Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אחותי לקראת סוף שנה ב' בלימודים ורוצה לפזר קצת קו"ח ביריד תעסוקה וגם לא ביריד תעסוקה.

יש לה קו"ח, בעברית, לא משהו ספציפי ומאוד כללי: פרטים אישיים, השכלה, ניסיון תעסוקתי וזהו.

האם יש פורמט כל שהוא המתאים ספציפית למי שלומדת הנדסת חשמל? משהו מעולם ההייטק הקרוב?

ראיתי שהמון קו"ח בתחום זה באנגלית. צריך גם בעברית? האם אותו פורמט?

האם יש טעם לצרף ניסיון תעסוקתי שיש לה מעולם הלוגיסטיקה/יבוא/יצוא? [כולל ניהול מקצועי, כלומר נטו בפן שקשור לעבודה, של צוות קטן: 5 עובדים].

האם יש טעם לצרף מכתבי המלצה ממעסיקים קודמים שאינם רלוונטיים לתחום?

במידה ומישהו יוכל לצרף לי פורמט שלו ללא פרטים מזהים אני ממש אשמח. אשלח לה אותו והיא תבנה לה לבד.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אל תיחס חשיבות גבוהה מדי לפורמט.

המלצה שלי: לקצר, ולהבליט את מה שרלוונטי ומעניין. קוראי קורות חיים (אני אחד כזה) מקדישים מספר שניות בודדות (!) כדי להחליט אם יש טעם לקרוא הכל.

קו"ח בהנדסה נכתבים לרוב באנגלית גם בגלל פוזה וגם בגלל שאת הנסיון המקצועי קשה ומסורבל לתאר בעברית (ריבוי מושגים לועזיים). במקרה של סטודנטית, זה יכול להיות בעברית, ואם באנגלית - ממליץ לבצע הגהה (קורות חיים באנגלית עם הרבה פוזה והרבה מזה שגיאות לא מושכים את הקורא).

:turn-l:
פורסם

1. עדיף אנגלית

2. לא לנפח(!): דף אחד, ואם אין לה נסיון קודם לא לנסות להעמיס אותו

3. אם ממוצע הציונים הנוכחיים טוב, לצרף גליון ציונים לקו"ח

4. אם יש נסיון טכני הקשור לתפקידים אליהם היא מכוונת, גם אם מדובר בפרויקטים בתואר - לציין

5. אם היא רושמת על נסיון קודם, גם שם - לא לנפח לחינם

בהצלחה

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מצטרף להמלצה של יובק, גם אני קורא קורות חיים על בסיס יומיומי: לקצר ולהתמקד בעיקר.

דוגמאות לשטויות שרואים מדי יום:

1. מועמד עם ניסיון של עשר שנים בתחום הנדסי שטורח לציין שהוא שולט בתוכנת Word. זה ברור מאליו וציון העובדה נראה לא טוב.

2. מועמדת שמקדישה שליש ממסמך קורות החיים שלה לתאור פעילות התנדבותית. לא מעניין אותי שבשעות הפנאי את מאלפת כלבים, אני מחפש מנהלת משרד.

3. חזרה על אותו משפט בתאור של משרות שונות - בחברה א' הייתי אחראי על רכש ועבדתי תחת לחץ. בחברה ב' הייתי אחראי על רכש ועבדתי תחת לחץ. בחברה ג' לעומת זאת הייתי אחראי על רכש ועבדתי תחת לחץ. נראה לא טוב.

בהצלחה!

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

תודה לכולם על העצות ותודה למי ששלח קו"ח בפרטי. אני מעריך את עזרתכם מאוד :)

הכנתי לה שבלונות בעברית ובאנגלית, ושלחתי לה את המלצותיכם. עכשיו נותרה השאלה: על איזה סכום לשלוח לה חשבונית? :lol:

היא תשתדל לשמור על זה ישיר ומתומצת. היא לא מאלו שכותבים טכנאי היגיינה במקום מנקה.

אגב, אם מישהו בפורום מעסיק ומחפש סטודנטית להנדסת חשמל ופיסיקה [דו-חוגי] מהטכניון למשרת סטודנט מעניינת, אני אשמח לקשר אותה לחבר פורום שזה רלוונטי עבורו.

היא בתכנית מצטיינים למיטב ידיעתי. קבלה על זה מלגה ובכל זאת עובדת תוך כדי התואר הכפול. בחורה אינטליגנטית, אחראית, מסורה ומאוד חרוצה. מאוד.

אם לא תתאים, אז לפחות שתתנסה בראיונות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

היא מסיימת סמסטר ד' בעוד פחות מחודשיים, אז תכל'ס זה בשביל סוף שנה ב', או לעבוד במהלך שנה ג'. ממה שהולך אצלם בפקולטה זו התקופה שהרוב מתחילים לעבוד במשרות סטודנט לצאת מהתואר עם קצת ניסיון ולא תואר בלבד. מה גם שסוף שנה ב' בתכנית שלה זה כמעט 100 נק' זכות אם אני זוכר נכון.

פורסם

תודה על כל העזרה. ליובל וכולם וגם מי שעזר בפרטי.

הודפסו קו"ח. נקווה שתמצא משהו שיעניין אותה וייתן לה קצת כלים פרקטיים לקראת המקצוע שלה.

המשך שבוע נעים.

פורסם

בארץ לשלוח באנגלית?

רוב הקורות חיים באנגלית שראיתי בעיקר ברמה מביכה וגם הרבה ממי שמסנן את הקורות חיים לאו דווקא שולט במונחים באנגלית כמו שצריך.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

פיטצ', כל כך מדוייק!

*נכתב על ידי סטודנט להנדסת מכונות בטכניון לשעבר שכיום עבר לתואר במדעי המחשב.

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

בתור מי שהעביר כמה וכמה ימים פתוחים בטכניון, מוכרח לציין שזה תמיד טראגי לראות את הסטודנטים שואלים, ומתאכזבים, למשמע שגם בביתן הזה אין משרות למהנדסי אוירונאוטיקה/מכונות/ביוכימיה וכו'...

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...