Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3712 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

יש לי הפוגה מהלימודים.

הכלי- פולקסווגן גולף שנת 2001, מנוע 1600 ידני. צבע כסף, דגלון גרמניה מקדימה למקוטעין.

הדרך- מיישוב צפוני לקמפוס החיפאי דרך האוטובהאן.

האוטובהאן- כביש 79מצומת יפתחאל מערבה, דרך מחלף סומך, כלה בכביש 70, עד צומת זבולון.

ההלוך:

הגולף סגרה לא מזמן 230 אלף ק"מ. בכל בוקר, לפני הכניסה לאוטובהאן מכיוון מזרח, התנועה היא על כביש 79. הקצב בכביש זה איטי רבות, ועומד לפעמים על 60-70 קמ"ש. אחרי היציאה לשמשית מגיעים לצומת המוביל ולאחריו צומת נוסף, שאז- מתחיל האוטובהאן. ההתחלה שלו היא בעלייה ארוכה, בה משתרכים משאיות בנתיב הימני. בשעות בוקר ,סביב 8-9 ,קטע זה עמוס, ולעיתים בנתיב השמאלי יש בלימות חזקות של הרכבים מקדימה, שאוהבים לנסוע גז-ברקס. לכן שימו לב ותהיו בהיכון לבלימה ,יותר מבכל אזור אחר. אני נוהג להדליק את פנסי המצוקה כאשר בלימה כזו מתרחשת, ולבלום בתחילה חזק יותר ואז פחות, כדי לתת לרכבים מאחורה להתרגל להאטה, ואז להשאיר להם מרחב עצירה.

המתלים שוב עושים רעש של אוטו ישן ,והאמת שזה ממש כיף. שמעתי את זה ממרצדס E קלאס מאותה שנה בערך באוסטריה. זה כאילו אומר לכולם- "היי תראו, אני נוסע על אוטו ישן ואני אוהב את זה!".

כאשר נגמרת העלייה הארוכה הקצב עולה. בכל קטע הכביש יש לעיתים טייסים. לאחר שלמדתי קצת על הימנעות מדו"חות מהירות, ועקב לחץ זמן של הלימודים, אני נוהג לנסוע מאחורי טייסים כאלו ולטוס יחד איתם, מאחור. חוסך זמן, אני לא אוהב לנסוע מהר אבל אין מה לעשות. או כמו שאמרתי לפנצ'ר מכאר פעם אחת כששאל אותי אם אני ממהר- "הזמן שלי שווה כסף". יש בזה משהו.

הגולף יודעת לנסוע מהר (בלי לעבור את המהירות המותרת :) ), ובסיבובים היא יציבה מאוד. קצת אחרי היציאה האחרונה לשפרעם יש להוריד מהגז כדי להשתלב ימינה. שוב עלייה ולאחריה ירידה ארוכה על כביש 70, אציין שסופה של הירידה ידועה, למרות שאף פעם לא ראיתי, כמקום בו עומדים ניידות תנועה, זה נראה המקום המושלם בשבילם. היזהרו. בלי לחיצה על הגז כמעט הגולף מתגלגלת למטה.

אני אוהב שהגולף לפעמים עולה על מחזירי האור בשוליים- גורם לי להרגיש כאילו אני ברכבת, הרעשים דומים. לפני הרמזור בסוף האוטובהאן אני אוהב להרפות מהגז חצי ק"מ לפני, ולתת לרכב להוריד מהירות בהדרגה- חלק מהנהגים הישראלים לא תמיד מתחברים לזה, בעיקר אלו שמאחוריי.

החזור:

מצומת זבולון הקצב עולה בהדרגה. נפתח קטע מהיר, שבו יש להיזהר כי שוטר עמד פעם ביציאה שמה לבית קברות. אציין ששמתי לב שהוויז לא תמיד מתריע עליהם בזמן. אפשר לתפוס שם מהירות טובה, ולצלוח את העלייה בקלות. הגולף עושה את העלייה בהילוך חמישי בקלות כמובן.

מדובר על 100 כ"ס. בזמנו הרכב היה נחשב טוב מבחינת יחידת הכוח ,עבור רכב משפחתי סטנדרטי. היום ,אט אט הגולף הופכת להיות חלשה יותר ביחס לחלק מהרכבים החדשים, אציין כמה רכבים שהם אותה קטגוריה:

רכבים שאני חזק מהם- קיה ויונדאי המשפחתיות החדשות.

רכבים חזקים יותר- מאזדה 3 החדשה (אני לא אוהב מאזדה אבל חייב להודות) ,אוקטביה החדשות, גולפים חדשים.

רכבים שאיני סגור עליהם- פיז'ו 308 החדשה.

אני קורא לכלל הנהגים לנהוג כמוני ולהרפות מהגז כבר 600 מטר לפני היציאה מהמחלף- נותן הזדמנות להשתלב מהנתיב השמאלי ליציאה בלי לערב בלמים.

גם מול רכב שהוא חזק יותר מהגולף, הגולף עלולה לגבור עליו במעט בעליות- גולף זהו רכב חובב עליות.

עוד עצה חמה לציבור הנהגים באוטובהאן- על הקטע שבכביש 79 בתנועה מזרחה, אחרי ביר אל מכסור, כאשר מופיעה תחנת הדלק- נהגו כמוני והרפו הרגל מהגז! כן, גם למהירויות של 70-80 (כל עוד לא דוהרים מאחריכם, ובנתיב הימני באם פנוי). אני רואה שכל הנהגים טסים ואז נכנסים לתוך ירידה חזקה לקראת צומת יפתחאל, ולאורך כל כולה לוחצים על הבלם בקבוע. לא חבל על הרפידות? אני מוריד את הרגל מהגז ומתגלגל למטה במהירות הולכת ועולה, וברוב הפעמים כלל לא מערב את הברקסים כי אני עובר בירוק, בזמן ששאר הנהגים בולמים כדי לא להגיע למהירויות מפחידות. וכאשר האור אדום, אני פחות שורף את הרפידות.

פעמים מעטות נוהל האטה זה לפני ירידה ספציפית זו גרם לי להפסיד ירוק.

הזמן של הנסיעה מיישובי לקמפוס, מרחק 40 ק"מ, ארוך כ40-45 דקות בבוקר ו-30-35 דקות בלילה כאשר אני חוזר.

פורסם

שכחת את השוטר ב-70 צפון, בתחנת האוטובוס בעיקול שמאלה כקילומטר לפני סומך.

האמת היא שאני לא נוהג בקטע באופן תדיר, אבל לקרוא לכביש 79 "אוטובאהן" זו גוזמה גדולה. שיפועים תלולים ועקומות לא נוחות הופכים את הנהיגה ללא קלה.

רוצה אוטובאהן- התקדם עוד 2 ק"מ מערבה וסע על 22.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
גם מול רכב שהוא חזק יותר מהגולף, הגולף עלולה לגבור עליו במעט בעליות- גולף זהו רכב חובב עליות.

תודה!

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אם כבר, אז הכביש שראוי לתואר של אוטובאן הצפון זה כביש 77 בין צומת ישי לגולני, אם לא היה עליו את כל הרמזורים.

ואם כבר האוטובאן הרשמי זה כביש 6, אומנם יש עליו הגבלת מהירות, אבל לא ממש אוכפים אותה, ואם אתה לא מאלה שמחרבנים לבריכה ממקפצה, אז אין לך כל כך מה לחשוש.

יש גם את 70 בין זכרון ליוקנעם, שהוא גם סבבה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

70 בין זכרון ליקנעם כביש נפלא, אבל מוגל ל-90 קמ"ש

גם למשטרה הכנסות נפלאות, במיוחד בירידה מאליקים ליקנעם ויש גם מצלמות בצומת שפיה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חוץ מהחתימה החדשה של דיסקו, מה מטרת השרשור? שואל בכנות, פשוט לא מבין מה הנאחעס/ח'יר...

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הפסקת* וגם לא הבנתי מה זה "דגלון למקוטעין" בהתחלה.

תראה, בערך כל המשפחתיות החדשות חזקות יותר מגולף MK4 1.6. הרכב שלך ידני, לכן הוא מנצל את כח המנוע טוב יותר בהאצות וביציאה מהמקום וזה מרגיש לך כאילו הוא חזק ממה שהוא. בפועל זה לא עובד כך.

המתלים לא אמורים להרעיש ברכב ישן או חדש. תבדוק שכריות הבולם שלך לא גמורות.

אל תעלה על פסי ההפרדה המרעידים בשוליים, שמור על נסיעה בתוך הנתיב. תפקידם להזהיר נהגים לא עירניים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מוריד את הדגלון לעיתים מכל מיני סיבות.

לגבי הפסקתה נראה לי (אישית) לעין הרבה יותר טוב.

לגבי הפסי הפרדה אני האמת לא לגמרי בטוח שהרעש הוא מהם.

ואני אכן מרגיש שהגולף הופכת חלשה יותר ביחס לרכבים מסביב, ברמזורים מרגישים את זה טוב.

פורסם

הטיפ שלך בעניין הירידה מתחנת הדלק שאחרי ביר אל מכסור לכיוון המוביל מעצבן מאין כמותו - אתה גורם להרבה נהגים לבלום בעליה. חבל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז זה אמור להיות "דגלון לסירוגין".

קח בחשבון שלכל מי שעברית היא שפת האם שלו, זה נראה לא טוב בעין. :wink:

פורסם

הטיפ שלך בעניין הירידה מתחנת הדלק שאחרי ביר אל מכסור לכיוון המוביל מעצבן מאין כמותו - אתה גורם להרבה נהגים לבלום בעליה. חבל.

אני מתחיל את ההאטה בפסגה או קצת אחריה ובתנאי שאין רכבים מאחורי במרחק סביר.

אז זה אמור להיות "דגלון לסירוגין".

קח בחשבון שלכל מי שעברית היא שפת האם שלו, זה נראה לא טוב בעין. :wink:

עברית זו שפת האם שלי, ולכתוב "מחקתה" בלי ה' עבור זכר נראה מציק ביותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדיוק ההפך. אין דבר יותר מציק בקריאה משגיאות כתיב.

• תוכן חדש...