Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגברי Focal

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מתכנן לשדרג את המגבר שלי בקרוב וחשבתי לבחון את המגברים של Focal.

מישהו יכול להמליץ או אולי לא להמליץ עליהם ?

היום אני משתמש ב Rockford Fosgate - Punch P600X4 שעשה עבודה טובה אבל יש לו תקלה מרגיזה ואין לי סבלנות להתעסק בתיקונים.

חשבתי על ה R-4280 או על FPP 4100

אמורים להגביר סט קומפוננט 6.5 אינטש Focal - PS165

Mac Audio 6x9 Olympic Gold

בנוסף מורכב ברכב גם מונובלוק – Lanzar - Opti 500X2

סאבוופר – Lanzar - Opti 1232d

למישהו יש ניסיון איתם או אולי ממליץ על מגברים אחרים ?

פתוח להצעות,תקציב לא רלוונטי אבל לא למכור כליה.

תודה

פורסם

4100 מצויין אבל לא עוצמתי. מוציא 16.5V לערוץ, כ65 וואט - ללא עיוות, זו המדידה עם סקופ ב-0 די בי. אם אתה לא מחפש לבנות במה של הופעה חיה, זה בהחלט מגבר טוב.

פורסם
4100 מצויין אבל לא עוצמתי. מוציא 16.5V לערוץ, כ65 וואט - ללא עיוות, זו המדידה עם סקופ ב-0 די בי. אם אתה לא מחפש לבנות במה של הופעה חיה, זה בהחלט מגבר טוב.

תודה אבל לא הבנתי את השורה "מוציא 16.5V לערוץ, כ65 וואט" ?

יש לך המלצה למשהו אחר ?

הקומפוננט אמור להוציא 80rms

וה 6x9 אמור להוציא 200rms למרות שאני בספק...

פורסם

רמקולים מקבלים הספק (או יותר נכון, מונעים ע"י ההספק שמספק המגבר). לא מוציאים שום דבר למעט גלי קול.

בהתאם לאמירה הזו שלך, אולי הבעיה במגבר הנוכחי "תוכנתית" ולא חומרתית?

תוכל לתאר מה הבעיה בדיוק?

אגב, ברמת השרון, שזה אולי קצת יותר קרוב לך אמורים להיות גם ג.ו. אלקטרוניקה.

פורסם

הבעיה היא לא תוכנתית,כבר ניסו לתקן 2 מעבדות שונות והתקלה חזרה - המגבר מתחמם מהר יחסית ואז מתנתק.

בהתחלה אמרו שזה תיקון פשוט אבל כמו שאתם מבינים זה כבר לא ממש פשוט.

אין לי כוחות להתעסק בתיקונים האלו יותר - פשוט מעדיף לקנות חדש...

אז יש חוות דעת ממישהו שהיה לו את אחד מהמגברים האלו ? או ממליץ על מגבר אחר ?

פורסם

האם המגבר מותקן כראוי (פלטה) ומבודד משלדת הרכב למעט חיבור המינוס הייעודי?

ובהתאם, האם המגבר מותקן במקום שאינו מאוורר מספיק או סגור בצורה כלשהי (ואז אולי ניתן להוסיף מאוורר)? אולי אפשר גם להגביה אותו מעט ולייצר רווח שיעזור לעוד קצת זרימת אוויר סביבו.

האם כבלי המתח מחוברים היטב ובעובי המתאים והפיוז הרלוונטי בערך המתאים?

ובכלל כיצד מסודרת אצלך חלוקת המתח בין המגברים?

האם הכיוונים למיניהם (ובעיקר הגיין) מכויילים היטב ובהתאם לשאר המערכת? מה קורה אם מנמיך מעט את הגיין?

אומנם לא קשור לבעיה שלך עם המגבר רוקפורד, אבל המגבר לסאב איננו מונו אלא מגבר שני ערוצים ממה שאני רואה.

כיצד אתה מחבר את הסאב אליו? האם שני סלילים בטור (סופי 4 אוהם) בגישור?

אם אתה מתעקש על רכישת מגבר, הייתי בוחן אולי מגברים קצת יותר חזקים (נגיד סביב 100W לערוץ) שיהיו בעלי "מרווח ראש" גדול קצת יותר. כמו כן ממליץ להסתכל בפורום יד שניה מאחר ויש שם ציוד איכותי למדי.

ואם עדין צריך המלצות נוספות, אז אין ברירה אלא להגדיר תקציב קצת יותר מדויק ממחיר המחירון של כליה בשוק השחור.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

סורי על הדליי, חשבתי שעניתי לך אבל כנראה שלא...

1. המגבר מותקן על פלטה מבודדת ורק המינוס הייעודי מחובר לשלדה.

2. אוורור יש מספיק , המגבר לא אטום באיזו בניה מיוחדת.

3. כבלים גם מחוברים היטב והפיוז מתאים

4. הגיינים מכוונים ואפילו נמוכים.

5. לגבי המגבר השני אתה צודק, הוא 2x500 ולגבי החיבור הפנימי - בכל הכנות אני לא יודע איך הוא מחובר כי בזמנו הסוכן שלהם הרכיב אותו בעצמו.

לגבי תיקון המגבר - כמו שאמרתי מעבדה אחת ניסתה לתקן אמרה שהצליחה ולא ממש עזר.

במעבדה השנייה אמרו שלא הצליחו, מה גם שראיתי את זה קורה במעבדה "בתנאים אלקטרוניקה נוחים" אחרי שהחליפו מספר רכיבים.

לגבי מגבר חדש, אני בעד לקנות , לא פוסל יד שניה אבל לא בטוח שלי זה שווה כי אני קשור לבעל עסק של חנות לאביזרים ויכול לקנות במחירים זולים יחסית...

אבל באופן כללי אני חושב על משהו כמו 2000₪ ואם אפשר המלצות אני אשמח.

תודה, ושוב מתנצל על הדיליי

נדב

עריכה אחרונה על ידי nady
פורסם

יש לך מגבר 2 ערוצים מפלצת!

ב2000ש"ח וקצת קשרים יש הרבה אופציות

הייתי בודק אולי סדרת T של רוקפורד או PDX של אלפיין

ממליץ לך גם לזרוק מבט ביד2 פה בפורום, לפעמים יש מציאות

Seat Ibiza - שרשור התקנה ~ Hu: Pioneer Avh-x5850

Comp: Rainbow GL-C6.2 4Ch: GroundZero gzua 4.150SQ

Sub: JBL W12GTI MKII @ Sealed box Mono: Rockford1001BD

פורסם

אם יש לך זמן וכוח, אשמח לראות כמה תמונות של החיבורים במגברים, כניסות/פיצולי מתח, כיוונים בהם וכל דבר אחר בעל חשיבות אולי.

יש המון ציוד איכותי במסגרת התקציב בפורום יד שניה.

כחדש, מציע לבדוק מול אותו בחור מה הוא יכול להציע לך במסגרת התקציב (ומאחר ולא ידוע מה גובה ההנחה) ולחזור להתייעצות (בשרשור השני שלך, יותר הולם לדעתי).

אבל כן, רוקפורד סדרת הפאוור (T), הרץ HDP או אולי HCP, אלפיין PDX, לבדוק בדביקים (או ישירות מול יוסי אלפיין) לגבי מגברים של ארק אודיו, זאפקו, סטג ועוד רבים אחרים.

פורסם

NADY

ליאור MOTRONIX הוא טכנאי אלקטרוניקה עם תעודת התמחות של רוקפורד עצמם - אם יש בן אדם אחד בארץ הזאת שידע לתקן את המגבר הזה - זה הוא!

אתה יכול לבקש ממנו להציג את התעודה (אני ראיתי אותה בעצמי ביחד עם תעודה של אודיו קונטרול - ליאור הוא שארית פליטה של אוטופרט למי שזוכר והכיר - היבואן המקורי והרשמי בארץ של רוקפורד ואודיו קונטרול).

בנוסף לזה הוא גם הטכנאי המוסמך מטעם אודיו סיסטם לתיקון מוצרי אודיסון והרץ.

מומלץ בחום לפני שאתה מרים ידיים על המגבר הזה לשים אותו לבדיקה אצל ליאור.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אין תוכנה באף מגבר של רוקפורד [תודה לאל] והחומרה שלהם היתה ותשאר מהטובות ביותר אם לא הטובה ביותר.

התיכנון שלהם הוא יחודי עם פטנטים רשומים ככה שלא כל גאון אלקטרוניקה ממש יודע או מבין איך להתעסק איתם ללא הכשרה מצידם.

חבל לזרוק את המגבר הזה זאת דעתי

• תוכן חדש...