Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3443 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,יש ברשותי מערכת שמורכבת מקומפוננט,מגבר וסאב ה-hu שלי הוא פיוניר דגם 2750bt יש בו פונקציה של time alegmant,מישהו יודע איך משתמשים בה בצורה נכונה המרחקים שם לפי מטרים

hu- pioneer shp evo62 dab tweeter-ml280.3 midbass-ml165.3 amp-alpine hda 60f 

sub-gladen zero 10 pro(sealed box) sub amp-mosconi gladen pro 1/10 

פורסם

התרענן לך בנחת בחוקי הפורום, שמציינים שאין להקפיץ הודעות בטרם עברו 24 שעות.

לאחר מכן, תתחיל לנסות לעשות חיפוש. לאט לאט.

אם הכיוונים מתבצעים במידות מטריות, העזר בסרט מדידה.

לא יזיק לפרט באיזה רכב מדובר, ואיך הקומפוננט מורכב (מיקומים של חלקיו ליתר דיוק).

פורסם

היי,מדובר ברכב יונדאי i30 2013 קומפוננט מורל דוטק אוביישן,הטוויטרים ממוקמים על משולשי המראות בזווית של 90 מעלות,וכמו שציינת חשבתי על למתוח סרט מדידה ממיקום הנהג לאלמנטים העניין הוא שמדובר בקומפוננט שעובד עם קרוס פסיבי והשליטה היא על המיד והטוויטר ביחד השאלה היא לאיזה אלמנט להתייחס כשאני מודד?

פורסם

ניסיתי לכוון בעזרת סרט מדידה העניין הוא שלאחר הכיוון הסאונד נשמע בתלת מימד אבל מפוזר ולא מפוקס

פורסם

אז שחק עם זה קצת אחרת.

יכול להיות שגם הפאזות שלך הפוכות בחלק מהרמקולים או בכלל.

קרא בעיון את כלל השרשור של אדי (lanosforce), בלינק האחרון שנתתי קודם.

כמו שכתבתי קודם באחד השרשורים, קשה לכוון את הדברים האלו בשלט רחוק, בכתב.

התאוריה, לפחות בחלקה, כתובה בשרשורים שצירפתי ועוד אחרים. חפש גם את שרשור אופטימוס של אדי וראה הקטעים הרלוונטים שנוגעים לכיוונים (לא ספציפית לפיוניר, אבל זה עוזר).

ובכלל, הפנה תשומת ליבו לשרשור הנוכחי, שמא יהיה לו מה לתרום.

פורסם

כרגע אני קצר בזמן מלענות אבל ביום ראשון אפרט כאן תגובה מלאה לגבי מה הם הדברים שצריך להתייחס אליהם בקונפיגורציה שכזו (סוג ההתקנה ומגוון הרכיבים).

אתייחס לכך שהסט הוא פסיבי ולכן אל מי להתייחס כאשר מבצעים השהיות זמנים.

אתייחס לכך שהטוויטרים ממוקמים אוף אקסיס 90 מעלות ובמצב קרוס-פייר אחד מול השני.

אתייחס לכיצד שיטת הTA של פיוניר עובדת ואיך מבצעים את החישוב והתיקונים וגם זה בהתאם לשניים שרשמתי מעלה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

טוב - אז איך עובדת השיטה של פיוניר לתיקוני זמנים - TA

TIME ALIGNMENT

זה עושה בדיוק את אותו הדבר שTC עושה - TIME CORRECTION פשוט שיטת היישום קצת שונה.

פיוניר מאפשרים לכם להגדיר בעבור כל רמקול במערכת מה המרחק שלו מהראש ולפי ההפרשים היא מזינה את התיקון לכל רמקול ורמקול.

מה לא נלקח כאן בחשבון? החזרים! ועל זה אני ארחיב עוד מעט כשאתייחס לסוג ההתקנה ולסוג הציוד, למיקומים ולזוויות.

אז אנחנו יוצאים מתוך נקודה בה המערכת היא המערכת הקלאסית שמותקנת כמעט בכל רכב ורכב -

סט שני חלקים פסיבי

סאב וופר

מגבר 4 ערוצים

יחידת ראש

מיקומים? קלאסיים אני מתאר לעצמי גם כן

טוויטרים במשולשים של המראות ב90 מעלות (יורים אחד כלפי השני) מהראש

מידבאסים בתחתית הדלתות

סאב וופר בתא מטען

המטרה

אז אנחנו יודעים שהמטרה של הTA היא לקחת את הרמקול הכי רחוק (מהנתונים שהזנתם) ולבצע לכל רמקול אחר במערכת תיקון ע"י השהייה של תחילת זמן הניגון שלו כך שהוא יגיע בזמן ביחד עם הרמקול הכי רחוק אל הראש וכך בעצם כל הרמקולים מיושרים בזמן כלפי הרמקול הכי רחוק וכך כל הרמקולים מגיעים יחדיו אל האזניים.

זה מאפשר למוח להרכיב תמונה נכוה ומיקומים נכונים של כל אלמנט.

הבעיה

1. סט פסיבי - לא ניתן לקבוע השהיות זמנים בין טוויטר למידבאס בנפרד.

2. כאשר הרמקולים מותקנים ב90 אחוז כלפי הראש - עיקר הסאונד שיגיע לאזניים שלנו קודם יהיה סאונד מוחזר ולא הסאונד הישיר של הרמקול.

איך מתגברים על הבעיות הללו?

אז לגבי הראשונה - אמנם הטוויטר והמידבאס רחוקים זה מזה ולא ניתן לעשות להם השהיית זמנים שונה לכל רמקול ורמקול כי מבחינת הפרוססור הם ערוץ בודד.

אבל כאן, העובדה שאנחנו בני אדם ויש לנו אזניים, לא מיקרופונים - באה לטובתנו!

אם תקראו ב"מדריך המלא לאודיופיל המתחיל" את הפרק "איך אנחנו שומעים" אתם כבר צריכים להבין שלטוויטרים יש חשיבות פחות מכרעת להשהיית זמנים והרבה יותר קריטי להשוות את עוצמות השמע בין הטוויטרים במקום.

לעומת זאת - למידבאסים - הרבה יותר קריטי לבצע תיקוני זמנים כי הם מנגנים את עיקר תחום התדר שלהם באזור בו המוח שלנו יותר רגיש להפרשי תזמון מאשר הפרשי הספק.

פתרון הבעיה הראשונה

קודם כל תורידו לטלפון שלכם או למחשב - תכנה כלשהיא נוסח SPL METER בכדי שתוכלו למדוד עוצמת שמע -

תכוונו לאזור ה87-90 DB שם מגיע סף הכאב המוקדם - ככה נעים להאזין ולכוון את הרכב.

תנגנו במערכת טרק של רעש וורוד, כבו את הסאב וופר.

עכשיו כאשר מתנגן רעש וורוד - תכוונו את המערכת ל90 די בי נניח בעזרת הווליום שלה ותמדדו את צד ימין של המערכת בלבד (מידבאס וטוויטר) הגעתם ל90DB? יציב יחסית - יופי, עכשיו תזיזו את הבאלאנס לצד שמאל

ועל אותו הווליום בדיוק! לא לגעת בווליום!

תנחיתו דרך הפרוססור את הערוץ של צד שמאל (מידבאס+טוויטר) בכ2-3 דיבי וזה צריך להשתקף בSPL METER שעוצמת השמעה של צד שמאל אכן נופלת לאזור ה88-87DB לעומת ה90 שנמדד על צד ימין באותו הווליום!

זה יפתור לכם את בעיית התזמון בין הטוויטרים.

ועכשיו מה עושים עם הTA בכדי לפתור את הבעיה הראשונה?

אז כאן - לשאלה, מה להזין במערכת לגבי המרחקים של הרמקולים?

תזינו את המרחקים של המידבאסים מהראש - תתעלמו מהטוויטרים - טיפלתם בזה כבר ע"י השוואת עוצמות.

פתרון הבעיה השניה

טוב אז עד עכשיו הזנו את המרחקים של המידבאסים מהראש בערוץ ימין וערוץ שמאל - אבל מדוע לא בהכרח נקבל זמרת במרכז כאשר נאזין לה? (בהנחה שהזמרת אכן מוקלטת במרכז)

זה נובע בגלל שהסאונד שאנחנו שומעים ברכב - רובו, בעיקר בצד שמאל - איננו סאונד ישיר אלא סאונד מוחזר מכל מיני משטחים ברכב בעיקר שמשות.

לעומת זאת החישוב שביצענו לTA הוא נכון ל100 אחוז סאונד ישיר בגלל שגם הזנו מרחקים ישירים מהרמקולים אבל בפועל חלק גדול מהתדרים שיגיעו לאוזן שלנו יעשו מרחק גדול יותר מזה של המרחק הישיר הודות להחזרים ולכן החישובים המדוייקים האלה שהזנו במערכת לא באמת יתנו את התוצאה שציפינו לה.

וכאן מה שעושים זה פשוט מאוד -

להזין את המרחק של מידבאס ימין מהראש

להזין את המרחק של מידבאס שמאל מהראש

ואז להתחיל "לשחק" עם נתון המרחק של רמקול שמאל - כאשר

להפחית מהמרחק שלו אל הראש משמעותו להגדיל את ההשהיה לעומת רמקול ימין

להוסיף למרחק שלו אל הראש משמעותו להקטין את ההשהיה לו לעומת רמקול ימין

תשימו לב בזמן שאתם עושים את זה - אם הזמרת זזה יותר לכוון מרכז הרכב או מעבר למרכז הרכב לכוון ימין או אם היא בכלל זזה שמאלה.

יקח לכם בערך דקה או שתיים למקם אותה בול איפה שאתם מרגישים שמרכז הרכב נמצא.

אבל מה עם הסאב וופר? איך עובדים עם סאב וופר בשיטת TA של פיוניר?

תראו, יש כמה וכמה דיעות, בסופו של דבר אני אתייחס לזו שמהנסיון שלי עובדת לי הכי טוב.

המומחים מבית פיוניר אומרים תמיד להתחיל עם הסאב וופר כאשר מכוונים מערכת.

אני באופן אישי עושה בדיוק ההפך ומביא את הסאב וופר אל המערכת לאחר שכיוונתי אותה, אני מוצא את זה מאוד מוזר לשבת ולהאזין לרמקול שמנגן תדרים אי כווניים.

הדיליי בין הסאב וופר לשאר המערכת כאשר הוא בתא המטען הוא עצום ונע בד"כ בין 14 ל20 מילישניות כאשר מודדים את זה בפועל, את זה ראיתי היטב במדידה של APL AUDIO וגם בעזרת מדידה עם מיקרופון - עד שהממברנה של הסאב וופר זזה לוקח זמן.

ומצד שני הסאב וופר מנגן גלי קול מאוד ארוכים פיזית - למעלה מ10 מטרים, כך שהרכב שלכם בחלק מהמקרים אפילו לא נמצא בתוך רבע אורך הגל של הסאב וופר.

וזה אומר שיש כאן משחק בין תזמון לבין אורך גל פיזי והמקום בו הוא מבשיל\פוגע הכי חזק.

אז מה השיטה שלי נכון לעכשיו?

מכל המחקרים שקראתי ומכל הניסויים שעשיתי - לסאב וופר ברוב המקרים אין שום צורך לתת דיליי וגם אם כן אז ממש מינורי רק בכדי לדחוף אותו עוד 10 סנטימטר לכוון השמשה ותו לא.

במידה והסאב וופר הוא הרחוק ביותר במערכת - פחות בעיה כי אז הוא נקודת האפס והוא לא מקבל דיליי

במידה והסאב וופר הוא יותר קרוב ממידבאס ימין ותאימנו או לא בהרבה רכבים, בעיקר האצ'בקים - זה המצב אז -

תזינו את אותו המרחק שהזנתם למידבאס ימין מהראש - גם לסאב וופר!

כך אתם מוודאים שהסאב וופר לא מקבל השהיית זמנים וגם מידבאס ימין לא מקבל השהיית זמנים.

הסאב וופר לא ממש נמצא בשמשה הקידמית? - תקטינו את המרחק של הסאב וופר מהראש, בגלל שזה יהיה מרחק קטן יותר מזה של מידבאס ימין - הסאב וופר יתחיל לקבל השהייה בכל הקטנת מרחק שתעשו - מהנסיון שלי, מספר בודד של קליקים ואתם ממקמים את הסאב וופר במרכז השמשה הקידמית או בקו שלה (תבדוק את הפאזות בין הסאב וופר למידבאסים במידה והוא לא גבוה בקו השמשה).

מקווה שעזרתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אכן - זה ברמת הקרוס אובר אבל אני התייחסתי לזה במעמד הDSP.

Pioneer TS-X150

פורסם

היי,תודה על המדריך המקצועי והמפורט,לגבי הטוויטרים שלי הם מונחתים מהקרוס ב-3 דציבל האם יש לזה חשיבות?

פורסם

אם שניהם מונחתים אותו הדבר אין חשיבות

וגם אז ההנחתה מהקרוס היא רק לטוויטר כשאת ההנחתה מהHU אתה עושה לכל הסט

Seat Ibiza - שרשור התקנה ~ Hu: Pioneer Avh-x5850

Comp: Rainbow GL-C6.2 4Ch: GroundZero gzua 4.150SQ

Sub: JBL W12GTI MKII @ Sealed box Mono: Rockford1001BD

• תוכן חדש...