Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלוואי שזה היה רק המצבר.

אם אכן אין צורך בהחלפת הסטארטר, יש להשקיע על הרכב כ2000 ש"ח כדי להחזיר אותו למצב נסיעה סביר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא יודע אם לצחוק או לבכות..

הגעתי היום, חמוש בכבלים טובים ועבים, בפיג'ו 205 ובעלמה צעירה שהייתה אמורה ללחוץ על דוושת הגז של ה 205 בזמן שאני מנסה את מזלי על האיביזה...

רק בשביל השעשוע, ניסיתי להניע בלי הכבלים.

הניעה.

האיביזה הניעה.

מה?!?!?!?!?!

למה?!?!

:shock2::crazyeyes

פורסם
נו זה הריי ברור-

זה בגלל ובזכות העלמה הצעירה....

ובזכות הפאשלה האדירה שהייתה לי.

האיביזה הזאת פשוט מכונה מופלאה. כמה ימים של מנוחה, והכל מסתדר. זאת לא הפעם הראשונה שמנוחה פותרת תקלות ברכב הזה..

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

סוף דבר -

עשיתי סקר מחירים קצר ברחוב המסגר וסביבתו. המקום הזול ביותר לזוג בולמים ותושבות היה צנטרל, ברחוב יצחק שדה. שם רצו 500 ש"ח במזומן על זוג בולמים תחליפיים וכתומים וזוג תושבות. הבעיה היחידה בבולמים הנ"ל הייתה שהם מיועדים לאיביזות ממודל 89 ומטה, והחורים אליהם מתחבר בית הנאבה קטנים מדי. שום דבר שמקדחה ומקדח טוב לא יכולים לפתור.

עם הבולמים החדשים נדדתי דרומה לראשון לציון, שם בני ל. מהפורום הרכיב לי אותם. תוך כדי ההרכבה התגלה גם כי הנאבה הימנית טחונה לחלוטין. כנראה שהמוסכניק הקודם, שהחליף לי את הציריות, לא רק נראה חאפר אלא באמת כזה. במקום ארבעה ברגים שיחזיקו את הגלגל למקומם, יש רק שלושה, ואחד שבור בתוך הנאבה. מהר מאוד התגלה כי גם הבורג השלישי לא המצב טוב במיוחד, וההברגה שלו טחונה לגמרי. כבר חצי שנה שאנחנו נוסעים על שני ברגים אפקטיביים.. ואחר כך אני מתפלא שיש רעידות ברכב במהירות גבוהה :shock:

הנאבה, בכל מקרה, הוחלפה יחד עם המיסב, והבולמים החדשים הורכבו אחר כבוד באיביזה.

היום בבוקר נסעתי לאנטון ביפו. למרות התור הארוך שהיה שם, חיש קל הורכבו באיביזה זוג צמיגים סיניים פשוטים וזולים אך טריים להפליא (מהשבוע הרביעי של 2005). את אחד הצמיגים הישנים העברתי לגלגל הרזרבי. הצמיג שהיה שם התפורר לחלוטין, כנראה בגלל שהוא נמצא בתא המנוע ומקבל את כל החום של המנוע על בסיס יומי.

ואחרי כל זה - נשאר רק לכוון את הפרונט.

מיד לאחר מכן נסעתי למכון התחייה בתל אביב, ליד בלומפילד. האמת היא שאני ותל אביב לא מסתדרים טוב במיוחד, ולקח לי משהו כמו חצי שעה לעשות את הדרך הקצרה בין יפו לבלומפילד, אבל היה שווה את המאמץ. מכון מקצועי להפליא. אני נדהם מחדש בכל פעם שאני מגיע לשם. לא היה תור בכלל, ולאחר שכיוונו את הפרונט ונתנו מחמאות על האיביזה השמורה, הזמינו אותי להגיע אחת לכמה חודשים לבדיקה מהירה, כדי לוודא שהפרונט לא יצא מכיוון. מסתבר שבאיביזה הפרונט מאוד בעייתי, ומהר מאוד יוצא מכיוון.. נקפוץ לשם לקראת אוגוסט, לפני הטסט.

עכשיו ממש כיף לנהוג ברכב. אין רעידות במהירות גבוהה, ההגה קל ורך, הצמיגים הקדמיים בהחלט אוחזים טוב יותר (כנראה שכל דבר הוא שיפור לעומת זוג הSAVA הגמור שהיה שם קודם) וזוג הבולמים החדשים בהחלט מורגשים בעלייה על באמפרים ופגעי מע"צ למינהם.

ועכשיו אפשר להתפנות לפרויקט הבא - השמשת המזגן לקראת הקיץ המתקרב. :smile:

כמעט נ.ב - ותודה לבני, שעזר מאוד בהרכבת הבולמים! אם שכחתי לכתוב, אז עושה רושם שאתה יודע על מה אתה מדבר ויותר חשוב, שאתה גם יודע לבצע.

פורסם
ואחרי כל זה - נשאר רק לכוון את הפרונט.

מיד לאחר מכן נסעתי למכון התחייה בתל אביב, ליד בלומפילד. האמת היא שאני ותל אביב לא מסתדרים טוב במיוחד, ולקח לי משהו כמו חצי שעה לעשות את הדרך הקצרה בין יפו לבלומפילד, אבל היה שווה את המאמץ. מכון מקצועי להפליא. אני נדהם מחדש בכל פעם שאני מגיע לשם. לא היה תור בכלל, ולאחר שכיוונו את הפרונט ונתנו מחמאות על האיביזה השמורה, הזמינו אותי להגיע אחת לכמה חודשים לבדיקה מהירה, כדי לוודא שהפרונט לא יצא מכיוון. מסתבר שבאיביזה הפרונט מאוד בעייתי, ומהר מאוד יוצא מכיוון.. נקפוץ לשם לקראת אוגוסט, לפני הטסט.

ועכשיו אפשר להתפנות לפרויקט הבא - השמשת המזגן לקראת הקיץ המתקרב. :smile:

תתחדש :-)

זה לא חדש שהחבר'ה בפרונט התחייה תותחים אמיתיים.

בעבר - היינו מחכים הרבה זמן.. והיום - בא וישר נכנס. מוזר הקטע הזה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לי לא ידוע על בעייה של פרונט יוצא מיכוון...

ואני דווקא לוקח את הטרנטה לטיולי שבילים רבים בנגב, ובעיקר ביער יתיר (ראה אייקון מימין)

מעל שנה מכיוון הפרונט הקודם, והדבר היחיד שיוצא מאיזון זה רק הגלגלים הקדמיים (נזק של 50 ש"ח בכל פעם)...

העיקר שהאיביזה חזרה לחיים :wink:

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

• תוכן חדש...