Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הסיבה לסווירלים הוא ייבוש בשיטת הניגוב במקום בשיטת הטפיחה. תקנה מגבת של אובר (לא מזמן היה כאן שרשור עם לינק) או מגבת דומה מהקוריאני, ותייבש בשיטת הטפיחה.

שטויות, לחלוטין.

אם נוצרים לך סווירלים בניגוב רגיל, הבעיה היא אצלך.

פות"ש, קיבלת אחלה תשובות עד כה, יכול לחזק לעניין המגבת, אמרתי בעבר ואגיד שוב, מגבת שהיא לא מספיק רכב על היד, לא הייתי משתמש בה על הרכב, ולכן מומלץ לעבור למגבת עם סיבים ארוכים וצפופים.

לא יהיה זול, אבל השקעה מעולה שתחסוך לך כאב ראש בעתיד, ובשמירה נאותה תחזיק לך שנים על גבי שנים.

במקרה שלך, או בכלל - כן הייתי מתעקש על grit guerd, ממליץ לבחון את נושא המחיר באיביי.

אפילו אחד, בדלי של המים הנקיים יספיק לך ויכול למנוע סווירלים.

שנים שניקיתי את רכבי בלי גריט, תמיד הפלאתי לאור כמויות לכלוך שהיו בקרקעית הדלי בתום השטיפה, לאחר השימוש בגריט, אין ספק שיש כמות גדולה יותר של לכלוך, משמע : הגריט אכן עושה את שלו, מונע מהלכלוך לעלות למעלה בזמן נקיון הכפפה.

עוד טיפ קטן, לאחר הנקיון ולפני הייבוש, רסס מעט Onr , או כל דיטיילר שברשותך, על המגבת - לפני המעברים.

הסיכוך יגרום למניעה של סווירלים, ועם כמה שזה נשמע לא הגיוני, הייבוש יהיה יעיל יותר וקל יותר.

נסה, בהצלחה.

"יאללה בירי".

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• אחראי פורום
פורסם

עוד טיפ קטן, לאחר הנקיון ולפני הייבוש, רסס מעט Onr , או כל דיטיילר שברשותך, על המגבת - לפני המעברים.

הסיכוך יגרום למניעה של סווירלים, ועם כמה שזה נשמע לא הגיוני, הייבוש יהיה יעיל יותר וקל יותר.

נסה, בהצלחה.

מחזק. המגבות לעיתים מרגישות יבשות (אולי ותיקות מדי, יותר מדי כביסות), אני מרטיב אותן עם קוויק דיטיילר, שיהיו קצת לחות.

לגמרי משפר את העבודה.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

הכי טוב לקחת את הרכב לסדנת ליטוף...שם מלמדים איך להסיר טיפות מים מהרכב ללא מגע יד.

או "בעולם אידיאלי" להכניס את הרכב לתוך Clean Room כמו באינטל שם לא יווצרו שום סווירלים.

סווירלים לא נגרמים לרכב מניגוב. צריך לדעת איך לשטוף ביחד עם טכניקת ניגוב נכונה.

מעבר לזה לא ניתן להימנע לחלוטין מסווירלים כאלו או אחרים.

פורסם
שטויות, לחלוטין.

אם נוצרים לך סווירלים בניגוב רגיל, הבעיה היא אצלך

וואלה. מעניין למה המומחים משתמשים בשיטת הטפיחה?

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

לפני שאתה שופך כסף על כל מיני מגבות

שתדע שכשאתה שוטף את הרכב כשהפח חם זה קורה כשיש שמש אז ללכלוך מאוד קשה לרדת ואז יש המון סווילרים מניסיון

פורסם

כמו שכבר ציינתי יש לי מגבת וואפל של מגיירס לא סתם מגבת אני מרסס bsd לפני הייבוש(טיפ שלקחתי ממך scipopo) על המגבת באמת מקל על הייבוש אשמח אם מישהו יביא לי קישור למגבת אובר ולגריט גארד במחיר טוב(אני לא מחפש ב7 שקל אלא במחיר שהוא הוגן למוצר איכותי שכזה).

בנוסף אני אחרי המון קריאה בתחום ככה שלפי דעתי יש לי את הידע הנדרש אבל ממה שאני מבין ממכם כנראה הבעיה זה בכמות הסבון שאני שם לרכב ולא בניגוב(אני לוקח את המגבת מקפל לארבע מרסס bsd ועושה פאנל פאנל בלי יותר מדי לחץ על המגבת אחרי זה עובר עם מגבת באפינג של הקוראיני להעלים סימני מים).

אז בהזדמנות זאת גם אבקש סבון גם גלון זה אחלה שלא יוריד לי את ההגנות הקיימות במחיר שיצא לי יותר זול מאשר 60 שקל לחצי ליטר של כימיקל...

לא הבנתי דבר אחד בקטע של הפלסטלינה עם לא עשיתי פלסטלינה בצורה טובה יכול להיות שזה גורם לי עכשיו בשטיפות השבועיות לסוורלים?

ואביעד ברור שאני לא שוטף את הרכב בשמש אני שוטף אותו בשבת בלילה ככה שאפילו את השקיעה של השמש אני לא רואה.

פורסם

פלסטלינה אכן יכולה לגרום לסווירלים במידה ומפעלים לחץ חזק. (גם ללא לחץ, יהיו מעט)

פלסטלינה אמורה להחליק מעל הצבע כמו בגלישה.

פורסם
וואלה. מעניין למה המומחים משתמשים בשיטת הטפיחה?

חבר יקר,

על כל סרטון שתעתיק הנה כדי להוכיח שניגוב הוא מסוכן, אעתיק לך 20 סרטונים שמראים לך אחרת.

על כל לינק שתעתיק לי ששיטת הטפיחה בעלת סגולות מיוחדות, אביא לך קונטרות עד יום העצמאות הבא.

לא כל סרטון מפונפן שתראה ביוטיוב, מגיע מידיו של "מקצוען", שתדע.

אספר לך שהרכב שלי בבעלותי שש שנים, צבעו שחור.

לאחר חמש שנים החלטתי לפנק אותו בפוליש, לראשונה (לגבי המחסור בסווירלים יעיד מי שראה אותו במפגשים השונים לאורך השנים).

גם אז, כמות הסווירלים עליו הייתה מועטה לחלוטין, נכנס לי ג'וק, והייתי חייב להעביר עליו מכונה.

חמש שנים של שטיפות דו שבועיות, עם ניגוב, לא מרופרף, ולא קליל.

ניגוב.

מעבר של מגבת לאורך כל גוף הרכב, אמנם עם טאקט ותוך שמירה על כללים פשוטים, אבל, ניגוב.

עכשיו, איך כל זה מסתדר עם התיאוריה שלך ששיטת הטפיחה שלך היא הטובה מסוגה בעולם וכל שיטה אחרת היא טעות?

באופן כללי, תלמד לכבד דעות של אחרים.

ולפני שתגיד לי את אותו הדבר בחזרה, האמרה שלך לא היתה דעה, אלא קביעה, שגויה מהיסוד שבבסיסה חוסר ידע וטכניקה לקויה.

תצליח.

"יאללה בירי".

פורסם
פלסטלינה אכן יכולה לגרום לסווירלים במידה ומפעלים לחץ חזק. (גם ללא לחץ, יהיו מעט)

פלסטלינה אמורה להחליק מעל הצבע כמו בגלישה.

הבחור לא התכוון לזה, הוא חשב שביצוע פלסטלינה לא נכון גורם לסווירלים אחר כך בשטיפות. אז לא.

פורסם

באופן כללי, תלמד לכבד דעות של אחרים.

באופן כללי אני מכבד אותך מאוד, אם לא שמת לב. כבעל ניסיון וכמקצוען, מגיע לך את מלוא הכבוד. אני חובבן שלומד פה כבר כמה שנים ורק לאחרונה התחיל להתמקצע.

אז אם על הרכב הקודם שלי היו אלפי סווירלים ולא התייחסתי אליהם, ברכב החדש אני שם לב ועוד איך, ולכן כשהבנתי שייבוש בעזרת גרירת מגבת יבשה יכול לגרום סווירלים (נראה לי שאתה בעצמך כתבת את זה), וראיתי את נפלאות מגבת המיקרופייבר איך שהיא מנגבת מדהים בעזרת טפיחה, עברתי לשיטה הזו.

ההוא בסירטון הוא מקצועי לעילא, ועשה עלי רושם ממש טוב.

אני מאמין לך שזה לא גורם לסווירלים, וכמו שאני מאמין לך שהתזת ONR על רכב מלוכלך לא גורמת לסווירלים. אני אישית פשוט לא מסוגל. מה שכן, אחרי השטיפה כשאני מתיז קוויק דיטיילר, אני מנגב רגיל.

נ.ב. לא הבנתי איך עשית פוליש לרכב חדש רק אחרי 5 שנים, הוא לא הגיע עם סווירלים מובנים מהיבואן?

פורסם

קצת סוטה מנושא הדיון אבל זה מתקשר בעקיפין וכבר העלתם את הנושא אז - אני לרוב מרסס bsd אחרי שהרכב כבר יבש, מרסס כמה שפריצים בכל פאנל ועובר עם מטלית ירוקה של הקוריאני (מרסס גם על המטלית כדי שלא תיהיה ייבשה ותגרום לסווירלים).

אחרים משפירצים את ה bsd עוד כשהרכב רטוב ואז מנגבים, אבל השאלה שלי היא אם הייבוש של במגבת אובר במקרה שלי לא תספוח את כל ה bsd ותגרום לכך שרוב החומר ישאר על המגבת במקום עם הרכב?

פורסם

אם המגבת לחה קודם לכן מכמה ריסוסים של bsd, היא לא "תשתה" את החומר אלא תמרח אותו במעין פס דקיק שיתאדה מאליו.

משהו שמזכיר את השימוש עם Onr בשיטת המטליות, מעט קשה להסביר.

מה שכן, ממליץ בחום להחליף את הבקבוק המקורי של הסונקס בבקבוק עם שפריצר אחר.

גם חוסך בחומר וגם מקל על היישום, על אחת כמה וכמה אם אתה משתמש על יבש.

"יאללה בירי".

פורסם

עצה מעולה, אין ספק שהשפריצר של הbsd מתיז את החומר בצורה לא נכונה, במקום לרסס כמו שפריצר רגיל הוא ״יורק״ את החומר.

פורסם

בדכ אני מייבש,ואז נשארות שאריות מים ואז מרסס qd ומנהג עם מגבת עדינה יותר.

כרגע אני עם הוואפל,ניתן לקבל קישור לקניה של המגבת וובר?

כרגע יש לי v7,speed wipe,bsd.

רוצה לערבב אותם כדי לקבל טת הטוב שבכולם,איפה יש בקבוקים ריסוס איכותיים בזול? באוטוסטור זה 25 שח לבקבוק.

• תוכן חדש...