Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם הציוד ישנו או שכבר נרכש אז ברור, קודם לעבוד עם מה שיש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פה הטבלה מתייחסת גם על אורך הכבל (5 מטר) שים לב 0 גייג מעביר עד 300 אמפר, 2 גייג 200 אמפר.

http://www.bcae1.com/wire.htm

לגבי הסאב, אני חושב שמסאב הזה אפשר לקבל באס לא רע בכלל. צריך לתכנן לו תיבה, אולי אפילו פורטד. אני לא חושב לתיבה תהייה גדולה מדי (גם פורטד) והיה אפשר להתקין במשענת.

אני ישאל שוב, על איזה רכב מדובר? אני הבנתי שסדאן, מושבים לא מתקפלי.

יש מלא רעיונות נהדרים לסאב בתוך בסלון. גם כמשענת יש של נהג. אם לא קיים משהו בנוי.

אולי יעלה לך איזה רעיון נוסף https://www.google.ro/search?q=%D1%81%D0%B0%D0%B1+%D0%B2+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA&espv=2&rlz=1C1CHWA_enIL629IL630&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiGtPiwovfMAhXFtxQKHUY7BQ0QsAQIGQ

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם (נערך)

לעבוד אקטיבית זה רעיון טוב,אבל אז אני עם 60W לערוץ, האם לא כדאי לתת לוופרים יותר? הם יכולים לספוג עד 100W בהזרמה רציפה. כרגע הסט מורכב בתצורה קואקסיאלית מ2 סיבות- א', אני רוצה לשמוע איך זה בקונפיגורציה הזו. ב', בגלל שהסט מתוכנן לתצורה קואקסיאלית, הטוויטרים יחסית חזקים, ז"א שאם ארכיב את הטוויטרים בגובה הראש בערך, יהיה חוסר איזון בעוצמה.

מה שבדיעבד, נפתר ע"י שימוש בהגברה אקטיבית. אז נקודה טובה. אבל מה הכוונה לכך שאין קרוס מלא? חיתוך דרך המגבר לא נחשב?

בגישור אתה מקבל 120W שמתחלקים בין הוופר לטוויטר וגם חלק מההספק נספג בקרוס הפסיבי ביניהם.

באקטיבי, הוופר מקבל 60W והטוויטר מקבל 60W, בלי איבודי אנרגיה בדרך (*) ועם שליטה טובה יותר מצד המגבר על כל אלמנט.

את האיזון עם הטוויטרים אפשר לפתור באמצעות משחק עם הכיוון אליו הם מופנים וכן באמצעות שליטה נפרדת בגיין (שמתאפשרת כאמור לכל ערוץ בנפרד ולא לכל זוג). כנ"ל גם דרך ה-HU, שכן הטוויטרים יהיו למשל על היציאות הקדמיות, הוופרים על האחוריות והסאבים על הסאבים.

לגבי קרוס מלא וחיתוך ביניהם - דרך ה-HU אם אני זוכר נכון אין קרוס 3WAY ודרך המגבר לדעתי נקודת החיתוך הכי גבוהה היא 550 הרץ (אם כי בחלק מהמקומות ראיתי 5.5K, אבל בתמונות של המגבר לא זיהיתי כפתור הכפלה). אם מה שכתבתי בסוגריים לא מתקיים, אין לך יכולת לחתוך גבוה מספיק בין הטוויטר לוופר.

* בקצת יותר התעמקות בנושא ומאחר ואיני מכיר את הסט הספציפי, גיליתי שאין קרוס חיצוני לסט וכי ההפרדה בין הוופר לטוויטר מתבצעת ע"י קבל שמותקן על הוופר. כמו כן, מצאתי את ההודעה הזו שמדברת על עדיפות ל"השארת המצב כמו שהוא" וללא עבודה אקטיבית אם אין יכולת אמיתית לכך. בשל כך, אני חוזר בי מהצעתי.

אגב, לגבי ההספקים של ערוצי הסאב, לכאורה לפי חוברת ההוראות ניתן לחבר סאבים בעלי התנגדות סופית של 2 אוהם, אבל במפרט יש התייחסות רק להספק ב-4 אוהם (155W) ובגישור (550W). יכול להיות שתוכל למצוא גם סאבים נגיד סביב ה-300W RMS ב-2 אוהם שיתאימו.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אם אני זוכר נכון מדובר באלפא לא?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
פה הטבלה מתייחסת גם על אורך הכבל (5 מטר) שים לב 0 גייג מעביר עד 300 אמפר, 2 גייג 200 אמפר.

http://www.bcae1.com/wire.htm

לגבי הסאב, אני חושב שמסאב הזה אפשר לקבל באס לא רע בכלל. צריך לתכנן לו תיבה, אולי אפילו פורטד. אני לא חושב לתיבה תהייה גדולה מדי (גם פורטד) והיה אפשר להתקין במשענת.

אני ישאל שוב, על איזה רכב מדובר? אני הבנתי שסדאן, מושבים לא מתקפלי.

יש מלא רעיונות נהדרים לסאב בתוך בסלון. גם כמשענת יש של נהג. אם לא קיים משהו בנוי.

אולי יעלה לך איזה רעיון נוסף https://www.google.ro/search?q=%D1%81%D0%B0%D0%B1+%D0%B2+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA&espv=2&rlz=1C1CHWA_enIL629IL630&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiGtPiwovfMAhXFtxQKHUY7BQ0QsAQIGQ

הטבלה מתייחסת לכבל OFC וגם הוא לא רושם באיזו תצורה. אם הכבל מותקן במקום סגור ולא באוויר פתוח אז ישנה ירידה בביצועים.

מוצהר שם משהו כמו 130A לכבל 4 גייג', ניקח לדוגמא כבל 4 גייג' שנמצא אצלי עכשיו ברכב שהוא מוצהר רק 80A. לפי הטבל שאני פרסמתי גם מוצהר 4 גייג' בהתקנה סגורה משהו כמו 80-90 אמפר. אז בהערכה גסה מספיק לי כבל 4 גייג' OFC או 2 גייג' CCA?

מדובר באלפא רומיאו 156. אני רוצה להכניס את התיבה בחלל של כרית משענת היד במושב מאחורה, בחישוב גס הגעתי למשהו כמו 17 ליטר.

אגב, לגבי ההספקים של ערוצי הסאב, לכאורה לפי חוברת ההוראות ניתן לחבר סאבים בעלי התנגדות סופית של 2 אוהם, אבל במפרט יש התייחסות רק להספק ב-4 אוהם (155W) ובגישור (550W). יכול להיות שתוכל למצוא גם סאבים נגיד סביב ה-300W RMS ב-2 אוהם שיתאימו.

הבנתי, לא טעיתי כשהתקנתי קואקסיאלי ובעצם, מומלץ להניע אותם בגישור בהתחשב במגבר הנ"ל כשהם בתצורה הזאת. אז לפי ההחלטה שנתקבלה על ידי ובעזרתכם במהלך השרשור הזה, אני לא ארכוש סאב 10". רק במידה ולא אוהב את ה6.5".

עוד בעיה היא שאני בטוח שרכשתי מגברים שלא בדיוק מתאימים, זוג celestra FA2150X. ואני מקווה להחליף אותם ב arc audio. או במגבר אחר.

פורסם

טבלה שאני נתתי , מתייחסת למצב שיש ברכב. התקנה במקום סגור, לכבל 5 מטר.

זה נכון, שיש התייחסות בחשמר של מקדם לפי סוג התקנה וקמות כבלים בצמה או כבל בודד וגם יש לך מפל מתח לאורך הכבל ובנוסף לזה ישנה נפילה בהולכת כבל לפי טמפרטורה סביבתית. כאן סיפור קצת שונה וכיוון שכבל קצר מאוד, מקדמים שואפים ל1

אני ממש לא חושב שיש לך צורך להחליף מ 4 גייג שקיים ולעבור ל 0. ממש אין צירך.

לגבי סאב, 17 ליטר? וואו, זה המון. יש המון סאבים גם בגודל של 10 שיכנסו לנפח הזה.

בנפח הזה אתה יכול לעשות פורטד ל 6.5 ולהרבה סאבים ב 8".

אם כבר יש לך סאב 6.5 , הייתי הולך לכיוון פורטד. נראה לי שיש רק 6W3 בגודל של 6.5". המלצה על פורטד 7.1 ליטר וכיוון ל 38 הרץ שזה ממש,ממש יפה לדעתי. הייתי בודק את זה.נראה לי יספיק לך הכל מהסאב הזה. תקבל יותר עוצמה, יותר עומק. מהירות תהייה ממש קובה גם בתיבה פתוחה לאלמנט כזה..

כמה שאני לא אוהב פורטד, פה אני ממליץ ))) וואו ))

פורסם

גם אם הוא מוצהר 80A? קצת מפחיד, מקסימום יישרף הפיוז ואדע שצריך להחליף.

אני מתכנן להשתמש גם ב4 גייג' ל3 הגדולים. יש לי אלטרנטור 90A. אבל כבל של רתכת.

איך אני יודע לתכנן תיבה לסאב ולכוון אותה לתדר מסויים?

פורסם

אם יש לך כבל של חברת מדבקה כלשהי, סביר להניח לכבל הזה לא יהיה 4 גייג' כפי שרשום.

איפה רשום שכבל 4 גייג מחזיק עד 80 A? על הכבל עצמו? אם זה מה שרשום על הכבל הזה, הוא לא שווה הרבה.

אפילו לכבל חשמל במצב מחמיר לפי תקן ישראלי וארופאי 25 ממ"ר שזה כמו 4 גייג' בתמפרטורה סביבתית כבל מאושר ל 115 A.

ובתן ישנה החמרה, בנושא הזה.

אם אתה חושש, תקנה כבל רתכת, 35 ממ"ר, הוא לא יהיה גמיש כמו שח חברות מוביתות בתחום, אבל זול פי כמה, אם תחפש טוב. לא פחוט טוב מהם וטוב מהם מבחינת הבידוד שלו.

לגבי תכנון, אני ממש לא מומחה בזה, יש לי תוכנה לזה WINISD, היא ממש פשוטה ואפשר לתכנן בה.

את הנתון שרשמתי, לקחתי מאתר של היצרן.

פורסם

אני מנסה לעבוד עם ה winISD אבל זה מלא באגים אצלי ואני לא מצליח. ברגע שאני פותח את התוכנה היא אומרת שהיא לא יכולה לגשת לדרייבר דאטא בייס. כשאני מנסה להכניס נתונים בעצמי היא גם לא בדיוק משתפת פעולה.

התכנון של התיבה יהיה תלוי. מכיוון שהתיבה תהיה באיזור של המשענת יד במושב האחורי, מבחינת מימדים יש תלות. אז צריך לתכנן את תיבה ע"פ המימדים הללו.

פורסם

מבחינת מימדים זה לא ממש משנה.

חשוב שרמקול לא יהיה צמוד עם המגנט לדופן אחורית.

חשוב לשמור על נפח הרצוי.

אם זה פורט, חשוב לשמור על אורך וקוטר המתאימים לכך.

נראה לי לא שככתי כלום.

לי יש את התוכנה BETA, לי זה מספיק.

פורסם

גם שלי בטה, מה שמורידים מהאתר הרישמי, פשוט עושה לי בעיות. ללא התוכנה, איך אוכל לתכנן פורט?

מהנתונים של האלמנט, מה אני יכול להסיק לטובת בניית התיבה?

http://www.parts-express.com/pedocs/specs/264-919-tang-band-w6-1139sif-specifications.pdf

ד"א, בדיוק עכשיו החלפתי כבל מתח.

פורסם

לצערי אני יכול לבדוק את זה רק בסופש.

אני יכול לנסות לעשות כמה סימולציות לתיבה עתומה ופורטייד.

למרות שבנושה פורטייד יש פה אנשים שמבינים הרבה יותר ממני.

פורסם

ניסיתי במחשב של עבודה וזה לא עבד לי מיאותם סיבות, WIN 8.1. אתמול מחשב התחדש ל WIN10 והיום בדקתי שוב ותוכנה עבדה טוב.

אז מה שקיבלתי. תיבה פתוחה, 11.5 ליטר, כיוון ל 35 הרץ. פורט : דיאמטר 3 סמ, אורך הפורט 12.3

111.jpg444.jpg222.jpg

יש לך מידות פנימיות פה גם כן. אם הייה לי עובי של MDF, אפשר לקבל מידות מדוייקות יותר

כמובן אפשר לשחק עם זה.

אפשר לעשות גם אתומה, אבל אני חושב פורטייד עדיף.

333.jpg

זה גרף כדי לקבל פרופורציה של סגורה מול פתוחה.

• תוכן חדש...