Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

משהוא לא טוב עבר/ ועדיין עובר על ההודעה שלי.

לא מצליח אפילו לערוך.

בכל מקרה, היא פורסמה לאחר שדובר צהל הודיע שבשעת צילום הוידאו והגעת החייל היורה לזירה, המחבל כבר היה לאחר בדיקה האם יש עליו חגורת נפץ.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לא אכפת לי במי הן תומכות.

אכפת לי שיש להן את הכוח לשלוט על השוק ולסגור את האפשרות לתחרות לשחקנים חדשים.

זה לא קפיטליזם של שוק חופשי אלא קפיטליזם חזירי ודורסני בחסות שאריות מימי הסוציאליזם שגם לא עבד.

כרגע יש לנו שילוב של החלקים הכי גרועים של שתי השיטות.

ה"שמאל הסוציאליסטי" כבר לא קיים.

אף אחד לא מאמין בסוציאליזם מרקסיסטי אלא ב"סוציאל דמוקרטיה", שהוא המודל של המדינות הכי מפותחות באירופה ועובד מעולה.

ככה מבטיחים לכולם בריאות, השכלה ומגורים אבל בלי לייצר עול על כולם.

אין קשר בין סוציאל דמוקרטיה לשאריות הסוציאליזם שקיימות בכמה מהגופים של המדינה והועדים שלהם.

ואתה באמת מאמין שמפלגת שמאל תשפר את המצב?

אם מפלגת שמאל תצליח להגיע לשלטון נחזור 40 שנה אחורה אל ימי הפנקס האדום, או לפחות 30 שנה אל ימי הועדים המושחתים - עיין ערך חברת חשמל, נמל אשדוד ושאר הסוציאליסטים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

אני מצביע למפלגות שמאל פשוט כי אם הן היו בשלטון הן היו עושות יותר למען הביטחון מאשר הממשלה הנוכחית.

הממשלה הנוכחית לא מעוניינת בשום פתרון אלא רק מחריפה את המצב וגורמת להחמרה של המצב...

אני מעדיף מפלגה שלפחות מחפשת לעשות שלום ולא גוזרת עלינו ועל הילדים שלנו עוד כמה עשורים של מלחמות ומוות

הממשלה הנוכחית היא אכן גרועה מכל הבחינות. אבל האם יש סיבה להאמין שממשלה בראשות מפלגת העבודה (או המחנה הציוני) תהיה טובה יותר? אם מסתכלים על מה שעשו כשהיו בשלטון להבדיל ממה שאמרו, קשה להאמין שיהיו טובות יותר. במפלגה הזו שולטים פואד ודומיו שהביאו לבחירתו של הרצוג מול שלי יחימוביץ, ובעבר לבחירתו של ברק מול עמי איילון, ולבחירתו של ברק מול עמרם מצנע, כל זאת ללא קשר עם עמדת מי שבחר במפלגה הזו.

בנוסף מפלגות השמאל מעוניינות בפתרונות לבעיות כלכליות מבניות שנוצרו בשנים האחרונות (בשלטון הימין).

כל ההפרטה של השירותים הכי בסיסיים שלנו (למשל רפואה) וצבירת ההון הפושעת של אנשים מקורבים על חשבון האזרחים ייצרה מצב בלתי אפשרי, שבו במקום שזו תהיה המדינה שלנו, היא המדינה של 10 משפחות שלא משלמות מיסים אבל מחליטות על האג'נדה הפוליטית והכלכלית.

מי קבע ש"שמאל" כלכלי הולך יחד עם "שמאל" של חוץ ובטחון? מה בכלל הקשר? מדוע מי שנגד הפרטות חיב להיות בעד הסדר עם הפלסטינאים (בהנחה שההסדר אפשרי) או מי שלא רוצה הסדר איתם חיב להיות בעד הפרטות?

מסכים לגבי צבירת ההון אבל מדוע להאמין שאם ה"שמאל" יעלה לשלטון הוא יעשה משהו חיובי בנושא הזה. מה הם עשו בענין זה כאשר הכוח היה בידם? לדעתי הבעיה פה היא שחיתות שמובנית בשיטת השלטון ומבחינה זו המשך השיטה הנוכחית מנציחה את בעית הריכוזיות וצבירת ההון.

לגבי ההפרטות לזכרוני אמרת פעם שלמדת בבית ספר פרטי במדינה שבה זה מקובל ואינך רואה בכך בעיה. מצד שני נראה לי שרוב המתנגדים להפרטות מתנגדים גם להפרטת בתי הספר. אם אינך מסכים עמם בנקודה זו, אולי גם הפרטות של ענפים אחרים במשק הן חיוביות?

מדוע הצבא צריך לעסוק בפעילויות שלא קשורות ללחימה עצמה? מדוע בתי הסוהר ממשלתים? מדוע הרכבת לא מופרטת? מדוע לא להפריט את בתי המשפט פרט למה שקשור לשיפוט עצמו? מדוע נמלי הים והאויר ממשלתים? מדוע רשות השידור עם כ 2000 ! עובדים לא יכולה לעבור הפרטה ולהישאר רק עם כמה עשרות עובדים העוסקים בשידור עצמו להבדיל מכל עובדי המנהלה והאחזקה?

יהודה

עריכה אחרונה על ידי yehuda-k
פורסם (נערך)

אוקיי אז אני מניח שרובכם, כמוני, ראו את הקטע בסרטון בו המחבל חוטף כדור בראש,

ואכן לך תדע מה עבר בראש של החייל באותו רגע וכו', אולי הוא בדיוק ראה את חבר שלו נדקר, פתאום קלט את המחבל שולח יד למעיל, נלחץ ו.... פוף

א-מה-מה, הנה סרטון באורך יותר רציני:

כשרואים איך הבחור הצעיר הזה דורך את הנשק, מכוון ויורה - אני לא יודע איך אפשר לומר ברצינות שהוא היה 'לחוץ מהסיטואציה' או וואטאבר, אם אתה חושב שמחבל הולך לפוצץ את עצמו אתה כנראה צועק לכולם להתרחק ופועל בקצת יותר אסרטיביות.

מהוידאו התמונה די ברורה, בתכלס לא צריך להוסיף יותר מדי פרשנות. בסבירות גבוהה מאוד יש כאן הוצאה להורג / וידוא הריגה, והשאלה האמיתית היא האם אתה בעד/נגד התופעה הזו ולא האם היא כן/לא התרחשה. לצה"ל, אגב, יש עמדה מאוד ברורה בנושא, אבל אולי צה"ל סתם ארגון שמאלני או משהו אנאערף..

NirLevi אם בא לך לפרשן, דעתך מעניינת אותי (אפשר גם בפרטי אם אין לך כוח לפתוח כאן).

נ.ב. למי שעדיין לא מבין את הארגומנט של המקטרגים, ומקביל את הסיטואציה לדברים לא קשורים וכו': הטיעון הוא שלא יורים על אדם שלא מהווה סכנה, או בעגה של ימינו 'מנוטרל'. יש לכך המון סיבות, אפשר להסכים או לא להסכים איתן.

אני הייתי שמח מאוד אם כל אירוע היה נגמר בחיסול מחבל בעת הנטרול עצמו (כשהוא עדיין מהווה סכנה), אבל אני סבור שמה שיש בוידאו זו סיטואציה שונה לחלוטין. ברגע שאין יותר סכנה, החוק מוגדר באופן ברור למדי ועם כל השנאה כלפי המחבל צריך לזכור שיש חוקים, ושלחוקים האלו יש בד"כ סיבות טובות מאוד. מחר חייל יירה בטעות בעובר אורח בעל חזות ערבית, יבוא חייל אחר וידפוק לו כדור בראש. מה מחר - זה הרי כבר קרה בב"ש...

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
לא אכפת לי במי הן תומכות.

אכפת לי שיש להן את הכוח לשלוט על השוק ולסגור את האפשרות לתחרות לשחקנים חדשים.

זה לא קפיטליזם של שוק חופשי אלא קפיטליזם חזירי ודורסני בחסות שאריות מימי הסוציאליזם שגם לא עבד.

כרגע יש לנו שילוב של החלקים הכי גרועים של שתי השיטות.

ה"שמאל הסוציאליסטי" כבר לא קיים.

אף אחד לא מאמין בסוציאליזם מרקסיסטי אלא ב"סוציאל דמוקרטיה", שהוא המודל של המדינות הכי מפותחות באירופה ועובד מעולה.

ככה מבטיחים לכולם בריאות, השכלה ומגורים אבל בלי לייצר עול על כולם.

אין קשר בין סוציאל דמוקרטיה לשאריות הסוציאליזם שקיימות בכמה מהגופים של המדינה והועדים שלהם.

אז ראית מגש הכסף ועכשיו אתה יודע הכל על כלכלה כן?

מי אלו המדינות הכי מפותחות באירופה? שוודיה\נורבגיה\פינלנד? אתה שוכח כמה עובדות שקל מאוד להשמיט כאשר עושים את ההשוואות בין המדינות

1- המדינות הללו קיימות מאות שנים ומה שישראל מוציאה על תשתיות הן כבר מזמן הוציאו.

2- המדינות האלה לא נלחמות ולא נלחמו באף מלחמה כמה מאות שנים (גם לא במלחמות העולם)

3- למדינות האלה יש מחצבים שישראל יכולה רק לחלום עליהם

4- המדינות האלה חברות באיחוד האירופי מה שמקנה להם הסכמי סחר הרבה יותר נוחים מישראל+ הגבולות פתוחים לכן עלויות היבוא והיצוא זולים בהרבה

5- המודלך שלהן מתחיל לקרוס לאט לאט עקב אותה מדיניות אולטרה ליברלית וסוציאלית. שים לב לכמות המהגרים אוכלי חינם שגודשים את המדינות האלה.

אבל בוא לא ניתן לעובדות לבלבל אותנו,הרי ראית סדרה מופתית (שאגב היא באמת טובה אבל היא לא פותחת עד הסוף ומציגה את האמת כולה)

פורסם

מהוידאו התמונה די ברורה, בתכלס לא צריך להוסיף יותר מדי פרשנות. בסבירות גבוהה מאוד יש כאן הוצאה להורג / וידוא הריגה,

בהחלט הוצאה להורג.

אם מקשיבים טוב, ב 1:17 דק' בסרטון, מישהו צועק "תקשיבו, הוא חי הכלב הזה".

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אם מפלגת שמאל תצליח להגיע לשלטון נחזור 40 שנה אחורה אל ימי הפנקס האדום, או לפחות 30 שנה אל ימי הועדים המושחתים - עיין ערך חברת חשמל, נמל אשדוד ושאר הסוציאליסטים.

איזה 40 שנה אחורה? ומה נראה לך, שהועדים המושחתים לא קיימים וחזקים מאי פעם גם היום?

מאיפה הבטחון שמפלגת שמאל תעשה כל כך רע? אתה כנראה לא מבין עד כמה המצב רע עכשיו וכמה היה יכול להיות טוב יותר אחרת. רק בשביל זה צריך לתת סיכוי.

מי אלו המדינות הכי מפותחות באירופה? שוודיה\נורבגיה\פינלנד? אתה שוכח כמה עובדות שקל מאוד להשמיט כאשר עושים את ההשוואות בין המדינות

1- המדינות הללו קיימות מאות שנים ומה שישראל מוציאה על תשתיות הן כבר מזמן הוציאו.

2- המדינות האלה לא נלחמות ולא נלחמו באף מלחמה כמה מאות שנים (גם לא במלחמות העולם)

3- למדינות האלה יש מחצבים שישראל יכולה רק לחלום עליהם

4- המדינות האלה חברות באיחוד האירופי מה שמקנה להם הסכמי סחר הרבה יותר נוחים מישראל+ הגבולות פתוחים לכן עלויות היבוא והיצוא זולים בהרבה

5- המודלך שלהן מתחיל לקרוס לאט לאט עקב אותה מדיניות אולטרה ליברלית וסוציאלית. שים לב לכמות המהגרים אוכלי חינם שגודשים את המדינות האלה.

אבל בוא לא ניתן לעובדות לבלבל אותנו,הרי ראית סדרה מופתית (שאגב היא באמת טובה אבל היא לא פותחת עד הסוף ומציגה את האמת כולה)

1. מאיפה האמירה הזאת מגיעה? על אילו תשתיות אתה מדבר? למה נראה לך שהם מוציאים פחות מאיתנו?

2. אתה חי בסרט. הם נלחמו אחת בשניה וברוסיה ובשאר אירופה פעמים רבות בכמה מאות השנים האחרונות. גרמניה כבשה את דנמרק ונורבגיה במלחמת העולם השניה ורוסיה נלחמה נגד פינלנד בערך באותה התקופה.

3. אז מה? המודל שלהן לא נשען בהכרח על המחצבים.

4. ההבדלים לא כ"כ גדולים כמו שנדמה לך. גם לישראל יש הסכם סחר חופשי עם האיחוד האירופי.

5. בינתיים המודל שלהן לא קורס על אף כמויות המהגרים (בפינלנד מתכננים לתת 800 יורו בחודש לאזרחים, ללא קשר לעבודה, נורבגיה היא אחת המדינות העשירות בעולם ולא נראה שמשהו עוצר אותה).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

Ea, המדינות שהזכרת לקחו חלק במלחנת העולם השניה, ופינלד פרטנית נלחמה גםנגד ברהמ..היא גם לא קיימת מאות שנים...

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
בהחלט הוצאה להורג.

אם מקשיבים טוב, ב 1:17 דק' בסרטון, מישהו צועק "תקשיבו, הוא חי הכלב הזה".

גם בהתחלה מישהו צועק את זה. ואם אני לא טועה, החייל שירה זה אותו אחד שנמצא ליד האלונקה לאורך כל הטיפול בפצוע עד שמכניסים אותו לאמבולנס. הוא רואה טוב מאוד את המחבל השכוב על הרצפה במשך דקות לפני שהוא יורה. זה בדיוק כמו שכתב עיתונאי אחד (לא זכור לי איפה ראיתי) - לפוליטיקאים כמו יאיר לפיד נורא נוח להגיד "צריך לירות בשביל להרוג, מדינת ישראל תעמוד מאחורי החיילים שלה בכל מצב" כדי לקבל לייקים, ואז חיילים צעירים ומושפעים לוקחים את זה ברצינות וחושבים שהם יכולים לקחת את החוק לידיים. זו התוצאה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני רוצה להוסיף משהו די ספציפי לעניין.

אחי הקטן נמצא באותו מקום בגדוד אחד כרגע.

מהסיפורים שלו משם, ומהאימרה שלו ושל חבריו שהם בפירוש מעדיפים שיבקרו אותם בכלא מאשר בבית קברות במצבים כאלו - אם יש מפקדים שפתאום מופתעים ממה שקרה, הם מנותקים לחלוטין מהמציאות וצריכים כנראה לקבל בעיטה בתחת, כי אין להם מושג מה החיילים שלהם חושבים ועושים.

זה מתקשר גם לפוסט הזה שבטח חלקכם ראיתם.

לצה"ל יש כנראה הרבה עבודה על נהלים והדרכות בעתיד.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

כואב לקרוא את העדות, באמת.

רק שההקבלה בין המקרים היא שבשניהם יש מחבל, חייל, ומעיל. זהו בגדול...

במקרה המתואר לא ברור למה הם לא תפסו מרחק בזמן שהם בדקו אותו, וכמובן שהתוצאה מאוד טרגית.

אבל בוא רגע נזרום עם כותב הפוסט: הוא טען שהוא רצה להפגיש בין ה5.56 שלו לבין ערבי עם מעיל שנולד ב76'. האם אתה ברצינות תומך בכזו התנהגות? האם הנתונים הנ"ל (כאמור: שנת לידה, לבוש, שיוך אתני) מצדיק ירי קטלני לדעתך? holy shit.

וכאמור ההקבלה בין המקרים חלשה עד לא קיימת, והשימוש בתואר 'גיבור' לחייל שירה בראש למחבל ששוכב על הרצפה הוא זילות המונח גיבור, והיה מצחיק אם לא היה עד כדי כך נפוץ - אפילו ע"י אנשים בממשלה. כאילו, גם אם אתה סבור שהירי מוצדק, איך אפשר לקרוא לירי כ"כ פשוט וסתמי 'מעשה גבורה'? מה נסגר?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
איזה 40 שנה אחורה? ומה נראה לך, שהועדים המושחתים לא קיימים וחזקים מאי פעם גם היום?

מאיפה הבטחון שמפלגת שמאל תעשה כל כך רע? אתה כנראה לא מבין עד כמה המצב רע עכשיו וכמה היה יכול להיות טוב יותר אחרת. רק בשביל זה צריך לתת סיכוי.

1. מאיפה האמירה הזאת מגיעה? על אילו תשתיות אתה מדבר? למה נראה לך שהם מוציאים פחות מאיתנו?

2. אתה חי בסרט. הם נלחמו אחת בשניה וברוסיה ובשאר אירופה פעמים רבות בכמה מאות השנים האחרונות. גרמניה כבשה את דנמרק ונורבגיה במלחמת העולם השניה ורוסיה נלחמה נגד פינלנד בערך באותה התקופה.

3. אז מה? המודל שלהן לא נשען בהכרח על המחצבים.

4. ההבדלים לא כ"כ גדולים כמו שנדמה לך. גם לישראל יש הסכם סחר חופשי עם האיחוד האירופי.

5. בינתיים המודל שלהן לא קורס על אף כמויות המהגרים (בפינלנד מתכננים לתת 800 יורו בחודש לאזרחים, ללא קשר לעבודה, נורבגיה היא אחת המדינות העשירות בעולם ולא נראה שמשהו עוצר אותה).

א- דנמרק נכנעה תוך שעות ספורות, נורבגיה נלחמה בדיוק חודשיים ופינלד שלושה חודשים. עד אז ומאז כלום! ושוודיה לא נלחמה היא תמכה במשטר הנאצי. אם אתה קורה לזה מלחמות,סבבה כבר אין לי מה להגיד לך. ׁ(מבחינה סמנטית כן אלו היו מלחמות)

ב- יש הבדל עצום בין לבנות מדינה יש מאין באמצע מדבר לבין להחליט להקים מדינה במקום מלוכה כשהכל כבר בנוי

ג- מאיפה לפינלנד יש את הכסף לשלם 800 יורו לכל אדם? בוא תסביר לי ולכל הכלכלנים של שאר המדינות בעולם. (ואני שמעתי על הכוונה הזאת שלהם 600 יורו אם אני לא טועה) מה המודל ההוא כו מיוחד שלהם שהם אשכרה מחרבנים כסף?

ד- יש בסכם סחר חופשי ויש גבולות פתוחים ויש עלויות מכס ומעבר יבשתי של סחורות. אתה יות חכם מזה.

ה- המודל קורס ונשחק לאט לאט, אין בנורבגיה כמעט ילודה, מי יממן את כל העושר הזה שלא מבוסס על מחצבים לטענתך כשיהיו 4 הורים לשני ילדים שצריכים להתפרנס וגם לממן את הפנסיות שלהם.

זה נחמד ויפה לקרוא כתבות פה ושם בטמקא אבלזה ממש אבל ממש לא קרוב למציאות.

פורסם

א. ואתה חושב שהן לא הושפעו מהמלחמות הללו, גם אם הן היו קצרות מועד? גם מלחמת ששת הימים הייתה קצרצרה.

ב. מזתומרת כשהכל כבר בנוי? ומה הקשר בין ההישג המדהים שלנו בבניית מדינה מודרנית, לבין הבנייה של מדינות סקנדינביה?

ג. תקרא קצת. זה לא שהם מוסיפים 800 יורו משום מקום. הם משנים מודל תמיכה של המדינה באזרחים. מורידים תמיכה בילדים, במחוסרי עבודה, בסטודנטים, בדיור ובפנסיות. קח ת'כסף ותדאג לעצמך. יש לך עכשיו מספיק בשביל לחיות גם אם אין לך עבודה.

ד. כל העלויות שציינת לא מהוות הפרש ענק בעידן המודרני, בו להעביר סחורות ממרכז אירופה לישראל לא עולה הרבה יותר כסף מלעביר סחורות ממערב אירופה למזרח או להיפך.

ה. אין בכל העולם המערבי כמעט ילודה. זו אחת הסיבות שהם מכניסים מהגרים. וזה עניין אחר - איך בכלל הגעת ממצב הכלכלה בארץ לכאן?

ומי מאמין לכתבות בויינט בכלל...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כמו שכתבתי, אין קשר בין הוועדים האלו ל"סוציאל דמוקרטיה".

אין אפילו ח"כ אחד או פעיל בשמאל שחושב שצריך להחזיר את זה.

הממשלה הנוכחית היא אכן גרועה מכל הבחינות. אבל האם יש סיבה להאמין שממשלה בראשות מפלגת העבודה (או המחנה הציוני) תהיה טובה יותר? אם מסתכלים על מה שעשו כשהיו בשלטון להבדיל ממה שאמרו, קשה להאמין שיהיו טובות יותר. במפלגה הזו שולטים פואד ודומיו שהביאו לבחירתו של הרצוג מול שלי יחימוביץ, ובעבר לבחירתו של ברק מול עמי איילון, ולבחירתו של ברק מול עמרם מצנע, כל זאת ללא קשר עם עמדת מי שבחר במפלגה הזו.

מי קבע ש"שמאל" כלכלי הולך יחד עם "שמאל" של חוץ ובטחון? מה בכלל הקשר? מדוע מי שנגד הפרטות חיב להיות בעד הסדר עם הפלסטינאים (בהנחה שההסדר אפשרי) או מי שלא רוצה הסדר איתם חיב להיות בעד הפרטות?

מסכים לגבי צבירת ההון אבל מדוע להאמין שאם ה"שמאל" יעלה לשלטון הוא יעשה משהו חיובי בנושא הזה. מה הם עשו בענין זה כאשר הכוח היה בידם? לדעתי הבעיה פה היא שחיתות שמובנית בשיטת השלטון ומבחינה זו המשך השיטה הנוכחית מנציחה את בעית הריכוזיות וצבירת ההון.

לגבי ההפרטות לזכרוני אמרת פעם שלמדת בבית ספר פרטי במדינה שבה זה מקובל ואינך רואה בכך בעיה. מצד שני נראה לי שרוב המתנגדים להפרטות מתנגדים גם להפרטת בתי הספר. אם אינך מסכים עמם בנקודה זו, אולי גם הפרטות של ענפים אחרים במשק הן חיוביות?

מדוע הצבא צריך לעסוק בפעילויות שלא קשורות ללחימה עצמה? מדוע בתי הסוהר ממשלתים? מדוע הרכבת לא מופרטת? מדוע לא להפריט את בתי המשפט פרט למה שקשור לשיפוט עצמו? מדוע נמלי הים והאויר ממשלתים? מדוע רשות השידור עם כ 2000 ! עובדים לא יכולה לעבור הפרטה ולהישאר רק עם כמה עשרות עובדים העוסקים בשידור עצמו להבדיל מכל עובדי המנהלה והאחזקה?

יהודה

מבחינה כלכלית ממשלת שמאל תדאג למעמד הביניים שנשחק ותגרום לגופים חזקים וחברות ענק לשלם מס כמו כל חברה קטנה.

כיום נטל המיסים מוטל על האזרחים ולא על חברות.

זה לא מצב תקין כי אנחנו כבר משלמים יותר מדי.

הפרטת מערכת החינוך היא דבר אחר.

אני אמנם למדתי בבית ספר פרטי אבל זה בגלל שהייתי במדינה עם חינוך ציבורי ממש גרוע (באמת, סטנדרטים אחרים מאשר פה) וכי הייתי שייך שם לאליטה היהודית.

אין מה לעשות, יהודי (במיוחד ישראלי) לא יכול להיות חלק ממערכת החינוך הציבורית שם.

גם לא היו מקבלים אותי למערכת החינוך הציבורית כי לא ידעתי את השפה כשהגעתי לשם.

בארץ המשמעות של זה תהיה שלא כולם מקבלים את אותו בסיס ובטווח הארוך זה ייצור בתי ספר של אליטות ושל "העם", שלא יקבלו חינוך מתאים.

צריך לייעל את מה שקיים ולא להעביר את החינוך של הילדים שלנו ואת העתיד שלהם לניהול פרטי.

מי שרוצה שהילדים שלו יקבלו חינוך יותר טוב, שישלם. אין בעיה.

אבל לא על חשבון ילדים אחרים.

כמו שקרה בקופות החולים, שפעם היינו משלמים שקל על תרופה וכיום אנחנו משלמים המון וגם יש תשלום חודשי על בסיס, מושלם, זהב, פלטינום ואז גם ביטוח פרטי כי זה לא מכסה כלום...

בקיצור, עם פחות מ300 שקל לחודש שאתה משלם לגופים פרטיים אתה לא תקבל רפואה כמו שצריך.

גם המים.

פעם הכל היה תחת גוף ממשלתי אחד.

פתאום נתנו יד לתאגידים שהם פשוט ארגוני "תיווך" והמחיר קפץ במאות אחוזים.

במקומות שאין תאגידים המים עולים הרבה פחות והם יותר טובים.

אוקיי אז אני מניח שרובכם, כמוני, ראו את הקטע בסרטון בו המחבל חוטף כדור בראש,

ואכן לך תדע מה עבר בראש של החייל באותו רגע וכו', אולי הוא בדיוק ראה את חבר שלו נדקר, פתאום קלט את המחבל שולח יד למעיל, נלחץ ו.... פוף

לפי התחקיר הוא לא היה במקום כשנטרלו את המחבל.

הוא הגיע 6 דקות אחרי הניטרול ואז החליט לרצוח על דעת עצמו.

האמת היא שלא ראיתי את כל הסדרה.

זה מידע שכבר יש לי הרבה שנים.

לגבי פינלנד:

The largest industries[14] are electronics (21.6 percent), machinery, vehicles and other engineered metal products (21.1 percent), forest industry (13.1 percent), and chemicals (10.9 percent)

הם לא מסתמכים עד כדי כך על מחצבים.

מה שקורה זה שהם מנהלים את הכלכלה שלהם כמו שצריך ועושים מה שאפשר כדי לפתוח את עצמם לעולם.

זה מכניס כסף מבחוץ, ואז המיסים יכולים להגיע מבחוץ ולא מהאזרחים שלהם.

בגלל זה יש להם הרבה כסף שמספיק בשביל לתת לאזרחים.

מה שהממשלה שלנו עושה זה לייצר אנטגוניזם שמייצר חרמות ופוגע לנו בכלכלה.

אנחנו צריכים ייצוא כדי להחזיק את המדינה.

בלי ייצוא לא יהיה כסף לתפקוד תקין.

אז בעצם אנחנו לוקחים מצב ביטחוני ומאפשרים לו לפגוע לנו בכלכלה. בתמורה הצבא רוצה עוד כסף והוא מקבל אותו, ואז הכל מחמיר.

רק תחשוב על איך הכל היה נראה אם היינו ביחסים טובים עם מדינות ערב.

אפילו בדובאי לא שונאים אותנו והיו לאחרונה הצהרות של בכירים שאומרים "אין סיבה שתהיה מדינה פלסטינית. שפשוט ישראל תסיים את זה ותצטרף לליגה הערבית".

אז כן, ההשקפה של הימין לגמרי ממוטטת לנו את המדינה והשמאל היה עושה דברים בצורה יותר חברתית שתביא יותר שגשוג.

פורסם

זאת אחת הבדיחות היותר טובות ששמעתי לאחרונה:

אין באמת דבר כזה כסף של המדינה - הכסף של המדינה מגיע ממיסים שמשלמים האזרחים. מה בעצם אומרים פה? אחוז מסוים מהאוכלוסיה הידוע כ-"פריארים" יעבוד וישלם מיסים כדי ששאר הבטלנים יקבלו 800 יורו בחודש. הסוכריה היחידה היא הנחה על סך 800 יורו במס שמשלם כל פריאר.

מה החידוש בזה? ולמה אתה חושב שמודל כזה לא יקרוס לאחר שהפריארים יבינו שאין טעם לעבוד?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...