Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל מקווה שזה הפורום התאים ואם לא, אז אני אעביר את השאלה לפורום המתאים

יש לי רכב ששווה במחירון 22 אלף ש"ח (אבל ביננו מי מוכר היום במחיר מחירון...) . הוא נכנס למוסך בעקבות זה שראיתי עשן מהמכסה מנוע, וגררתי אותו למוסך, אבל הטיפול הזה הפך לבור בלי תחתית וכל פעם שמטפלים במשהו מתגלה עוד משהו נוסף שחייב טיפול דחוף.

שני הפנסים היו דפוקים (מבחינת חשמל ,ולא רק מבחינת הפלסטיקה) ואחרי שקניתי פנסים ובאו להרכיב אותם גילו שכל הצמת חשמל שמאחורי הפגוש שרופה לגמרי. לטענת המוסך, רק אחרי שתוחלף הצמה אפשר יהיה לדעת אם יש נזק למחשב.

כרגע עלות הטיפול המתוכננת היא 5000 ש"ח לפני האפשרות שגם המחשב נדפק, שחלק ממנה כבר בוצעה ואני אצטרך לשלם בכל מקרה.

הדילמה שלי היא איפה עוצרים את זה, אני כבר 25% מעלות האוטו, מתי "חותכים עניינים" ומחליטים שאין טעם לתקן יותר ? ואם לא מתקנים אז מה עושים ? הבנתי שאם אני מוכר לחלקים אני אקבל סביב ה 1000 ש"ח. ברור לי שכל אחד מהחלקים בנפרד שווה הרבה יותר (דלתות, מצבר, גיר, מנוע, ....) אבל אין לי את היכולת הידע והזמן להתחיל לפרק את האוטו ולהתעסק בלמכור כל חלק בנפרד...

אז מה עושים ?

פורסם

בהינתן המספרים שנקבת - 5,000 לתיקון, 1,000 למכירה לחלקים - אם תתקן תפסיד 5,000 שקל ותהיה לך מכונית נוסעת. אם תמכור לחלקים תפסיד עד 21 אלף שקל ותישאר בלי רכב כלל.

האופציה החכמה תהיה לתקן את הרכב במינימום הכסף האפשרי כך שיהיה שמיש לתנועה ולהמשיך לנסוע בו אם לא מאסת בו ממילא. רוצה להתקדם? אחרי התיקון תמכור אותו במחיר הקרוב ביותר שניתן למחירון ותשתמש בכסף הזה לקנייה.

פורסם (נערך)

יכול לעזור אם תפרט איזה רכב זה. מגאן 2 ששווה 22 במחירון שונה לגמרי מיאריס ששווה 22 במחירון.

5000 נראה לי מעט יקר לשני פנסים קדמיים וצמת חשמל. הייתי מנסה להשוות עלויות במוסך אחר. זה אולי סביר אם מדובר באיזו מרצדס מזדקנת, אבל לא ממש הגיוני לרכב ממוצע.

בלי לדעת בן כמה הרכב וכמה הוא נסע קשה לתת תשובה מדויקת. אם זה רכב בין 12 שכבר עבר ממזמן את ה200k ק"מ יכול להיות שלא שווה לתקן. אם זה רכב בן 7 שעשה 100k ק"מ ואפשר לקבל עליו 15 אחרי התיקון כנראה ששווה לתקן.

אתה יודע מה גרם לנזק שאתה מתאר? נשמע לי משהו אקזוטי, לא איזה מותחן טיימינג סורר שקרס סטנדרטי

אני לא הייתי מסתכל על עלות הטיפול מול עלות הרכב, אלא על עלות האחזקה הכוללת שלו (ובכללה הטיפול הנוכחי) מול עלות אחזקה כוללת של הרכב האלטרנטיבי שאתה רוצה לרכוש. כמובן שאם העלות של הישן גבוהה יותר, אין שום היגיון כלכלי להמשיך להחזיק אותו.

וגם אם בא לך להחליף בלי קשר זה בסדר, כל עוד יש לך איך לממן את זה.

עריכה אחרונה על ידי pooh-bear

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

pooh-bear צודק

מדובר ברנו סניק 2008 עם קילומטרז נמוך בקצת מהממוצע.

הסכום שציינתי לא כולל רק את הפנסים והחשמל אלא גם דברים נוספים כמו טיפול רגיל , טיפול בבעייה של נזילת שמן והחלפה של תושבת גיר . הטיפולים האלה כבר בוצעו בלי קשר לבעיית החשנל ולכן בכל מקרה אני כבר צריך להשאיר במוסך 2000 ש"ח.

פורסם

אז מצבך הוא פחות או יותר ככה: 2000₪ זה כבר עלויות שקועות. ככה או ככה לא תראה אותם בחזרה. נשאר לך להשקיע בין 3000-5000 (משוער, אם יהיו עוד בעיות). אם אחרי זה תקבל רכב עובד במצב סביר, אני מניח שיש סיכוי שתוכל למכור אותו, אפילו בקצת יותר ממה שנשאר לך להשקיע. אז כלכלית, כנראה שבכל זאת שווה לתקן.

(אני לא 100٪ בטוח שתוכל למכור ב-5000, אבל זה עוד נשמע לי לגמרי סביר לסניק בת 9 עם ק"מ סביר. הייתי רוצה לקוות שתוכל למכור אותו ב-10 לפחות. יכול להיות שאני טועה פה)

לגבי להמשיך להחזיק? אי אפשר לדעת. אם יש לך סבלנות, מוסך טוב, ועד עכשיו הוא לא עשה יותר מדי צרות אז זה יכול להיות סביר. אבל גם החלפה יכולה להיות סבירה, בטח אם יש לך את היכולת הכלכלית. זה די גבולי, לדעתי, כלכלית. לרכב יותר חדש יש בכל אופן הרבה יתרונות לא כלכליים שגם הם רלוונטיים.

אני מסכים איתך

פורסם

הבעיה שאתה לא יכול לדעת שזה ייגמר עם אותן 5000 ש"ח.

אחרי זמן מה יצוץ לך משהו אחר, אחריו עוד ועוד.

כמו שקרה לי עם המונדאו - החלפתי תושבות - הלך גיר - החלפתי גיר - הלך אלטרנטור - החלפתי אלטרנטור - הלך מדחס מזגן - החלפתי מדחס מזגן - הלכו מצבר ואלטרנטור שוב - החלפתי מצבר ואלטרנטור - התפוצצו צינורות מזגן - החלפתי צינורות מזגן - החלפתי צינורות מזגן - הלכתי ועשיתי טרייד אין

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אתה דוקא יכול לדעת: זה לא. ברכב בן 9 יהיו מדי פעם תקלות. זה חלק מהעניין של להחזיק רכב משומש - חוסר הוודאות.

אתה משחק על התוחלת ועל סטיית התקן. אם אין לך מזל, ונפלת בצד הלא נכון של סטיית התקן, אכלת אותה. גם זה קורה. אבל באופן עקרוני, כשאתה מחזיק רכב משומש ישן, כדאי שתתכונן לטיפולים מדי פעם.

אני מסכים איתך

פורסם

אם אתה מתחזק את הרכב במורשה קרסו - זה מתחיל להסביר את עלויות התיקון. ייתכן שאם תלך למוסך כללי תוכל לחסוך הרבה מאוד כסף, והתיקון יהפוך לכלכלי יותר.

בכל מקרה מהכירי את הדגם אני ממליץ בחום לתקן ולמכור אותו כל עוד זה אפשרי. בגילאים האלה הסניק מתחיל לחלות בשלל תחלואות ועלויות האחזקה שלו מרקיעות שחקים, והסחירות שלו ממילא נמוכה מאוד. עדיף להתקדם הלאה לרכב חדש יותר, בהנחה שזה אפשרי מבחינתך כלכלית.

פורסם

אז אני כרגע באותו מצב פחות או יותר בפעם ה6 מתחילת השנה מתלבט אם להשקיע או להחליף.

3 שנים עברו יחסית חלק עם הגראנדה פונטו 07 הרובוטית שלי והחצי שנה האחרונה פשוט טרור.

פעמיים אלטרנטור. מצבר. תושבות מנוע. תושבת גיר. בולם. צובר לחץ של הגיר שעכשיו אגב שוב התחיל לעשות בעיות. תפס חגורה שלא מזהה שהחגורה מחוברת ועושה דינג-דינג-דינג כל נסיעה כל הנסיעה. חיישני רוורס שלא עובדים לסרוגין. מד טמפרטורה שמחווה מינוס 20 מעלות באופן קבוע. רעש של פלסטיק רפוי איפשהו בדשבורד שיכול לחרפן פילים.

וזה אגב בנוסף לטיפולים. 4צמיגי פאלקן. ובלמים שמה לעשות נפלו על השנה.

וכל זה בלי להזכיר שבחודשיים האחרונים פעמיים שברו לי את המראה בחנייה שבוע אחרי שבוע. קניתי פעמיים מראות מפירוק. שבועיים אחרי זה נכנס לי באוטו מישהו באמצע הלילה וברח מה שגרם לדלת עקומה שלא נפתחת בלי רעש של ברזלים מתעוותים וגשם שנכנס לאוטו ומטפטף על יד שמאל וכתף שמאל שלי בזמן נהיגה כל השבוע הגשום שעובר עלינו.

אגב לזה תוסיף כיוון פרונט פעמיים והחלפת צמיג וג'נט.

לפני יומיים הוא נכנס למוסך על נורת צק אנגן שבאה משום מקום בצירוף סלד שעולה ויורד והמסקנה היא להחליף חיישן קאמשפט ועוד איזשהו חיישן בתקווה שיפתרו את הבעיה אחרת זה להחליף מצערת בעלות לא קטנה.

קניתי את שני החיישנים ובדרכי למוסך נוסע בגשם עם יד רטובה ורעש דינג דינג דיהג שחופר לי כל הדרך . הקלאצ של הגיר המזורגג החליט שזה זמן מעולה להתחיל להחליק.

אני ברמזור. הגיר עבר לניוטרל. הודעה על הצג גיר אינו זמין. אני ברמזור התחלף לירוק וכוווולם צופרים. ובגיר בשלו לא עובר לראשון.

עוגמת נפש זה אנדרסטייטמנט למה שעובר עליי בשבוע האחרון.

כל פעם שאני מתקן משהו ואומר זהו. הרכב תקין. הוא מפתיע ומזמבר בתקלה שלא חשבת עליה בכלל.

בקיצור עצתי לך היא במידה ויש לך סכום בצד תמכור יתנו כמה שיתנו ותתקדם. זה מה אני מתכנן בכל אופן.

פורסם

ממש כואב לקרוא, כ"כ הרבה כסף נשפך על מה??? פונטו? סניק?

מי יודע מה.

למגיב מעלי- תמכור גם לפירוק כבר יותר טוב.

יש רכבים אמינים בכל תקציב מ YRV ב 7 אלף אוטו אמין סוס עבודה ועד..

פורסם

סיפור אנושי מזעזע הקטע עם הפונטו. לגמרי לחלקים, אפילו אם רק בשביל הנקמה.

סניק, ד"א, כשהוא עובד הוא רכב מדהים. מרווח, מאובזר (בגרסאות היותר מאובזרות), בטוח ובאופן כללי רכב מאוד נעים לנסיעה משפחתית. כשהוא לא עובד זה סיפור אחר לגמרי. אם כל הכבוד ל-YRV, סניק הוא לא (לטוב ולרע, כמובן).

אני מסכים איתך

פורסם

לדעתי המחיר מוגזם לצמת חשמל ופנסים גם במידה והכל מקורי.

תמצא לך מוסך אשר יתקן את התקלה בעלות נמוכה יותר, ולאחר מכן תמכור את הרכב. זו דעתי.

פורסם

העצה שלי היא כזו: קודם כל, תסגר על מוסך טוב, אמין ולא יקר (אם תכתוב מאיפה אתה אולי יוכלו להמליץ לך פה על אחד כזה).

קח את הרכב לשם, תקן את התקלה הנוכחית ובקש לעשות לרכב בדיקה כללית ולהעריך את המצב המכני שלו. ואז החלט אם להמשיך עם הרכב או למכור אותו ולחפש אחר.

פורסם

אובייקטיבית לפחות שווה לתקן, לספוג את ההוצאה ולהמשיך להשתמש ברכב.

אך נסיוני, ברגע שמתחילות בעיות בסדר גודל כזה, כנראה שיש עוד שמחכות לת מעבר לפינה (שוב, זה לא מדע מדיוק)

לאבי הייתה פעם רנו מגאן 2002. הוא מאוד אהב את האוטו מכיוון שלדעתו אין מכונית שנותנת נוחות ביחס למחיר כמוה. בהתחלה זה התחיל על הגיר, משם עבר למנוע ואחרי אלו צצו כל מני תקלות קטנות שבגללם לא מתאים לזרוק אותו (100 עד 1000 ש''ח) מיותר לציין, שהוא עבר את ערך הרכב בהרבה עד שהחליט למכור אותה.

עצה, אם מצפונך לא מפריע לך, חפש סוחר, קבל הצאה וראה איך אתה ממשיך משם. גילוי נאות, לא משהו שאני הייתי עושה מפאת מחשבה על קונה עתידי.

פורסם
ממש כואב לקרוא, כ"כ הרבה כסף נשפך על מה??? פונטו? סניק?

מי יודע מה.

למגיב מעלי- תמכור גם לפירוק כבר יותר טוב.

יש רכבים אמינים בכל תקציב מ YRV ב 7 אלף אוטו אמין סוס עבודה ועד..

אני אוהב את התגובות האלה "יש רכבים אמינים ב7000₪ כמו YRV", כשבפועל מדובר ברוב המקרים רכבים שחוטים בתקציב הזה שגם יעשו בעיות.

חושבים שיפניות זה שם נרדף לאמינות ולאי ביקור במוסך, אם זה לא הוכיח את עצמו עם רכב חדש זה בטח לא מוכיח את עצמו עם רכב משומש.

מעבר לכך מספיק להסתכל בפורום טכני ולראות שגם שם עולות לא מעט תקלות ביפניות וקוריאניות.

ואבי, אתה חושב שהאירופאים כל כך טיפשים? ידעת שבגרמניה גולף ומגאן עולות יותר מטויוטה אוריס? ההפרש הוא כ-5000-6000 יורו, ועדיין הם קונים גולף ומגאן יותר מאשר אוריס. וזאת גרמניה, מעצמה מוטורית, לא ישראל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...