Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שבמכוניות הזולות והקטנות יש מערכת הזרקה פשוטה יותר לעומת המכוניות היקרות יותר.

הייתי רוצה לדעת מה ההבדל בדיוק.

תודה לעונים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עירבבת לגמרי :-), אבל ננסה להסביר בפשטות:

הזרקה חד נקודתית היא למעשה דור מתקדם יותר של קרבורטור (אפשר לומר שזה מעין "קרבורטור ממוחשב" אבל קצת יותר משוכלל ;-)).

מדובר למעשה באינג'קטור 1 שמחליף את הקרבורטור, הוא נמצא בקצה סעפת היניקה של המנוע ומכניס דלק עם אויר, דרך סעפת היניקה, למנוע.

יתרונותיו על הקרבורטור הן בעיקר בזיהום אויר ובדיוק תערובת עדיף על קרבורטור רגיל.

הזרקה רב נקודתית היא דור מתקדם יותר של מערכות הזרקה בה ממוקמים מספר אינג'קטורים (בהתאם למספר הצילינדרים ברכב) ממש מאחורי השסתומים, לכל צילינדר אינג'קטור אחד.

היתרונות: (בד"כ) הספק טוב יותר, ניצול טוב יותר של הדלק, דיוק מירבי וזיהום אויר נמוך.

בסעפת היניקה בדגמים אלו עובר רק אויר, ללא דלק.

התייעלות המנוע מושפעת מאוד מהזנת הדלק, ככל שהזנת הדלק קרובה יותר לתא הבעירה, כך הניצולת שלו תהיה טובה יותר (הוא לא מתחמם או מתאדה בדרך - כמו שהיה בעבר בקרבורטורים או הזרקות חד נקודתיות) - לכן, במיוחד לאחרונה, צץ דור חדש של מערכות הזרקה הנקרא "מערכות הזרקה ישירה" (ישירה על שום כך שהדלק מוזרק ישירות לתא הבעירה).

במערכות הזרקת דלק אלו ניתן למצוא מספר לא מבוטל של חיישנים המבקרים את פעולת המנוע ושאר המשתנים. חיישן האויר, מהירות, טמפרטורה, גל ארכובה ועוד כהנה וכהנה חיישנים דואגים לשדר נתונים ONLINE למחשב ולפיכך לקבוע את כמות הדלק שיוזרק למנוע.

זה ממש על קצה המזלג ;-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במערכות הזרקת דלק אלו ניתן למצוא מספר לא מבוטל של חיישנים המבקרים את פעולת המנוע ושאר המשתנים. חיישן האויר, מהירות, טמפרטורה, גל ארכובה ועוד כהנה וכהנה חיישנים דואגים לשדר נתונים ONLINE למחשב ולפיכך לקבוע את כמות הדלק שיוזרק למנוע.

זה ממש על קצה המזלג ;-)

איציק

עוד שן למזלג: במערכות ממש מתקדמות (אני יודע שלVW יש כאלו) המחשב יודע לספק כמות דלק שונה לכל צילינדר כדי לפצות על צילצולים ופעולה לא עגולה! וזה כבר קרוב יותר לחדר המכונות של האנטרפרייז מאשר לקרבורטור שאני מתעסק בו עם טסטר בחצר!

• תוכן חדש...