Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3797 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נכון.

הנזק של השרשור הזה גבוה מעלות צמיג.

בתיאוריה, זה נכון.

במציאות הצרכנית בישראל, לא בטוח בכלל.

להזכירך - צ'מפיון יכולים לצמצם בחצי את האחריות לגיר עם בעייתיות ידועה, והמכירות שלהם עדיין יהיו בשמיים.

איזה כיף זה מונופול הא?

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

1. צ'מפיון לא מונופול לפי שום מבחן כלכלי

2. בכלכלה, אם מוכרים, סימן שהתמורה טובה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הם לא מונופול לפי שום מבחן כלכלי?

ספר לי מי היבואן הנוסף של VAG בארץ, יכול להיות שאני לא מכיר את הנתונים. בשוק היבוא של הרכבים האלו, הם - למיטב ידיעתי, מונופול.

ואין לי ספק שהתמורה טובה, זה בערך הנקודה שלי: רכבי VAG הם אחלה רכבים, ולכן אם יש להם יבואן בלעדי בארץ, הוא יכול למכור לך את הרכב גם כאשר השירות שלו... 'טעון שיפור'.

*זה נכון לכל יבואן בלעדי של מותג מבוקש, לאו דווקא להם בלבד

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
הם לא מונופול לפי שום מבחן כלכלי?

ספר לי מי היבואן הנוסף של VAG בארץ, יכול להיות שאני לא מכיר את הנתונים. בשוק היבוא של הרכבים האלו, הם - למיטב ידיעתי, מונופול.

מוצרי VAG זה לא שוק. זה אפילו לא סיגמנט.

יש אלפי מוצרים בארץ שיש להם יבואן יחיד. זה לא הופך אף אחד מהם למונופול.

למונופול יש הגדרה כלכלית ברורה.

פורסם

קח

"the exclusive possession or control of the supply or trade in a commodity or service."

בנוגע למוצרי ואג, רכבים חלפים מקוריים וכו', צ'מפיון מתפקד כמונופול. אתה לא תרכוש פולו מיבואן אחר.

מניסיון עבר אני אסוג מהדיון הזה, ההגדרה של מונופול די ברורה בסה"כ, אתה פשוט חושב שהיא תופסת רק לכל הרכבים באשר הם ולא עבור תתי שירותים. על אותו משקל חברת החשמל אינה מונופול בתחום האנרגיה כי אתה יכול לצרוך דלק מסונול (היא כן מונופול בתחום החשמל, כמו צ'מפיון מונופול כשמדובר בשיווק ואג)

פורסם

חלפים - שים בצד. שוק אחר. דיון אחר.

צ'מפיון לא עונים להגדרה של מונופול שהבאת. הם לא ספקי המכוניות היחידים בארץ.

חברת חשמל היא מונופול, כי היא שולטת באחוז המכריע של שוק החשמל בארץ וכי אין לה חלופות.

אני מסביר שוב, מוצרי VAG זה לא שוק, לפי שום הגדרה כלכלית.

יש אלפי מוצרים בארץ שיש להם יבואן בלעדי. יבואן בלעדי הוא לא מונופול בהגדרה.

אני מציע לך לקרוא את דוח זליכה לגבי התחרות בשוק הרכב בתור התחלה טובה לדיון.

http://media.mot.gov.il/DOVER/zilha-doch.pdf

פורסם

לשיטתך, הקיוסק ברחוב שלי הוא מונופול כי הוא היחיד שמוכר סיגריות ברחוב הזה. צ'מפיון איננה מונופול, ואין שום דימיון בינה לבין המונופול של חברת החשמל.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני יכול לפתוח קיוסק בשכונה שלך?

אני יכול לפתוח סוכנות ייבוא לסיאט?

אם כבר אתה מגחיך ארגומנט לפחות תשקיע קצת

פורסם

אני אומר שוב, בלעדיות על מוצר או יצרן זו לא הגדרה של מונופול.

מוצרי סיאט זה לא שוק.

אני לא מגחיך, זו עובדה.

קרא את דוח זליכה, הוא עוסק בתחרותיות בענף ותראה מה הוא אומר.

פורסם

אני ממש ממש לא מחבב את צ'מפיון, אבל ברור שהיא לא מונופול.

היא כמובן לא עומדת בהגדרה המשפטית של מונופול, אבל גם מבחינה כלכלית זה ברור: אם היא הייתה מונופול, היא הייתה מפקיעה מחירים.

האם באמת נראה שהיא נוקבת במחירים שבא לה ולא מושפעת משאר שוק הרכב?

ממש לא נראה כך.

אדרבה - כמה ממותגיה מציעים תמחור נוח יחסית לשוק.

פורסם

אין ספק שענף הרכב סובל מכשל שוק מתמשך שתרם ליצירה של אוליגופול משוקץ, והכל באשמת הרגולציה.

בדומה לשוק הסלולר בהחלט יתכן מצב בו שינויים ברגולציה או הסרתה יביאו לכניסתם של מתחרים חדשים ולהורדת מחירים, אם כי נסיונותיו עד כה של השר כץ בעניין הזה כשלו - בין השאר בשל התנגדות יצרני הרכב עצמם (למשל פורד).

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...