Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הגיר ב 125 מתפקד מעולה. במצב ספורט הוא מוסיף תחושת בעיטה בכל העברה והרגישות שלו להרפיית גז גבוהה. מעניין מה הבלאי מהבעיטות האלו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)
אני רק שאלה,

מה התמחור של המיאטה מול הבימר? (מחיר אמיתי אחרי תוספות )

המיאטה עולה 240,000 ש"ח ~ על הכביש. אני מניח שגם במקרה של המיאטה אין באמת מקום למו"מ על המחיר.

ב.מ.וו 125 זמינה במגוון קונפיגורציות ויש מקום למו"מ. על פי רוב מדובר על מספר חד ספרתי של אחוזי הנחה.

הגיר ב 125 מתפקד מעולה. במצב ספורט הוא מוסיף תחושת בעיטה בכל העברה והרגישות שלו להרפיית גז גבוהה. מעניין מה הבלאי מהבעיטות האלו.

הגיר נמצא בשוק לא מאתמול ולמיטב ידיעתי מדובר על גיר אמין. אני לא חושב שיש כאן סיבה לדאגה.

אם אני לא טועה הגיר ב 125i הוא ZF8 רגיל לא הספורט.

אבל עדיין מדובר בגיר בין הטובים בשוק.

לא. מדובר ZF8 ספורט ולא הרגיל בוודאות.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

גולף GTI? קצת מרחם עליה. באמת.

אני מסכים שה VFM של ה 125 + הפרימיומיות + ההנעה האחורית של ב.מ.וו הוא כזה שהיא הולכת לפגוע בכל קטגוריית ההוט האטצ אבל רוכש שעיניו בראשו שפועל לא בצורה אימפולסיבית יגלה שהאחזקה של ה 125 תהיה בערך פי 3 מכל רכב "עממי" בקטגוריית ההוט האטצ וזה פקטור גדול בשיקולים.

זה לא שממחר רכבי התצוגה של גולף/קופרה/תלתן יתחיל להעלות אבק מחוסר תזוזה ו 125 יתחילו לעוף מהבונדד באלפים.

מצד שני, אולי אני טועה, כשב.מ.וו הציגו מחיר תחרותי לסידרה 3 באנגליה, הם מכרו יותר ממובילת הקטגוריה בזמנו, הפורד מונדאו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני מסכים שה VFM של ה 125 + הפרימיומיות + ההנעה האחורית של ב.מ.וו הוא כזה שהיא הולכת לפגוע בכל קטגוריית ההוט האטצ אבל רוכש שעיניו בראשו שפועל לא בצורה אימפולסיבית יגלה שהאחזקה של ה 125 תהיה בערך פי 3 מכל רכב "עממי" בקטגוריית ההוט האטצ וזה פקטור גדול בשיקולים.

זה לא שממחר רכבי התצוגה של גולף/קופרה/תלתן יתחיל להעלות אבק מחוסר תזוזה ו 125 יתחילו לעוף מהבונדד באלפים.

מצד שני, אולי אני טועה, כשב.מ.וו הציגו מחיר תחרותי לסידרה 3 באנגליה, הם מכרו יותר ממובילת הקטגוריה בזמנו, הפורד מונדאו.

לגבי עלויות אחזקה, מאיפה מגיעה הקביעה הזו של פי 3? בפועל זה לא המצב. עלויות הטיפולים דומות, גם לבטח 125 במקום גולף gti לא "ישדרג" אותך לקטגוריית מחיר גבוהה יותר. הדבר העיקרי שעלול (עשוי) להיות יקר יותר ב-125 הם הצמיגים: מידות שונות (225 מלפנים, 245 מאחור) ופוטנציאל בלאי מואץ לציר האחורי - וגם כאן, לפי 3 או משהו שמזכיר זאת לא תגיע.

אין ספק שהאחרות לא יעלו אבק, אבל 125 היא איום ממשי ביותר. ניתן לזמן לעשות את שלו - כרגע הגיעה כמות קטנה יחסית והרכב טרי טרי בשוק.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לא קביעה, הערכה. כנראה שלכבודו אין הכרות עם עלויות אחזקת ב.מ.וו מעצם היותה ב.מ.וו ומותג פרמיום גרמני. בינה ובין אחזקת קופרה אין כל דמיון. אתה יודע מה, ברר כמה עולה מראת נהג ל 125 וכמה לקופרה ותחזור עם תובנות. הערכה שלי, פי 5.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם

בדקתי.

מגיעה עם ZF8 סטנדרטי.

לגבי הבעיטה עליה אתה מדבר.

אולי שכחתם אז אזכיר לכם, מדובר בגיר פלנטרי ״רגיל״

גם ב135 שלי גיר פלנטרי לכל דבר.

למה בעיטה? מי שהרגיש את הגיר הזה ההעברות שלו נורא מהירות ומזכירות תיבה כפולת מצמד.

הבעיטה הזו נגרמת עקב פעולה מהירה מאוד של החלפת הילוך עם ״קלאץ״ בודד.

הגיר מנתק את המנוע לגמריי - מחליף הילוך - משדך את המנוע שוב.

כל הפעולה הזו נעשית כל כך מהיר שהתוצאה שלה היא בעיטה וצליל מחרמן.

וזה מודגש בספורט כי ברגע שמעבירים בבורר מצבים למצב ספורט כל המפות של המנוע והגיר משתנות והגיר מעביר הילוכים הרבה יותר מהר.

לגבי האחזקה מול הGTI?

בגירה, אתה מדבר מתוך השערות.

האחזקה כמעט זהה מול הGTI ושאר הרכבים מאותו הקונצרן.

גם לגבי הברקסים וגם לגבי הטיפולים השוטפים.

אם כי טמבונים וחלקי פח אכן יקרים פי 2 ו 3.

אבל אז, למי איכפת? 90% מהמקרים הביטוח משלם [emoji6]

פורסם

פתאום הפכת את צ׳מפיון לזולים, בגירה.

פורסם

לעומת אחזקת ב.מ.וו? בהחלט. ובפער משמעותי. הפרופלור הבווארי לא מגיע בזול בשום רכב, לא בקניה ולא באחזקה. וטוב יעשה מי ששוקל לרכוש את ה 125 המצויינת אם יבדוק עלויות אחזקה וחלפים לפני שרוכש. בדקת מראה? בדוק עכשיו החלפת קלאצ ב gti וב 125.

פורסם

בגלל אחריות וביטוח הדברים הללו פחות מטרידים ברכב חדש. שמירת ערך יותר משמעותית. וזה די נעלם.

פורסם
לעומת אחזקת ב.מ.וו? בהחלט. ובפער משמעותי. הפרופלור הבווארי לא מגיע בזול בשום רכב, לא בקניה ולא באחזקה. וטוב יעשה מי ששוקל לרכוש את ה 125 המצויינת אם יבדוק עלויות אחזקה וחלפים לפני שרוכש. בדקת מראה? בדוק עכשיו החלפת קלאצ ב gti וב 125.

בגירה, הטיפולים השוטפים הם במחירים סבירים לגמרי ולא חריגים במאומה מהמוכר לי ממכוניות כמו הלקסוס IS או אפילו ביחס לטיפולים שוטפים במאזדה 3 ספיריט.

עלויות הביטוח של ה- 120 יקרות בעוד 2,000 ₪ לשנה ביחס לספיריט - ממש לא משהו ששובר עסקה.

נכון שאם יידרש חלף לא מתכלה אז כל החשבון הזה הלך קאפוט, אבל גם אצל היצרנים האחרים המחירים לא זולים במיוחד. מאידך - הניסיון שלי עם 'דלק רכב' מלמד שמדובר ביבואן שמבין יחסי ציבור מה הם, ובמקום שהאחרים מתקטננים הוא מפגין רוחב לב.

אז נכון - מצד אחד חלפים יקרים מאוד מהצד השני היבואן מצוין ומהצד בשלישי הסחר באינטרנט פורח.

פורסם

הסחר בחלפים באינטרנט ובמוסכים פרטיים מתמחים משגשג גם באלפא, גולף ואיביזה.

תסובב לאיזה כיוון שתירצה, תסכים שאין דין עלות אחזקת ב.מ.וו כדין אחזקת סיאט?

פורסם

דורקי - יקר יותר מיבואן אחר זה דבר אחד, פי 3-5 לדברי בגירה זה נשמע... מוזר. מנסיונך, זה באמת המצב?

לצורך העניין ממני דרש מוסך מורשה 8,000 שח לחלקים+עבודה עבור החלפת קלאצ', ברכב ידני. אולי אני תמים אבל קשה לי להאמין שבבמו ידרשו 24,000-40,000 להחלפת קלאצ' (בהמשך לדברי בגירה).

וההשוואה לספיריט פחות רלוונטית, ההשוואה לGTI/תלתן יותר רלוונטית, ואני מניח שהמחירים פחות רחוקים ממה שהצגת.

כל זה בלי להכנס בכלל לאפשרות לרכוש מהאינטרנט ולצמצם עלויות משמעותית.

לא היתה ברשותי במו (אך כן יש הוטהאצ') אז אני אהיה פחות נחרץ מחבר'ה אחרים כאן, ורק אומר שאני בספק שתחזוקת 125 תהיה באמת פי 3-5 מתחזוקת GTI כשמשקללים הכל פנימה. אני משער שהמכפיל המדובר יותר קרוב ל x1.5-2 tops

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

מוטי הוד היה נוהג לאמר

אל תבלבלו אותי עם העובדות

מה זה חלק באינטרנט

השבתת הרכב ל X ימים

לא מדבר על הבאה של חלקים מראש לקראת החלפה יזומה.

מי ירים את הכפפה ויבדוק עלויות

מצמד

צמיג

אלטרנטור

סטרטר

מדחס למזגן

פלגים

שעת עבודה

טיפול קטן וכל כמה ק"מ

טיפול גדול וכל כמה ק"מ

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍