Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יבגני פ. ודוק סלואו - אחלה דיון מעניין ביותר.

בהחלט קשור לנושא - המרחב הציבורי, ובמיוחד הכביש בו הסיכון רב, והציוד יקר מביאים יפה לביטוי את סך כל היחסים בין בני האדם בחברה נתונה.

בישראל לדעתי אנחנו סובלים ממימד נוסף שאחראי לארוזיה של מימדים אנושי בחברה אשר לא נמצא בכלל בשיח הציבורי שלושים שנה לפחות.

התוצאה למשל היא סעיף בתעודת ההערכה של אחיין שלי בכיתה א' בעיר חיפה - 'שמירה על ציוד בית -הספר' ולידו ציון - טוב, מספיק וכו'. סעיף כזה מופיע כאשר שמירה על ציוד של המרחב הציבורי מפסיקה להיות דבר מובן מאליו.

כשאני הייתי בביס יסודי בישראל בשנות השמונים, לא היה סעיף כזה.

עכשיו אין איש שיחולל דיון סביב הארוזיה הזו ביחס לציוד הציבורי בבתי הספר. מדוע זה קורה, מדוע זה מחמיר בעידן שלנו? ולהצביע על סיבות, ולהתמודד עם פתרונות.

'עזוב הבוקרס מתקרר' כמו שכתבו לי פעם.

או פרס לעירייה על התנהלות כספית תקינה - שוב דבר שאמור להיות מובן מאליו - הופך להיות יוצא דופן ומקבלים עליו פרס.

כמו שלמדתי בשיעורי תנך - את התנהגות עם ישראל אפשר להעריך לפי החוקים והדיברות שהוא קיבל (קיבל אגב פעמיים).

הבעיה שלי עם הדברים של דוק סלואו - היא הניסיון להשוות תפוחים לתפוחים. ולהסתכל מה שנקרא על החבילה הכוללת. ראייה כזו היא כנראה נחוצה כדי להמשיך את מירוץ החיים בצורה שפויה אך לדעתי היא מסירה את החדות (של יבגני פ.) שעשויה בסופו של דבר להביא לשינוי מקומו של שיווי המשקל ביחס לזולת.

אמירות בסגנון של 'בכל מקום יש שחיתות' ו -'בני האדם כולם רוצים רק טוב להם ולילדיהם' מונעות את ההתמודדות האמיתית והכואבת עם שאלות שונות שעשויות באמת להרים את המרחב הציבורי בישראל למקום טוב יותר.

פורסם

דוק סלוא לא נראה לי שהשווצרים עצובים שאתה לא בשוויץ או שאתה לא אוהב אותם.

אני לא יודע מה יש לך נגד שוויץ או מתי הית שם פעם אחרונה, אבל לא כולם בנקאים ובשוויץ להיות מכונאי רכב או מנקה רחובות זה לא בושה, אתה יודע אנשים אפילו אומרים לך שלום בבוקר ומתייחסים אילך בכבוד ולא משנה במה אתה עובד.

אתה מוזמן לקרוא את השירשור שפתחתי על זה שנסעו רוורס ודפקו לי את הרכב, פחות מ30 דקות לאחר השיחה לחברת הביטוח התייצב גרר, רכב שכור חדש המתין לי כבר מהשעה 8:00 בבוקר, המוסך במקרה ומאשרים תיקון הרכב משתמש בחלקים מקוריים אפילו שהרכב בן 4 שנים, וכל זה בלי לצעוק או להרים את הכל.

היתי לפני כשבוע וחצי בארץ, ומה אני יכול להגיד? המצב ניהיה לחוץ יותר ויותר, כל אחד חונה איך שבא לו (וחסר לך שתגיד משהו), משחקי כבוד בכביש זאת לא מילה גסה, צפירות על ימין ועל שמאל, והמחירים בארץ ניהיו כמעט באותה רמה של שוויץ.

נכון פה בשוויץ לא הכל מושלם, אבל עדין יש כבוד מינימלי לרכוש ולבן אדם.

פורסם

57, זה באמת מעניין. אני גם חשבתי על משהו מאוד דומה אתמול.

אני עובד ליד אזור עבודות הרכבת הקלה במרכז תל אביב. לאורך מקטע די ארוך, רחוב מנחם בגין ורחובות סמוכים די נהרסו ונשארה רק מדרכה. אתמול ברחוב החשמונאים שמתי לב לשלט על המדרכה - ״אסור לנסוע על אופנועים״.

לכאורה אמור להיות ברור, לא? הרי *תמיד* אמור להיות אסור לרכב על מדרכה (אני לא מדבר על עליה לצורך חניה).

אבל זה לא ברור, ובכל פעם שאני הולך שם, אני כמעט ונדרס (לעיתים גם זוכה לקללות או צפירות) על ידי רוכבי דו״ג - גם אופניים וגם אופנועים, שמקצרים את הדרך על המדרכה, במקום הכביש הלא קיים.

וכן, זה הכל חלק מאותו המכלול.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כמו שבישראל יש מיעוט של בהמות חסרות נימוס שגורמות לכולם להרגיש רע ולכולנו להראות רע בעיני תושב חוץ זה או אחר. כך בשוויץ יש מיעוט של בנקאים חסרי מוסר שגורמים לי (ואני ממש לא היחיד) להרגיש רע עם שוויץ.

מצטער אם פגעתי במנקי הרחובות של ציריך.

אני לא אומר שאנחנו חברת מופת. ממש לא. יש הרבה מאוד מקום לשיפור. אבל יעדי השיפור שאני רואה בעיני רוחי אינם המודל השוויצרי.

פורסם
דוק סלוא לא נראה לי שהשווצרים עצובים שאתה לא בשוויץ או שאתה לא אוהב אותם.

אני לא יודע מה יש לך נגד שוויץ או מתי הית שם פעם אחרונה, אבל לא כולם בנקאים ובשוויץ להיות מכונאי רכב או מנקה רחובות זה לא בושה, אתה יודע אנשים אפילו אומרים לך שלום בבוקר ומתייחסים אילך בכבוד ולא משנה במה אתה עובד.

אתה מוזמן לקרוא את השירשור שפתחתי על זה שנסעו רוורס ודפקו לי את הרכב, פחות מ30 דקות לאחר השיחה לחברת הביטוח התייצב גרר, רכב שכור חדש המתין לי כבר מהשעה 8:00 בבוקר, המוסך במקרה ומאשרים תיקון הרכב משתמש בחלקים מקוריים אפילו שהרכב בן 4 שנים, וכל זה בלי לצעוק או להרים את הכל.

היתי לפני כשבוע וחצי בארץ, ומה אני יכול להגיד? המצב ניהיה לחוץ יותר ויותר, כל אחד חונה איך שבא לו (וחסר לך שתגיד משהו), משחקי כבוד בכביש זאת לא מילה גסה, צפירות על ימין ועל שמאל, והמחירים בארץ ניהיו כמעט באותה רמה של שוויץ.

נכון פה בשוויץ לא הכל מושלם, אבל עדין יש כבוד מינימלי לרכוש ולבן אדם.

מסכים עם כול מילה שלך. זה בדיוק מה שאני ראיתי כשטיילתי במערב אירופה.

היחס והכבוד שם לאנשים ולרכוש ברמה אחרת לגמרי.

זה הכול מתחיל ונגמר בחינוך! עכשו בטח כמה אנשים יקפצו ויגידו שאסור להגביל ילדים וצריך לתת להם לעשות מה שהם רוצים כי הם ילדים. זה הסיבה מספר אחד למה שאתם רואים ברחובות/בכבישים כול יום.

מה שעוד מעניין ששמתי לב, שאפילו הכלבים שם הרבה יותר מאולפים מאשר הכלבים בארץ. כנראה האנשים מחנכים לא רק את הילדים אלה גם את הכלבים שלהם.

יחסית למערב אירופה אנחנו חיים בסוג של גן חיות.

פורסם
כן אה? אבל מכוער פחד :lol:

הייתי שם גם אבוב מפנימית של מסעית ומקדימה ומאחורה[בטוח בקרוב נמצא תמונה כזאת כאן] כדי להימנע מדפיקות חנייה לא באמת מפריע לי איך זה נראה העיקר שיהיה שימושי

פורסם (נערך)
הייתי שם גם אבוב מפנימית של מסעית ומקדימה ומאחורה[בטוח בקרוב נמצא תמונה כזאת כאן] כדי להימנע מדפיקות חנייה לא באמת מפריע לי איך זה נראה העיקר שיהיה שימושי

אפשר להוסיף את זה :lol:

שמים את זה מאחור ובפינות, וכל רכב שמשפשף אותך בפינה קורע לעצמו את הפגוש שלו.

אולי זו דרך ללמד אותו לקח עצמי?

http://www.ebay.com/itm/2-Car-Bumper-Protection-Spikes-Anti-Collision-Silver-Sharp-Cone-Prevent-Guard-y-/262353558331?hash=item3d157d9b3b:g:DOUAAOSwAuNW49Sz&vxp=mtr

ובצבעים אחרים

http://www.ebay.com/itm/2-Car-Bumper-Protection-Spikes-Anti-Collision-Silver-Sharp-Cone-Prevent-Guard-z-/121935144852?hash=item1c63e6a794:g:5XoAAOSwwo1Xdg-I&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/2-Car-Bumper-Protection-Spikes-Anti-Collision-Silver-Sharp-Cone-Prevent-Guard-z-/121935144852?hash=item1c63e6a794:g:5XoAAOSwwo1Xdg-I&vxp=mtr

ואפילו כחול

http://www.ebay.com/itm/2-Pcs-Car-Bumper-Blue-Aluminium-Protection-Spikes-Anti-Collision-Sharp-Guard-yp-/262351720219?hash=item3d15618f1b:g:-boAAOSwh-1W486z&vxp=mtr

spike.jpg

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

פורסם

^^:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

יש לי רעיון מעולה, חיישני רוורס הקפיים שהם גם ניטים חדים(למרות שזה לא בטיחותי בעליל להולכי רגל, אבל בתאוריה זה נשמע טוב)

פורסם
...

״אסור לנסוע על אופנועים״.

לכאורה אמור להיות ברור, לא? הרי *תמיד* אמור להיות אסור לרכב על מדרכה (אני לא מדבר על עליה לצורך חניה).

אבל זה לא ברור, ובכל פעם שאני הולך שם, אני כמעט ונדרס (לעיתים גם זוכה לקללות או צפירות) על ידי רוכבי דו״ג - גם

...

הזכרת לי חבר שקטנוען דרס (קלות) לפני כמה שנים על מדרכה בפלורנטין.

הוריד את הקסדה ואמר לו: "איך אתה הולך, אתה לא רואה שאתה חוסם את המדרכה?"

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

• תוכן חדש...