Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אייל אז כנראה שאתה מזליסט כי אני עם שרות לקוחות קיה חברים קרובים ,במקום עבודתי צי רכב של קיה ריו וכמה קרניבלים בודדים ,לציין שאכלנו די הרבה חצץעם הרכבים במיוחד הריו דור קודם שפשוט התפרקו לחתיכות בעקבות שימוש אינטנסיבי ברכבים וקריבל שסבל וסובל עד היום מתצרוכת שמן גבוה וטורבו שאוהב להתקלקל .אמנם אני לא משווה בין החיים שהרכבים עוברים בעבודה לעומת שימוש ברכב פרטי .לטובתך תיהיה עם אצבע על הדופק מבחינת מרווח הטיפולים כי קרניבל שהחל דרכו בטיפול כל 30K סיים עם המנוע ב100K ומאז הצטמצם מרווח הטיפולים חזרה ל15K בהוראת שרות הלקוחות של קיה .

סבבה. החכמתי. ואת סיפור הקרניבל אני מכיר מכמה חברים טובים שנפלו עם הרכב הזה.

רק אחדד שהקיה קארנס שלי בת שנתיים, כלומר "הדור החדש", ולמרות שרצו לשלוח אותי הביתה התעקשתי ועשינו טיפול ב- 15. מי שנכווה ברותחין... והיום יש לנו 65 אלף ק"מ ללא תקלות. בסי4 טורבו בשלב הזה ביקרתי כבר במוסך הרביעי ברשת ותחזקתי קלסר עמוס בתעוד של ביקורים במוסכים. בלי שום קשר לבוצה. מכאן נבעו ההגיגים שלי על מרווח הטיפולים ולא בהקשר של הבוצה.

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עדכון ,הרכב היום נכנס לאורן לטיפול במערכת התיזמון וניקוי הבוצה מחר אראה את התמונות של הבוצה במנוע .

C4 PICASSO 1.6THP

PEUGEOT 206 XS

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
תודה על התשובה :wink:.

שונא בוצה, יכול להיות שהיא הייתה נמנעת אם אנשים היו מטפלים עם חלפים\שמנים איכותיים

ותדירות ההחלפה הייתה יורדת.

אז איך נוצרה בוצה?

בוצה לא נוצרת ככה סתם.

איזה תקן השמן ששמת?

אין לי ספק שטיפלת טוב, מצד שני לא שמעתי שבוצה ניהית ככה סתם.

Total Quartz Ineo ECS 5W30 זה סוג השמן שהיו ממלאים במוסך המורשה

לצערי אתם מייחסים חשיבות יתרה לתקנים וליצרן השמן, הסימון c1-c2..

מתייחס להתאמת השמן לממיר קטליתי תלת שלבי.

גם בשימוש בשמן שעומד בתקן של היצרן תיווצר בוצה

וגם בשימוש בשמן שעומד בתקנים אחרים תיווצר בוצה.

ישראל מדינה חמה, מאובקת ופקוקה, לכן השמן מתחמצן ומאבד מתכונותי מהר מאוד,

ביחוד במנועי טורבו ששם הטורבו הוא יחידת חום ענקית לשמן.

זו לא בעיה של יצרן אחד,זה קורה בכל היצרנים,

כל מנועי ה vag במוו, psa , יונדאי קיה טויוטה וכו..

עם רגישות מיוחדת במנועי טורבו קטנים שבהם כמות השמן קטנה.

ההמלצה למרווח טיפולים של 30k-20k וגם 15k במנועי הטורבו היא לא רצינית.

,,,.

נו רועי - מה המסקנה, ת'יודע מה יותר מזה, :lol:אני ,,:wink:,, נותן אחריות לשנה במוסך אורן .

ואו עד 15.000 ק"מ, כי המנוע והטורבו ישארו תקינים מאוד.

כל רכב אשר יכנס לטיפול , והוא במצב מנוע תקין ללא בעיות ואו אחרי תיקון הבעיות.

במנוע יבוצע פלאשינג ובמקום 5W-30. יוכנס שמן מנוע בצמיגות 5W-40 בתקן הנדרש .

רק בבקשה, בדקו גם את תקינות מערכת קירור המנוע.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לחיזוק חברי בוקי בדקתי באוטודטה, מותר רק שמן בתקן 5-30 או 0-30.

מה שכן שמתי לב (ותודה אייל שהערת את תשומת ליבי לבדוק) באוטודטה בצמיגות 5-30

כתוב צשריך להשתמש בתקן C2, ולא רשום עוד תקן, כנראה יש חשיבות רבה לשמן בתקן C2

ולא C3, או תקן של היצרן.

לדעתי (כמו שהצעתי קודם) תשתמש בשמן של קסטרול מגנטק C2 5-30.

רועי

פורסם (נערך)

נתוני הדרישה בתקן קצת מוזרים - מדוע צמיגות רק 5W-30.

התקן אמור לכלול C2/C3 - אבל הצמיגות בהתאם לאזורי האקלים והעומסים.

כך כי שמן בצמיגות 5W-40 ועומד בתקן C2/C3 גם אמור להתאים.

PSA B71 2290 Peugeot/Citroën engine oil specification introduced in 2009. B71 2290 is a low-SAPS oil intended for engines with diesel particulate filters and with Euro 5 emission standards. General specifications are: ACEA C2 or C3 with additional PSA tests.

ומנגד סיטרואן גם מפרסמים צמיגויות שמן לפי אזורי אקלים ועומס.

Citroen%20Oil%20Spec.jpg

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

כך כי שמן בצמיגות 5W-40 ועומד בתקן C2

בספרות יצרן לגבי המנוע הזה אין אישורמלהשתמש בשמן בצמיגות 5-40. לא מופיע V במשבצת של הצמיגות הזו, לא יודע מה הסיבה וגם לא מתכוון להתעמק בזה.

ברור שהשמן עומד בתקן C2, אבל אין אישור לצמיגות 5-40 בלי קשר לתקן.

פורסם

כך כי שמן בצמיגות 5W-40 ועומד בתקן C2

בספרות יצרן לגבי המנוע הזה ספציפית (ועוד מנעים) אין אישור להשתמש בשמן בצמיגות 5-40. לא מופיע V במשבצת של הצמיגות הזו, לא יודע מה הסיבה וגם לא מתכוון להתעמק בזה.

ברור שהשמן עומד בתקן C2, אבל אין אישור לצמיגות 5-40 בלי קשר לתקן.

פורסם
אחלה דיון!

פותח השרשור, אנא העלה את הקבלות מהטיפול הראשון כדי שנוכל לראות באיזה צינור מדובר.

אכן, שרשור יפה.

אייל, אולי ההבנה שלי באנגלית לוקה בחסר אבל לא קראתי איזכור למנועי THP בטבלה ובציטוט שהבאת.

רועי

• ספונסר פורום
פורסם

השבוע הגיע אלינו בעל 508 עם מנוע thp ו230 אלף ק"מ עם נזילה מאטם מכסה שסתומים, לאחר פתיחת המכסה המנוע נקי לחלוטין מבוצה או סימני שמן שרוף, לאחר תחקור הלקוח מסתבר שהוא מחליף בעצמו שמן כל 10k , לדבריו כל פעם של יצרן אחר, לעיתים 5w40 ולעיתים 5w30 "הכי זול שיש בחנות".

אז מה המסקנה?

• ספונסר פורום
פורסם

לא הלך שום דבר, הוחלף טיימינג ב-90 ומשאבת מים באחריות, טורבו מקורי וממיר מקורי.

ומנגד, ברכב של פותח השירשור francis r ובעוד מאות מנועים של לקוחות שמגיעים אלינו , שהשתמשו בשמן המומלץ ע"י היצרן יש מנוע מלא בבוצה ותקלות של ממיר קטליטי כבר ב100k.

בתכלס, יש סיפורים ויש תוצאות.

לדעתי, או שהשמן שממלאים אינו השמן שמחוייב בחשבונית, או שמדובר בשמן מזוייף, בשורה התחתונה עוד לא ראיתי בוצה או תקלות של ממיר קטליטי בשימוש בeurol.

פורסם (נערך)

סתם מתעלק.

אורן, מה דעתך על שמנים מחברות רציניות שהם long life?

וההצהרות של החברות לגבי שמן שמתאים ל30k ומעלה?

לדוגמא, באיביזה שלי אני משתמש בקסטרול אדג' טורבו דיזל, הם טוענים שהוא מתאים להחלפתו של 30k.

אני לא רואה שום. סיבה לא להחליף שמן כל 10.

שאלה שרלוונטית לנושא, לדעתך, הלקוח שהגיע אלייך מנע כביכול בוצה וכו, על ידי החלפת שמן כל 10?

במקום 30?

עריכה אחרונה על ידי ron_man

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

• תוכן חדש...