Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לי שאף אחד פה לא מבין את המשמעות של 24 ביט ו1 ביט. שזה בעצם DUAL 1 BIT.

(1BIT לא קיים ולא יתקיים למטרת אודיו). DUAL 1BIT זה די והותר.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שני הDACS עובדים בצורה שונה. 1BIT עובד בקצב גבוה יותר ולכן יכול להשתוות בביצועיו (ואפילו לעלות) על DAC 24BIT. ממה שידוע לי בעייתי להשוות מסיבה זו 1BIT ל24BIT מכיוון ששוב, הם עובדים בצורה שונה. אפשר באופן תאורטי להשוות בין DAC עם מולטי ביטים כמו 24, 20, 16 וכו' וככל שהערך גבוה יותר כך הרזולוציה גבוהה יותר. כאשר מדובר במקור של 16 BIT לא תהיה תועלת ממשית לרזולוציה הנוספת.

אפשר לקרוא הסבר קצר בעברית על 1BIT כאן:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=124&msgid=48720407

עוד הסברים קצרים (באנגלית) אפשר למצוא כאן:

http://www.talkaudio.co.uk/vbb/showthread.php?t=36785

פורסם
מה קשור דיוידי עכשיו?

תקרא את התרד שוב...הויכוח הוא על האיכות של מכשיר 1 ביט לעומת 24 ואיפה ישמעו טוב יותר דיסקים צרובים ואיפה ישמעו טוב יותר מקוריים, אם בא לך לספק תשבות לשאלות מהתרד הזה אני אשמח כי גם אני קצת מבולבל...

א. קראתי, והבנתי טוב ממה שאתה חושב.

ב. אתה לא מכיר? תקרא ותלמד.

ג. במערכות פשוטות יותר, שהן בד"כ מפורטות פחות, דיסק צרוב ישמע סביר.

במע' טובות יותר, שהן בד"כ מוזיקליות ומפורטות יותר, ההבדלים ישמעו יותר, והדיסק הצרוב ישמע

פחות טוב מבמע' הפשוטה יותר. לעומת זאת דיסק שמוקלט טוב, ישמע טוב משמעותית במע' הטובה

יותר.

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

לא חדשת לי כלום. ההיפך, רק אימתת את תוצאות הניסוי שערכתי וחזקת בדיוק את מה שאני סברתי לפי השמיעה.

עכשיו, אני צריך באמת טיעון חזק וטוב למה באמת מכשירים עם 24 ביט נחשבים טובים יותר ואיכותיים יותר מאשר 1 ביט, אם בעצם את הפעולה העיקרית הם עושים פחות טוב מאשר רוב המכשירים של ה-1 ביט והפעולה היא פשוט להשמיע דיסק צרוב... (לא דברתי על מקורי, ידוע ש-24 ביט קורא הרבה יותר טוב מאשר 1 ביט רגיל).

אייל - אם אתה יכול להביא יתרונות וחסרונות גם במכשיר ה-24 ביט וגם במכשיר של 1 ביט, זה יהיה נחמד.

Pure freedom it's in the mind and spirit, up in the sky where the dragon flies...

פורסם

ג. במערכות פשוטות יותר, שהן בד"כ מפורטות פחות, דיסק צרוב ישמע סביר.

במע' טובות יותר, שהן בד"כ מוזיקליות ומפורטות יותר, ההבדלים ישמעו יותר, והדיסק הצרוב ישמע

פחות טוב מבמע' הפשוטה יותר. לעומת זאת דיסק שמוקלט טוב, ישמע טוב משמעותית במע' הטובה

יותר.

אני אשמח להבין את ההבדל בין דיסק צרוב לדיסק רגיל, זה דבר שאף פעם לא הבנתי את ההגיון מאחוריו..

לפי מה שאתה טוען אם עושים את הדבר הבא חשים בהבדלים:

לקחת דיסק מקורי, בעזרת תוכנת CDCOPY (כמו clone cd,nero cd copy וכדומה שמבצעות העתקת BIT2BIT) העתקת אותו למדית CDR.

לאחר כדי לוודא שהכל תקין, מריצים תוכנה שמשווה את הדיסקים ברמה הבינארית... דאטה.. 010101...

הדיסקים יוצאים שווים.

למה שיהיה הבדל?

CD זה תקליט VINYL? ממתי? זה "נשחק"? פעולת ההעתקה מעוותת את הAUDIO פתאום? חזרנו לעידן הטייפ המגנטי שהיה אנלוגי? הרי לא נעשתה פה שום המרה, גם לא בדאטה וגם לא באנלוג.. נשמע לי מאד תמוהה..

אם זאת הטענה איך היא מתממשת בניסוי הבא: לקיחת קובץ MP3 ולצרוב אותו לדיסק על מדיה אחת לעומת מדיה אחרת גרועה יותר? גם שם אתה טוען שיהיו הבדלים?

פורסם

ליאור, המבחן שלך לא היה מבחן עיוור ככה שהתוצאות שלו לא מעידות על דבר.

לגבי DAC כמו שכתבתי זה תלוי בישום, בשביל PLAYBACK של CD אם הטכנולוגיה מיושמת בצורה טובה (והיא מיושמת בצורה טובה ברוב הנגנים המודרנים לדעתי) לא יהיה יתרון של DAC אחד על פני השני.

אפשר להתווכח על הכל עד מחר. אני מוכן להתערב על כסף רב למי שיבדיל בין דיסק צרוב למקורי.

פורסם

דרך אגב איל, אם מישהו שכח .. לפני שבועיים היה מבחן בנושא.

אתם מוזמנים לקרוא את התוצאות לגבי המבחן שכלל גם כן, הבדלים בין דיסק מקורי, ל MP3 מהמחשב.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אייל, ומה לגבי מכשיר 24 ביט לעומת 1 ביט? אם אני אשים דיסק צרוב במכשיר ה-24 ביט זה ישמע אחרת מה-1 ביט? (מדבר על שירים מעורבבים, חלקם באיכות 128 וחלקם 192 kbps).

ולגבי דיסק מקורי כבר הבנתי שיש על זה קונצנזוס שה-24 ביט קורא טוב יותר מאשר 1 ביט בלבד. (אני טועה?)

Pure freedom it's in the mind and spirit, up in the sky where the dragon flies...

פורסם

שאלתי 2 שאלות פשוטות וציפיתי לתשובות חותכות.

שאלה מס' 1: האם קיים הבדל בין איכות של דיסק צרוב כאשר הוא מושמע במכשיר של 24 ביט לעומת מכשיר של 1 ביט (היכן שומעים נקי יותר וברור יותר).

שאלה מס' 2: האם קיים הבדל בין איכות של דיסק מקורי כאשר הוא מושמע במכשיר של 24 ביט לעומת מכשיר של 1 ביט (שוב, היכן שומעים נקי וברור יותר).

לגבי המשפט שכתבת, ציטוט: "גבי DAC כמו שכתבתי זה תלוי בישום, בשביל PLAYBACK של CD אם הטכנולוגיה מיושמת בצורה טובה לא יהיה יתרון של DAC אחד על פני השני" - אם אתה מוכן לפרט יותר ולפשט יותר את המשפט הזה כי לא הבנתי אם אתה מדבר על סוג המכשיר (24 ביט או 1 ביט) או על סוג הדיסק (צרוב או מקורי).

צר לי על חוסר הבנתי.

פורסם

אז מה בעצם היתרון בהד יוניט עם 24 ביט? מה זה נותן לי שה-1 ביט לא?

פורסם
אני אשמח להבין את ההבדל בין דיסק צרוב לדיסק רגיל, זה דבר שאף פעם לא הבנתי את ההגיון מאחוריו..

לפי מה שאתה טוען אם עושים את הדבר הבא חשים בהבדלים:

לקחת דיסק מקורי, בעזרת תוכנת CDCOPY (כמו clone cd,nero cd copy וכדומה שמבצעות העתקת BIT2BIT) העתקת אותו למדית CDR.

לאחר כדי לוודא שהכל תקין, מריצים תוכנה שמשווה את הדיסקים ברמה הבינארית... דאטה.. 010101...

הדיסקים יוצאים שווים.

למה שיהיה הבדל?

CD זה תקליט VINYL? ממתי? זה "נשחק"? פעולת ההעתקה מעוותת את הAUDIO פתאום? חזרנו לעידן הטייפ המגנטי שהיה אנלוגי? הרי לא נעשתה פה שום המרה, גם לא בדאטה וגם לא באנלוג.. נשמע לי מאד תמוהה..

אם זאת הטענה איך היא מתממשת בניסוי הבא: לקיחת קובץ MP3 ולצרוב אותו לדיסק על מדיה אחת לעומת מדיה אחרת גרועה יותר? גם שם אתה טוען שיהיו הבדלים?

אני טוען כך:

1. קיימים הבדלים בין הקלטות של חו"ל לבין אלו שבארץ. בתקליטור מקורי, של אותו האמן.

(בתקליטורים מסוימים)

2. קיימים הבדלים שמיעים בין תקליטורים מקוריים לצרובים, ובין צרוב אחד למשנהו דוגמא סילבר ליין ו

TDK.

3. קיימים הבדלים שמיעים בין כבלים (רמקול , RCA ) וכן גם בין HU אחד למשנהו, כנ"ל לגבי מגברים.

כל מערכת סטריאו, הנה התפשרות מול הדבר האמיתי.

פורסם

היכן אפקט ה-24 ביט וה-1 ביט נכנס לתמונה כאן בדיוק?

פורסם

אולי אם תמשיך לשאול עוד מאה פעמים תקבל את התשובה שאתה רוצה לשמוע ולא את התשובה האמיתית. אני לא אשקיע עוד זמן בלכתוב את אותם הדברים בפעם השלישית.

שלומי, זכותך לחשוב מה שאתה רוצה השאלה היא אם תצליח לזהות את ההבדלים במבחן מדעי בו אתה לא יודע מה מחובר/מושמע.

לגבי הדפסות בארץ או בחו"ל, אם המאסטר שונה אז יתכן, אנחנו מדברים על דיסק שנצרב ישירות מדיסק מקורי ולא משווים הדפסות שונות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...