Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 851
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא יודע.

במקרה הטוב, רצף מקוטע של נטישות גז ופרובוקציות היגוי.

אין פשוט דרך לעשות את מה שאתה מתאר.

היה מדובר בכיכר גדולה במיוחד, כך שרדיוס הסיבוב לא היה חריף. מה שכן, זכור לי במפורש שההחלקה - הגם שהייתה תנודתית (דועכת\מתחזקת) - הרגישה עקבית, מפני שהיינו במצב איבוד אחיזה במשך זמן רב. מבחינת אורך ההחלקה, גם אם זיכרוני מטעה אותי ומדובר בחצי כיכר, הרי שבהתחשב ברדיוס הגדול שלה זה נמשך למרחק רב יחסית.

:idea:
פורסם

אין סרט כזה, בו מכונית הנעה קדמית מחזיקה החלקה קבועה רק עם גז/הגה, בלי מומנטום/חיכוך מאוד מוגבל.

פשוט אין.

כדי להחזיק החלקה ארוכה במכונית הנעה קדמית צריך (1) לאבד אחיזה בשני הצירים ו-(2) לפרפר את הגלגלים הקדמיים לאובדן אחיזה רציף של הציר הקדמי. אחרת הציר הקדמי מקבל אחיזה, המשקל עובר לאחוריים, הם מקבלים אחיזה ואין יותר החלקה.

לעשות מה שתיארתי למעלה, לא קל. בכלל.

אני גם לא מכיר דרך להחזיק בזה חצי כיכר גדולה.

נסעתי פעם עם מדריך נהיגה אלוף, שעשה ככה hairpins.

אבל, כאמור, זה תמרון בזווית קבועה, לא משתנה.

לעשות ככה כיכר, בלי קרח, במהירות רגילה... ועוד ברכב עם ESP.

לא רואה איך.

אני חושב שאתה לא מבין מה קורה עם הרכב ו/או לא זוכר נכון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הרבה גז, הפנית הגה חדה ביחד עם ליפט אוף (או אפילו בלימה), בקרה מתקנת, חוזר חלילה.

כנראה.

פורסם (נערך)

כדי להחזיק החלקה ארוכה במכונית הנעה קדמית צריך [...]לפרפר את הגלגלים הקדמיים לאובדן אחיזה רציף של הציר הקדמי. אחרת הציר הקדמי מקבל אחיזה, המשקל עובר לאחוריים, הם מקבלים אחיזה ואין יותר החלקה.

וגם זה לא יעבוד, כי ברגע שאתה מפרפר את הקדמיים הם מחליקים החוצה ומתקבל אפקט שממלא פונקציה של היגוי הפוך ומתקן את ההחלקה.

מה שכן אפשר, זה לקחת רכב שאיזה גאון כייל אותו להיגוי-יתר (וניתק את בקרת היציבות) ואז להשתמש במצערת בעדינות במהלך הסיבוב.

זה לדעתי מה שהאביבי עשה עם הסקיד-קאר ואני גם זוכר שפעם עודד לפידות אמר כאן בפורום שהגיע אליו לקוח עם צמיגים גמורים מאחורה שהרכב שלו התנהג ככה במעגל האצה.

זה גם המצב שמתקבל אצל אלו ששמים מגשים מתחת לגלגלים האחוריים כדי לעשות "דריפטינג" בהנעה קדמית.

בכל מקרה, זה פשוט כיול מסוכן.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
וגם זה לא יעבוד, כי ברגע שאתה מפרפר את הקדמיים הם מחליקים החוצה ומתקבל אפקט שממלא פונקציה של היגוי הפוך ומתקן את ההחלקה.

לא.

אתה מיישר את ההגה ואז מפרפר.

כלומר, היגוי יתר, קדמיים מיושרים, מפרפר. כל זמן שיש מספיק מומנטום/העדר אחיזה - החלקה ממשיכה. עם ירידת המהירות, כמובן, האחיזה חוזרת, אבל עד אז מתקבלת החלקה נאה, אבל, כאמור, בכיוון/זווית קבועים.

פורסם (נערך)
אם להיות הוגן, האביבי פעם הדגים לי מעין "דונאט" בסקיד-קאר (שהוא בעל הנעה קדמית) על ידי נהיגה כשרונית ומשחק עם הכיולים של המכשיר.

אני משער שניתן לייצר כיול דומה במכונית כביש, אבל אם כן מדובר על כיול מסוכן בלשון המעטה.

זה גם אני עשיתי, ובמהירות אפסית. אבל, סקיד קאר מייצרת תנאי "כמעט הנאה אחורית" ובגלל זה אפשר לעשות בה דריפטים ולקבל התנהגות כמעט זהה לרכב הנעה אחורית.

לא יודע אם אפשר לכייל כך רכב, ועוד יותר לא סביר שרכב כויל כך ע"י אדם, שכן זה מטומטם ברמות הגבוהות ביותר.

שים לב שהוא גם כתב שהרכב מחליק כיכר שלמה בזווית...

אני לא מתכוון להעליב, אבל הכותב נעדר הבנה/יכולת לנתח התנהגות רכב, כך נדמה.

קיבלתי, תודה.

גם אצלי במאזדה היו לפני כמה חודשים קדמיים חדשים ואחוריים ישנים, והרכב נטה לאחיזה גרועה מאחור, אבל ממש לא מצב של החלקה יזומה עם גז ובטח שלא משהו שאפשר לעשות ברכב הנעה אחורית. לי זה יותר הפריע מאשר היה מהנה, כי זה לא באמת נותן משהו חוץ מסכנה.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

גם אצלי במאזדה היו לפני כמה חודשים קדמיים חדשים ואחוריים ישנים, והרכב נטה לאחיזה גרועה מאחור, אבל ממש לא מצב של החלקה יזומה עם גז ובטח שלא משהו שאפשר לעשות ברכב הנעה אחורית. לי זה יותר הפריע מאשר היה מהנה, כי זה לא באמת נותן משהו חוץ מסכנה.

זה לא רעיון טוב...

פורסם (נערך)

נכון. בגלל זה כמה ימים אחרי הייתי כבר עם אחוריים חדשים ותואמים לקדמיים, למרות שהישנים היו במצב לא רע. עדיין ההבדלים הרגישו לי בכל פנייה מעל 20 קמ"ש.

לדעתי גם פתחתי שרשור כדי להתייעץ, כי לא ידעתי ממה נובעות תחושות אבדן האחיזה, ובמבי נדמה לי שאפילו אתה המלצת להחליף צמיגים.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בכל מקרה, כדי להגיע למצב של רכב שנוטה להיגוי יתר כמו שמתואר (כפי הנראה) על ידי Fkl0ster צריך צמיגים אחוריים ממש גמורים, וקדמיים חדשים.

מתכון מצוין כדי לפגוש עמוד. רק צריך להגיע למהירות המתאימה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ניתן ע"י שילוב של כניסה מהירה לכיכר, ועבודה עם גז והנד-ברקס (אם יש צורך) לעשות כיכרות כמעט שלמות (או שלמות אם לא מדובר בכיכר גדולה), אבל זה לא היגוי ייתר פרופר (כאמור, בילתי אפשרי בהנעה קדמית) אלא יותר מין איזה פניית פרסה גדולה ומבוקרת.

אבל זה לא רק תימרון של נהג מיומן אלא של נהג שמכיר את הרכב עצמו.

מי שרוצה לבצע חיפוש, נקרא בלעז LIFTOFF OVERSTEER

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אבל זה לא היגוי ייתר פרופר (כאמור, בילתי אפשרי בהנעה קדמית)

?

היגוי יתר אפשרי, היגוי יתר תחת כוח בלתי אפשרי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מסכים לחלוטין, לא התבטאתי נכון.

בכל מקרה, הנה מלכת הליפטאוף אובר סטיר בפעולה:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...