Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא פבקרתי נתונים.

הסבירות לתקלה ברכב שלא שלך מהיום הראשון היא הרבה יותר גבוהה.

אני לא חושב שחוץ מאנשים פה בפורום שמטפלים ברכב שלהם יש אפשרות אמיתית לקנות רכב יד שניה שיהיה תקין ב100%.

שנית, אני מדבר על תחזוקה נכונה ולהשאיר רכב במצב טוב במשך כל התקופה.

ברור שאפשר לשמור על רכב מליון שנה בלי להשקיע יותר מדי ולהגיד "הוא בסדר יחסית לשנה שלו" אבל הוא יהיה מלא בתקלות מעצבנות קטנות, הריפוד שלו יהיה בלוי, הבולמים יסבלו מנזילות והוא גם ייראה ישן.

אם רוצים להחזיק אותו במצב חדש זה ידרוש השקעה עצומה.

פרקש, אני יוצא מנקודת הנחה שאם תקנה רכב עם 10K קילומטר סביר להניח שיש בו משהו לא תקין.

אנשים לא מחליפים סתם את הרכב.

אם אתה מכיר את הבן אדם ויודע למה מכרו אותו אז אחלה אבל בדרך כלל זה לא קורה יותר מדי.

וכן, אני עושה 30K לשנה.

דיי נו מפסיק. יש מיליון ואחד סיבות להחליף רכב גם כשהוא בן שנה. זה פשוט לא נכון להגיד שמי שמחליף רכב אחרי 10K זה אומר שהרכב כנראה בעייתי.

• תגובות 212
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אי קונה רק חדש עם מימון מסיבה אחת בלבד - זה נוח. כלכלית גרידא בכלליות עדיף לקנות משומש. כמו שנאמר, אתה חוסך את ירידת הערך הראשונית. אבל (וזה אבל חשוב) לא לקנות רכב שאתה לא יכול להרשות לעצמך. משמע יש לך כסף ואתה בוחר להשקיע אותו במקום אחר (השקעה כזו שתתעלה על הריבית, על ירידת הערך הראשונית וכו) במקום לקנות רכב בסכום הזה. אני בעד מינוף אבל רק כשזה מחושב נכון ויעיל. נכון, לנסוע ברכב חדש כל 3 שנים זה אחלה, אבל זה ממש לא מביא לך שקט נפשי. גם ברכב חדש אתה יכול להיתקע במצבים לא נעימים. מה שכן נכון זה שאני אישית לא בוטח באף אחד בארץ ובקלות אנשים ינסו לדחוף לך רכב במצב ״מושלם״ כשבפועל במקרה הטוב הוא ״בסדר״ בערבון מוגבל.

כלכלית כעיקרון הכי משתלם לקנות רכב בעל מוניטין אמין בן 2-3 שנים שיוכל לשרות אותך כמה שנים. אבל אנשים רוצים יותר מזה לרוב.

פורסם
לא פבקרתי נתונים.

הסבירות לתקלה ברכב שלא שלך מהיום הראשון היא הרבה יותר גבוהה.

אני לא חושב שחוץ מאנשים פה בפורום שמטפלים ברכב שלהם יש אפשרות אמיתית לקנות רכב יד שניה שיהיה תקין ב100%.

שנית, אני מדבר על תחזוקה נכונה ולהשאיר רכב במצב טוב במשך כל התקופה.

ברור שאפשר לשמור על רכב מליון שנה בלי להשקיע יותר מדי ולהגיד "הוא בסדר יחסית לשנה שלו" אבל הוא יהיה מלא בתקלות מעצבנות קטנות, הריפוד שלו יהיה בלוי, הבולמים יסבלו מנזילות והוא גם ייראה ישן.

אם רוצים להחזיק אותו במצב חדש זה ידרוש השקעה עצומה.

פרקש, אני יוצא מנקודת הנחה שאם תקנה רכב עם 10K קילומטר סביר להניח שיש בו משהו לא תקין.

אנשים לא מחליפים סתם את הרכב.

אם אתה מכיר את הבן אדם ויודע למה מכרו אותו אז אחלה אבל בדרך כלל זה לא קורה יותר מדי.

וכן, אני עושה 30K לשנה.

אז נקודת ההנחה שלך שגויה.

בכל מקרה הליך הבדיקה ברכבים כאלה הוא מאוד פשוט

כל ליקוי שנראה לעין פשוט תגיע לרכב ותחפש.

כדי לשלול ליקויים שלא נראים לעין קח את הרכב לבדיקת שלדה ומרכב.

לגבי מצב המכלולים מה כבר יכול להיות ברכב בן שנה שעשה 10K? אפילו טיפול ראשון בחלק מהמקרים הוא לא היה חייב לעבור, לכן אנחנו אפילו לא מבצעים בדיקה מעבר לשלדה ומרכב.

בכל מקרה ברכבים כאלה עם אחריות אם מדובר ברכב לימון בקלות תראה זאת בהסטורית הטיפולים, ואם רכיב כלשהו התקלקל יש שנתיים אחריות, מאמין שזה פרק זמין "סביר" כדי לגלות את "כל" הונדליזים שהבעלים הקודמים עשה.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
אני חושב שיש לאסור תגובות בשירוש של בעלים לשעבר של אלפא 156 וסיטרואן C5 משומות, הם בפוסט טראומה.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:lol:

גאד דאם בנאדם הרגת אותי עם כדור בראש.

פרנקוס, אני לא רוצה להוסיף שמן למדורה, אבל ספר קצת על העסקה שמאפשרת לך לשלם שלוש שנים 1400 ש"ח בחודש ולהישאר עם רכב בלי בלון.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם (נערך)
לא פבקרתי נתונים.

Challenge accepted

אם אנחנו מדברים על לשמור את הרכב למשך 6 שנים למשל, אז אנחנו משלמים בערך אותו דבר.

אתה תשקיע בתיקונים לא מתוכננים ואני אשקיע במחיר של הרכב.

אתה לא משלם על ירידת ערך. אתה משלם את מה ששווה הרכב.

תחשב כמה יעלה לך ב6 שנים רכב חדש ואז תוריד מזה את המחיר שבו אתה מוכר אותו.

בפועל ייצא בערך אותו דבר.

נגיד שהשקעת 40K על הקניה של רכב בן 3-4.

3000-5000(1) על יישור קו וטיפול (כי כשאתה קונה משומש תמיד צריך לעשות יישור קו כי המצב שלהם הוא חרא(2)).

הוצאת עוד 35K על תחזוקה במשך 6 שנים (אם אתה רוצה לשמור אותו במצב כמו חדש ולא טרנטה)(3).

כשאתה מוכר את הרכב כשהוא בן 10 תצליח להוציא ממנו במקרה המעולה 10K.

אז אתה השקעת כמעט 70K.

באותן שנים אני קונה רכב חדש ב90K, לא עושה יישור קו, משקיע בערך 10K על טיפולים שוטפים ואולי תיקון או שניים כי נהגתי עליו בעדינות יחסית ועשיתי את כל הטיפולים בזמן.(4)

אחרי 6 שנים אני מוכר אותו ב20K בלי יותר מדי בעיות.

בפועל שילמנו כמעט אותו דבר.

1. רכשתי מס' רכבים משומשים בחיי, קרוב לוודאי שיש לי סטנדרטים לא נמוכים משלך עקב בעיית OCD קלה (אם קראת שרשורי תחזוקה שלי היית רואה) ואני עדין. בשני רכבים לא עשיתי שום יישור קו מכאני, ומבחינת דיטיילינג זה עלה הרבה פחות (ולא בשטיפומט). באלפא נדרשה החלפת קלאצ' שלא קלטתי בזמן הבדיקה ולכן בוא נגיד שהשקעתי ביישור קו (למרות שברמה העקרונית זה די נכלל במחיר הרכישה, אבל ניחא), רק שכאן מדובר ברכב יקר בסדר גודל מאשר הרכבים שדיברת עליהם בדוגמא שלך, ועדיין אני מגרד את הסכום שלך מלמטה.

2. כאן פשוט אין לך מושג על מה אתה מדבר, אין דרך יותר יפה לנסח את זה אז אני מתנצל. ההוכחה היא פשוטה (בשלילה): אתה מכיר כאן אנשים שפדאנטים בקשר לרכב שלהם? הם מוכרים מתישהו את הרכב? אתה באמת חושב שהם יחידי סגולה?

3+4. 35K ל6 שנים לתחזוקה בלבד זה סכום מדהים, בטח אם אנחנו זוכרים שאתה מדבר כאן על סופר מיני. אבל בוא נתמקד בפברוק שלך כי זה פשוט יותר, אם אנחנו מניחים שהפירוט שלך לא מפוברק ובאמת מתאר את המציאות:

טיפולים:

1500 לכל טיפול (בממוצע כי חלקם יותר יקרים). שניים בשנה זה כבר 3000 ש"ח. כפול 6 שנים זה 18000 ש"ח.

צמיגים: 2000 ש"ח כפול פעמיים החלפה (אם אתה מחליף כל 3 שנים) = 6000 ש"ח. [טעות חשבון, בתכלס 4,000]

מצבר: 1200 ש"ח במקרה הטוב אם אתה מחליף אותו פעמיים בתקופה.

זה סכום כולל של 25000 רק לטיפולים שוטפים. [בתכלס 23000]

זה משאיר אותך עם עוד 10K להוציא על תקלות חשמל, ציריות, בולמי זעזועים, מכות חניה, כיוון פרונט וכו'.

עכשיו ניקח בלשונך ממש את הפירוט לרכב חדש, נניח שהטיפולים השוטפים עולים חצי (קצת בולשיט, כי את הבלת"מים שמת בקטגוריה נפרדת, אבל ניחא), צמיגים מוחלפים בלאו הכי, נניח שמצבר אחד מוחלף באחריות: 1500*6 = 9000, + 4000, + 600 ==> 13,600

זו חריגה קטנטונת של 36% מהסכום שתיארת בעצמך: 10,000. ובחריגה הזו אנחנו מניחים שבגלל שהפרנקוסונייטור טיפל בשלושת השנים הראשונות ברכב אז בשלושת השנים הנוספות אין אפילו תקלה אחת, כמובן שזה בולשיט ואם שערכת 10K בשש שנים צריך לשערך לפחות 2-3K נוספים אבל מה זה חריגה נוספת של 20-30% בין חברי לפורום? בוא נעגל למטה ונגיד שפרגנת לעצמך עם הזנחה של 50% בלבד בשערוך שמבוסס על הפרמטרים שאתה בעצמך הגדרת.

בתור אדם שמתיימר להיות אנתרופולוג שחוקר אנשים סתומים ברחבי הרשת הוירטואלית, ממליץ לך ליטול קורה לרגע, לקרוא את הדברים שלך ממש, ולחשוב איזה מן סרטון יוטיוב היית עושה על מישהו שכל כך שקוע בהצדקה עצמית עד שהוא עיוור לאלמנטים בסיסיים של חשבון :\

בגדול, לקחת ברצינות דברים שאתה אומר כאן בנוגע לנושא שוק המשומשות שקול להתייעצות בנוגע לסקס עם בתול בעל הרבה בטחון עצמי שהשקיע שעות בפורנו; הוא באמת ובתמים חושב שהוא יודע על מה הוא מדבר, אבל עם קצת נסיון רלוונטי הוא היה מגלה שהמציאות בשטח מאוד שונה מהמציאות הוירטואלית שהוא מכיר.

אבל לא משנה כמה תסביר לו, יהיה לו קשה להבין שלא כל הבנות בעולם מחקות למאנישוט בסוף האקט, מה שעלול לגרום לקצת מבוכה ובלבול לכשתגיע השעה להתנסות האמיתית... (;

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

פרנקוס, אתה מתחיל להזכיר לי את הבחור עם האאוטלנדר, מהבחינה הזו של הגנה על דעתך עד כדי גיחוך.

לא מדובר כאן בתפיסת עולם או גישה לחיים.

סה"כ מספרים. אין מקום לוויכוח בכלל.

קח דף ועט, תכין טבלה מסודרת עם 3 מכוניות להשוואה בכל הפרמטרים השונים [שוב - הכלכליים בלבד!!!]

כדי להקל עליך, בוא נשווה בינן [ברכישה האחרונה שלך], לבין הבחור שקנה ממך את האוטו הקודם.

תתחיל:

א. ירידת ערך

ב. ביטוח

ג. טיפולים

ד. בלאי ובלתמי"ם

הסיכום יהיה פער של 25,000 ש"ח לטובתו!

ובינתיים, הוא נסע בגרוטאה?

היו פוסלים אותו מלתרגם מסמך מעברית לספרדית כי הוא בא עם קליאו 2012?!

בקיצור, תודה שטעית ובוא נמשיך הלאה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לא שאני מצדיק את פרנקוס, אני עדיין חושב שרכב חדש זה בזבוז כסף מוחלט,

אבל הם יש לכם ניסיון בנסיעות של 30 אלף בשנה?

אין דינו של רכב שנוסע 10 אלף שווה לדינו של רכב שנוסע 30 אלף.

ובמידה ואתם מסתייגים גם אם הרכב נוסע 30 אלף,מהו הגבול? האם נסועה של 50 אלף שנתי גם לא מצדיקה קניית רכב חדש?

פורסם

ומה הקשר לנסועה השנתית?

הפוך. רכב שנוסע 50K בשנה מאבד מערכו הרבה יותר מרכב שנוסע 10K.

לכן, במקרה כזה וודאי וודאי שעדיף מכונית בת 3 מאשר חדשה מהניילונים.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

אשמח לדעת עוד פרטים:

בני כמה היו הרכבים? אולי גם מאיזה חברה?

מה הייתה עלות התיקונים מעבר לטיפול שוטף ביחס לרכב חדש?(כשאני אומר את זה אני מתכוון אפילו להחלפת דיסקים בברקסים, שזה משהו שנדיר שתתקל בו בשנים הראשונות)

פשר השאלה שלי, בגלל שאין לי נסיון עם קילומטראז' כזה. הקילומטראז שלי היה לכול היותר 12 אלף בשנה, ולצערי אני גם לא מכיר אנשים שנוסעים ככה. אז יכול להיות שהנסיון שלי ברכבי יד שניה(שהיה למזלי עד עכשיו ללא רבב) לא בהכרח מייצג.

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם

הניסיון הקטן שלי בתחום:

בלנו 96, 10,000 קמ, ממוצא תיקונים של 300₪, הוחזקה שנה אחת ונמכרה ללא ראש מנוע ב4000₪ פחות ממה שנקנתה... כ700₪ אחזקה חודשית + ירידת ערך... הרבה פחות מליסינג.

אקסנט 01, כ90,000 קילומטר ב3 שנים, הוצאות של 7500 שח כולל טיפולים ותיקונים (ואוברול. למנוע) נמכרה ב6000₪ פחות מהקנייה = פחות מ500₪ לחודש אחזקה לרכב שעבד מאוד קשה. אגב ברכב חדש 10 טיפולים במורשה כמעט היו עוברים את הסכום הזה...

יונדאי סונטה שהייתה כמעט חדשה, עד שנהרסה אצל איזה נוכל מיוקנעם שגם "חיווט" את המערכת גפם שהייתה לה רק חצי שנה אחרי שנקנתה, וכבר הייתי בטוח שאני מוציא רכב מליסינג.

אחרי שקצת חשבתי עם השכל ולא עם הרגש קניתי לנטיס 99 1.8 בכמה אלפים בודדים, השקעתי עוד 2000₪ על יישור קו, בנתיים כבר 8 חודשים אני מרוצה, אם הייתי מוציא רכב מליסינג כבר הייתי עובר את כל הסכום של הרכב שלי כבר מה גם שהאוטו מרגיש חזק ונעים וממש אין לי תלונות (חוץ מהגודל שמאוד חסר לי..)

עם זאת מכוון שאני מתקן לבד את הרכב שלי החשבון שונה מאשר אדם רגיל שכל דבר הולך לתקן במוסך ומוציא גם יותר זמן ממני על תיקונים, כך שאני לוקח את החשבון הזה בערבון מוגבל...

Sent from my CW-Vi7 using Tapatalk

פורסם (נערך)

אתם מתלהמים ועושים סלט. אין דינו של רכב חדש ב-60 אלף לרכב חדש ב-140 אלף. אין דינו של רכב שנוסע 10 אלף בשנה לרכב שנוסע 40 אלף בשנה. כל מקרה לגופו.

לדעתי לטירוף הרכישות בשנים האחרונות יש מספר סיבות:

1. הדור הצעיר לא רואה טעם בחסכון ארוך טווח ומעדיף לחיות את הרגע. הרבה יותר קל לחסוך 40 אלף שקל ולקחת עוד 60 אלף בהלוואה לרכישת רכב חדש מאשר לחסוך 400-500 אלף שקל הון עצמי מינימלי למשכנתא.

2. אשראי זול ועסקאות מימון אטרקטיביות. ישראלים תמיד היו בורים מבחינה כלכלית. אנשים קונים את הסיפורים של אנשי מכירות שלם 600 ש"ח בחודש ואחר שלוש שנים תתקדם לרכב חדש. בנקים נתונים הלוואה לכל זב חוטם.

3. תופעת העדר - תופעת העדר תמיד אפיינה את הציבור הישראלי. אם כולם קונים אז גם אנחנו נקנה.

4. פוביה לא ברור לחלוטין מרכבים משומשים.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם (נערך)

מתפתח פה דיון מעניין אז אני מקווה שהנתונים הנ"ל שאספתי ממספר רכבי משפחה שהיו/עדיין בבעלותינו יעזור לעשות סדר:

1. טויוטה קורולה שנת 93. בבעלות המשפחה 25 שנה. נרכשה חדשה מהסוכנות ע" י סבא שלי. עברה שירות קצר אצל ההורים שלי, קצת יותר משנתיים אצלי וכבר 3 שנים אצל אח שלייש תיעוד רק של העשור האחרון בערך. 3000 ש"ח בשנה. הכל עלויות אחזקה. אין ירידת ערך כי הרכב עדיין לא נמכר.

2. פולקסווגן גולף שנת 2000. סה"כ עלתה 7000 ש"ח בשנה. 4500 ש"ח עלויות אחזקה ו-2500 ש"ח ירידת ערך. הרכב היה בבעלותנו שנתיים (היה בהעלות המשפחה המורחבת 13 שנה).

3. מאזדה שש שנת 2008 צורה ישנה. סה"כ עלתה 11000 ש"ח בשנה. 2000 ש"ח עלויות אחזקה ו-9000 ש"ח ירידת ערך. נרכשה לאחר שנתיים וחצי על הכביש בליסינג, שירתה את חמי 5 שנים ואח"כ עברה אלינו לשנה וחצי, כלומר סה"כ 6 וחצי שנים בבעלותנו.

4.מאזדה מיאטה שנת 2007. סה"כ עלתה 22500 ש"ח בשנה. 2500 ש"ח עלויות אחזקה ו-20000 ש"ח ירידת ערך. הייתה בבעלתי שנתיים. נרכשה 4 וחצי שנים מהרגע שעלתה לכביש, לרכב היו 2 בעלים לפני כאשר השני היה פחות משנה.

5. יונדאי איי10 שנת 2009. סה"כ עלתה 13500 ש"ח בשנה. עלויות אחזקה 500 ש"ח ו-13000 ש"ח ירידת ערך. הייתה בבעלותי שנתיים, נרכשה חדשה מהסוכנות.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אין לי זמן כרגע לפרט, אבל בגדול:

הרכב שלי הוא פולו קלאסיק סטיישן דיזל 2001.

רכשתי לפני 3.5 שנים בערך, מיד ראשונה רוסי פדנט [חבר פורום] שטיפל כל חייו במורשה. עלות רכישה כולל יישור קו באיזור ה19,000 ש"ח

כיום הרכב עם 294,000 ק"מ, וההוצאות די סבירות [טיפול כל 10K כמו שעון. פה ושם רפידות בלמים. כמה תיקונים קטנים של כמה מאות שקלים כל פעם (מאוור מנוע, בולמ"ז כתחזוקה מונעת, תפוחים]

ירידת ערך כמעט לא קיימת [יש לי קונה להיום ב12,000 ש"ח. לא שווה לי למכור. מה אפשר לקנות בכסף הזה, שייתן צריכת דלק של 1/18, ייסע וייסע בלי הפסקה, יהיה עם בגאז' ענק ויעשה רעש של אוטובוס?

לפני כן היתה פונטו ספייס 01 שהחזקתי 4 שנים עם הוצאה על ראש מנוע, אבל עדיי בשקלול יצא לי מאוד זול [נקנתה ב19 נמכרה ב8.5 אחרי 4 שנים]

היתה גם דייהטסו שרייד 92 שנקנתה בשנת 2008 ב5,000 ש"ח ונמכרה אחרי שנה בדיוק ב6,000 :lol:

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...