Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שקניתי מערכת לאוטו שכללה רמקולים קדמיים 4", רמקולים אחוריים 6X9, סאב וופר ומגבר, יצא מצב כזה שחיברנו את האחוריים והסאב למגבר, ואת 90٪ מהווליום אני מביא מהאחוריים כי ככה יותר נוח לי, אני אוהב לנסוע עם ווליום גבוה ואני פחות מתחבר לווליום מחריש מקדימה. הרמקולים הקדמיים (הרץ) בפני עצמם זוועה, כששמעתי רק אותם בעיניי הם היו יותר גרועים מהרמקולים הידועים לשמצה שהיו לי קודם בפיקנטו, ובעיניי הם בזבוז כסף מוחלט - אחד כי את רוב הווליום אני מביא מאחורה, ושתיים כי האיכות שלהם גרועה יותר משל הפיקנטו וחבל שמלכתחילה קניתי. אחרי שהייתי אצל המוכר, אמרתי לו שאני מבסוט על הווליום מאחורה אבל הוא אמר שאני שוחק את הרמקולים כי הם צריכים להוציא יותר מדי צלילים ועדיף לי להביא טוויטרים של פיוניר כדי לחלק את העבודה; לי זה קרץ בייחוד בגלל שאומנם אני אוהב שהמוזיקה מגיעה מאחור אבל כן הייתי שמח לקבל חלק מהצלילים מקדימה להשלמת הסראונד. כשדיברתי עם המתקין שלי הוא אמר שאני הולך במקום ושאם אני באמת רוצה סאונד טוב, שאקנה קומפוננטים 6.5 ונתקין אותם בדלתות הקדמיות ושאמכור את הרמקולים הקדמיים שקניתי, ושטוויטרים לא יעשו את העבודה.

בשלב הזה אני והוא נכנסנו לדיון של מאיפה המוזיקה אמורה להגיע, מקדימה או מאחורה; בהמשך הוא גם טען שאת המגבר נחבר דווקא לקדמיים ושהאחוריים חזקים מספיק כדי לעבוד בעצמם.

מה אתם חושבים? להחזיר את הטוויטרים ולהקשיב לו, או שמא זה מיותר והטוויטרים ישיגו לי את האפקט שאני רוצה? שוב, אני אוהב לנסוע עם ווליום גבוה ומוזיקה כבדה (מטאל) ולכן יותר נוח לי שהמוזיקה מגיעה מאחורה, ככה זה לא מחריש לי את האוזניים.

תודה רבה.

פורסם

אין לי שום הבנה לגבי התיאור שלך שאתה אוהב ווליום גבוה, אבל שלא יחריש לך את האוזניים מקדימה. :shock:

בעצם, כל מה שזה אומר לי, זה שפשוט לא הגעת למצב שבו הרמקולים הקדמיים יודעים לספק את הבמה הנדרשת באופן מאוזן, כדי להנות מהסאונד בכל ווליום שרק תחפוץ בו. כשאתה הולך למופע רוק, הלהקה מנגנת מלפניך, לא מאחוריך. נדמה לי שהעלתי את הנקודה הזו באחד הדיונים הקודמים שלך.

מאחר ולדעתי בפיקנטו שלך אין מקום מובנה לרמקולים 6.5 בדלתות הקדמיות, הייתי נזהר מענין של בניה בדלתות, שכן זה דורש עבודה מקצועית ומדוקדקת יותר על מנת להשיג את התוצאה הנדרשת (זה כמובן גם יעלה יותר, ושלא לדבר על "השחתת" הדיפונים של הדלתות הקדמיות). אני גם לא בטוח אם יש מקום מספק לבניית קיק-פאנלים כאלטרנטיבה למשל.

יתכן וחלק מהבעיה שלך נעוץ ברמקולים הספציפים מבית הרץ,

שאולי פשוט לא קולעים לטעמך מבחינה מוזיקלית (כלומר, חדים מדי או בהירים מדי עבורך).

לא מבין את ההצעה לקנות טוויטרים לחזית (ואם מדובר לאחור, אז בכלל לא מובן לי). הרמקולים הקיימים מכילים כאלו ולא אמורה להיות להם בעיה לנגן טווח תדרים עליון (החל מאזור המיד), בניגוד לטווח הנמוך יותר שבו הם יתקשו בוודאות.

פורסם

טוב, אז החלטתי להקשיב לך ולמתקין וקניתי קומפוננט.

ההתקנה עברה מהר וחלק, נעשתה במקצועיות וזה אפילו שיפר את המראי הפנימי של הרכב. אצרף תמונות בהמשך.

ועכשיו, לשלב תמונת המצב ואינספור השאלות [כפי שבטח כבר הספקת להכיר אותי..]

חיברנו מקדימה [בדלתות] קומפוננט Hertz ESK 165.5 שמחובר למגבר ביחד עם הסאב וופר, ניתקנו לחלוטין את הרמקולים הקדמיים, ואת הרמקולים האחוריים [Hertz DCX 690.3] חיברנו ל-HU ללא הגברה.

קודם כל, צדקת לגבי הבמה הקדמית; עכשיו כשהכל איכותי, לא מפריע לי שזה מקדימה. יש סראונד מוחלט באוטו ברמה מאוד גבוהה, צלילים מגיעים מכל עבר וזו באמת הרגשה מעולה. העניין הוא שזה תקף לז'אנר מוזיקה מסויים. בשירי ראפ, היפ הופ, האוס, טראנסים וכל בני הדודים שלהם, הסאונד מושלם וברמה ממש ממש גבוהה.

הדבר משתנה כשאנחנו מגיעים לרוק ומטאל; ככל שהשיר מורכב יותר [דאבל באס של התופים + דיסטורשן של הגיטרה + הסולן והכל במהירות רצינית], למרות פיצול התדרים שכביכול הובטח לי מהקומפוננט, יש רעש מוחלט. הבאס מתערבב עם התופים והדיסטורשן של הגיטרה מאוד מלוכלך ולפעמים צורמני וזה יוצר צליל לא מובן, בייחוד של הבאס עם הדיסטורשן. המצב היה שונה כשהיו רק הרמקולים מאחורה, הייתה הפרדה מורגשת בין הכלים הללו והצליל לא היה מתעוות או נבלע. למיטב הבנתי הקומפוננט הזה הרבה יותר טוב ואיכותי מהרמקולים האחוריים, כך שאני לא רואה סיבה למה זה קורה. איך אני אמור להתאים את המערכת לז'אנר המסויים הזה?

גם בז'אנר אחר [ראפ לדוגמא] אין אחידות בין השירים. לצורך העניין, נקח את טופאק. כל השירים אגב באיכות FLAC. בחלק מהשירים הבאס מתעוות ומתלכלך, ובחלק הוא מושלם. במערכת הקודמת [רק רמקולים אחורייפ], הבאסים היו עמוקים ונקיים בכל השירים. מה ההסבר לזה?

מצרף תמונות של ההתקנה, תאמר לי מה דעתך והאם היא "לטעמך":

IMG_20170511_160633.jpgIMG_20170511_161112.jpgIMG_20170511_161313.jpgIMG_20170511_161823.jpg

פורסם

מצטער, אבל היא ממש לא "לטעמי". :|

ראשית, הרמקולים מותקנים בחלק האחורי של הדלת. כך שהם גם לא באמת מקדימה, וגם הם נחסמים חלקית ע"י המושב.

שנית, כל מה שנראה שבוצע זה חיתוך הפלסטיק והתקנת הרמקולים באופן ישיר על פלסטיק הדיפון. אין שום דבר ש"מחזיק" את הרמקול במקומו כראוי (מסגרת עץ כלשהי שמחוזקת לדלת עצמה למשל, כך שהרמקול לא יושב באוויר).

לא תמיד קל להתאים ריבוי ז'אנרים לניגון ע"י מערכת אחת. יתכן ותצטרך ליצור סטאפים שונים במערכת כדי לשפר המצב (כמדומני, עבור פונקציית האיקוולייזר יש 2 פריסטי קאסטום שאפשר לבחור ביניהם, במידה והוא יכול לעזור למצב).

מוזיקה תובענית, תדרוש כנראה שיפור של הנ"ל, כיוונים מתאימים יותר ואולי גם הוספת איטום/בידוד בסיסי לכל הפחות.

מקודם, ה-6X9 עבדו עם נפח תא המטען, סביבה שמתאימה להם. אבל בדלתות, ההתקנה צריכה לאפשר לרמקולים את התנאים האידיאלים (והם לרוב לא כאלו מטבעם).

פורסם

הי,

אני מתקשה להבין את הקלות בה המילה "מושלם" נמצאת בשימוש כל כך הרבה פעמים בשרשור.

ממה שאני קולט הרכב הינו קיה פיקנטו.

ממה שאני קולט הלאה המידבאס של הקומפוננט הקידמי נמצא בתחתית הדלת הקידמית ובחלקה האחורי - כלומר המידבאס מנגן ישירות לתוך פינת המושב והגב של המושב.

מעבר לכך המידבאס מורכב ישירות על דיפון הדלת ללא ריסון כלל כלשהו!

אין בידוד אקוסטי בדלתות.

בקיצור - מושלם זה לא - למען האמת, זה גרוע ובכדי שתנצל את הסט הזה נכון נדרשת עבודה רבה על ההתקנה, בטח ובטח לא כאשר המידבאס מנגן לך במוד של "חוליו איגלסיאס מהתחת" מתחתית המושב.

אז קודם כל - מה באמת לא בסדר בהתקנה הנוכחית?

1. הרמקולים מורכבים ישירות על דיפון הדלת ללא ריסון.

הדיפון של הדלת הינו פיסת פלסטיק דקה מאוד, הרמקול כבד, זז ומפיק הרבה אנרגיה מהתנועה שלו ולכן כל הדיפון שלך מקרקש ומווברץ כמו משוגע.

התקנה של טבעת עץ או אלומיניום מאחורי קו הדיפון אליה יחוזק המידבאס - תיתן לו הרבה מאוד ריסון.

2. אין בידוד אקוסטי בדלתות - הדלתות גם מייצרות המון וויברציות מהגלים האחוריים של הרמקול וגם לא מהוות נפח תהודה נכון לרמקול - תריץ חיפוש בנושא בידוד אקוסטי או "איטום דלתות" לפי הטעות הנפוצה.

3. המידבאסים ממוקמים במקום זוועתי - הם חסומים ע"י המושבים וגם מנגנים תחום תדרים מאוד כיווניים.

כל הסעיפים מעלה מביאים אותך למצב ש:

המידבאסים לא מסוגלים לנגן מספיק באס כי אין להם לא ריסון ולא נפח נכונים לעבוד בהם.

הטוויטרים צורחים כמו מטורפים כי אין להם ריסון טבעי שהיה אמור לבוא ממידבאסים שעובדים כמו שצריך - והם לא, הם פשוט לא.

בנוסף לזה המרחק האדיר של המידבאסים מהטוויטרים, חוסר תנאי עבודה למידבאסים מביא אותך למצב שהצליל מתפזר לא נכון, הם לא מגיעים ביחד לאזניים שלך ולא מתחברים נכון - בקיצור חוץ מהקצה העליון של תחום התדר אין לך כמעט כלום מהסט הזה!

למה ה6*9 היו נשמעים טוב יותר?

1. כי שטח הפנים של הממברנה שלהם מאפשר להם לנגן הרבה יותר מתחום הבאס לעומת סט 6.5 שבטח ובטח לא עובד בתנאים נכונים.

2. ה6*9 מנגנים מתוך מדף לשטח תא המטען שמהווה בעבורם תיבה וגם הבידוד האקוסטי שם טוב בהרבה.

3. כלל הצלילים מה6*9 יוצא מאותו המקום באותו הזמן!

מה הייתי עושה במקומך?

תצורה א'

רמקול קואקסיאלי עם טוויטר משי בקוטר 3.5 אינטש או 4 אינטש שיכנסו במקום המקורי בדשבורד - זה מקדימה.

הזוג מקדימה יחסמו בHPF ע"י המגבר באזור ה200-300 הרץ

מאחורה 6*9 שנחסמים ע"י המגבר בLPF באזור ה120-150 הרץ

וזהו! לא צריך בידוד אקוסטי, לא צריך בעצם כלום. מעבר למגבר ארבעה ערוצים והסטאפ שציינתי.

תצורה ב'

אותו הדבר כמו א' רק סאב וופר בתא המטען במקום 6*9 ומקדימה 4 אינטשים שיכולים לרדת ל150 הרץ.

תצורה ג'

קואקסיאלי 3.5 או 4 אינטש מקדימה ביחד עם מיקרו-סאב או של JL או של אודיסון פרימה מוצנע בבאר הרגליים של מושב הנוסע הקידמי - כמובן מגבר 4 ערוצים שמרים את הכל. (אפשר גם לשים מיקרוסאב בתא המטען כמובן).

בכל המצבים שתיארתי אין רמקולים בדלתות ולכן בידוד אקוסטי לא חובה כלל וכלל.

מי אמר שבפיקנטו אי אפשר להוציא סאונד נהדר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לא ממש איכפת לי מה היה - איכפת לי מה נכון לעשות ברכב כזה ומה לא :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...