברגע שיש עוד שיקולים למעט הגעה מנק א לנק ב כגון ילדים בוסטרים גישה מקום מרווח פנים וכו...

אז כאמור לקרוסים יש יתרון, לפחות לרובם.

אלי באופן אישי זה הרבה פחות מדבר אבל תוך כדי חיפושים אחרי רכב שני לאישה יצא לנו לבדוק את ה 3008 ובאמת יש לו לא מעט ערך נוסף.

לכן אישית אין לי שום בעיה איתם כל עוד הקניה היא לא לי יש ג'יפ ואני מגניב או מצליח אלה, יש לי "ג'יפון" והוא יותר נוח/מרווח וכו...)

2017 Type R

פורסם
למה לקחת פניות במהירות גבוהה?

לקרוסאובר אין שום בעיה דינמית לכל שימוש סביר.

תלוי איזה.

קח אאוטלנדר לדוגמה. פניות חדות או שינויי כיוון חדים או אפילו נסיון לשמור על קו בפניות מהירות גורמות לו לקפץ על המתלים ולנסות להרחיב את הפניה. (ולהצליח בזה אם אתה ממש עקשן)

לא מזמן יצאנו כמה חברי פורום נכבדים ליום טיול.

כשנהגנו במהירות, הסתכלו עלי כמה מהם במבט מוזר ושאלו אם זה ככה כל הזמן או שמשהו מקולקל.

אז בהחלט יש קרוסאוברים שלא מומלץ לאתגר אותם דינמית.

אבל גם את אלו שאפשר, זה לא שאתה הופך פתאום למשפחתית טובה בקטע הזה. יש לך על הגב בערך 2 טון שמגיעים לכמעט מטר ושבעים.

בקטע הספיציפי הזה כמובן שמיניואן שמתוכנן טוב יהיה יותר טוב.

אפרופו מיניואן מי שיש לו תחושות הקאה כנראה לא ישב מימיו בפיקאסו או בsmax.

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

פורסם

מה עכשיו צריך לאתגר קרוס אובר ולנסות להשחיז פניות? תקנה רכב ספורט או אחר ותשחיז.

או תקנה רכב מהנה "שמתקשר" יותר לגוף ולהרגשה שלך. מוביל נוסעים 4X4 גבוה שגומע

מרחקים ונעים לשהות בו, והוא לא אוטובוס ואפשר להגיע איתו למכולת ומA לB.

להיות ריאלי זה מצויין במקרה הזה, "מוביל נוסעים" גבוה וכל אחד יחשוב מה שהוא רוצה.

רחב, מרחב פנימי גדול יותר ופחות קלסטרופובי לטעמי, הכי חשוב בטיחותית לטעמי שאני רואה

2 רכבים קדימה, בהיותי שומר מרחק ידוע (אני די מקפיד על שמירת מרחק,מאוד מקפיד מעבר לממוצע)

אני מסתכל 2 רכבים קדימה, גובהו היחסי לעומת רכבים רגילים, נתן ונותן לי יתרון משמעותי מאוד,

והרבה פעמים ניצלתי את העובדה הזו וברגיל אני נוהג ומתבוננן תמיד לרכב הבא אחרי הרכב שמלפני.

זו נהיגה זהירה ופחדנית ,אך הוכיחה את עצמה רבות.

מוביל נוסעים לא חייב להשחיז או להיות רכב ספורט או אחר, נוח להכנס אליו ונוח לצאת ממנו, ברוב המקרים

תא המטען נדיב למי שצריך וכנראה מרחב פנימי לראש מעניק תחושה יותר נינוחה לקלאסטרופובים.

זו דעתי האישית ומעולם לא חשבתי על פוזה, כי פוזה יש בהרבה רכבים אחרים יקרים בשוק.

מה שכתבתי, אינו מיועד למישהו או לתגובות מעלי, מדגיש ואומר שזו דעתי האישית בלבד לקרוס אובר בכללי.

פורסם

עכשיו עקפתי משאית בכביש צפוף אבל מהיר עם ה500 בקלילות ונזכרתי איזה מפחיד זה היה עם הדאסטר, שמתנדנד לך תוך כדי כמו איזה אונייה כי קצת לחצת על הגז וסובבת את ההגה.. איזה ביטחון ואיזה גובה. סתם תירוצים הכל.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

זה נשמע לי מובן מאליו, אבל אולי צריך להעלות את זה לכל המיתממים למיניהם:

כשקונים רכב יש מכלול של שיקולים, בד"כ לאדם הממוצע זה לא *רק* פרקטיות או *רק* פוזה וכו', אלא מכלול של דברים.

הקרוס מציעים מחד גובה על שלל יתרונותיו וחסרונותיו, ומאידך לא מגיעים במראה המגושם של המיני/מיקרו ואנים למיניהם. אנשים דיכוטומיים בפורום או לא רואים זאת, או מעמידים פנים שאינם רואים זאת, אבל לדבר הזה יש משמעות. בזמנו טרם הבראבו שקלתי לרכוש לאשתי סקודה רומסטר: רכב פרקטי מאוד בסה"כ. היא אמרה שהיא לא תכנס ל'רכב טכנאים' הזה ויהי מה... והיא ממש לא בקטע של פוזה (יש לה פיאט עכשיו, כן?), פשוט יש threshold מסוים מתחתיו היא לא רוצה להיות.

או במילים אחרות: זה לא שהיא מעדיפה קרוס כי הוא יפה יותר, אלא בפועל היא לא רוצה ואן כי הוא מכוער מדי. לכן המיקרוואן, על שלל יתרונותיו הפרקטיים, פסול מראש ולא משתתף במשחק. עכשיו צריך לבחור בין סופר מיני / משפחתית / קרוס, ומכאן חוזרים להודעה שפתחה את השרשור.

כהערת צד, אספר שהייתי ביוון עם המשפחה וקיבלנו פיאט מולטיפלה. בתור רכב משפחתי הוא היה לא פחות ממדהים... כל אחד יושב בכורסא משלו, שלושה אנשים בשורה בריווח נהדר, ישיבה גבוהה יותר ממשפחתית אם אני זוכר נכון, תא מטען אחלה ואפילו התנהגות כביש נחמדה.

הכל כולל הכל יתרונות, בחיי. אחד הרכבים הטובים שיצא לי להיות איתם ברמה ההנדסית.

ועם זאת, עם כל ההערכה שלי להנדסת אנוש מוצלחת, פונקציונליות וכו' - כשאני צריך לדרג את הרכב אני נותן לו דירוג מאוד מאוד נמוך... הוא כל כך, כל כך, כל כך פאקינג מכוער, ששלל יתרונותיו בטלים בשישים. לא הייתי מסוגל להתנייד בזה ביום יום כמו שאני לא מסוגל ללכת עם פאוץ'. זה אולי פונקציונלי אבל זה לא שווה את הגועל נפש D:

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

*את מי מעניינים שיקולים רציונליים? כן נוח, לא נוח... שיהיה. אני אנטי כל רכב על הכביש שיותר גבוה משלי - הם מסתירים לי את שדה הראיה כשהם מלפני, מפריעים לי עם האורות כשהם מאחוריי, גורמים לי להרגיש קטן וחסר חשיבות ומכניסים אותי להרהורים נוגים על אפסותו של האדם ביקום ומה הטעם בכלל לצאת מהבית. כשלי יהיה רכב גבוה יותר אני אהיה איתם סבבה אבל עד אז ברור שמדובר בחבורת נובורישים מעצבנת שקונה רכב גבוה בשביל לפצות על דברים אחרים, במיוחד אמא של יהלי מהגן - "אני מרגישה יותר בטוחה" עאלק... תלמדי כבר לחנות יא פוסטמה!

נשבע לכם, הרכב הבא שלי זה מונסטר טראק. התלבטתי בינו לבין פיאסטה אבל הוא יותר נוח לי בגב.

*תגובה זו תערך מייד לאחר רכישת ספורטאג'.

פורסם
תשמע, פאלו, אם בשביל ללכת לישון עם חיוך על הפנים אתה צריך לראות שרושמים לך שאתה צודק, אני אפתח פוסט בכללי שהכותרת שלו היא ''פאלו צודק'' ואקפיץ אותו כל ערב. מבטיח, אם זה רק יעשה לך טוב.

נימוקים נתתי, דוגמאות נתתי. הכל כתוב, ובכלל, הדיון היה מעניין.

זה פתטי לעבור להתקפה אישית, אחרי שסתרתי את מה שציינת כעובדה. הרבה יותר מכובד לתת טיעון נגדי עניייני או להודות שטעית.

אמרת שעיצוב הדבר היחיד שקובע זו פונקציונליות,ושכל מרצה ומעצב יגיד זאת.

אם כתבת את זה, לא למדת עיצוב מעולם. זה פשוט לא נכון, אתה טועה לגמרי, והסברתי למה.

אתה לא צריך לפתוח שרשור בעניין, אתה פשוט יכול להודות כאן ועכשיו שטעית בעניין הזה

הנימוק השני שלך היה שרכבי קרוסאובר בעיתיים מבחינה דינמית. הם לא. הם רק פחות טובים מרכבים נמוכים וקלים מהם, אבל בסדר גמור לכשעצמם, לדרישות של קוניהם.

אז יש לך נימוקים, אבל הם פשוט לא טובים.

קרוסאוברים הם רכבים סבירים לחלוטין לשימוש משפחתי. אולי הם מקריבים שימושיות מסויימת עבור פוזה אופנתית, אבל זו לא פשרה קיצונית בכלל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
עכשיו עקפתי משאית בכביש צפוף אבל מהיר עם ה500 בקלילות ונזכרתי איזה מפחיד זה היה עם הדאסטר, שמתנדנד לך תוך כדי כמו איזה אונייה (...)

בחרת ברכב יחיד ומסוים עם מתלים רכים והקשת ממנו על כל הקטגוריה. נפלא.

שרשור משעשע שמציג בעצם על אילו רכבים, אם בכלל, נהגו המגיבים בו.

למיגור דעות קדומות אני ממליץ על נסיעת מבחן באס-מקס. בקו ישר ובפיתולים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ועם זאת, עם כל ההערכה שלי להנדסת אנוש מוצלחת, פונקציונליות וכו' - כשאני צריך לדרג את הרכב אני נותן לו דירוג מאוד מאוד נמוך... הוא כל כך, כל כך, כל כך פאקינג מכוער, ששלל יתרונותיו בטלים בשישים. לא הייתי מסוגל להתנייד בזה ביום יום כמו שאני לא מסוגל ללכת עם פאוץ'. זה אולי פונקציונלי אבל זה לא שווה את הגועל נפש D:

כל כך נכון - המולטיפלה רכב עם תכנון גאוני אבל גאון מהסוג שממלמל בלי הפסקה אז אשפזו אותו בבית חולים פסיכיאטרי...

הקרוסאוברים של היום ברובם די יפים לעין ולכן הם מושכים את העין. החסרונות הדינמיים שלהם כלל לא יבואו לידי ביטוי למי שלא יוצא מהעיר/פקקים (מניח שרוב הרוכשים עונים להגדרה הזאת).

אני כאחד שרוב נסיעתו היא בינעירונית ללא פקקים, לא רואה את עצמי בקרוסאובר "רגיל".

בדקתי טוסון ליסינג טיפוסי בנסיעה אחת, התלהבתי מהמקום והמרווח אבל בנסיעה די מהר פלטתי "מה זה החרא הזה?" ובאתי בסובארו אימפרזה, לא מאיזה A4...

אני מניח שדין הקרוסאוברים הוא כמו משפחתיות של פעם, דוגמא מהעבר - אם רוצים רכב יפני שלא ישבור לכם את הגב - תקנו קאמרי ולא קורולה.

Now: Octavia 1.5T 2020 and 308SW 1.2T 2016

Past: Focus 06, Insight 11, Ibiza 09 + 1.2T, Impreza 14, C4 09, Corolla 17

פורסם
בחרת ברכב יחיד ומסוים עם מתלים רכים והקשת ממנו על כל הקטגוריה. נפלא.

שרשור משעשע שמציג בעצם על אילו רכבים, אם בכלל, נהגו המגיבים בו.

למיגור דעות קדומות אני ממליץ על נסיעת מבחן באס-מקס. בקו ישר ובפיתולים.

יופי אס-מקס, ממש יש המון כאלו ועל זה השרשור.. נו באמת. איך הרכבי שטח הישנים / זולים (בקיצור - מה שנפוץ ועליו התלונות) משתווים? המיצובישי הענק והמכוער שנמכר עכשיו כחדש נוסע יציב? הקיה הזולה? כלמני לנדקרוזרים בני 10 שיש בכמויות?

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
זה נשמע לי מובן מאליו, אבל אולי צריך להעלות את זה לכל המיתממים למיניהם:

כשקונים רכב יש מכלול של שיקולים, בד"כ לאדם הממוצע זה לא *רק* פרקטיות או *רק* פוזה וכו', אלא מכלול של דברים.

הקרוס מציעים מחד גובה על שלל יתרונותיו וחסרונותיו, ומאידך לא מגיעים במראה המגושם של המיני/מיקרו ואנים למיניהם. אנשים דיכוטומיים בפורום או לא רואים זאת, או מעמידים פנים שאינם רואים זאת, אבל לדבר הזה יש משמעות. בזמנו טרם הבראבו שקלתי לרכוש לאשתי סקודה רומסטר: רכב פרקטי מאוד בסה"כ. היא אמרה שהיא לא תכנס ל'רכב טכנאים' הזה ויהי מה... והיא ממש לא בקטע של פוזה (יש לה פיאט עכשיו, כן?), פשוט יש threshold מסוים מתחתיו היא לא רוצה להיות.

או במילים אחרות: זה לא שהיא מעדיפה קרוס כי הוא יפה יותר, אלא בפועל היא לא רוצה ואן כי הוא מכוער מדי. לכן המיקרוואן, על שלל יתרונותיו הפרקטיים, פסול מראש ולא משתתף במשחק. עכשיו צריך לבחור בין סופר מיני / משפחתית / קרוס, ומכאן חוזרים להודעה שפתחה את השרשור.

כהערת צד, אספר שהייתי ביוון עם המשפחה וקיבלנו פיאט מולטיפלה. בתור רכב משפחתי הוא היה לא פחות ממדהים... כל אחד יושב בכורסא משלו, שלושה אנשים בשורה בריווח נהדר, ישיבה גבוהה יותר ממשפחתית אם אני זוכר נכון, תא מטען אחלה ואפילו התנהגות כביש נחמדה.

הכל כולל הכל יתרונות, בחיי. אחד הרכבים הטובים שיצא לי להיות איתם ברמה ההנדסית.

ועכשיו תחשוב על מי שסבור שהמולטיפלה גם נראית יופי, ואפילו לא בקטע של מוזר, סתם יופי ואולי תבין איזה טמבלים שם בפיאט שידעו להוציא תחת ידם כזה מסטרפיס שאין לו תקדים והכי גרוע אין לו המשך חוץ מכל מיני מוטציות תחת השם 500. כן וגם טיפו.

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

המולטיפלה זה רכב נהדר. מעבר לשימושיות, הוא פשוט נוסע מגניב בגרסת הדיזל.

עכשיו עקפתי משאית בכביש צפוף אבל מהיר עם ה500 בקלילות ונזכרתי איזה מפחיד זה היה עם הדאסטר, שמתנדנד לך תוך כדי כמו איזה אונייה כי קצת לחצת על הגז וסובבת את ההגה.. איזה ביטחון ואיזה גובה. סתם תירוצים הכל.

על בסיס ניסיון קצר עם רכב אחד, low cost מהגיהינום, אתה קובע קביעות. איך אתה חושב שזה נשמע?

טוב שלא שללת את כל הטנדרים המצויינים שיש היום בגלל סיבוב כושל באיזה פולונז.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...