Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יהיו פקקים, כי בני-האדם יעלמו אט אט.

images?q=tbn:ANd9GcTRelA0_gUjbSlCCQ2tmyPactxVK4kzjDX_-K-jpxYTHPFUWLov

המכונות ישלטו, Pink Floyd - Welcome To The Machine - YouTube

בפתיחה יש את הרעש של המונה במונית.

והרי בני האדם הם מטרד ,בלילה תחבקו מכונה .. עטופה בגומי רך עם חימום.

ולא יהיו דיונים בפורום, מחפש בת-זוג. (מכונית אוטונומית ובת-זוג מכנית)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

יש דברים שלא יעלמו לעולם. זה דורש שינויים עמוקים מדי בטבע האנשוי לייצר העלמות כזאת ואני לא מאמין ביכולת שלנו להשתנות עד כדי כך. הלוואי שהיינו אבל לצערי אנחנו לא

פורסם

והרי בני האדם הם מטרד ,בלילה תחבקו מכונה .. עטופה בגומי רך עם חימום.

מה שמופיע בסרטי מדע בדיוני, חלק מהדברים מגעים גם למציאות (למשל מכשיר קשר עם וידיאו - סלולארי של היום, נהיגה אוטונומית היה בסרט על סטאלון איפה הוא היה שוטר והקפיאו אותו, הוא התעורר בעתיד). הרעיון הזה לא חדש, היה כבר סרט על זה עם מלני גריפיט שהיא עזרה למישהו למצוא אישה רובוט אחרי שעל הקודמת נשפח מים והיה קצר, לא הצליחו למצוא לו אחת שניראית אותו דבר במאגר קיים אז הוא הלך לחפש באיזה מדבר מסוכן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

ראיון פוקח עיניים:

"אנו רחוקים עשרות שנים מרכבים ברמת נהיגה של בן אדם"

http://www.calcalist.co.il/internet/articles/0,7340,L-3700214,00.html?ref=ynet

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כתבה טובה.

כל הזמן אנשים הגיוניים מזהירים מהמצבים האלה, בהם הרכב הוא אוטונומי בצורה חלקית (כמו שכתוב בפיסקה האחרונה בכתבה למעלה) או אוטונומי "מלא" שלא באמת ידע להתמודד עם התנועה המציאותית. הבעיה היא, שחברות הטכנולוגיה וטסלה (שלא שונה מהן במאום) יפעילו לובי איפה שצריך, והופ! מכוניות מסוכנות ודורסות יעלו על הכביש. כל זה כמובן יהיה מלווה במצגות עד כמה הרכבים הננהגים על ידי האדם מסוכנות, ואיזה יופי של עולם יהיה לנו. והפוליטיקאים יהנהנו עם הראש ויעבירו את החוק. ובעת תאונה, במיוחד קטלנית יאשימו את הנהג (או איך שלא יקראו לו) שלא שם לב או משהו בסגנון בשפה משפטית יפה, שהוא בכלל שיחק בפרוט נינגה. משהו אגב יודע במה הסתיים הסיפור עם התאונה של טסלה? אני בספק שהם לקחו אחריות על העניין.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם

כולם מעדיפים שרכב אוטונומי ינהג טוב יותר מבן אדם.

הבעיה היא שאנחנו רחוקים משם. כמה ? על זה הדעות חלוקות

יש כאלו הטוענים לשנים ספורות , ויש כאלו כמו הכתבה שהוזכרה שטוענים שמדובר בעשרות שנים.

בכל מקרה אנחנו בדרך לשם. וידוע למי ניתנה הנבואה.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

בלילה תחבקו מכונה .. עטופה בגומי רך עם חימום.

אייל.

אתה לא מעודכן, הוכח שהראשונים שייעלמו זה הגברים, נשים עוד יישארו מאות שנים אח"כ, למעשה כבר היום האבולוציה יכולה להמשיך להתפתח ללא הגברים :wink: אולי צריך היום גבר כדי להחליף גלגל כשיש פנצ'ר, כשימצאו פתרון גם לזה אנחנו צריכים להתחיל לדאוג...

נוסע בפריוס 2008

פורסם

לא פקח לי שום עיניים. להגיד שאנחנו רחוקים "עשרות שנים" זו אמירה מנותקת מהמציאות. המציאות הטכנולוגית שלנו משתנה כיום באופן משמעותי בהפרשים הרבה הרבה יותר קטנים מעשרות שנים, ולאף אחד אין מושג עד כמה משוכללים נהיה ב-2040 או 2050. במיוחד כשכבר כיום יש מכוניות אוטונומיות פעילות ועובדות במגוון מצבי נהיגה. טכנולוגיית זיהוי התמונה והוידאו כל כך משוכללת שהיא רואה יותר טוב מבנאדם במצבים מסוימים, ומכוניות אוטונומיות אולי עדיין לא הגיעו לרמות תאונות נמוכה לק"מ כמו בנאדם, אבל התאונות שהן סבלו מהן חלשות משמעותית ורמת הבטיחות הכללית גבוהה משמעותית. כך שרכב אוטונומי כבר כיום לא יכניס את עצמו למצב מסוכן כמו שנהג אנושי יעשה.

תוספת: הוא אומר בכתבה שהק"מ שנעשים ברכב האוטונומי הם בדרכים מהירות, אבל בפועל גוגל עשתה המון ק"מ בתוך העיר, ומעריכה נכון להיום שהרכבים יעלו על הכביש עד 2020. טסלה טוענת לשנתיים בלבד אבל עליהם לא הייתי סומך בכל הנוגע ללוחות זמנים...

כנראה שנדע בוודאות רק בעוד 5 שנים בערך עד כמה אנחנו באמת קרובים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ל כך שרכב אוטונומי כבר כיום לא יכניס את עצמו למצב מסוכן כמו שנהג אנושי יעשה.

ההרוג של טסלה ביקש להעיר לך שאתה טועה!

כנראה שנדע בוודאות רק בעוד 5 שנים בערך עד כמה אנחנו באמת קרובים.

את זה אני יכול לקבל.

פשוט מקודם הצגת את זה כאילו מכוניות אוטונומיות נעות באלפים באופן עצמוני כבר כרגע...מה שפשוט לא נכון עובדתית.

פורסם
את זה אני יכול לקבל.

פשוט מקודם הצגת את זה כאילו מכוניות אוטונומיות נעות באלפים באופן עצמוני כבר כרגע...מה שפשוט לא נכון עובדתית.

א. לא הצגתי את זה ככה. לגוגל יש כמה עשרות מכוניות בלבד, למשל.

ב. ההרוג של טסלה השתמש באוטופיילוט. זה לא נהיגה אוטונומית. הטענה היא שמערכת ה-LIDAR שבה גוגל משתמשת הייתה מצליחה להמנע מהתאונה הזאת או לפחות להקטין את תוצאותיה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ההערכה הזו (עשרות שנים) היא שמרנית מאוד. היא לא לוקחת בחשבון ״קפיצות מדרגה״ טכנולוגיות שמשנות לחלוטין את התמונה כשהן קורות.

לדוגמא, אפילו בתחום המדובר (computer vision), בשנים האחרונות נכנסו לתמונה מודלים של רשתות נוירונים עמוקות (DNN) ששינו לגמרי את כללי המשחק בתחום. פתאום הצליחו לשפר תוצאות במשימות שנחשבו לכאלה שהגיעו בהן ל״תקרת הזכוכית״, ולפתור בעיות שנחשבו ללא פתירות בכלים הנוכחיים.

והתחום הזה ממש עדיין לא מוצה, בגלל שאימון של מודלים כאלה דורש עדיין משאבים מאוד רציניים (זו ד״א הסיבה שהעבודות המשמעותיות בתחום הזה יוצאות דווקא מהתעשייה ולא מהאקדמיה).

אף אחד לא לקח בחשבון שזה יקרה, ואם מישהו היה טוען לפני 10-15 שיהיה אפשר לפתור חלק מהבעיות האלו בעתיד הקרוב רוב ה״מומחים״ בתחום היו מבטלים אותו בגיחוך.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

העת המודרנית מפארת את האינדיבידואל כערך עליון מבלי להבין שבעצם, כמאמר השיר ש"כולנו, ריקמה אנושית חיה".

אי אפשר להיות גס לב בנוגע לעובדה שחותכים לנהגי מוניות בריווחיות הכל על מזבח קידוש האינדבידואל בכדי ש"לי יהיה יותר זול לקחת מונית או אובר".

חלק מאנשים שמקדשים את האינדבידואל על חשבון החברה הם הייטקיסטים.

מעניין מה הם חושבים על ה"אובר" שהמדינה עושה להם עכשיו והאם יקבלו את זה ב"סבבה, צודקת המדינה" או שנראה פתאום הפגנות בכיינות שזה "לא הוגן..גונבים לנו את הפרנסה...".

הממשלה תייבא עובדים זרים להיי-טק

עובדים זרים בהיי-טק: הממשלה אישרה היום (א') תוכנית לאומית להגדלת כוח האדם בענף ההיי-טק, הכולל אישור הגעתם של עובדים מחו"ל, דבר שהיה עד כה אסור בחוק...

...

על פי נתונים שאספה הממשלה, התוצאה של מצב זה היא עליית שכר בהיי-טק, דבר שהולך ושוחק את התחרותיות בשוק.

מזכיר את לא השמעתי את קולי של נימלר.

פורסם (נערך)

בגירה, אתה מדבר יפה יפה על דאגה לאינדיוידואל - בפועל מה שאתה אומר (בדיוק כמו הקליקה של חברת החשמל, עובדי הנמל, חברי ההסתדרות וכו') זה שהרוב צריך לשלם יותר בשביל שלקליקה מסוימת יהיו תנאים אחלה.

אתה מעמיד פנים שאתה חברתי - אתקן - אתה בטוח שאתה חברתי, אבל ברמה כלכלית-נטו אתה לא "חברתי" אלא רק מתיימר להיות כזה, בגלל שכל הצרכנים של השירותים שאתה רוצה שיהיו יקרים יותר שקופים הם עבורך - וכל הנהגים לא (כי הם מאוגדים ולכן 'נשמעים' טוב יותר).

זה אותו הפרדוקס שחוזר חדשות לבקרים בכל נושא בסגנון, אנשים מתיימרים להציג עצמם כחברתיים (כאמור - אני בטוח שאתה *באמת* רואה את עצמך ככזה ולא עושה זאת מרשעות) אבל בפועל מוכנים להקריב את הרוב עבור המיעוט.

וכך יוצא שסבתא של אשתי שצריכה לנסוע 5 דקות מהבית לכספומט, משלמת מחיר 100 ש"ח. אבל למי אכפת מסבתוש, שתזדיין - העיקר שנהגוס לא יחטוף תחרות, יש לו משפחה להאכיל וכו'.

ולשאלתך - בתור עובד הייטק - שיעשו מה שבא להם. אם העובדים מחו"ל הן יעילים והן זולים יותר, כל הזין לי. אני אנסה לשמור על האדג' שלי איפה שאני יכול (יעילות / חדשנות) בגלל שבמחיר אין לי אפשרות להתחרות, ואם זה לא יספיק אז אצטרך להתאים את עצמי לכללי המשחק החדשים.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אבל על קידוש איזה עיקרון אתה מקריב את מקור הפרנסה שלך ומוכן שיבואו לפה מהנדסים הודים שיעבדו בשביל (סתם כדוגמא) 10K ש"ח בחודש?

למה לעזאזל לאפשר את זה?

אם לא יהיו מוניות ושכר רוב ההיטקיסטים יחתך לחצי ורוב הסחורות ייובאו מאיביי וכו' וכו' וכו', איזה מנוע בדיוק יניע את המשק?

איזה כספים?

לא מספיק הדישדוש המאעפן של המשק, אתה רוצה עוד יותר להרעיב אותו מכספים?

ובנוגע למונית 5 דקות לכספומט ב 100 שקל, נו, באמת בכלל לא הגזמת!

• תוכן חדש...