Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בסופו של יום, יעשו את העבודה.

אין לי היכרות אישית עם המוצרים.

אתה יכול לנסות לחפש גם JBL GTO804/504EZ למשל.

יש חברות טובות שלא ביצעו מבחני CEA2006 למגברים שלהם. אל תפסול רק על סמך זה, אבל זה בהחלט תקן שנוח להשוות איתו בין מגברים. מצד שני, יש גם חברות שקר למיניהן שגם עשויות לזייף את העמידה בתקן וכמובן כאלו שאין להן את התקן ואי אפשר לסמוך על הנתונים שהם כן מצהירים עליהם.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

מה לגבי JBL GX-A604?

ממה שראיתי הביקורות עליו סה"כ טובות, הוא בגודל סביר, יש כניסות hi level והמחיר שלו בארץ מאוד מפתה.

מה אני מפספס?

עריכה אחרונה על ידי zivk

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

אתה מבין שההבדל הוא סנטימטרים בודדים ביחס לאודיסון (7 לאורך, 1 לרוחב ו-0.5 בגובה). כן, כן הבנתי, המחיר! :wink:

וביחס לסדרת ה-GTO העדיפה, הוא גדול יותר מה-504 חוץ מס"מ אחד בגובה ומה-804 קצת ברוחב ושוב בגובה.

מדובר בסדרת כניסה ובסיסית במהותה.

זכורים לי יותר משרשור אחד פה בפורום לגבי התחממות שלו ואולי גם כניסה למצב הגנה (לא בהכרח בגלל המגבר) ובהתאם מכשירים שהוחלפו תחת אחריות.

אם יעבוד תקין, אז מניח שהכל יהיה בסדר. יש כאן גם ענין של רף ציפיות.

* חשוב לי לציין שהמלצותיי אינן מסתמכות על נסיון אישי עם מי מהמגברים הספציפים, אלא התרשמות על פני הפורום שלנו ואחרים לאורך זמן כמו גם התרשמות מנתוני נייר מפורסמים ואולי היכרות עם מוצרים אחרים של החברות המדוברות.

פורסם

אתה צודק לגבי המידות, אני פשוט מקווה להתקין את המגבר מתחת למושב הנוסע וכן המידות חשובות.

לגבי סדרת הGTO, המחיר שלה בארץ יקר ביחס לתמורה וכבר עדיף לי להתאמץ עוד קצת בשביל מגבר של חברה טובה יותר.

מגבר שהרשים אותי מאוד הוא ה Alpine MRV-F300 שבחו"ל עולה כמו הJBL שהזכרתי ונראה שהוא עונה על דרישותיי ואף מעבר לכך, אך משום מה בארץ הוא עולה פי 4 מהJBL, איך זה הגיוני?

פורסם

טוב, אז המשכתי לחקור ולחפש את המגבר הטוב ביותר בתקציב נמוך, והגעתי לשלושה מועמדים:

massive audio bx4 מגבר עוצמתי יחסית, אך עם זאת קטנטן בהשוואה למתחרים, בטח במחיר שלו ובנוסף הבנתי שהוא צריך חיווט 8G למרות הההספק שלו.

Pioneer Gm-d8604 גם כן מגבר יחסית חזק (100W RMS), גם הוא קטן מימדים אך גדול יותר מהBX 4 למרות שהוא חלש יותר, ובנוסף הוא צריך חיווט 4G שכבר עבה ויקר יותר.

שני אלו המועמדים המובילים, כשהכף מוטת לטובת הBX 4. רק שיש לי בעיה אחת, המגברים האלו אומנם קטנים בגודלם ובמחיר סביר, אך הם חזקים, הFOCAL ISS 165 שכבר מותקנים אצלי הם 70W RMS ו140W במקסימום, ולכן אני תוהה האם המגברים הללו לא חזקים מידיי עבורם? בנוסף גם רציתי לאחר התקנת המגבר, להחליף את הרמקולים גם בדלתות האחוריות לסט COAX בסביבות ה300 ש"ח , אך שוב אני נתקל בבעיה מכיוון שהסט הטוב ביותר שמצאתי בתקציב הנ"ל הוא HERTZ DCX130.3 עם 40W RMS.

האופציה השלישית היא שאכן המגברים הללו חזקים מידיי, ואז בתקציב ובקריטריונים שהצבתי נשאר רק ה JBL GX A604 שמספק 60W RMS, ובסה"כ קראתי עליו ביקורות טובות יחסית, בטח ביחס למחיר שלו. ואם אתם שואלים, איך הגעתי לזה שהוא אופציה בכלל? לעומת המגברים מעלה שנמצאים בכמה רמות מעליו והם בכלל מקלאס D, אז העניין שוב, הוא שאני מעוניין שההתקנה תהיה כמה שיותר נקיה, ומגברים זולים אחרים מקלאס AB יצטרכו לשבת בתא המטען עקב גודלם, וזה דבר שאני מנסה להימנע ממנו.

ולסיכום, מה דעתכם בעניין?

פורסם

כל פעם שאני מסתכל על המפרט של ה-BX4, זה גורם לי להטיל ספק באמינות הנתונים שלו.

לפחות ככל שזה נוגע להספקים לכאורה ב-2 אוהם ובגישור. עם פיוז בודד של 40A, זה פשוט לא מסתדר לי.

לצערי, טרם מצאתי מבחן שמודד באמת את ההספקים שלו.

בכל מקרה, עקרונית יתכן ויתאפשר להגביל מעט את ההספק בשימוש בגיין נמוך מהנדרש.

אגב מגברים קטנים, איך לא נזכרתי בזה קודם:

http://www.sonicelectronix.com/item_71775_NVX-MVPA4.html

פורסם

ראיתי ש bx 4 דווקא עומד בתקן CEA .

מה שמדאיג, הוא ששמתי לב, שלאחרונה נפתחו בפורום הרבה שירשורים על בעיות במערכות שהמגבר הזה נמצא בהן .

אני באמת מתלבט אם ללכת על הפיוניר שלכאורה נחות ממנו.

לגבי הnvx, זה המגבר הראשון שחשבתי עליו, אך הוא מעט חלש, וגם יש לו לא מעט מתחרים של חברות מוכרות יותר.

פורסם

עוד הפעם התחלנו עם החלש מדי?

חוץ מזה שים לב שבחנו אותו והוא הוציא הספק גבוה מהמוצהר.

אילו עוד מגברים קיימים בגודל שלו (שואל ברצינות כי לא עשיתי השוואה מדויקת לגביו) ובטווח המחיר שלו?

לגבי התקן CEA, לא חקרתי את הנושא מספיק, אבל הבנתי שגם איתו אפשר לשחק קצת בגלל צורת המדידה (נגד קבוע אל מול בדיקה עם רמקול).

וכמובן, המדידה מתבצעת ב-14.4V, שהיא אומנם כמו הרבה מפרטים, אבל בפועל ברכב ממוצע לא תמיד המתח המיוצב הוא כזה אלא מעט נמוך יותר.

וכן, המדידה היא עד לערך THD של 1%. שזה אומנם אמור להיות בסדר ברמה השמיעה, אבל כדי להשיג נתון נמוך יותר ובהתאם גם רצפת רעש נמוכה יותר, צריך לסגור את הגיין קצת ואז גם ההספק יורד.

פורסם

החלש מידי בא מהפחד שההשקעה שלי תהיה לחינם, בהתחלה חשבתי לרכוש מגבר קלאס D קטן , אך כל מיני חברים ואנשים אמרו לי שזה לא שווה את הכסף ושעדיף שאשקיע במגבר "אמיתי".

לגבי מגברים מתחרים לnvx:

יש את הפיוניר הזה: http://www.sonicelectronix.com/item_91070_Pioneer-GM-D1004.html

יש את הקלריון הזה: http://www.sonicelectronix.com/item_71986_Clarion-XC1410.html

יש את אלפיין ktp 445 u : http://www.sonicelectronix.com/item_60631_Alpine-KTP-445U.html

יש את זה : http://www.sonicelectronix.com/item_77063_Power-Acoustik-CA4-1600D.html ראיתי שלאותה חברה יש הרבה מגברי קלאס D יחסית זולים, יש מישהו שאולי התנסה עימם?

פורסם

בוא נעשה קצת סדר.

אני מחלק את המגברים פול ריינג קלאס D לגדלים

1.גודל "מלא" מפלצות הגברה כמו למשל רוב המגברים של Z AUDIO

או החדשים של ZAPCO הכי טוב והכי יקר בסיגמנט.

2.גודל סטנדרטי ראה ה NVX המדובר שאגב על אותו פלטפורמה שלו ישנם לא מעט

מגברים ממותגים אחרים כמו פולק אודיו ,סאונדסטרים,PPI.

לשימוש רגיל בדרך כלל מציעים יחס עלות\הספק טוב.

3.מגברי מיקרו כמו למשל האלפיין 445U ודומיו מיועד בדרך כלל

לשימוש עבור אינטגרציית OEM או אפליקציות בסיסיות אחרות.

פורסם

תודה TOM,

כבר ראיתי את המגבר הזה קודם, אבל אחרי שראיתי את הנתונים החלטתי ללכת על זה.

הוזמן דרך buy america ב650 ש"ח כולל מיסים,ביטוחים ומשלוח עד הבית.

פורסם

מקווה שיעמוד בדרישותיך וציפיותיך. :-)

דאג לבצע התקנה מסודרת.

לאחר קריאה של האתר הרוסי בסיוע גוגל, אישית הייתי דואג להתקין אותו עם קצת רווח מהרצפה כדי לאפשר זרימת אוויר טובה יותר סביבו.

כמו כן, הייתי נוטה לכיוון נמוך מהנדרש לכאורה של הגיין, על מנת לשפר את רצפת הרעש ולהימנע מהקפיצה ב-THD לקראת הספק השיא שלו.

כמו כן, הפורום יודה על עדכון ההתקנה וחוות דעת. :wink:

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן, ביום ראשון בוצעה ההתקנה באוטוס סאונד .

התלבטתי בין התקנה מאחורי תא הכפפות לבין מתחת למושב, ולבסוף החלטתי על מתחת למושב, בכדי שתהיה יותר זרימת אוויר וגישה לכיוונים.

החיווט שנעשה הוא חיווט נחושת מלאה של חברת xscorpion (אני לא בטוח עד כמה היא נחשבת, אבל

באוטוס היו בסך הכל 2 אופציות כשזו האיכותית יותר).

הנה קצת תמונות:

uploadfromtaptalk1465279582972.jpg

[ATTACH]462789[/ATTACH]

uploadfromtaptalk1465280029455.jpg

ואיך זה נשמע? השיפור מורגש , כרגע הרמקולים האחוריים הם עדיין המקוריים (הזמנתי kicker 40 cs54) ובכל זאת הם נשמעים לא רע , בקידמיים מורגש שיפור משמעותי יותר.

הבעיה היחידה שיש לי, היא שהווליום גבוה יחסית ומעל 20 כבר מתחילים עיוותים, ולכן אני תוהה, האם כדאי לסגור מעט את הגיין ?

בסך הכל אני חושב שאין כל כך מתחרים למגבר הזה במחיר שלו , נקווה שהוא גם יחזיק כמה שנים (באוטוס מעט הלחיצו אותי כשאמרו ששיש להם נסיון רע עם המוצרים של סאונד סטרים).

זיו

פורסם

תתחדש. :-)

20 מתוך כמה?

לא לשכוח שאתה מחובר לחיווט רמקולים של הרדיו המקורי (לאחר הגברה פנימית שלו) ולכן עיוותים יתחילו מוקדם יותר ביחס לאות שמגיע לא מוגבר (יציאות RCA במכשיר אפטרמרקט).

אין חסרון בסגירת הגיין למעט אולי הנמכת הספק המוצא. נסה ותראה אם מתאים לך.

נשמח לקבל גם תמונה של המגבר והכיוונים בו (יש תמונה אחת שלא עלתה, אולי זו היא).

• תוכן חדש...