Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שימו לב לממצא ארכיאולוגי זה - דפי הכנה לתיאוריה משנות החמישים :)

שילוב של עברית ואנגלית משעשעים... זה מה שפעם למדו.

תיאוריה 2.jpgתיאוריה.jpg

פורסם

מדהים. צריך לדאוג לשימור המסמכים על ידי בעל מקצוע.

אני אפילו לא בטוח שהמסמכים הם משנות ה-50, יתכן שהם יותר מוקדמים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

םען למדו כל הרכב באמת.. היום אפילו לנהוג כמו שצריך בקושי לומדים ובטח ובטח שלא לתפעל את הרכב כמו שצריך.

פורסם (נערך)

המסמכים מעניינים מאד.

המונחים (נר הצתה, נירות\דוקומנטים, צ'וק, מהלך וכו') - אשר מעידים או על גילו של המסמך או על שליטתו (כנראה לא מספקת) של הכותב בלשון העברית, גם של אותם ימים. גם הכתוב בעפרון בפינה השמאלית עליונה (קונדנסטור, דיסטריביוטור, אוסף החשמל ו"נימצה")

אפילו בעבר הלא כל כך רחוק (לפני 40 שנה) מבחן התאוריה כלל איזה שאלות בסיסיות על מבנה ותפעול הרכב. לצערי לא נותרו לי חוברות הלימוד, אבל בהחלט היה פרק כזה.

פות"ש - אני מציע שתעלה את המסמך לפייסבוק של הספריה הלאומית או המדעטק, מן הסתם יהיה מי שימצא בו עניין.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ככל שהולכים אחורה בזמן , הרכבים היו פחות אמינים. ומספר הרכבים היה נמוך. כך שהסיכוי של הנהג להתקע בדרך היה הרבה יותר גבוה. ובמקרה כזה בהעדר טלפון סלולרי, יכול לקחת זמן עד שהרכב הבא יגיע. לכן הנהג צריך להכיר את מכלולי הרכב ואולי לבצע תיקונים קטנים. כיום גם המוסך דבר ראשון מחבר מחשב רכב. ולעומת זאת הנהג צריך להיות מיומן בכללים היות שתמיד יהיו לידו רכבים נוספים

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

גדול!

איזו עברית מצחיקה :lol:

אני שותף להערכה של ספריאל בנוגע לתיארוך המסמך. השימוש הנרחב במונחים הלקוחים מהשפה האנגלית מעיד, לדעתי, על הלאקוּנה שהיתה בעברית נכון לאותה תקופה - לאקונה שהתמלאה רק כעבור מספר שנים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

רמז לגיל המסמך ניתן במספר הטלפון (4111) ללא קידומת. בחיפוש שטחי לא מצאתי הסטוריה של מספרי הטלפון בחיפה. המספרים בני 4 בהדר ספרות קיבלו בהמשך הארכה, (קרוב לודאי שהמספר האמור הפך ל-64111), אבל איני יודע מתי בוצע השינוי. עם זאת זכור לי שמספר הטלפון של משפחתי בסביבות 1961 או 1962 היה בן 5 ספרות (בשכונה אחרת).

פורסם

מורידים חוט מנר ההצתה ומקריבים אותו לברזל.

יש לי בבית סדרת ספרים שראתה אור בסוף שנות ה 50' שנקראה "הטכנאי הצעיר"; מידי כמה פרקים ניתנו בו עצות לנהגים.

* בעת עצירת חרום אין ללחוץ על דוושת המקשר - אמנם הבריות טוענים שזה עלול להרוג את המנוע, אולם מוטב להרוג את המנוע מאשר את הבריות.

* הך בכפתור ! חלון המכונית עולה ויורד בלחיצת כפתור בודדת !

* כיום יותר ויותר מחלקי המכונית עשויים מחומרי מלושה.

ועוד פנינים כאלו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

נהנתי לקרוא - ובדקתי אם אני עובר את הבוחן..

גם לדעתי - מסמך לשימור, כדאי לבדוק אולי יש גנזך לאומי שירצה אותו.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
מורידים חוט מנר ההצתה ומקריבים אותו לברזל.

יש לי בבית סדרת ספרים שראתה אור בסוף שנות ה 50' שנקראה "הטכנאי הצעיר"; מידי כמה פרקים ניתנו בו עצות לנהגים.

אמנם את הספרים האלו זרקתי לפני עשרות שנים, אבל לא שכחתי את העצה המטופשת המופיעה שם:

"נהג רגיל שם את רגלו הימנית על דוושת הגז והשמאלית על המצמד. כשהוא רוצה לבלום הוא מעביר את רגלו הימנית לדוושת הבלם.

נהג טוב לעומת זאת, מניח את רגלו הימנית על דוושת הגז והשמאלית על הבלם (!!) ברצותו להעביר הילוך, הוא מעביר את רגלו השמאלית לדוושת המצמד ומחזירה אל הבלם. כך בזמן בלימת חירום הוא יוכל לבלום מהר יותר"

• תוכן חדש...