Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לא תאמינו, אבל יש לנו חבר טוב שרוצה לעלות עם משפחתו מארצות הברית לארץ הקודש.

יש לו שם 3 מכוניות :

1. הונדה סיוויק 1.6 , בדומה לזו הנמכרת בארץ.

2. מיניוואן פונטיאק מונטנה, מנוע 3400 סמ"ק V6, דבר כזה :

01.pontiac.montana.action-f.175.jpg

3. הצוקרייה - מיני מיינור מודל 1962 שמורה ומשופצת לעילא.

שאלות :

1. האם יש הגבלה על מספר הרכבים שעולה חדש יכול להביא עמו ?

2. הוא הכי רוצה להביא את המיני ואיתה אני משער שאין בעיה. האם יש בעיה עם המונטנה (דגם שלא נמכר בארץ) ?

3. האם שווה מבחינת ההשקעה בהובלה, מכסים (אם יש) וכו' להביא את המכוניות ה"רגילות", או שלדעתכם עדיף למכור בארה"ב ופה לקנות משהו אחר ? אין לו עודפי כסף...

4. האם בכלל אפשר להביא רכב שאינו אספנות כשאתה עולה חדש ?

כל מידע נוסף בעניין ו/או נסיון שיש לכם יתקבל בברכה!

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

1.את ההונדה חבל להביא - זה סתם יהיה יקר.

2. פונטיאק מונטנה - חוץ מבעיית התאמת הפנסים אין בעיה - אבל נראה לי שזה יצא יקר קצת.

3. להביא - אפשר רק עם תשלום מיסים מלאים.

בעיקרון כלכלית עדיף לקנות מכונית חדשה בארץ, או להביא משומשת מיוחדת (כמו מרצדס למשל) שתשמור על ערכה, ועליה לנצל את זכויות העולה.

יש לזכור שמחירי המכוניות ללא מיסים בארץ הם מן הנמוכים בעולם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני מסיק מדבריך ש (תקן אותי אם אני טועה) :

1. יש להתאים את המונטנה לתקינה ישראלית (למשל החלפת פנסים) אם רוצים לייבא אותה.

2. הוא יצטרך לשלם מיסים מלאים על המיני לפי מחירון קראוס אם הוא ירצה להביא אותה.

3. אם הוא יביא אותה, הוא לא יוכל לרכוש רכב בפטור ממס בארץ.

4. לדעתך עדיף לו למכור את הסיוויק והמונטנה ולרכוש בארץ רכב חדש בפטור ממס.

אז איך זה מתיישב עם "להביא מרצדס ועליה לנצל את זכויות העולה", ואם בא לו לנצל אותן דווקא על המיני (סותר את סעיף 2 לעיל) ?

פורסם

נ"ב חשוב - מדובר במשפחה בת ארבע נפשות שעולה לישראל : אב, אם ושתי בנותיהם הבוגרות. כך שעקרונית יש כאן 4 עולים חדשים בעלי זכויות ולא אחד, האם זה משנה התמונה ?

פורסם

1. האב והאם מקבלים זכות לקנות רכב אחד בלבד.

2. הבנות כל אחת מקבלת זכות לקנות רכב בעצמה אם היא מעל גיל 18 ויש לה רשיון מארץ המוצא.

3. עולה יכול להביא רכב משומש בן יותר משנתיים, ניתן לקנות מרצדס בת שלוש-ארבע באירופה במחיר מאד נמוך, להביא אותה לפה, לשלם מס מופחת בשל היות הרכב בן שלוש-ארבע שנים, לנסוע בו כחמש שנים ולמכור אותו בהרבה יותר מעלותו בפועל.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם הוא יביא את המיני וישלם אליה מסים מלאים עדיין נשארת לו הזכות לקנות רכב פטור ממסים בארץ.

אין בעיה לצאת מהארץ אבל את הרכב הוא לא יכול למכור 5 שנים ללא הוספת מסים.

ZVIT יש קצת בעיה עם המרצדסים -בגלל שהיו הרבה מאכרים שניצלו את בדיוק את העניין הזה כאשר היה פה הרבה מאוד עולים מחבר העמים שהעדיפו למכור את הזכות הזאת במקום לנצל אותה.במכס קלטו את העניין והעלו מלאכותית את המסים למרצדס וולוו וב.מ.ו כדי שזה לא יהיה משתלם.

...Our necessities are few but our wants are endless

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שאלה נוספת באותו נושא:

ברשות חברה שלי פולקסווגן GTI 2010 עם כ-1600 ק"מ עליו,הדגם שברשותה עולה בארץ 215,000 ש"ח. מכיוון שהרכב בליסינג היא יכולה לרכוש אותו בסכום של 23,000 דולר כיום . מכיוון שהיא עולה חדשה,הבנתי כי יש לה הקלות מס אך לא ב100% האם מישהו יכול להעריך מה יהיו העלויות הכוללות של הרכב כולל הובלה,מיסוי,שינוי הרכב לשיטה האירופאית וכו'. והאם זה כדאי בכלל? או שעדיף לעולה חדש לייבא רכב היברדי בשל הקלות מס לעולה + הקלות לרכב היברדי?

תודה!

• תוכן חדש...