Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין הביישן למד, אמרו חז"ל.

לא פחות מעשרה שרשורים תמימים נפתחו כאן בפורום, עם השאלה "איך עושים פוליש".

נחשו מה היתה התשובה?

הרחקתי עד שנת 2004 (!) יותר מעשר שנים אחורה, אנשים מסכנים ותמימים שאלו שוב ושוב את אותה שאלה, והתשובה היתה "לך תעשה חיפוש במקום לבלבל לנו את המוח..."

אז אני עשיתי חיפוש, (זאת רק דוגמא קטנה) ואין שום כלום. ואם מישהו בטובו יואיל להסביר לי בפרוטרוט איך עושים פוליש, אשמח.

אני אספר איך זה הלך אצלי: כמה חברים שראו את הרכב שלי נוצץ, ביקשו גם. החלטתי לקנות בשבילם מכונת פוליש טובה (DA 900W), אוטם מנזרנה PL ופוליש גס מנזרנה 400. עוד לא קניתי פוליש עדין.

המכונה הגיעה היום, התאמנתי על רכב של חבר. עשיתי רק מכסה מנוע. הרכב היה במצב קשה, עם שריטות עמוקות וסווירלים לרוב. הוא שטף את הרכב עם סבון כלים וסמרטוט רצפה ישן, וייבש עם מגבת רחצה. לא היה לי זמן לפלסטלינה כי רק רציתי להתאמן, והתחלתי עם הפוליש (האם זה קריטי פלסטלינה לפני פוליש?)

היו לי שני פדים, לא ידעתי מי מיועד לפוליש הגס ומי מיועד לפוליש העדין. לקחתי פד שנראה לי מתאים לפוליש גס (איך יודעים מה מתאים לגס ומה מתאים לעדין?) פיזרתי עליו 4 נקודות והפעלתי את המכשיר על רמה נמוכה, חצי מהפוליש עף לעזאזל (למה לא לשים על המכסה מנוע עצמו?) פיזרתי את החומר על המכסה מנוע, ואז הגברתי מהירות (עד למקסימום...) ועברתי על המכסה מנוע לאורך ולרוחב.

שריטות עמוקות שהיו על המכסה מנוע, נעלמו כלא היו, או טושטשו ברמה טובה. אבל סווירלים נשארו, והמון. הייתי מאוכזב, כי עבדתי על המכסה מנוע איזה רבע שעה (זה המון בשבילי, אני אוהב מהיר ועצבני). לא ידעתי, אם צריך לעבוד יותר? לחזור ולחזור על המכסה מנוע? אם צריך להוסיף חומר?

אחרי הפוליש שמתי איזה ווקס שהיה לי, המכסה מנוע היה נראה נחמד. החבר שלי התלהב עד עמקי נשמתו, ואז לימדתי אותו איך רואים את הסווירלים הקטנים עם הפנס... והוא התאכזב מחדש :lol:

בקיצור, איפה טעיתי ומה בדיוק צריך לעשות כדי להוציא את המכסה מנוע מושלם?

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

היום המשכתי להתאמן על המכונה החדשה. מרחתי 4 גרגירי אפונה על הפד, הצמדתי למכסה מנוע ושום דבר לא עף. פיזרתי הכל עם מהירות 1, אחר כך העליתי למקסימום ועברתי שוב ושוב.

לפני כן עשיתי פלסטלינה שיצאה מלוכלכת מאוד, עד שהכל הרגיש חלק.

לאחר מכן עברתי עם ווקס על החלקים שעשיתי בהם פוליש. כאמור לעיל, דילגתי על הפוליש העדין.

התוצאות: עם פנס אפשר לראות מקומות שהסווירלים ירדו, אבל יש מקומות שלא. וזה מתסכל. בכל אופן זה ממש חידש את הרכב שעבדתי עליו.

פורסם

עשיתי איתה היום גם פנסים, פורד פוקוס 2008 של חבר.

שייפתי עם נייר לטש 1500 טבול במים, ולאחר מכן פוליש 400 של מנזרנה, ואחר כך פוליש עדין לפנסים עם פד מתאים. יצא יפה אבל לא מושלם. אולי כי לא היה לי נייר 2000.

לפני:

20160506_114534.jpg

20160506_114542.jpg

אחרי:

20160506_122247.jpg

20160506_122252.jpg

פורסם

היי לכולם

אני רוצה להכנס לתחום של הפוליש, עד עכשיו התעסקתי בלי פוליש

זאת אומרת פלסטלינה.. אוטם צבע, גלייז

לא יותר מזה

הרכב שיש לי כרגע הוא פולו 2014 המצב של הצבע הוא בסדר גמור אבל פה ושם יש שריטות מעצבנות שעוד לא הגיע לצבע היסוד .

קבלתי הצעת מחיר לעשות פוליש המחרים ממש בשמיים.

אז אני מעדיף לקנות מכונה + את החומרים שצריך ככה שאני יוכל להשתמש גם ברכב השני שיש לנו.

אז מה צריך לקנות ?

התקציב למכונה הוא 1300 שקל

וכל שאר הציוד אני מעדיף מנזרה ששמעתי הוא הכי איכותי לפוליש.

**שאלה האם אני צריך לעשות פוליש גס? או רק פוליש עדין ? (שוב המצב הרכב הוא בסדר גמור אבל זקוק לפוליש קטן)

**שאלה האם צריך לעשות אחרי הפוליש גלייז? אוטם צבע? אם כן .. דרך המכונה נכון ?

**שאלה אם אני רוצה לעשות ציפוי נגד שריטות נראה לי שקוראים לזה C1 נכון ? איך היישום שלו?

תודה !!!

פורסם

אני קניתי ב-1200 בערך DAS-6 Pro Plus.

מהאתר CYC.

אי אפשר לחבר למכונה פלטה 3", כך שיש מקומות שהיא לא תהיה מועילה. אם הייתי יודע לפני, הייתי קונה DAS-6 Pro ללא הפלוס. קצת פחות חזקה אבל בגלל שוני מסויים בצורת סיבוב היא יכולה לפעול עם פלטה 3".

לפי אתרים בחו"ל יש עוד כמה מכונות ממולצות בתקציב הזה, אבל הרוב ממליץ DAS-6 Pro. אם תרצה עוד שמות אבדוק לך, אני תמיד שמח להזכר :p

לגבי פוליש עדין\גס,

ראיתי רכבים 2015 שצריכים פוליש גס, הכל תלוי איך שמרת על הלכה.

אם החלטת שאתה צריך פוליש גס ועדין תרכוש מנזרנה גס ועדין 400 ו-4000. ופדים בהתאמה, אחד גס אחד עדין. איפה שתרכוש את המנזרנה תוכל בטח לרכוש גם פדים. יש הרבה חברות טובות. אם תקנה באייפקס\אוטוסטור תמצא הכל.

אם עשית פוליש, אין צורך בגלייז. גלייז בא להחיות את הלכה ולמלא סווירלים, אחרי פוליש אין צורך.

יישום של אוטם + ווקס יהיה מעל ומעבר.

בהצלחה.

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם
אני קניתי ב-1200 בערך DAS-6 Pro Plus.

מהאתר CYC.

אי אפשר לחבר למכונה פלטה 3", כך שיש מקומות שהיא לא תהיה מועילה. אם הייתי יודע לפני, הייתי קונה DAS-6 Pro ללא הפלוס. קצת פחות חזקה אבל בגלל שוני מסויים בצורת סיבוב היא יכולה לפעול עם פלטה 3".

לפי אתרים בחו"ל יש עוד כמה מכונות ממולצות בתקציב הזה, אבל הרוב ממליץ DAS-6 Pro. אם תרצה עוד שמות אבדוק לך, אני תמיד שמח להזכר :p

לגבי פוליש עדין\גס,

ראיתי רכבים 2015 שצריכים פוליש גס, הכל תלוי איך שמרת על הלכה.

אם החלטת שאתה צריך פוליש גס ועדין תרכוש מנזרנה גס ועדין 400 ו-4000. ופדים בהתאמה, אחד גס אחד עדין. איפה שתרכוש את המנזרנה תוכל בטח לרכוש גם פדים. יש הרבה חברות טובות. אם תקנה באייפקס\אוטוסטור תמצא הכל.

אם עשית פוליש, אין צורך בגלייז. גלייז בא להחיות את הלכה ולמלא סווירלים, אחרי פוליש אין צורך.

יישום של אוטם + ווקס יהיה מעל ומעבר.

בהצלחה.

קודם כל תודה עזרת לי מאוד,

לגבי הפוליש איזה מהירות אני מבצע פוליש גס ופוליש עדין ?

איך זה הולך קודם גס ואז עדין ?

והאם ביצוע האוטם והווקס גם דרך מכונה? או ידני ? אם כן איזה פדים לקנות?

ובכללי איך אני יודע אחרי המעברים שאני עושה עם המכונה שהצבע מוכן ולא יותר מדי עשיתי ?

פורסם

אתה מבין אנגלית ?

אם כן, חפש ביוטיוב סרטונים של AMMO NYC ו-JUNKMAN2000, הם מסבירים מעולה איך לעשות. גם אם אתה לא מבין תסתכל ותראה.

קודם גם ואז עדין.

מורחים פוליש על הפד, אחרי זה שמים כמה נקודות ואז נוגעים בשטח שאתה רוצה לפלש, מתחילים מהירות 1 למרוח הכל טוב טוב ואז 6.

אפשר ליישם הגנות במכונה אבל מומלץ ידני. אין צורך במספר מעברים אלה במעבר פשוט למריחת החומר, כך שאין צורך במכונה.

תסתכל בסרטונים והם מראים שלב שלב.

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם

האמת שאני קצת חלש באנגלית אבל בכל זאת ניסתי לראות סרטונים ,

בהתחלה עושים פלסטלינה אחרי זה שמים על הפד 4 נגיעות של החומר מפזרים אותו על הפח במהירות נמוכה ואז מגבירים את המהירות ותוך כדי לוחצים בעדינות על המכונה?

הבנתי נכון ?

אחרי זה אותו דבר על פוליש עדין ?

פורסם (נערך)

אפשר המלצות על פוליש עדין (סופי), והמלצות על פד לפוליש גס ופד לפוליש עדין?

איך המנזרנה 3000?

עריכה אחרונה על ידי outlander

פורסם

אני לא מומחה גדול, אבל יצא לי לעשות כבר פוליש פה ושם. לפני שרכשתי את הציוד והחומרים חקרתי את הנושא גם בפורומים וגם ביוטיוב. אפילו שאלתי שאלות את מר Junkman הנכבד וקיבלתי תשובות עליהם. ה-Junkman הזה בעל ניסיון עשיר, אבל לצערי מוגבל לצבע אמריקאי ואין לו שום ניסיון עם צבעים אחרים (במקרה שלי זה soft paint). אולי כי הוא אף פעם לא יצא מארה"ב, אז לקחתי את העצות שלו בערבון מוגבל. יש המון מידע בפורום של detailingworld. פעם מצאתי שם פוסט עם הסברים כל כך מפורטים שרציתי להדפיס לעצמי, אבל ברח לי הקישור ולא מוצא אותו יותר... :( יש רק בעיה אחת בכל הפורומים והיוטיוב והיא שאנשים ממליצים על דברים שהם בעצמם קנו או משתמשים ועצות שלהם מתבססות על ניסיון אישי שלהם והניסיון הזה מוגבל מאוד למספר קטן של מוצרים. בקיצור, כל אחד ממליץ על משהו אחר, למרות הפופולריות של מוצר זה או אחר בשוק הדיטיילינג. מכל הקריאות והסרטונים האלה הבנתי לשמחתי שלא הכל תלוי במכונה ספציפית או פוליש מסויים.

חשוב להתאים פדים לא רק למכונה, אלא גם לסוג הצבע. צבעים מסוג soft paint נחתכים עם פד לפוליש עדין בשילוב עם מכונה חזקה כמו חמאה. כך גם ברוב המקרים של רכבים ממוצא אסיאתי (כולל אוטלנדר צבע מטאלי :wink:). לכן, כשאנשים ממליצים כאן על פוליש גס או על פד פרווה לרכב קוריאני או יפני אני מקבל צמרמורת.

תאורה מתאימה חשובה לא פחות במהלך העבודה ויכולה לחסוך הרבה עבודה כפולה. מאוד לא נוח לרדוף אחרי כל סווירל עם פנס קטן.

לפני ביצוע פוליש כדאי מאוד לדעת מה עבר על הצבע ואם בוצע פוליש אי פעם במיוחד במכוני שטיפה או מוסכים. במידה ויש היסטוריה לרכב או שלא ידוע במקרים של יד שניה וכד' ממליץ מאוד להצתייד במד עובי ושלא יהיה מהזולים. כי אם גילחו את הרכב כבר פעם-פעמיים, אז בפעם השלישית לא תקבל גלידה, אלא חשיפה של צבע הבסיס.

מטליות באפינג שגם אין לזלזל בהן, כי לאחר הפוליש הצבע חשוף לגמרי. מאותה סיבה חשוב לעבוד בסביבה לא מאובקת. כדאי שמטליות יהיו לפחות 350gsm, סטריליות וכאלה שלא ישאירו שלל סיבים אחריהן. אני מעדיף מטליות 500gsm.

כמו שציינתי, אני לא מומחה גדול וגם אני לומד כל הזמן. אני בטוח שאנשים בעלי ידע וניסיון רב כמו שלומי ואחרים יוכלו להוסיף עוד המון וגם אשמח אם יעשו זאת כאן או בשרשור דביק יעודי.

Sometimes one middle finger isn't enough to let someone know how you feel. That's why you have two hands

פורסם

ננו זה כמו שאני עושה עוד לכה על הרכב וגם הוא ישרת ויעלה לי כמו צבע לרכב .

עדיף את הפוליש כמו שאנחנו מכירים הכי טוב .

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם
ננו זה כמו שאני עושה עוד לכה על הרכב וגם הוא ישרת ויעלה לי כמו צבע לרכב .

עדיף את הפוליש כמו שאנחנו מכירים הכי טוב .

מה הקשר בין מחט לתחת?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...