Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C4

Adir Levi
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ב2009 קניתי לאשתי C4 מודל 2008

היה אצלינו שנתיים וחצי: מ 20,000 ק"מ עד 70,000 ק"מ

הרכב נקנה כיד שניה מפרטי

בסוף נמאס לנו מהביקורים במוסך אז מכרנו את הרכב.

יתרונות:

- הכי מאובזר בשנתון ובקטגוריה

- עיצוב מדליק, במיוחד בפנים

- אחיזת כביש טובה, בעיקר בגלל צימיגים רחבים בחתך נמוך + מתלים נוקשים יחסית

- בטיחותית מאד ביחס לקטגוריה ולשנה

- קניה מאד זולה יחסית לקטגוריה ולשנה

חסרונות:

- נוחות נסיעה בינונית מינוס (מתלים קשים, צמיגים עם חתך נמוך). הרכב גם מאד מטלטל מצד לצד כאשר עוברים על שיבושים לא אחידים

- ספסל אחורי מאוד לא נוח בכבישים משובשים, עד לכדי בלתי נסבל

- במהירויות של 80 קמ"ש ומעלה יש הרבה רעש רוח ומנוע

- מעט צפוף בספסל האחורי

- מזגן חלש ורועש מאוד (בימים החמים של הקיץ המזגן מתקשה לקרר)

- שווי רכב בצלילה חופשית + קשה מאד למכור (לקח לי 4 חודשים ובסוף הורדתי מחיר ב 50% מהמחירון, אבל גם קניתי הרבה מתחת למחירון)

- גיר עם דפיקות בהחלפת הילוכים (בעיקר ראשון ושני)

- רק 4 הילוכים (חסרון למי שנוסע בעיקר בכבישים מהירים)

אמינות:

- תושבות גיר הולכות מהר

- הגיר עושה בעיות. הרכב היה נכבה בימים חמים בכבישים מהירים בגלל תקלה בגיר, היה מצריך גרירה למוסך. היה כ 6 פעמים במוסך בגלל תקלה זו תחת אחריות.

- מוסך מורשה לא ידע לטפל בבעיות של הגיר

- חלונות חשמל עבדו מתי שהתחשק להם (פעם עבדו ופעם לא)

- כל הזמן היו נדלקות נורות של ABS ובקרת אחיזה

- בימים שהטמפרטורה בחוץ הייתה מעל 36 מעלות הרכב היה נחלש בצורה משמעותית (אני גר בירושלים ויש לי הרבה עליות) עד למצב שבקושי סוחב בהילוך שני. בעיה שהמוסכים לא ידעו לפתור

תמצית הסטיגמה של הצרפתיות....

ואחר כך אומרים שהסטיגמות לא נכונות.

אגב, לטעמי הc4 מכוער מאוד ונראה מפלצת מגודלת, ללא שום ניחוח של ג'יפ.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
fastcars, תיאר את המכונית בצורה די מדוייקת - בסה״כ מכונית בינונית אך תמורה טובה ברכישה כמשומשת לאור מחיר נמוך מאד.

רכשתי כזאת מודל 2008 לפני 3 שנים שמשמשת את אישתי. אני יד 2 כאשר יד ראשונה הייתה פרטית וטופלה במוסך המרכזי. ב-2008 עברה החלפת שסתומי הגיר כחלק מקריאת שרות של היצרן (אשר פתרה את המחלה של הגיר). הגיר אכן מעביר לעיתים הילוך ראשון לשני בצורה מעט ברוטאלית, אך כך הוא עובד.

האמינות פחות טובה מהממוצע, אך שום דבר קטסטרופלי. במהלך 3 שנים החלפתי אלטרנטור, משאבת מים, מאייד פנימי ותרמוסטט. כמו כן מתגי החלונות החשמליים מסיימים מהר את חייהם לאור תכנון לקוי (החלפתי את יחידת מתגי החלונות של דלת הנהג). לרכב 90K ק״מ, כאשר ב-3 שנים שהיא ברשותי היא עברה 30K ק״מ.

ואתה קורא לזה "אמינות קצת פחות מהממוצע"....

שים לב כמה פעמים היית צריך לקחת את הרכב למוסך, זמן המתנה ועוגמת נפש ותשלום למוסך.

היתה לי הונדה 4 שנים, לא ראיתי מוסך בכל התקופה הזאת. אפילו לא בדקתי שמן ומים. פעם בשנה הולך לטיפול 10,000, זהו. שנת 2007, קניתי אותה 4 שנים על הכביש עם 90,000 ק"מ. עשיתי 50.

פורסם

אאוטלנדר - נו ו?

הרנו קליאו שהייתה לי הציגה אמינות מופתית וכך גם הרנו מגאן של ההורים שכבר הגיעה לגיל 3. שתיהן נוסעות ולא מכוניות שעומדות כל היום בחניה. זה מקלקל את הסטיגמה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כתבתי צרפתיות אבל התכוונתי ישירות ל-C4.... לפני כמה שנים כמעט קניתי כזה דבר, ה' ישמור.

פורסם
תמצית הסטיגמה של הצרפתיות....

ואחר כך אומרים שהסטיגמות לא נכונות.

אגב, לטעמי הc4 מכוער מאוד ונראה מפלצת מגודלת, ללא שום ניחוח של ג'יפ.

מרוב סטיגמות אתה קצת מתבלבל.

אין בארץ שום דגם של C4 שאמור להיות לו ניחוח של ג'יפ, אתה כנראה מדבר על רכב אחר.

פורסם

ראשית גילוי נאות - אני חובב סיטרואנים.

היו לי שתי ZX-ים, קסרה ושלוש C4.

לטעמי הC4 מכונית נהדרת. (אגב היום אני נוהג בהונדה שלא מתקרבת לנוחות ולהנאה מהנגיגה בסיטרואן)

בשל הסטיגמה ניתן לקנות אותה יחסית בזול.

חלק לא קטן מהבעיה היא בינוניות המוסכים ולכן צריך לדעת היכן לטפל בסיטרואן.

אני יכול להמליץ על מוסכים בשרון שיודעים מהם עושים.

פורסם

גרסת הדיזל pk 2011 היא הגרסה המושלמת

אבל למצוא כאלו זה נס.

ולי כנראה יש המון מזל [emoji6]

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם
מרוב סטיגמות אתה קצת מתבלבל.

אין בארץ שום דגם של C4 שאמור להיות לו ניחוח של ג'יפ, אתה כנראה מדבר על רכב אחר.

זה משנה אם אמור להיות לו או לא אמור להיות לו?

סתם כתבתי שהוא מיניואן מכוער

פורסם

בוודאי שזה משנה.

כשאתה כותב ביקורת, תכתוב דברים ענייניים.

למשל, רכב שנראה ספורטיבי, אבל אין לו התנהגות ספורטיבית.

במקרה זה, רשמת שאין לרכב ניחוח של ג'יפ. מכייון שאף פעם לא החזקת את הרכב, הדבר היחיד שאתה יכול להתייחס עליו זה עיצוב.

אם בעינך הוא נראה מכוער, אין שום בעיה.

אבל מה הקשר לניחוח של ג'יפ? אין לו גם ניחוח של טרקטור או של מלגזה. לא אמור להיות...אף אחד לא ניסה לעצב את האוטו בסגנון ג'יפ, לכן מהבחינה הזו ספציפית אין פספוס.

פורסם (נערך)

אחזור על מה שכתבתי פה רבות בצורות שונות. ה C4 בשנים האחרונות אינה יכולה לשרוד טיפולי שבר.

היא חייבת טיפולים מונעים תקופתיים (איתור והחלפת הקיים ברכיב חדש) ומוסך שמבין מה זה. הרבה נופלים בנקודה הזו. לא תבדוק שמן ומים: תאכל קש.

הרבה מוסכים נופלים בסעיף האבחון (כמו שראינו בדוגמא פה) ואז הצרות מגיעות בצרורות.

הסטיגמה היא נכונה לחלק מהמק"טים תלוי בשנת הייצור אבל המחיר: ללא תחרות.

אני יכול להגיד שנסעתי כבר ב C4 מודל 2006 שעברה +370000 שטופלה רק פעם בשנה ובלאי טבעי של חלקים.אז נכון הריפוד בגג נושר אבל השנה היתה תקלה לא יזומה אחת : מצתים. הנהגת המשיכה לסוע למרות נורית כתומה של CHECK ENGINE עד שהאוטו לא רצה להניע.

פנתה לחבר מוסך מדרכה: אמר נו: זה בטח המצבר ולקח 470 ש"ח למצבר חדש. כמובן ששבוע אח"כ בתחנת דלק שוב סרב להניע. בסוף השתכנעה ללכת למוסך צרפתי וזה מיד אבחן את הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

טוב, אז ת'שמעו משהו לגבי מוסכים ו- C4 (או סיטרואן בכלל) - אני כידוע אוהב רנו, וכשבאתי עם הסניק לחשמלאי שלי להוסיף גז למזגן הוא עיקם את האף... משהו כמו "עוד פעם רנו... מה אתה צריך את הצרות האלה.. למה אתה לא קונה סיטרואן?"...

חשבתי שהוא ציני, אבל כשניסיתי להבין, הוא התעקש שבחשמלים של הסיטרואן הרבה יותר קל לטפל מאשר באלו של הרנו!

למזלי אין לי בעיות חשמל ברנו ולא היו, ומאוד קשה לי להאמין זה באמת המצב, אבל הוא בוודאי יודע יותר ממני... מה אומרים חכמי הפורום על אמירה כזו?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
ואתה קורא לזה "אמינות קצת פחות מהממוצע"....

.

אני לא כתבתי ״קצת״, את זה אתה הוספת...

והתגובה שלך מוגזמת בכל פרופורציה.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)
טוב, אז ת'שמעו משהו לגבי מוסכים ו- C4 (או סיטרואן בכלל) - אני כידוע אוהב רנו, וכשבאתי עם הסניק לחשמלאי שלי להוסיף גז למזגן הוא עיקם את האף... משהו כמו "עוד פעם רנו... מה אתה צריך את הצרות האלה.. למה אתה לא קונה סיטרואן?"...

חשבתי שהוא ציני, אבל כשניסיתי להבין, הוא התעקש שבחשמלים של הסיטרואן הרבה יותר קל לטפל מאשר באלו של הרנו!

למזלי אין לי בעיות חשמל ברנו ולא היו, ומאוד קשה לי להאמין זה באמת המצב, אבל הוא בוודאי יודע יותר ממני... מה אומרים חכמי הפורום על אמירה כזו?

רנו מגאן 08 ליסינגית אצלנו גילתה אמינות מושלמת למעט נורות ראשיות שנשרפו אחת לכמה חודשים, מה שאישש כנראה את דברי הגראז'ניק שלך שכן החלפתה דרשה גם ידיים ארוכות וגם יכולת אקרובטית לא זניחה. הקסארה שהכרתי ואהבתי היתה פשוטה ביחס, אבל סבלה מתריסי איוורור ששלביהם נשברו בקלות למשל, באופן כללי היתה אמינה ובעיקר נעימה מאוד לנסיעה ונהיגה. לא רואה, לפחות לנסיון שלי, הצדקה לסטיגמה המולבשת תדיר על התוצרת הצרפתית, מודע בהחלט לקיומה. ואגב C4 ו"ג'יפיותה" המפוקפקת, אולי כיוון הכותב "אאוטלנדר", כאן למעלה, לפיקאסו ולא לפרייבט שבו עוסקים כאן, בכל מקרה זכותו המלאה לחשוב שהיא מכוערת, מה שבהחלט מסתדר עם דעתו שהאאוטלנדר יפה. מה שמוכיח מצידו שלא ממיקשה אחת כולנו עשויים, אבל ממש לא.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

היו מלא בעיות בצמות החשמליות בשנות ה 90 . מאז עברו הרבה מים בירדן. הדבר אינו נכון יותר אבל סטיגמה קשה לתקן. היום הבעיות מתרכזות "בברזלים הכבדים".

על מראה וטעם תמיד יהיו ויכוחים.

לסיכום : הרכב שלי הכי יפה !

• תוכן חדש...