Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי טום!! מה נשמע, טום!!

לא הכרתי את הצמד, ואפשר להגיד שמאז אוקטובר התעלמתי במכוון מניסיונות היו טיוב לדחוף לי את הסדרה הזאת, כי חשבתי לעצמי ששמונה פרקים זה גדול עלי.

אבל עכשיו שלא הותרת לי ברירה, צפיתי בכל הסדרה. תודה לך טום!!

מה שמעניין במכונית שלהם הוא שהיא יפנית. זו מכונית משנת 1996-1999, כששאר המיני שיוצרו באותה תקופה היו עם הזרקה רב-נקודתית. בשוק היפני, השאירו את המנועים המיושנים עם ההזרקה החד-נקודתית, בגלל המזגן. אבל כל שאר המכונית היא מהדגם החדש יותר עם החלקים המעודכנים יותר.

הם נכנסו להרבה בעיות שצפיתי מראש כי היו לי אותן גם. זה מדהים לראות באיזו עלות נמוכה אפשר לעשות דברים במדינה מערבית אחרת, עם תעשית רכב. גם מדהים כמה זבל לא נחוץ הם קונים...

האגזוז ה"משופר" שהם התקינו עולה להם בחלק גדול מהכח. 1.75 אינצ' זו המידה האידאלית למנועים האלה. שלא לדבר על כך שטיפשי להתאמץ כל כך אבל להשאר עם גל זיזים מקורי... המנוע לא מסתובב מהר מספיק בכדי לממש את הפוטנציאל שלו. לא משנה זה עדיין מגניב.

סטיוארט הכלב (שרואים אותו בפרק הראשון - כן כן, זה אותו אחד שאני מציק לו כל יום בטלפון) שלח להם פילטר אוויר מצ'וקמק במיוחד. כמו שעשה לי.

למי שלא ממש ממש אובססיבי למיני מיינורים (כמוני), אני מציע לדלג על כמה פרקים כי זה לא כזה מעניין. אפילו לי היה קצת קשה לצפות בהכל. אבל זה כי, כמו שאמא שלי אומרת, יש לי קוצים בתחת.

תהיו חזקים, עוד מעט סופשבוע!

אחד

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

:wave:

לומר את האמת, אני כבר לא זוכר לגמרי איך זה התחיל.

בתור מישהו שעוקב אחרי הצמד באופן קבוע, ראיתי את הפרקים כשיצאו, אחת לשבוע. כך שהמינון היה איטי יותר ולא בבת אחת לוריד.

גם בתור הדיוט יחסית בעניינים האלו ובמיני בפרט, השואו הכללי מספק ענין.

דווקא יכול להיות נחמד אם תפנה אליהם עם דעותיך וידיעותיך בנושא והם גם ימצאו מקום להגיב בחזרה.

אבל רק אם הקוצים בתחת ידחפו מספיק. :wink:

ממתין לעדכונים נוספים.

פורסם

טוב לשמוע שחזרת אלינו!

עכשיו הבית שלי מלא בחלקים שאין לי כח להתקין. אבל זה תמיד ככה.

...

ואני צריך את השטות הזאת כי בעצם למה לא.

כול כך מוכר העיניין.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

א. טוב מאוד לראות שהרכב חזר אליך.

ב. תנחומי על מיכסה המנוע,

הייתי מתנחם בעובדה שלא נגרם נזק גדול יותר עקב תאונה.

ג. חשבתי שתא המנוע ברכב שלי (לנצ'יה דלתא) צפוף עם מנוע 2000 סמ"ק בתוכו אבל אתה ניצחת, ועוד דחפת שם סופרצ'ארג'ר... מדהים!

בהצלחה בהמשך.

ליום יום: Alfa Romeo 147 2.0 TS 2002 with 4 Koni & 30mm MAD lowering springs

לאישה: Alfa Romeo Mito Multiair 135HP 2014

לנשמה: Lancia Delta GTi.e 2.0 16v

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

יש חדש?

נתקלתי בעוד זוג ביוטיוב שמתעסקים עם מיני (אני בטוח מני רבים), הפעם בריטים אורגינל.

לא בדיוק קשור לפרויקט שלך, אבל הם דוחפים מנוע והנעה 4X4 של טויוטה סליקה במיני, בלי לשנות את המעטה החיצוני.

מעבר לשינויים שהם מבצעים כדי שזה יתאים, יש הרבה פבריקציה של חלקים רקובים וכיוצב'.

קצת פחות עליז מהצמד האוסטרלי, אבל מתובל בהומור בריטי יבש. :wink:

לא רציתי לפתוח שרשור מיוחד בשבילהם, אז אמרתי שנצל את ההזדמנות וזה היה נראה לי השרשור הכי קרוב.

הנה הטריילר של הפרויקט שלהם, שעלה לפני כמעט 3 שנים:

לסדרה עד כה יצאו 12 פרקים, האחרון לפני כמה ימים, והם עדין לא בשלבי סיום ממש (אם כי עוד לא ראיתי את כולם).

והבעיה היא שבין כל פרק יש כמה חודשים, אז לך דע מתי יהיה הבא ומתי הפרויקט שלהם יגמר.

פורסם

ראיתי מקודם שרשמת שיש לך בלמי תוף מאלומיניום, האם אפשר להשיג כאלה לכל רכב, נגיד במקרה שלי ניסאן נוט מטעמי הפחתת משקל בלתי מוקפץ?

פורסם

אקוו.

מי העיר אותי ממנוחת החורף שלי??

אה, זה טום.

היי טום!! מה נשמע, טום!!

ושוב אתה מידע אותי על סדרה שנמנעתי ממנה על אף נסיונות היוטיוב לדחוף לי אותה בכל מחיר.

תודה לך, טום!!

הפעם לא צפיתי, אבל אני מבטיח לצפות בזה כשאהיה פחות עצלן.

מה שבעצם הבטחתי פה זה שזה לעולם לא יקרה.

אז מה קרה למכונית?

אני לא זוכר.

אה נכון, מיני לבנה. היה לי משהו כזה.

מי שקרא את הדיון מתחילתו יודע שהמכונית מיועדת להיות כיפית אבל גם שקטה ונוחה.

אז פירקתי את המושבים, השטיחים והריפודים, וניקיתי את כל הבפנוכו של האוטו. מצאתי שם כל מיני לכלוכים מגעילים שלא ארחיב לגביהם. ניקיתי הכל ואז התחלתי להדביק מלבנים של CLD (בצבע כסוף בתמונות) מארה"ב.

הספק שדרכו קניתי זה sounddeadenershowdown.com, שזה אחד האתרים הרציניים ביותר בתחום הזה. זה היה יקר ומטומטם (בגלל עלויות השילוח), כמו כל דבר אחר שאני עושה.

המטרה של המלבנים הללו היא למנוע תהודה מתכתית. זה לא נועד לספוג רעשים או משהו כזה. רוב האנשים שמים דיינמייט, שזה דומה מאוד, ומסתפקים בזה.

הבעיה היא שבכך אין להם שום דבר שסופג רעש. והתוצאה מן הסתם הרבה פחות טובה מאשר מה שאני עושה.

לא שזה יעזור לי, כי האוטו קטן ומצ'וקמק ורועש בכל מקרה.

בשלב השני הנחתי שכבה של CCF (אפור בתמונות) שזה למעשה כמו פלציב, אבל הבועות שלו סגורות. המטרה של זה היא לבודד מגע פיזי בין המתכת לשכבת בידוד הרעשים, האחרונה.

והשכבה האחרונה היא ה-MLV (שחור בתמונות), שזה סתם חומר כבד מאוד שסופג רעש. צריך לצפות את כל פנים הרכב עם הדבר הזה כדי שיהיה אפקטיבי.

למי שתוהה הלכלוך שנראה בתמונות הוא שיירי דבק של הריפוד, ולא חלודה או משהו שכזה. במכונית ברוך השם אין חלודה.

חוץ מזה השגתי אישור משרד תחבורה להכנסת מיכל הדלק שתקוע שם כבר שנה. הבעיה היא שבממן רוצים מעל 4,000 ש"ח בשביל לשחרר את זה, כי זה תקוע כבר שנה. קצת לא יודע מה לעשות בנוגע לזה.

עד הפעם הבאה,

אחד

IMG_20160220_145416.jpg

IMG_20160220_145419.jpg

IMG_20160220_145425.jpg

IMG_20160220_153439.jpg

IMG_20160220_153440.jpg

IMG_20160220_153444.jpg

IMG_20160220_160841.jpg

IMG_20160220_160847.jpg

פורסם

שמע, נראה לי שמגיע לנו עדכון פעם ב-3 חודשים מינימום :wink:

אכן עבודה חכמה עם חומרי האיטום.

יש חומרים מקבילים שניתן להשיג בארץ.

יש כמה שרשורים שרצים עכשיו ולאחרונה בתת פורום אודיו בנושא.

המתן לתגובתו של אדי (lanosforce) בנושא, אם כי כבר ביצעת ויגעת.

מה האלטרנטיבות לגבי מיכל הדלק? 4K זה "קצת" מוגזם. :|

פורסם
ראיתי מקודם שרשמת שיש לך בלמי תוף מאלומיניום, האם אפשר להשיג כאלה לכל רכב, נגיד במקרה שלי ניסאן נוט מטעמי הפחתת משקל בלתי מוקפץ?

היי, לא ראיתי את ההודעה שלך מקודם.

התשובה היא לא. לא לכל מכונית יש את הגימיק הזה.

מכונית מודרנית שיש לה בלם תוף מאחור כנראה לא נועדה לשיפורים מלכתחילה. וניסן נוט זה לא דגם ספורטיבי שיקנה לך משהו מהדברים שאתה מנסה להשיג.

לטום, אני אשמח לשמוע תגובות בנושא הבידוד וכו' כי יש לי עוד הרבה עבודה שם עד שהאוטו יהיה מוכן מהבחינה הזו. לא עשיתי עוד דלתות, קיר אש, גג וכו'. אני עצלן וזה לא הולך להשתנות!!

בעניין מיכל הדלק אני לא בטוח מה אפשר לעשות. אפשר לתבוע את המדינה על כך שגררה רגליים שנה שלמה עד שהתירה לי להכניס מיכל דלק מצ'וקמק.

אפשר גם להזמין מיכל מחדש...

למה אני צריך מיכל דלק? כי אני עובר להזרקה וצריך צינור החזרה. וזה נראה לי מסוכן ומטומטם (אפילו לי) לרתך צינור חזרה למיכל הישן. אחשוב קצת, אתעצל הרבה, ואז נראה.

אחד

פורסם

אדי הבטיח לי בפרטי שהוא יגיב כאן לאחר חופשה קצרה שהוא לוקח.

בינתיים, בגלל שאתה עצלן, הנה כמה שרשורים בנושא (אם כי כדי לקרוא את כולם לעומק עצלנות יכולה להיות לרועץ):

כבר לפני כעשור מצאו בפורום את האתר שקישרת אליו, ואיתמר ביצע תרגום למאמרים שם - לינק.

אדי מפציץ בשרשור אינפורמטיבי על בידוד, "בחסות" STP ולפי "החוקים" - לינק.

אדי ממשיך בשלו, תיאור של חומרים מודרנים ושימוש מינימלי כדי להשיג תוצאות - לינק.

כמה פרוייקטים פרטיים של משתמשים מהתקופה האחרונה שכוללים גם איטום ובידוד מקיפים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?592116

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?588384

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?594675

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?592583

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?523492

עכשיו יש לך שפע של חומרי קריאה לפני השינה. :wink:

פורסם

חוץ מזה השגתי אישור משרד תחבורה להכנסת מיכל הדלק שתקוע שם כבר שנה. הבעיה היא שבממן רוצים מעל 4,000 ש"ח בשביל לשחרר את זה, כי זה תקוע כבר שנה. קצת לא יודע מה לעשות בנוגע לזה.

מה האלטרנטיבות לגבי מיכל הדלק? 4K זה "קצת" מוגזם. :|

על מה 4000 ש"ח? על אחסנה לשנה?

אם כן, תוציא את המיכל, תחזיר את המיכל לחו"ל, שלח להם הודעה שהם יכולים לדחוף את המיכל אתה יודע איפה, זה עדיין לא משנה את כך שהם מאחסנים לך אותו וידרשו את הכסף שלהם גם דרך עו"ד.

הייתי ממליץ לך ליצור איתם קשר ולנסות לצמצם את העלות לרמה של תמחור חודשי/שנתי (ולא תמחור יומי כמו שאתה משלם היום) ולסגור את הפינה הזו בהכי זול שאתה יכול כי מנסיון, דרישת התשלום הזו לא תעלם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אחד -

אחלה שהפרוייקט הזה קפץ שוב למעלה כדי שיהיה ניתן להנות ממעלליך שוב.

ברשותך - רשמת לפני כמה הודעות, שרכשת רדיאטור להתקנה חזיתית (במקום זה שבצד).

האם התקנת אותו ?

במה זה כרוך ? (סתם סקרנות).

alfa 156 2.5.

פורסם

כן שלום!!

איזה מורתי זה מצדי, להגיד "כן שלום". אבל אל תדאגו אני לא עונה ככה לטלפון. רק באינטרנט.

קודם כל תודה רבה לטום לאדי ואן היילן על כל מה שעשו למען האנושות.

אני אקרא את הכל אני מבטיח, אבל בקצב המתאים לי. ושוב, זה מבטיח שלעולם זה לא יקרה.

או כמו שאמר כאילו, מהמחסן של כאילו, אני מבטלח לקרוא.

לבגירה:

זה לא נכון מה שאתה אומר. שאלתי שם ואם לא דורשים את המשלוח, הוא נשאר שם לעד, ולבסוף נמכר לסוחרי ברזל. או שקר אחר.

חולגי:

לא התקנתי את הרדיאטור חזית כמובן. כי אני עצלן.

הוא יושב אצלי במחסן ואני משתדל לאונן עליו מדי שבוע כדי להרגיש טוב עם עצמי.

בנתיים הזמנתי צנרת סיליקון בזול יחסית, אבל אז דואר ישראל נכנס לתמונה והאפסים המסריחים רוצים 350 ש"ח מכס ועמילות למרות שלא יצרו איתי קשר מראש ושאלו אם ברצוני לעבוד איתם או עם העמילות שלהם או עם כל דבר שקשור אליהם.

שתבינו, החבילה עצמה שווה משהו דומה לזה. פשוט אין בושה.

בקיצור מחר זה יגיע. כדי להתקין רדיאטור חזית במיני:

1. צריך לפנות מקום. להחליף אלטרנטור לקטן יותר, להעיף את המפלג בכך שעוברים להצתה אלקטרונית (או הזרקה כמו שאני אעשה), אולי להעיף את הפילטר שמן למקום אחר עם צנרת ובית מתאימים, וכו' וכו' וכו'.

2. לייצר תושבות לרדיאטור החדש.

3. צנרת סיליקון כמו שהזמנתי.

4. להעביר את המצנן שמן הענקי שיש לי בחזית כרגע למקום אחר (אולי במקום הרדיאטור צד שאותו מחליפים).

5. לשלם מלאנתלפים שקל על דברים שלא צפית מראש שיקרו לבטח.

6. מאווררים חשמליים שטוחים מספיק כדי להכנס שם...

אז יש מלא עבודה. ולכן אני דוחה את זה.

עד הפעם הבאה,

אחד

פורסם

אוקי אוקי אוקי

טוווווווווווווווום!

קראתי את כל הדיונים שריכזת עבורי!

באמצע הייתי צריך לקום לטבילה בבריכת הריטלין שלי מספר פעמים (כמו Scrooge McDuck שיש לו בריכה של כסף, לי יש בריכת ריטלין).

אבל הנה סיימתי!!

מה שקורה זה מה שהערכתי שקורה. לאף אחד אין מושג מה הוא עושה, וכולם שופכים ים כסף על "לבודד" כל פאנל במכונית עם טונות של דיינמייט. זה נחמד והכל אבל זה:

1. כבד.

2. רועש.

3. יקר.

4. מיותר.

שמתם לב לחרוזים? מגניב הא.

בקיצור אין בזה שום דבר טוב.

אדי בכבודו ובעצמו כתב דברים דומים.

אני אולי משוגע, אבל עלה לי משהו כמו 6,000 ש"ח בחומרים בכדי להזמין את חומרי הבידוד עד לביתי (לשתי מיני). כלומר, יעלה 3,000 ש"ח בחומרי בידוד בכדי לעשות אחת.

שזה יותר זול ממה שהוצג בדיונים הנ"ל.

והרבה יותר אפקטיבי.

ובעניין אחר, היום הגיעה החבילה עם צינורות הסיליקון שהזמנתי בכדי להתקין רדיאטור בחזית. זה עוד פנטזיה שכמובן לא תקרה לעולם אבל יש לי צינורות מגניבים להתהדר בהם.

אולי אלבש את הצינורות לטבילה הבאה שלי בבריכת הריטלין?? המממ...

עד הפעם הנוכחית,

אחד

IMG_20160421_161345.jpg

IMG_20160421_161428.jpg

• תוכן חדש...