Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הוכיחה את עצמה כטעות? בגלל שאין לי קרוס לסאבוופר?

אני חייב לשאול - קראת בכלל דברים שרשמתי .... ?

אולי *עבורך* ההחלטה הזו היא טעות, למרות שבלי לשמוע את המע' זה תמוה לטעון זאת אבל ניחא. *עבורי*, בעל הרכב, זו ממש לא טעות. גם בלי הקרוס לסאב המע' נשמעת טוב מאוד, ולא הייתי מוכן להגדיל את התקציב פי 2-2.5 בשביל להוסיף איכות עיבוד אות למערכת שנשמעת טוב מאוד (שוב, מבחינתי, אולי לא מבחינתך) כבר עכשיו.

ה"worst case scenario" כרגע הוא הוספת מונובלוק לסאב שמגיע עם חיתוך אקטיבי בילד אין, יש לי הצעה על אחד (משומש קלות, ברמה טובה) בעלות של 300 שקלים. אפשרות "קצת" יותר טובה, עבור אחד כמוני שהגדיר מגבלות תקציב מסויימות, מאשר תוספת 3000-4000 שקלים לדאבל דין סביר דשבורד ומתאם.

עם זאת, היות ואיני מעוניין בתוספת רכיב נוסף לכל הסיפור הזה, אני מעדיף קרוס כלשהו.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 136
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אני לא רואה את זה כטעות.

יש שיקולים שהם מעבר לענין הזה, ומחסור בקרוס הוא ענין פתיר לחלוטין בעלות נמוכה.

הנה עוד מוצר:

http://www.ebay.com/itm/Car-Home-Amplifier-Subwoofer-Equalizer-Crossover-RCA-Adjust-Line-Level-Volume-/251111106431

(נראה שהוא לא שולח לארץ. ענין של רק למצוא מכירה כזו שכן)

פורסם

שכחתי לציין -

יש לי 'קו סחר' די חופשי עם ארה"ב, אני / אנשים אחרים מהעבודה נמצאים שם לא מעט, כך שאני תמיד יכול להזמין מ/ל שם.

מצד שני, אני מעוניין במינימום ריסק בהוספת 'רעש' לשרשרת החיווט ולכן מעדיף לרכוש מוצר ממותג כלשהו (תחת ההנחה שיש משקל לאותו מיתוג), או כזה שאחד החברים כאן השתמש ויכול להמליץ, או כזה שיש עליו ביקורות של משתמשים אחרים.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

שאלה אולי קצת מטופשת, ועדיין - רשום שיש אפשרות שליטה על הGAIN, ואני רואה טווח הנע בין

minus12db - 0db

האם אפשר להניח שב0 האות יישאר ללא אף הגבר/פגע?

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם (נערך)

כנראה. הרי הקופסה הזו לא יכולה להגביר את הסיגנל בעצמה.

בכל מקרה שים לב שליד יחסית הרבה חוות דעת חיוביות על המוצר יש שם גם מספר חוות דעת בודדות לא חיוביות.

(גם על שאר המוצרים שנתתי לינק אליהם מצאתי קצת דעות לכאן ולכאן).

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

אחרי מחשבה ובדיקה -

הוזמן סט קרוסים דומה למה שתום פרסם, אך דרך אמזון

בחרתי בסט שחותך תדרים מ70 הרץ ומעלה, אחרי הרבה קריאה שגרמה לי להאמין שזה יותר מתאים לי מאשר 100 הרץ.

היות והזמנתי דרך אמזון (לארה"ב), ויש לי דרכים להוביל/לקבל חבילות משם, במקרה הגרוע ביותר בו אני לא מרוצה - פשוט אחליף את המוצר הזה באחד אחר, או אחזיר אותו לחלוטין.

יצא לא זול ולא יקר - 140 שקלים. הוגן.

אמנם יכולתי לרכוש מונו ב300, שזה נכון יותר מבחינה כלכלית (וכנראה גם מבחינת פרפורמנס), אני מעדיף שלא להוסיף רכיב נוסף למערכת כרגע. המגבר יותר חזק ממה שאני צריך בלאו הכי, ואני מעדיף לשמור על המערכת במצב הנוכחי מבחינת פשטות ואסטתיקה.

אעדכן.

ושוב תודה לתום על העזרה

פורסם (נערך)

בנוסף, צריך לוודא את אופן ההתקנה אצלך, האם ערוץ אחד מהמנחת אצלך מפוצל עם כבל Y לכניסות במגבר.

כך שמתקבל אות מונו עבור הסאב? כך צריך להיות למיטב ידיעתי,,

יש גם קרוסים משתנים. סתם בחיפוש אקראי באיביי, למשל (שוב, לא יודע מה טיב המוצר):

http://www.ebay.com/itm/Low-Pass-Filter-Electronic-Crossover-Subwoofer-Preamp-Frequency-50Hz-to150Hz-/201476568404

אור - האם יש כניסת אות נפרדת במגבר עבור הסאב.

עם אפשרות שליטה על ה GAIN

וכניסה נוספת לשאר הרמקולים.

מאחר ו והקרוס הנ"ל מאפשר כניסת אות תדרים נמוכים בעוצמה קבועה בלבד.

(ללא כיוון GAIN )

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

יהיה מענין לקבל ביקורת על המוצר ואם הוא מבצע את תפקידו כמפורסם.

קראתי באחד הפורומים מחו"ל לגבי מישהו שטען שנקודת החיתוך מעט גבוהה יותר (לא יודע/זוכר איך נמדד). לא שזה בהכרח רע לסט-אפ שלך.

אני תוהה גם לגבי השימוש בהם, כפי שהזכרתי קודם, לגבי שימוש במפצל Y (האם כך במקור?) ואז למעשה מספיק רק אחד מהם ולשמור את השני לעת צרה.

אייל, הוא משתמש במנחת 4 ערוצים והמגבר הינו 4 ערוצים (קומפוננט וגישור לסאב).

פורסם

תם -

icon_lol.gif כרגיל בעברית - האם יש כניסה נפרדת במגבר עבור אות לסאב.

במידה ויש , האם יש לכניסה הנ"ל אפשרות כיוון לאיזון עם GAIN .

במידה ואין אפשרות כיוון, לא עדיף הקרוס עם ה GAIN .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

עברית קשה שפה. :wink:

זה עונה לשאלה?

Magnitola-Avtozvuk_746046_P1220661.jpg

שים לב גם שהקרוס שהוזמן הוא ה-In Line קדם מגבר של מעבדות הריסון ולא זה שמופיע בציטוט שלי מהודעתך הקודמת.

פורסם

סבבה - תודה על ספת הסימנים בתמונות, :grin: אבל גם עברית היה בסדר.

יש כיוונים ל GAIN , כך שסביר כי הקרוס שהוזמן ע"י אור יתאים.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

השרשור הזה מתפתח יפה - רק בקשה אחת חברים - קצת פחות אגרסיביות\עויינות ויותר סבלנות כלפי הדיעות אחד של השני.

גישה אחת היא אכן לכרות את ראש הנחש וזה פשוט להחליף את ה-HU

הגישה הזו לא מקובלת ע"י פותח השרשור אשר החליט להשאר עם היחידה המקורית ולכן יש לכבד זאת.

לא מדובר ברכב זול או פשוט ועוד למיטב ידיעתי מדובר בגרסא הבכירה (אני קורא את הרומן האמריקאי שלך אור ונהנה מכל רגע!)

אז האופציה הזו ירדה מהפרק.

אופציה ב' - הוספת פרוססור מודרני שיכול להתחבר כמנחת ליחידה המקורית - אופציה מאוד מומלצת בעיניי אך ישנה כאן מגבלת תקציב - הלאה.

אופציה ג' - שלל פתרונות אולד סקול כגון BASS CUBES, או BASS EQ במילים אחרות או BASS REMOTE -

שזה גם נהדר מבחינתי - ביחידת שליטה שהוצעה כאן יש גם שליטה על מגבלת התדר בLPF וגם מנחת - 0 מציין אפס הנחתה על האות תרם כניסה למגבר וב-12DB הנחתה אנחנו כבר לא שומעים כלום בעצם - שקט.

האופציה שנבחרה לבסוף בעיני היא רכישה מאוד חכמה - קרוס INLINE שיושב על כניסת הRCA של המגבר - פשוט, זול, אפקטיבי!

תענוג לראות שרשורים כאלה ותענוג לראות פעילות של חברי פורום שעוזרים זה לזה - יחד עם זאת ראיתי גם קצת חוסר סבלנות ובסופו של דבר אף אחד לא חייב להסכים עם הדיעות שלנו, לא בכוח.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אייל בעברית:

אין כניסה מיוחדת למגבר עבור סאבוופר.

מתוך המנחת יוצאים 2 זוגות ערוצים, אחד עבור הקומפוננטים, אחד עבור הסאב, באמצעות כבלי RCA.

ערוץ 1&2 של המגבר מחובר אל הסאב, לערוץ זה ישנו GAIN וHP. הHP כבוי (מן הסתם)

ערוץ 3&4 של המגבר מחובר אל הקומפ', שם כן יש שימוש בHP

את המחבר שרכשתי, אחבר אל ערוץ 1&2. בכוונה לא רכשתי כזה שמגיע עם GAIN, אני רוצה אות שעבר שינוי רק בתחום התדר, ולא עבר שינוי אפמליטודה. המגבר הוא האחראי על האמפ' באופן בלעדי.

תום, אני מצטער, אני לא מספיק בקיא בתחום בשביל להבין ולענות על השאלה שלך. למיטב הבנתי - אין חיבור 'מיוחד' כפי שתיארת. אם יש בדיקות חיבוריות שאני יכול לעשות שיאוששו/יפריכו, תגיד לי מה לעשות ואבדוק. נדמה לי שהחיבור הנ"ל שתיארתי אינו תואם את התיאור שלך.

אגב, בגלל אופן החיבור, אני שולט בעוצמת הסאבוופר דרך המערכת המקורית, ע"י משחק בין צמד הערוצים (סוג של HACK): כשאני מכוון אותו לFRONT יש "יותר אות" לקומפ', כשאני מכוון אותו לBACK יש "יותר אות" לסאב. מתנצל על השימוש העילג ב"יותר אות" בתור הסבר... (:

בנוסף אציין שאחרי עוד קצת משחקים שלי המערכת נשמעת נהדר, אני ממש סקרן לראות איך חיתוך האות לסאב ישפיע, אני די אופטימי.

פורסם

דרך אגב אור - תשים לב (קודם כל לתגובה שנמצאת בדיוק מעל התגובה האחרונה שלך :) ) ובנוסף לכך תשים לב לכך שניתן גם לעשות משחקי TC בסגנון אולד סקול - לא תמיד חייבים פרוססור בכדי לקבל תוצאה הגונה.

רוחב הרכב שלך הוא פחות או יותר סטנדרטי ואורך הרכב הוא פחות או יותר כמו סדאן משפחתית קומפטית מה שאומר שכנראה המרחק של מידבאס ימין מהראש שלך הוא באזור ה150 ס"מ והמרחק של הסאב וופר יהיה איפשהו בין 130 ס"מ ל170 ס"מ תלוי במבנה הרכב ובתנוחת הישיבה שלך (הגובה שלך בעצם או ליתר דיוק אורך הרגליים)

במידה ואתה מודד את המרחק בין הסאב וופר למרכז משענת הראש שלך ויוצא שהוא קרוב יותר ממידבאס ימין - אז אתה יכול פשוט למקם את הסאב וופר יותר לכוון דלת תא המטען ואז התזמון שלו לעומת הסט הקדמי יהיה מה שנקרא SPOT ON.

במידה והמרחק כמעט זהה בינם אתה לא צריך לעשות כלום.

ובמידה והסאב וופר יותר רחוק מהסט הקדמי - לקחת את המושב שלך אחורה ככל הניתן (תוך כדי שמירה על תנוחת נהיגה נכונה ונוחה) יכול לעשות הבדל עצום אחרת - שימוש בציוד שיכול לעשות TC יפתור לך את זה אבל ברכבים קומפקטיים יחסית לרוב מתגלה כהפתעה שהסאב וופר קרוב יותר ממידבאס ימין.

יש עוד פתרונות אם יתגלה שזה נכון ותרצה להרחיק את הסאב וופר - להפוך את התיבה שלו לDOWN FIRE (לעשות לה רגליות ולהשכיב אותה כך שהסאב וופר יורה לכוון הרצפה ואז אתה מרוויח פרקטיות מהתיבה שכן אתה יכול להניח עליה דברים).

אלו הן שיטות מאוד OLD SCHOOL אבל זה האופי שהשרשור הזה לאט לאט צובר ואני מאוד אוהב אולד סקול, מאוד!

ולגבי החלק השני של הTC זה פשוט להנחית קצת את צד שמאל ע"י שימוש בבאלאנס - קליק אחד או שניים ימינה ואתה כבר תקבל תוצאה אחרת לגמרי מהמערכת שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...