Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מחפש רכב בתקציב 80-90K.

הרכב אמור לשרת משפחה, שיהיה מקום לעגלה, כיסא בטיחות וכו׳.

צריכת דלק לא משנה כל כך, נוסעים פחות מ 15K ק״מ בשנה.

חשבתי לצאת מהקופסה ובמקום לקנות איזו סופר מיני חדשה או משפחתומטית משומשת להגשים חלום ישן/הרפתקה ולרכוש איטלקיה משומשת.

התקציב מכוון לשנתון 2012.

יצא לי לבדוק ג׳ולייטה ברמת גימור מילאנו ולנצ׳יה דלתא ברמת גימור פלטינום. חיבבתי את שתיהן, לכל אחת מעלות ובעיות משלה.

בדקתי עלויות טיפולים ומה שמפחיד בעיקר זה טיימינג שעולה בערך 2000, מצמד שעולה 5000-6000 וטורבו שעולה 10000.

האם בשנתונים האלה יש ממה לפחד?

* מפאת קוצר זמן התחלתי לראות ג׳ולייטות במגרשי אוטודיל והן נראות לא רע, אבל אני מודאג תוהה לגבי קרקושים בקבינה. זה נורמלי?

* מצב dna - האוטו לא מרגיש חד במיוחד במצב שאיננו d. למעשה, הדלתא הרגישה הרבה יותר חזקה. נורמלי?

* בדלתא הספציפית שראיתי הייתה בעיית קילוף עור בדאשבורד, השבוע הנושא יתוקן במוסך היבואן. הייתה לי הרגשה של ריח של שמן כשלחצתי, אבל זה היה כשעקפתי משאית ואחרי זה הריח נעלם. יש ממה לפחד?

מה דעתכם? מה לבדוק ברכב?

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

לגבי הדלתא- הרכב חזק, מאובזר ופרקטי וניסחר חזק מתחת למחירון המגוחך שלו.

חסרונות: פלסטיקה באיכות נמוכה יחסית וגימור לא להיט, צריכת דלק גבוהה, לא דינמית כלל.

יתרונות: חזקה, מרווחת ופרקטית מאוד, VFM גבוה, לא שיגרתית.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני אציין שהרכב חייב להיות אוטומטי, ומבחינתי התחושה הן ב tct והן בתיבה של הלנצי׳ה הן בסדר. כמובן שתוהה לגבי עלויות טיפולים צפויים ברכב מזדקן.

פורסם (נערך)

קניתי לפני כחצי שנה לנצ'יה דלתא 2012 ברמת גימור גולד. צריכת דלק, כ-ליטר לשמונה קילומטרים משולב עירוני ובין עירוני. במהירות אופטימלית בבין עירוני ניתן להוציא מהרכב כ-14-15 ק"מ לליטר. לדעתי הצריכה סבירה לרכב עם 200 כ"ס וגיר פלנטרי.

אם החלפת חגורת תזמון ב-2,000 ש"ח מפחידה אותך אתה לא צריך לקנות שום רכב כי זו בערך העלות בכל רכב שאינו מיני/ סופרמיני. מה שצריך להפחיד אותך מבחינת עלויות ברכב שעולה 90K (כל רכב, לאו דווקא אלפא או לנ'ציה) הוא ירידת הערך ועלות הביטוחים. אגרת רישיון וביטוח חובה +מקיף הגיעו אצלי ל-7,000 ש"ח. תוסיף על זה ירידת ערך של לפחות 10,000 ש"ח בשנה הזו והרכב כבר עולה 17,000 ש"ח בלי לנסוע איתו מטר.

לא ידוע לי מה מחיר הטורבו או חלקים אחרים מכיוון שהרכב יצא מתקופת האחריות רק לפני כחודש. בכל מקרה המחירים במוסכים המורשים הזויים לחלוטין.

שמועות:

1. שמעתי שמשאבות המים המקוריות שאיתן יצאו הרכבים מהמפעל בעייתיות ונשברות די מהר (שמעתי על מקרה של 15,000 קילומטר). בדוק שהוחלפה המשאבה המקורית במשאבה מדגם משופר. סביר להניח שאם ביצעו החלפת רצועת תזמון ברכב כבר החליפו את המשאבה לדגם טוב יותר.

2. שמעתי שהשמן המקורי סותם את הצינור שמזרים שמן לטורבו. ביצעתי לאחרונה החלפת שמנים ובהמלצת המכונאי שמטפל לי ברכב שמתי MOBIL 1. השמן יקר אבל הטורבו יקר יותר.

אין לי ניסיון עם ג'ולייטה כך שאיני יכול להשוות אבל לטעמי (אחרי כ-12 שנים עם תמה וקאפה טורבו) הדלתא חזקה (יחסית) בקו ישר ומפחידה בסיבובים (עם הקפיצים והבולמים המקוריים) אם נוהגים איתה כמו שאני נוהג. מקווה לטפל בפן הזה בעוד כשנה, שנה וחצי.

חיסרון נוסף בדמות ספסל אחורי שמרגיש כמו ספסל ולא בתור מושבים לנוסעים.

לדעתי היתרון הכי גדול של הדלתא הוא שיש לה גיר אוטומט פלנטרי ולא רובוטי מכל סוג שהוא ואם אתה מחפש רכב ייחודי אין ספק שהדלתא הוא הרכב בשבילך.

עריכה אחרונה על ידי amir74

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

חלפים זמינים יותר יהיה לך באלפא, הדלתא נמכרה במספרים נמוכים הרבה יותר מה משפיע ישירות על הזמינות מפירוק וגם מהיבואן.

פורסם

לגבי חלפים:

המנוע הנ"ל הגיע גם ב159 TBI כך שזה משפר את הנושא לגבי חלקי מנוע.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

תודה למגיבים עד כה.

amir74,

הביטוח נשמע יקר יחסית לאוטו כל כך לא פופולרי. אני מחכה לתשובה מהסוכנות שמבטחת את רכבי כיום.

מודע למנוע ה Tbi באלפא - זה מה שעודד אותי להתסכל על הדלתא.

לגבי טיימינג, מחיר זול ממה שחשבתי. שמעתי מספרים שנעים באיזור 2500.

מצאתי מחירון חלפים של סמל״ת כאן: http://www.alfaromeo.co.il/files/pdf/price_list_4_2014.pdf

טורבו עולה בסביבות 10000. אלו המחירים ששמעתי גם מהמוסך המרכזי.

לגבי השמועה על השמן, תודה, אני בהחלט אבדוק את הנושא.

אני שמח לשמוע את הרושם שלך על הספסל האחורי ולגבי ההתנהגות, זה מה שהרגשתי גם כן. לפחות הספסל האחורי מרווח...

אם מישהו יוכל להגיב לגבי ג׳ולייטה 170 (לא משנה רמת גימור כרגע), אשמח.

פורסם

טורבו לג'ולייטה עולה הרבה יותר אם תקנה בסמל"ת, אך בפועל עולה כ-5-6.

בגדול הג'ולייטה נחשבת לאמינה, ללא מחלות מיוחדות. כמו בכל אלפא, לא מומלץ מכוניות שטופלו כל 30K - מגדיל סיכון לבעיות במולטיאייר. תקפיד לקנות מכונית שטופלה כל 15K או שנה אם נסעה פחות. עדיפות למכוניות שנסעו מחוץ לעיר (נכון לכל רכב האמת). צריכת הדלק של הג'ולייטה תהיה עדיפה, אך הדלתא מן הסתם חזקה יותר. הדלתא טיפה יותר נוחה, אך ג'ולייטה שלא תלתן גם כן נוחה עם מתלים מקוריים. התנהגות הג'ולייטה עדיפה, מבחינת מרווח ותא מטען הדלתא עדיפה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מישהו יודע להעריך כמה עולים קוילאוברים לדלתא (הקשחה/ ריכוך ו- הנמכה/ הגבהה) ?

אני מניח שהשאלה מעניינת גם את פותח השרשור.

אני לא מתמצא בסוגי המתלים, בהנחה וזה אפשרי בכלל (מאחור הבולם לא יושב בתוך הקפיץ).

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מכיוון שירדתי מהדלתא הספציפית שראיתי, עברתי להתמקד בג׳ולייטה. אני לא מצליח להיסגר על ההבדלים בין רמות הגימור distinctive, progression, milano, turismo, sprint, competizione.

מישהו יכול לפרט מעבר לפרוספקט שיש באתר היבואן הישראלי?

http://www.alfaromeo.co.il/files/technical/giulietta_1_2015.pdf

בעיקר לגבי distinctive, progression?

חשבתי ש distinctive היא הבכירה יותר אבל ראיתי שיש progression עם גג פנורמי וחלונות כהים, אז אני מבולבל.

פורסם

לפני מתיחת הפנים זה הלך פרוגרשן>דיסטינקטיב>מילאנו, והייצה גם ספורטיבה מונמכת. אחרי מתיחת פנים זה היה קומפטיציונה>טוריזמו>מילאנו. ספרינט, בגדול, היא קומפטיציונה מקושטת. בהחלט תיתכן קומפטיציונה או פרוגרשן עם סאנרוף שהוזמן כתוספת.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

צריך תואר דו-חוגי במדעי הבבל"ת בשביל להתמודד עם ריבוי הגרסאות של החולייטה.

עם כל הכבוד ללנצ'יה, ויש כבוד, אני אישית הייתי פוסל אותה על הסף עקב מיעוט האקזמפלרים בשוק (עם כל המשתמע מכך: חלפים, סחירות וכו'), ועקב טעם אישי שמעדיף את העיצוב של החולייטה בעשרות מונים על פני הדלתא - וזה כמובן סובייקטיבי לגמרי. האלמנט הראשון הוא הפוסל, השני הוא זה שלא גורם לשקול בשנית - כי אם הרכב היה מציע איזשהו ערך מוסף רציני עבורי הייתי שוקל בשנית.

למיטב חפירותיי (והיו לא מעט) לג'ולייטה אין מחלות קשות וידועות, בסה"כ רכב אמין. אם הלך הטורבו אז הלך, אבל זה לא משהו שאתה צריך לקחת בחשבון כי הבעיה הזו לא שכיחה באופן מיוחד.

צריכת הדלק בג'ולייטה על הצד הרוסי (יענו שתיין), היא לא מרווחת במיוחד מאחור, ומאובזרת די תחת יחסית.

אבל העיצוב שלה יפייפה, לא חסר כוח, אמינות (כאמור) בסדר, הגיר מהיר מאוד, ויש אקזמפלרים מדליקים++ ביד2.

חוזר על הדגש של רומן: אך ורק אקזמפלר שטופל כל 15K, במוסך מוכר. לא להתעסק בכלל עם כאלו שלא, יש מספיק דגים בים.

אם אין לך חיבה מיוחדת ללנצ'יה, בסה"כ הבחירה נשמעת לי די פשוטה.

הא ואל תוותר על הגג הפנורמי - אם אתה אוהב אור יום. העובדה שהוא מגיע לספסל האחורי זה אחלה למשפחה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לטעמי הגג הפנוראמי לא אוטם באופן מספק את חום השמש, והוילון לא מספיק טוב. זו הסיבה שגם ה170 וגם התלתן שלי בלי גג.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...