Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ירידה מהארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא בקיא בהיסטורית השלטון הנאצי עד כדי כך, אני כן יודע שהיו רישומים של חלק מיהדות ארצות ערב אבל למיטב זכרוני לא נעשה שום דבר בפועל.

• תגובות 964
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הכי קל זה לצעוק "רע פה". אם להיות חייבים כסף לבנק זה רע הרי שבארה"ב ובבריטניה המצב חמור הרבה יותר.

לא יודע מה המצב באנגליה אבל אני חושב שארצות הברית ב-2008 הדגימה מעולה כמה מדיניות המימון\אשראי שלה בריאה וטובה.

קראו למשבר דאז משבר המשכנתאות, aka משבר האשראי.

דבר נוסף, ישנן מדינות בהן המערכת הבנקאית וכל עניין המימון עובד בצורה שונה מישראל ולכן אנשים לא פעם עושים שימוש במימון\קרדיט למרות שיש להם אפשרות לשלם במזומן.

קח לדוגמה רכישת רכב, בישראל ברוב המקרים רכב שתרכוש במימון יעלה לך קצת יותר מאשר רכישת הרכב במזומן.

בהונג קונג בדיוק ההפך, יכולת המיקוח שלך גדלה אם תבחר במימון.

שלב את זה ביחד עם הגישה הרווחת שעדיף להשאיר את הכסף שלך נזיל לטובת אפשרות מינוף וקיבלת המון משפחות שחיות על צורות מימון שונות למרות שאין להם בעיה כלכלית להתנהל במזומן.

לא אומר שזה המקרה במדינות שציינת אלא רק מדגים שלעתים יש שימוש במימון שלא עקב מחסור במזומן.

ובכל אופן, אני מקווה שגם אתה מבין שהתנהלות מסיבית באשראי כדי "לסגור את החודש" זה לא בדיוק מצב בריא ובוודאי שלא אידאלי.

דבר אחרון, היום ערב יום השואה וגם אני נכד לסבא(ז"ל) וסבתא ניצולי שואה.

כשעזבתי לחו"ל ואמא ואבא שלי היו קצת שבורים מהמהלך הפתאומי (פעם ראשונה שטסתי לחו"ל ובהתראה של שבוע), מי שחיזקה ואיפסה אותם היתה סבתא שלי ניצולת השואה שתמכה(ועודנה תומכת) בצעד שעשיתי.

אבל אולי זה נובעה מצורת החשיבה הנאורה שלה שכן הזוועות שעברה בפולין וגרמניה לא מנעו ממנה במרוצת השנים לבקר לא מעט פעמים בגרמניה והיא אפילו לא התחלחלה כששמעה שיש לי רכב גרמני...

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אין ספק שהפערים בישראל גדלו, אבל שני הקצוות עלו למעלה.

מסכים לגמרי לגבי עניין העוני היחסי מול העוני האובסולוטי, אבל גם בעניין העוני היחסי, מ- 2007 מדד ג'יני בישראל דווקא יורד.

פורסם (נערך)

ברור שמינוף הוא באופן כללי דבר לא רצוי בהתנהלות כלכלית של משקי בית. מה שכתבתי נאמר בקונטקסט של "המצב בישראל רע אז בואו נרד מהארץ" (כותרת השרשור). מה שאני אומר הוא שבחו"ל קיימות בעיות דומות אם לא חמורות יותר.

עשירים מעדיפים להתמנף מול הלוואות זולות בכל מקום: בהונג קונג, בישראל ובמדינות רבות אחרות. ההשפעה של זה על החוב הכללי של משקי הבית היא זניחה, מרבית החוב היא של מעמד הביניים.

אישית אני מאמין שחשוב שיהודים יגורו בארץ ישראל - בין השאר כדי למנוע ארועים כמו השואה - אבל אין לי שום בעיה עם מי שבוחר לגור בחו"ל מכל סיבה שהיא.

על המדינה להמשיך ולפעול כדי להיות אטרקטיבית עבור אנשים אלה כדי שירצו לגור בה ולא במקום אחר. הבחירה במילה "לפעול" אינה במקום, כי מה שהמדינה צריכה באמת לעשות הוא לחדול - להקטין התערבות ממשלתית ולחסל חסמים בירוקרטיים כך שהתחרות תגדל והמצב ימשיך להשתפר.

עריכה אחרונה על ידי shugiflex

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני רואה שהשרשור הקודם מצא לו דלת אחורית לחזור דרכה אל ראש העניינים, וזה לעניות דעתי מלמד היטב עד כמה החרא צף..

הבעיה של החברה הישראלית היא, במשפט עממי אחד הכתוב בפשטות, ללא מסננת ומצוטט ב"שיר": 'אמריקאים עם כבוד של ערבים'.

:idea:
פורסם

העולם הרבה יותר מורכב מ"שוק חופשי" ו"סוציאליזם".

מונופולים קמו ופורקו גם בארה"ב.

וועדי עובדים חזקים קיימים גם שם.

ודווקא המשברים שם יכולים אולי ללמד מה קורה כשהרגולטור חלש מדי או לא עושה את עבודתו.

אי אפשר כל הזמן למדוד את המצב בעולם בגישה שמאמינה שאם משהו מצליח, אזי זה סממן לשוק חופשי, ואם משהו עובד פחות טוב, אזי זה סממן לכלכלה סוציאליסטית. עם כל הכבוד למהפכה הפוליטית כאן, מי שכוחו עלה בזכות זה, אלו הם לא רק אבירי השוק החופשי, אבל גם נציגי העולם הדתי על כל המגזרים שלו. בהתאם ישראל עוברת מכלול של שינויים. פן אחד שלהם הוא זה שהיום ומחר בטקסי יום השואה ייאסר על נשים וילדות לשיר במגוון מקומות, בתוכם גם אונ' בר אילן. פן אחר הוא שמימלא מצבן של האוניברסיטאות הולך ומתדרדר, כשבני עשירים מספיק פשוט יכולים לקנות לעצמם תואר + נטוורקינג בבינתוחמי או כל מקום דומה.

החיים כאן, כמו בכל מקום, הם מכלול. ואתה צריך להיות מאוד תמים כדי באמת להאמין שהמדינה הזו מציעה משהו יותר אטרקטיבי לאדם ממעמד הביניים, מאשר כל מדינה אחרת במערב. אבל, שוב, כמו בכל שרשור דומה, אנשים שהם אולי קצת יותר מבוגרים ונמצאים בפוזיציה נוחה וטובה כאן, פשוט לא מסוגלים להבין שיש גם אחרים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
פן אחד שלהם הוא זה שהיום ומחר בטקסי יום השואה ייאסר על נשים וילדות לשיר במגוון מקומות, בתוכם גם אונ' בר אילן.

זה חמור מאוד בעיני עד כדי שצריך לשקול סנקציות נגד האוניברסיטה הזאת (למשל פגיעה במימון שלה). אציין כי לא ידוע לי על עוד מקומות מלבד בר אילן.

פן אחר הוא שמימלא מצבן של האוניברסיטאות הולך ומתדרדר, כשבני עשירים מספיק פשוט יכולים לקנות לעצמם תואר + נטוורקינג בבינתוחמי או כל מקום דומה.

מצבן של האוניברסטאות מתדרדר בגלל מכלול סיבות; למהפכה הפוליטית יש השפעה קטנה מאוד, אם בכלל. טיעון כזה צריך לנמק אחרת זה נשמע כמו "מזג האויר לא טוב בגלל ביבי".

פורסם

אני לא חושב שזה קשור רק לביבי.

אני חושב שזה קשור לשינויים עמוקים יותר בישראל, סדר עדיפויות, עלייתם של מעמדות שונים, שהם גם חלק מאותה מהפכה הפוליטית. זה לא רק הליכוד או העבודה.

זה בדיוק העניין. זה לא רק האג'נדה הכלכלית או המדינית של מי שעומד בראש המחנה הנבחר..

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מדינת ישראל בנויה על האתוס של השואה, ומשתמשת (במודע או שלא) בפחד הזה שנהיה כמעט חלק מהגנום היהודי/ישראלי בתור לגיטימציה לעשות (או לא לעשות) דברים. זה מעין ארגומנט-זהב שמנצח כל ויכוח על דברים שלא בסדר כאן: "נכון ש ____ אבל אם תגור במדינה אחרת יש סיכוי סביר שיום אחד ירצחו אותך ואת כל המשפחה שלך אז יאללה תפסיק להתלונן".

בכל אופן בנושא הזה (עזיבת הארץ) הגישה של שוגי, היא גישה שאני מאוד מכבד (למרות שאיני שותף לרישא שלה):

אישית אני מאמין שחשוב שיהודים יגורו בארץ ישראל - בין השאר כדי למנוע ארועים כמו השואה - אבל אין לי שום בעיה עם מי שבוחר לגור בחו"ל מכל סיבה שהיא.

עכשיו שכל אחד ישאל את עצמו, כמה פעמים הוא ראה 'שמחה לאיד' (משעשע לקרוא לזה איד) על אנשים שיורדים מהארץ?

כמה פעמים שמעתם קריאות גנאי כמו בוגדים, פחדנים, טוב שעזבתם וכו' וכו'?

גם כאן בפורום יצא לראות לא פעם ולא פעמיים אנשים שלוקחים את האקט הזה בתור איזשהו משהו "לא בסדר", כאילו שבגלל שבמקרה אדם נולד יהודי יש עליו חובה לחיות במדינה מסויימת גם אם היא נוגדת את הדעות/ערכים/השקפת-עולם/רצון-אישי שלו.

לדעתי זה סימפטום של משהו מאוד פולשני ומרושע בתרבות כאן.

איך שאני רואה הדברים: אנחנו מאבדים את האלמנטים ה'מערביים' שלנו, one at a time. נהיים יותר דתיים, יותר אלימים, פחות סובלניים.

קשה לי לדמיין את עצמי מגדל כאן משפחה.

באסה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

האלמנטים שאתה מדבר עליהם קיימים גם במערב, רק במידה פחותה. ההחלטה שלך לא צריכה להיות האם אתה מגדל משפחה כאן או שם, אלא האם אתה בכלל מקים משפחה. אם אתה כן, זה לא ממש משנה אם כאן או שם.. (זה הבדל של כמות בקיצור, לא של איכות).

:idea:
פורסם

מאוד מסכים עם אור לגבי הפולשניות של אנשים לחייהם של אחרים, דבר שלדעתי מאוד לא נעים בתרבות שלנו.

ההתערבות הזאת לא התחילה אתמול. כבר מימי העליה השניה היה מקובל להעביר ביקורת חריפה על אנשים שלא פעלו כמצופה מהם. דוגמא נוספת שעלתה בראשי היא השיר "בלדה לעוזב קיבוץ" שנכתבה בשנות השבעים המוקדמות על אלה שהעזו לעזוב לעיר.

אני מוצא שההתערבות הזאת בחייהם ובהחלטותיהם של אנשים היא משהו בישראליות, לטוב ולרע.

פורסם

פלוקסטר -

לדעתך זה לא משנה, זכותך.

לדעתי זה מאוד משנה.

בפרט: אם אני *יודע* שאני לא מקים משפחה, אין לי בעיה מיוחדת להשאר בארץ. עברתי את ה'סף רמת חיים' בו אני חושק, כך שלמרות שבחו"ל אחיה יותר טוב - כאן טוב לי מספיק.

א-מה-מה: אם אכן יש משפחה, לא רק שאצטרך להתפשר על רמת המחיה - יש עניין אחר. אם הילד הדמיוני שלי יחליט שהוא רוצה להיות מורה (נניח), מקצוע שלדעתי הוא מוערך וחשוב, הוא בתכלס יצטרך להתפשר על רמת חיים די נמוכה אלא אם ההורים יממנו אותו מאוד.

אני מסתכל על האחים הקטנים שלי, שניהם לא טיפשים או חסרי יכולות ובתכלס אנשים די מוצלחים, אבל הם בחרו במסלול שונה ממני. אין לי שמץ של מושג מה הם אמורים לעשות בהמשך החיים שכן אין תמיכה כלכלית חזקה מההורים שלנו, ונראה שהם לא הולכים לכיוון המקצועות ה'נכונים' מבחינה כלכלית.

בכלליות אני לא ממש מבין מה עושה כאן אדם עם משכורת שנמצאת איפשהו באזור החציון (+כמה עשרות אחוזים בודדים, נניח), ללא גב כלכלי איתן מההורים. יש לי כמה חברים כאלו והעתיד הכלכלי שלהם נראה די עגום.

אבל היי לפחות לא יבואו נוצרים וירצחו אותם בפרוגרום!!! (מצד שני פיגועים וזה :()

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אתה מודע לזה שרוב אוכלוסיית העולם חיים במשכורות שהרבה יותר נמוכות מהשכר החציוני בישראל, כן?

אני לא רואה הבם מתאבדים בכול שניה מהמצב הכלכלי שלהם. פרופורציות. אז לא קונים מרצדס, ולא גרים בוילה. לא קרה כלום.

יש אנשים שחיים וחיים טוב ממשכורות כאלה, ויש כאלה שחיים ממשק בבית גבוה יותר ממה שצויין פה, והם אומללים.

כמה שזה נשמע ניו אייג'י, לכסף אין הרבה השפעה על רמת שביעות הרצון שלך מהחיים.

פורסם

אור, זה גם מה שאני רשמתי, למי שאין השכלה גבוהה ובמסלול לימודים / עבודה שמ יבה הכנסה טובה, יהי לו קשה מאוד לשרוד מבחינה כלכלית (מנסיון שלי ושל חברים), מה לעשות לא כל אחד נועד לאוניברסיטה (מסיבה כזאת או אחרת).

לגיב נוצרים ומוסלמים, לא חסרים לי חברים מוסלמים בשוויץ, רובם רק רוצים להרוויח את הלחם שלהם ביושר ולעזור למשפחה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...