Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות רצון לשדרג את הרכב שלנו ברכב חדיש יותר, פניתי לחברת השכרה גדולה, שמוכרת רכבי ליסינג יד שניה. לאחר שעברתי על מספר רכבים מהמאגר שלהם, החלטתי לקחת רכב שנמצא בסניף מרוחק. בחתימת ההסכם הובהר לי שאני משלם מקדמה 500 ש"ח על חשבון הרכב ובנוסף משלם 500 ש"ח עבור שינוע הרכב מהסניף המרוחק, סכום שיקוזז מהמחיר עליו סוכם, במידה והעסקה תצא לפועל ויחולט במידה ואתחרט. את 500 ש"ח המקדמה, אקבל חזרה, במידה ואתחרט, תוך 30 ימי עסקים.

ביומיים שחיכיתי להגעתו של הרכב, היה לי מספיק זמן להבין שגם סוס קרבות מנוסה כמוני, הצליח סוחר המכוניות, עם לשונו החלקלקה, למרוח והמחיר שהבטיח לי עבור טרייד אין עם הרכב הישן שלנו, ממש לא דומה למחיר הסופי שאצטרך לשלם עם קבלת הרכב החדש. בלעתי את הצפרדע, לקחתי אחריות וביטלתי את הרכישה, תוך שאני מקבל את הפסד 500 השקלים עבור שינוע הרכב. אממה... ביטול העסקה הכעיס כנראה את המנהל האחראי מטעם החברה וכל ניסיונותי לקבל חזרה את דמי המקדמה לאחר 30 ימי העסקים עלו בתוהו. בשיחה האחרונה, הם התנו את החזרת כספי, בחתימה מראש על וויתור זכותי לתבוע אותם.

תבעתי אותם.

את התביעה הגשתי על סכום של כ- 2600 ש"ח שבתוכה כללתי את המקדמה, עלות פתיחת התיק, עלות ימי עבודה והנסועה, פעם לצורך הגשת התביעה ופעם עבור ההופעה למשפט. בנוסף, בקשתי מבית המשפט לחייב אותם להחזיר לי את עלות שינוע הרכב, כפיצוי על עגמת הנפש, מאחר ונציג המכירות שיקר וסילף את עניין הטרייד אין, כשאני מצרף לתיק הקלטות שיחות הטלפון עם הנציג, בו הוא מציג את הנתונים המסולפים.

מספר שבועות לאחר הגשת התביעה הקטנה, יצר איתי נציג החברה קשר תוך שהוא מנסה להגיע להסכמה, על סכום המקדמה. סירבתי בנימוס וניתקתי את השיחה. לאחר שבוע יצר שוב קשר והפעם היה מוכן להחזיר לי גם את המחיר עבור השינוע.

שוב סירבתי בנימוס.

במהלך השבועות הקרובים ניסו נציגי גישור מטעם בית המשפט לתאם מועד שבו שני הצדדים יוכלו להיפגש לתהליך גישור, אך מאחר וזה חייב אותי להגיע לצפון הארץ, מאחר ושם נסגרה העסקה, לא ראיתי בזה צעד נכון ששווה להתאמץ עבורו ודחיתי את הניסיונות בנימוס...

שבועיים לפני מועד המשפט יצרה איתי קשר נציגה מהמחלקה המשפטית של החברה, התנצלה בשם החברה ושאלה איזה סכום ירצה אותי. ציינתי, שאם העניין ייסגר עכשיו, זה יחסוך ממני את הצורך להפסיד עוד יום עבודה ועלויות ההגעה לצפון ולכן אסתפק במחצית מסכום התביעה וכך אכן נסגר. הסכום הועבר לחשבוני והיא דאגה לסגור את העניין במכתב לבית המשפט בו היא מודיעה שהגענו להסכמות.

אציין שבכתב התביעה תבעתי את נציג המכירות, את המנכ"ל ואת החברה. את פירטי המנכ"ל הוצאתי מהאינטרנט.

ארז רונן

פורסם

יפה מאוד!

לא מבין אם בחוזה רשום שאתה צריך לקבל את הכסף תוך 30 יום,על סמך מה הם ניסו לדחות או לנסות לא לשלם?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

למה תבעת רחוק ממקום מגוריך? אתה רשאי לתבוע סמוך למקום מגוריך ללא קשר לכתובת החברה ו/כריתת החוזה.

בכל מקרה, כל הכבוד במקום.

פורסם
:beerchug::beerchug::king::king::king:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
יפה מאוד!

לא מבין אם בחוזה רשום שאתה צריך לקבל את הכסף תוך 30 יום,על סמך מה הם ניסו לדחות או לנסות לא לשלם?

Sent from my iPhone using Tapatalk

אפשרות אחת - זלזול בלקוח.

אפשרות שנייה - שיטת מצליח. כמה לקוחות היו טורחים לתבוע?

אפשרות שלישית - העדר הרתעה משפטית.

היססתי רבות לפני שביקשתי מבית המשפט בכתב התביעה, להורות על פיצוי בגין עגמת נפש ואני שמח שהצלחתי לסגור את העניין לפני שהגיע לשופט. בית המשפט אמנם לטובת האזרח מול החברה, אך כשאתה מנסה לכמת את עגמת הנפש, התסכול, חוסר האונים כשאתה נתקל בהתנהלות בריונית מצד גופים גדולים, לכסף, בית המשפט רואה את זה בעין לא מפרגנת.

ארז רונן

פורסם
למה תבעת רחוק ממקום מגוריך? אתה רשאי לתבוע סמוך למקום מגוריך ללא קשר לכתובת החברה ו/כריתת החוזה.

בכל מקרה, כל הכבוד במקום.

אני מרעננה וזוגתי ממגידו, את הרכב ראינו בעפולה ומאחר והיא תובעת שנייה בכתב התביעה, רציתי להקל עליה.

ארז רונן

פורסם

כל הכבוד שהצלחת לגרום להם ״להתקפל״.

(לצערנו) באמת לא ברור בכלל עד כמה אמפתי כלפיך היה השופט עם סכום תביעה כזה...

פורסם

ארז כל הכבוד!

:beerchug:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

ישר כח.אין ספק שיטת מצליח. אין טעם לתבוע אישית מוכר או מנכ"ל. לא רכשת מהם את רכבם הפרטי. מספיק לתבוע את החברה כיישות משפטית. מניסיון, השופט היה פוטר אותם מכתב התביעה ומחייב רק את שלמה.

סתם יצרת עוד עותקים לשלוח את כתב התביעה.

אני בכלל ממליץ לוותר על שינוע ומקדמה ולסוע מיד לראות את הרכב פיזית, ללא כל התחייבות. תאמין לי זה חוסך חתימה על ניירת ,חוסך עגמת נפש , חוסך כתב תביעה ועצבים. גם אם נסעת 4 שעות לראות נבלה לפני גריטה.

ואז תפסת אותם לא מוכנים ויגידו לך תרוץ כלשהוא כמו: הרכב בדיוק "בהשבחה" או "הרכב בדיוק יצא לשטיפה" (שם קוד לפחחות)

פה תחשוד !

זה הסימן האדום הראשון. רכב טוב לא צריך "השבחה".

למעשה עדיף לראות אותו לפני כל השבחה ואז ,אם מתאים לך,קח לבדיקה ,שלם מקדמה וניתן לדון בנושא ההשבחה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
ישר כח.אין ספק שיטת מצליח. אין טעם לתבוע אישית מוכר או מנכ"ל. לא רכשת מהם את רכבם הפרטי. מספיק לתבוע את החברה כיישות משפטית. מניסיון, השופט היה פוטר אותם מכתב התביעה ומחייב רק את שלמה.

סתם יצרת עוד עותקים לשלוח את כתב התביעה.

אני בכלל ממליץ לוותר על שינוע ומקדמה ולסוע מיד לראות את הרכב פיזית, ללא כל התחייבות. תאמין לי זה חוסך חתימה על ניירת ,חוסך עגמת נפש , חוסך כתב תביעה ועצבים. גם אם נסעת 4 שעות לראות נבלה לפני גריטה...

איני מסכים אתך. זה שונה שאתה מקבל כתב תביעה על שמך, מאשר על שם החברה שלך. לחברה יש מחלקה משפטית שתפקידה לטפל במקרים כאלה. מצד שני, כשכתב בתביעה על שמך, אתה, המנכ"ל הגדול, תאלץ לכתת את רגליך לבית המשפט, כאחרון בני התמותה... עלות יום העבודה שלך, גבוה יותר מסכום התביעה... והסבירות שתשלח נציג שיסגור את התיק בהליך גישור, גבוה יותר.

בהליך תביעות קטנות, השופט לא פוטר אף אחד מהנתבעים. זה היופי בהליך הזה...

גם לגבי בחינת האוטו. זה אישי לכל אחד. לך מתאים לנסוע ולראות את הרכב בעצמך, לי מתאים לשלם, שיביאו אותו אלי והרי לא על מצב הרכב נפלה העסקה, כך שגם אם הייתי נוסע לראות אותו ומרוצה ממה שראיתי, עדיין העסקה הייתה נופלת...

ארז רונן

פורסם

לא נכון, בהתייחס לכתובת התובע. ראה ציטוט מתוך מסמך שהורדתי מאתר הנהלת בתי המשפט:

amchut_mekomit.jpg

פורסם
אך כשאתה מנסה לכמת את עגמת הנפש, התסכול, חוסר האונים כשאתה נתקל בהתנהלות בריונית מצד גופים גדולים, לכסף, בית המשפט רואה את זה בעין לא מפרגנת.

לצערנו, בתי המשפט בישראל עדיין לא השכילו להפוך את סעיף עגמת הנפש למקל הנדרש מול גופים גדולים אותם הם פוגשים תדיר בבית המשפט. זה הרי הסעיף היחידי בכל כתב תביעה שכזה המאפשר לשופט לגזור עונש למען יראו ויראו.

• תוכן חדש...