Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אריק, אז תסביר לי למה בכלל צריך ציפוי, אם אני עושה ווקס לאוטו כל חודש, כמו שאני אוהב. ואם אני מקבל את הרכב ומיד מיישם עליו אוטם צבע איכותי ולאחר מכן ווקס איכותי, אני לא מקבל את אותה הגנה כמו ציפוי אופטי קוט?

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תגובות 96
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הציפוי יעזור לך מול מפגעי טבע. ציפורים, גשם חומצה וכדומה. הוא לא יעבור לך נגד השפעה מכנית. את זה עושה PPF. אתה לא צריך ולא חייב. יש לי 5 רכבים. 4 עם ציפוי אחד בלי. כי אין טעם לתנאיי שימוש שלו ליישם ציפוי.

פורסם

לא ממש הבנתי אותך. תסלח לי.

למה עשית ל4 רכבים ולרכב אחד לא?

והאם ווקס לא מגן כמו ציפוי, ממפגעי טבע לשלשת ציפורים וכאלה?

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

טוב חאלס, בהתחלה זה עוד היה מצחיק, עכשו כבר לא.

אנסתם לי את השירשור מכל הכיוונים כבר.

תפתחו מילון אם אין לכם מושג מה זה פוליש או וקס ותעזבו לי את השרשור בשקט. אני עוד מתכוון לעדכון אותו מתישהו עם מידע שאולי יעניין אנשים

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

יש נטיה לא כיפית לאחד שרשורים בפורום הזה, גם עם נושאים שאין להם קשר לא ישיר ולא עקיף לנושא.

לדוגמה, שיטת המטליות?

אוחדה איפשהו בתוך שרשור שעוסק בין היתר בנוזל לחלונות.

וחבל, אנשים משקיעים מזמנם שעות רבות בכתיבה צילום והדרכה של אחרים, והמידע פשוט הולך לאיבוד, או מאוחד בתוך מגה שרשור שכל הקשר שלו למידע הוא מילה אחת (צמיגים למשל, חלונות וכו׳).

בנימה אישית, הפורום מתדרדר.

מספיק לראות את השרשורים הדביקים, שמצריכים ממך לדפדף חצי עמוד כדי להגיע לעיקר, בשביל להבין שמשהו לא פועל פה.

יש צורך אמיתי במנהל מהתחום שיעשה קצת סדר בבית, כי חבל, יש פה ארגזים של ידע ונסיון שפשוט נעלמים.

"יאללה בירי".

פורסם
דיברתי עם דיטיילינג. הוא רוצה מינימום 2000 שקל ליישום החומר. טוען שצריך פוליש 9 שעות לפחות, וליישם את החומר 3 שעות. חוץ מהמחיר שהוא מטורף בעיני, אני לא קולט איך פוליש לוקח כל כך הרבה זמן (על רכב חדש!!) ואיך יישום כל כך פשוט אמור לקחת 3 שעות, למרות שהרכב גדול.

לוקח ועוד איך לוקח.

תשאל את שלומי אדרת איך הוא עבד על הפיאט 500 המסכנה שלי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שיפופו אתה צודק, כמובן.

נושא האיחוד מאוד מרגיז, גם אני השקעתי הרבה זמן על שרשור הדרכה לפלסטידיפ שבסוף אוחד עם איזה שרשור ג'נטים גנרי והלך לאיבוד.

אני פניתי להנהלה בזמנו, ואפילו ציינתי את השרשור שלך בתור דוגמא (זו הדוגמא הכי קיצונית שראיתי!), לא יודע מה קרה עם זה.

חבל.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
אפשר לינק לשיטת המטליות?

הרגת את הפורום הרגת!

בפינה שמאלית למעלה יש שורת חיפוש, יש שם כל הסבר על דבר שאתה חופר לנו פה.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

אחח נו, הגיע הזמן לעדכון.

אחרי שנה וקצת שבה שטפתי את הרכב בממוצע כל חודש וחצי- חודשיים (כן כן...) ומידי פעם בין לבין עשיתי "שטיפות" ע"י ריסוס ONR וניגוב (עדין עד כמה שיכולתי) בעיקר בגג, המראות והמכסה מנוע, שרף וחרא ציפורים השתדלתי לא להשאיר על הפח, וגם כמובן לא יכולתי להמנע מכמה שפשופים ומכות.

מידי פעם בשטיפות הייתי שם גם אופטיסיל או רילוד (קארפרו) שאמורים היו לחזק את הבידינג וההגנה, לא באמת אבל. הרילוד אלי החזיק כמה ימים אבל לא באמת תרם למשהו.

המצב עד עכשו- לא משהו.

בגג נראה שאין זכר לציפוי, על המכסה מנוע נראה שהמצב בסדר וירד רק באזורים של שפשופים (מחתולים או דבילים ששמו לי דברים על האוטו וגררו). בדלתות נראה שהציפוי עדין קיים אבל לא רציף ולא "חזק" כמו בהתחלה. בעיקר לא בדלתות האחוריות (לא יודע למה) והבגאז'

עם זה הרכב די הוזנח בתקופה הזו אני לא באמת מאשים את הציפוי ועד לפני חצי שנה לפחות גם בגג היה ציפוי די חזק.

סרטון אחרי שטיפה עם סבון כלים-

בצד השמאלי יותר אפשר לראות באמצע הסרטון שיש מעין פס שהמים מתקשים לעבור אותו - העברתי שם פלסטלינה. עדין יש שיטינג אבל מוזר- או שהייתי צריך לעשות פלסטלינה על הכול או שהייתה פגיעה בציפוי. לא באמת יודע

אפשר לראות שהשיטינג לא 100% אבל עדין יש בידינג לא רע. צריך להזכור שהציפוי כנראה מלא בשריטות עדינות בגלל ה"שטיפות ONR" שלי (וחיים ברחוב מאובק במיוחד)

בדלתות הקדמיות והפגוש המצב קצת יותר טוב (סיכוי טוב בגלל שלא שמתי עליהם חומרים אחרים ולא שפשפתי עם אבק וכנראה לא מספיק ONR)

בדלתות האחוריות גם טיפה יותר טוב אבל לא בהרבה.

בגג ועל המראות אין שום זכר לשיטינג בכלל

בדלת של הבגאז' המצב דומה למכסה מנוע

מה שעשיתי עכשו (לפני שבוע):

1. נסיון עם Spotless של קארפרו. חומר להסרה של כתמי מים (כן היו לי כאלה). ניסיתי על כמה אזורים. במכסה מנוע זה פשוט העלים לי את האופטיקוט (באזור שניסיתי). בדלת האחורית לא ראיתי שינוי אז כנראה שבמכסה מנוע הציפוי באמת היה דק יותר ו"עיף". החומר בתאכלס לא היה אמור להזיז לציפוי.

2. פלסטלינה - ספוג של ננוסקין. עדין עדין, לא ראיתי שעשה נזק לציפוי, גם לא במכסה מנוע. לא עשיתי על כל הרכב כי תאכלס לא היה צריך. רק בגג ובאזורים נקודתיים אחרים שרציתי לעשות בהם תיקונים

3. פוליש עם UC ופד צהוב רגיל (נותן גימור מספיק טוב ולא משאיר יותר מידי שאריות) בגג, באזור של המכסה מנוע שבו הורדתי את הציפוי עם הספוטלס, בדלתות האחוריות וכמה דפיקות ומכות שרציתי לתקן בדלתות והפגוש האחורי.

4. ליטוש פנסים - מסיבה לא ברורה הפנסים התחילו לתפוס מרקם בעע בחלק העליון שלהם. עשיתי קצת שיוף עם נייר 2000 ואז פוליש עם UC. יצא לא מושלם אבל הרבה יותר טוב ממה שהיה.

5. שכבה של OC (נגמר בשעה טובה) באזורים שעשיתי פוליש, כולל הפנסים

תמונות:

מצב דלתות. בצד השני המצב של הדלת האחורית יותר טוב

שיטינג.jpg

פנסים לפני ואחרי

לפני.jpg

אחרי.jpg

שריטה בדלת האחורית (מפתיחה של דלת). אחרי הפוליש נשאר רק הנקודה התחתונה שהגיע לצבע יסוד. לא היה לי זמן לעשות תיקון לצבע.

דפיקה.jpg

שריטה נוספת שתיקנתי. בשלב הזה כבר היה די חשוך ולא ראיתי 100% מה אני עושה. גם מה שנשאר די עמוק אז לא רציתי להוריד עוד בלכה (עשיתי פה שיוף עם נייר 2000 גריט לפני הפוליש). סך הכול רואים הרבה פחות את מה שנשאר.

שריטה ל.jpg

שריטה א.jpg

עריכה אחרונה על ידי I.G

פורסם

ועכשו לחלק האומנותי-

סיבון עם האקדח שרואים בסרטון ו 10 מ"ל סיטרוס בכוסית הסיבון

סבון.jpg

הפד מיקרופייבר מדנס החדש שלי ליד הכפפה הישנה של קארפלן. ליגה אחרת של אביזרים לשטיפה.

מיקרו פד.jpg

• תוכן חדש...