Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בחירת צבע הרכב החדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שקלתי ציפוי ניילון על הרכב וירדתי מזה מכמה סיבות:

א. סיפור יקר מדי (10,000) על כל הרכב

ב. אחרי כמה שנים הוא מצהיב / מתקלף / נשרט והעלות של ההסרה היא עוד כמה אלפים, ואם תרצה ליישם מחדש אז תכין עוד 10,000

ג. לא ברור איזה ברק ועומק הוא נותן לצבע הרכב, ולא ברור אם מועיל ליישם ווקס על ניילון

ד. אדם שירצה להזיק לך ויחרוט עם חפץ חד מאוד, יחדור כל ציפוי מכל סוג שיהיה

ובקיצור, הלכתי על ציפוי ננו אופטי-קוט, ואני מרגיש שעשיתי מקסימום הגנה במינימום כסף. עלה לי 300 ש"ח ויישמתי בעצמי.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

• תגובות 128
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא לא, אל תחתכו את הדיון, אתם בדיוק עונים לי כאן על שאלות מהותיות ביותר שאני במחלוקת לגביהן, אוטם ננו איכותי או ציפוי וההבדלים, אני מקבל כאן שיעורים מטורפים, תמשיכו רבותיי. [emoji38]

מצטרף. נכנסתי לפורום של דיטיילינג - נדרשת שנה כדי לקרוא את כל מה שכתוב שם. למשתמשים "קלים", שלא מוכנים להקריב את חייהם לטובת המראה האידיאלי של האוטו, אלא רוצים להסתפק בהגנה סבירה בלבד - הדיון הזה שווה פז.

פורסם (נערך)

ושוב אני מאוד מודה ל-Ahbarony ול-oryo, וגם ל-outlander ולכל השאר שתרמו פה בדיון הזה הרבה מידע, המלצות וניסיון אישי.

אני מצטרף ל-AstoDriver ול-vitalyi בדעתי שזה מאוד עוזר להרבה אנשים (כולל אותי) שמחפשים תשובות לשאלות כאלו, כי הם צודקים, אני בזמנו גם ניסיתי לשוטט בפורום הדיטיילינג וזה לא קל, לא שהוא לא מועיל חס וחלילה, אלא פשוט לפעמים האנשים מוצאים תשובות לשאלות גם בפורומים ובשרשורים אחרים, כמו פה.

אני יודע שגלשנו, אבל, אם רואים שזה תורם לאנשים אז למה לא :-)

וברשותכם, נמשיך :-)

outlander, רציתי להתייחס למה שרשמת:

א. אם אני מבין נכון מהניק שלך ומהסמלון, הרי יש לך אאוטלנדר, נכון?, אם כך אז כמובן שהסיפור נראה לך באמת יקר לפי מה שאמרו לך לגבי כל הרכב שלך (במידה ואתה ביררת כמובן), כי נכון, זה רכב דיי גדול ואין מה להשוות אותו למכוניות משפחתיות בקטע של ציפוי ה-PPF, ובכלל כל ציפוי אחר. אם לקחת לדוגמה את הלאון שאני עתיד לקבל, בגלל שיש ממש פחות מטרים מרובעים לכסות עם הציפוי מאשר באאוטלנדר, אז כמובן שאני לא אגיעה בכלל לסכום כמו שאתה הגעת, 10K ש''ח, אלא ממש יותר זול, בכמה אלפים לדעתי, הכל תלוי בגודל הרכב.

ב. שוב, כמו שאנשים רשמו פה - לגבי ההצהבה יש אחריות 5 שנים, נגיד, לגבי השריטות - דיי קל לרוב לטפל בהן, לגבי קילופים - הרבה מהסדנאות האלו גם את הקילופים האלו לרוב מסדרים לך אם במידה ותבוא אליהם. הכל תלוי, באיזו סדנא בחרת, אילו אנשים עשו לך את העבודה, איזה רושם אתה השארת על עצמך בעת ביצוע העבודה וכו'. ולגבי ה-10K ש''ח במידה וידרש ציפוי חדש, שוב, אצל כל אחד תלוי מה גודל הרכב שלו (ולא רק זה, עוד גורם אני ארשום בסוף).

ג. לגבי ברק ועומק של הניילון, אלו שאלות מעניינות, שאותן צריך לברר אצל אותם המקצוענים, או שאנשים כמו oryo ו-Ahbarony שוב יחלקו איתנו את הניסיון האישי שלהם (כי גם אותי זה מעניין ובטוח גם אחרים:-)).

ד. שוב, אי אפשר לדעת, אם אותו ברברי יבוא עם איזה סכין אז כמובן שהוא יצליח לחדור\לחתוך את הציפוי הזה, אבל בינינו, כמה כבר ברברים באמת מסתובבים עם סכין ושולפים אותו בכדי להשאיר את חותמם על רכב מסויים?, אלא אם כן עשית משהו למישהו רע שהוא ינקום בך. בדרך כלל הם עושים את זה עם כל מיני חפצים כגון מפתחות וכו', שעם אלו דיי קשה לחדור\לחתוך את הניילון כמו שראינו מהסרטון ששמתי פה.

אם בסוף יישמת ציפוי כמו ננו אופטי-קוט, ועוד בעצמך, מה טוב, באמת חסכת הרבה מאוד כסף, כי אם לעשות את הציפוי הזה בסדנא ועוד על רכב גדול כמו שלך, זה באמת ציפוי דיי יקר והעבודה בהתאם.

אבל, כמו שרשמתי מקודם בשרשור, לא לכולם יש את האופצייה לבצע את סוג העבודות האלו על רכבם, בעצמם, כמוני למשל, או שפשוט לא כולם רוצים לעשות זאת בעצמם אלא מעדיפים לתת את העבודה הזאת למקצוענים, גם אם צריך לשלם יותר.

* לגבי המחיר שלך לציפוי כל הרכב שבגדול זה מתייחס לסעיפים א' וב', למה רצית לעשות על כל הרכב?, אני לא מבין, הרי אתה רואה שהעלות של ציפוי הניילון הזה היא דיי יקרה...

בגלל זה לדעתי רוב האנשים אם כבר עושים את ציפוי הניילון לרכבם, אז הם לא נסחפים, ולא עושים על כל הרכב, אלא רק על החלקים הקריטיים, כמו שכבר לא פעם צויין פה, לדוגמה הפרונט של הרכב שהכי פגיע ואולי גם פגוש אחורי, זהו. את כל שאר חלקי הרכב אפשר להסתפק בווקס עמיד כגון ננו, קראמיק, קריסטל וכו'.

ואז אתה לא תצא עם סכומים אסטרונומיים על הציפויים וההגנות האלו.

אם אני טעיתי במשהו בפוסט הארוך הזה :-) (מה לעשות, אני אוהב לפעמים לרשום הרבה), אז אנה תקנו אותי, אני רק אשמח :-).

עריכה אחרונה על ידי JentuS12
עריכת כותרת לרלוונטית יותר

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

כל הנאמר מטה הוא לדעתי ומנסיוני האישי:

האזורים ה"מתבקשים" לציפוי ניילון, מבחינת ההסתברות שהם ייפגעו בצורה אגרסיבית (אבן/מפתח/וכו'), לפי סדר חשיבות:

1. מכסה מנוע (stone chips)

2. דלתות (פתיחת דלתות / ונדליזם)

3. טמבונים (stone chips, שפשופי חניה קלים)

4. כנפיים (ונדליזם)

מספיק שתטפל באזורים (1) ו(2) ואתה מגיע לסכום כסף מאוד גדול.

בוא נניח שטיפלת,

מה קורה כאשר יש פגיעה? אם הפרוטה מצויה בכיסך (מאוד מצויה...) אתה ניגש, מחליף את המדבקה, ו-וואלה יש לך חלק פח חדש במחיר די דומה למחיר של תיקון פחחות, אבל הצבע מקורי. קרי: כנראה לא חסכת כסף, אבל כן שמרת על הרמה הכי גבוהה של ביצוע כי גם הפחח הכי טוב בגלקסיה לא יעבור את הרמה המקורית של הרכב.

אם הפרוטה לא שם, אז אתה נשאר עם הפגיעה על הרכב ומתעצבן באופן דומה עד זהה לאיך שהיית מתעצבן אילולא המדבקה.

לאחר זמן מה, המדבקה מצהיבה / מתקלפת / נעכרת, ונדרשת החלפה. היות ועלות המדבקה הזו לא רחוק מאוד מעלות של צביעת כל הרכב, בטח ובטח אם לוקחים בחשבון עלות הציפוי כפול 2 (פעם ראשונה שציפית, פעם שניה כשחידשת), אזי שניתן לטעון כי עדיף שתעשה צביעה כללית לאזורים החשובים וזהו.

כמו שאמרתי באחת ההודעות הקודמות, אני מאמין שבתוחלת בין ההסתברות למפגעים רציניים x הפרש סכום הכסף הנדרש לתיקון (באם יש הפרש שכזה בכלל, לא ברור) x ההפרש בין רמת העבודה של צביעה מקורית לצביעה של פחח אומן = אין הצדקה למדבקה.

היא פשוט יקרה מדי, נכון להיום, לדעתי.

כל זה בלי להתייחס למצב בו עשית תאונת פחחות, ואז עליך לשים מדבקה מחדש - ובעצם עלות התיקון גדל מאוד כי נוסף לך אלמנט אקסטרה הדורש חידוש, אלמנט אשר אף אחד לא ישפה אותך עבורו.

אם היה לי רכב אקזוטי סטייל למבו שם הצביעה עולה פי כמה וכמה מעלות המדבקה, ובנוסף ברור שהיה לי כסף להחליף מדבקות כל שני וחמישי - הייתי עושה את זה בלי למצמץ.

בעולם האמיתי בו יש לי רכב 'רגיל' יד2 ותקציב סופי, עלות המדבקה הזו מופרכת בשביל הגנה כללית על הרכב.

מה אני אומר בשורה התחתונה?

לפדאנטים: מדבקה על מכסה המנוע, ציפוי/שמירה+אוטם על השאר.

לאולטרה פדאנטים: מדבקה על אזורים נוספים כתלות בכמה הכיס עמוק.

לפדאנטים עם תקציב סופי: פשוט לשמור על הרכב בהתאם לעקרונות שיש בפורום דיטיילינג.

בשורה התחתונה ברכב שלי לא יישמתי הדבקה.

אם מחרתיים ארכוש רכב מהחברה, אשקול ליישם הדבקה על מכסה המנוע בלבד, בשאיפה שעד אז גם העלות תהפוך לנגישה יותר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

שים לב למה שכתבת ותראה שגם על מכסה מנוע לא משתלם. כי זה לא נגמר בהדבקה, תאר לך שבא איזה חוליגן ונתן לך מכות על מכסה מנוע (קרה לי ברכב הקודם. לא משהו רציני אבל בולט ומעצבן מאוד). איך תתחיל לתקן כזה דבר עם מדבקה? שוב פעם עלות הסרה גבוהה ועלות יישום גבוהה.

דבר שני - אין סוף לחלקים הפגיעים ברכב. לא רק מכסה מנוע. אבל אם יישמת ציפוי, אוטם, ווקס מעליהם, רוב הפגעים (אפילו אבנים בכביש) יחליקו לעזאזל ולא יגרמו נזק לרכב. לכן המסקנה שלי היתה - ציפוי ננו בלתי נראה.

פורסם (נערך)
... אם יישמת ציפוי, אוטם, ווקס מעליהם, רוב הפגעים (אפילו אבנים בכביש) יחליקו לעזאזל ולא יגרמו נזק לרכב.

לטובת מי שטרם נחשף לתגובות שלך, שעובדות לפי "אם עשיתי X --> אז X זה הכי טוב בשביל החלב", קרי הצדקה טוטאלית ויכולת מאוד מועטה לביקורת עצמית (ואני עדין) - אציין שלאחר נסיון של שנתיים עם שני רכבים עליהם יש ציפוי ננו קרמי (אופטי קואט) + אוטם כל חודש~ (מנזרנה) + שטיפות עדינות בלבד (+ ווקס מנזרנה CL מעל האוטם שמעל הציפוי רק כי אני באמת קצת פסיכי), הכל עם החומרים הכי טובים ויישום ע"י דיטיילר, מה שאתה רושם זה פשוט.... שטות.

הייתי שמח לאשרר את הדברים שלך, כמובן. מה שמח, מאושר! אבל זה לא המצב. בזמן שאני עם הרכבים התווספו stone chips, ושריטות, וכל מיני מפגעים אחרים. באסה.

אבל לך תדע, אולי האאוטלנדר מגיע עם לכה חסינת מפגעים מאדמנטיום, אנאערף.

עריכה אחרונה על ידי oryo

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לטובת מי שטרם נחשף לתגובות שלך, שעובדות לפי "אם עשיתי X --> אז X זה הכי טוב בשביל החלב", קרי הצדקה טוטאלית ויכולת מאוד מועטה לביקורת עצמית (ואני עדין) - אציין שלאחר נסיון של שנתיים עם שני רכבים עליהם יש ציפוי ננו קרמי (אופטי קואט) + אוטם כל חודש~ (מנזרנה) + שטיפות עדינות בלבד (+ ווקס מנזרנה CL מעל האוטם שמעל הציפוי רק כי אני באמת קצת פסיכי), הכל עם החומרים הכי טובים ויישום ע"י דיטיילר, מה שאתה רושם זה פשוט.... שטות.

הייתי שמח לאשרר את הדברים שלך, כמובן. מה שמח, מאושר! אבל זה לא המצב. בזמן שאני עם הרכבים התווספו stone chips, ושריטות, וכל מיני מפגעים אחרים. באסה.

אבל לך תדע, אולי האאוטלנדר מגיע עם לכה חסינת מפגעים מאדמנטיום, אנאערף.

מסכים איתך.

שום ציפוי ננו-שמנו לא יציל מאבנים עפות כמו הניילון.

כל ציפויי הננו, קראמיק, זכוכית נוזלית, מה שלא יהיה, נועדו יותר לתת ברק לרכב, והגנה מפני אבק, בוץ, מים שפחות נצמדים, זה הכל, הם לא יעמדו בפגיעת אבנים עפות בכביש או גם שפשופי חנייה קלים כמו ציפוי הניילון. בקשר לברברים, פשוט לקוות שכאלו לא יעברו ליד הרכב שלי :-).

בגלל זה שוב, אני לדעתי ברכב החדש שלי אכסה בציפוי הניילון רק את החלקים הקריטיים כגון מכסה מנוע, פנסים ופגושים, ואילו שאר המרכב בציפוי מגן ווקס כזה או אחר (ננו-שמנו :-))

פורסם
לטובת מי שטרם נחשף לתגובות שלך, שעובדות לפי "אם עשיתי X --> אז X זה הכי טוב בשביל החלב", קרי הצדקה טוטאלית ויכולת מאוד מועטה לביקורת עצמית (ואני עדין)

באמת תודה על כל המחמאות, מחמם את הלב.

לגופו של ענין, יש לי ניסיון של חודש עם האופטי-קוט, זה לא משתווה לניסיון כמו שלך ולכן היית יכול לכתוב את אותם דברים בנוסח אחר וענייני ולא כל כך, אבל כל כך, מכוער.

פורסם

דיון סופר מועיל בשבילי, תודה מיוחדת ל-oryo ול- Ahbarony. היות שאני לא היסטרי בעניין של השמירה על צבע, ציפוי ניילון יורד מסדר היום. טיפול ננו כן אעשה כי אני מתבייש לומר פעם בכמה זמן אני שוטף את האוטו (ולא חושב שהרגליי ישתנו עם קבלת אוטו חדש). כל הטיפול שלי מסתכם במריחת וקס פשוט פעם בשנה בערך; באוטו חדש רוצה לעשות צעד אחד קדימה.

אז - לגבי ציפויים קרמיים הבנתי. מה זה אוטם צבע? האם צריך לצפות עוד במשהו מעבר לנ"ל? איזה חומרים ספציפיים מומלצים לכל שלב?

בתודה מראש.

פורסם

^אל תתרגש, יש אנשים שגם מריחת טרטל ווקס פעם בשנה לא עושים.

(כמוני, נגיד)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
^אל תתרגש, יש אנשים שגם מריחת טרטל ווקס פעם בשנה לא עושים.

(כמוני, נגיד)

:lol:

פורסם

אאוטלנדר מתנצל אם לקחת את זה באופן אישי, אני יכול להפנות אותך לכמה וכמה תגובות שלך שיסבירו מאיפה הדעה שלי הגיעה - אבל אין לכך טעם.

אבל כשאתה רושם דיסאינפורמציה באופן החלטי על גבי הפורום, יכול אדם אחר להיפגע מכך, ולכן אני חושב שחשוב להציג את הצד השני.

אתה מעיד על עצמך בתור אדם עם ניסיון של חודש עם המוצר, ולכן ככזה איני מבין איך אתה יכול להעיד בכזו נחרצות שהמוצר עושה xyz... טול קורה, לטובת הקרדביליות שלך ולטובת הידע הקולקטיבי כאן בפורום.

ובשביל להקל טיפה את "רמת ההתנגחות" שלי אציין כאן שהפרויקט שעשית לרכב שלך של יישום האופטיקואט באופן עצמאי היה מרשים, מאוד. מפנה את המעוניינים בציפוי להעיף מבט שם.

פורסם

ויטלי, שים לב שלפני יישום הציפוי כדאי לבצע פוליש, במיוחד (אך לא רק) ברכב יד 2. אתה מוזמן להסתכל בשרשור הדיטיילינג של האלפא/בראבו שלי אם אתה צריך עוד פירוט על התהליך.

פורסם

לגופו של ענין, יש לי ניסיון של חודש עם האופטי-קוט, זה לא משתווה לניסיון כמו שלך ולכן היית יכול לכתוב את אותם דברים בנוסח אחר וענייני ולא כל כך, אבל כל כך, מכוער.

זאת בדיוק הבעיה, גיסנו. יש לך נסיון של חודש, אבל רמת נחרצות של כמה עשורים טובים. במיוחד אהבתי את השטות המוחלטת של החלקת אבן מהווקס.

אתה צריך לראות את האוטו שלי שמצופה בקארפרו פיינסט 3 שכבות.

מלא סטונצ'יפס תוך חצי שנה.

כך דברים בפרופורציה ותן דברים במינון.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

תודה רבה לכולכם שתרמתם מהידע שלכם והעשרתם את שלי בכך שהמשכתם את הדיון הזה.

אני לא רוצה לרדת לרזולציה של שאלות ששייכות כבר לעולם הדיטיילינג (ויש לי אליהם לא מעט שאלות אז זה יהיה במקום אחר :) )

אבל אם ניתן רק שאלה אחת, אם נעזוב בצד העדפות אישיות, ונדבר רק על חישוב כספי.. רווח מול תועלת.

רק לי זה נדמה שזה משתלם לעשות דבר כזה רק כאשר יש לך רכב סופר מיוחד? בכול סיטואציה אחרת נשמע שיותר זול לקחת לפחח במידה והפגיעה היא מעבר לדיטיילינג טוב.

• תוכן חדש...