Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

לאור הכישלון במציאת סיריון נקייה וויתרתי על פרמטר החיסכון בדלק (מספיק מבחינתי 11 ק"מ/ל). בחיפוש באינטרנט מצאתי רנו מגאן דור 3 2010 יד 1 פרטית עם ק"מ נמוך והמחיר שלה גם כן טוב. איך הרכב מבחינת אמינות, אחזקה, זריזות וביטוח (ביטוח לנהג צעיר+חדש) והאם הוא אכן עושה 11-12 לליטר?

מצאתי גם פיאט גרנדה פונטו 2010 דגם דינמיק גם כן יד 1 פרטית עם ק"מ נמוך ומחיר שנכנס לתקציב. מה שמדאיג אותי הוא הגיר הרובוטי של הרכב שהיו שמועות שהוא מאוד בעייתי דבר שגורם לרכב לא להיות אמין. האם זה נכון?

אשמח לחוות דעתכם לפרמטרים הללו ואם יש חלופות אחרות.

התקציב שלי הוא עד 40K ומחפש רכב שיישמש לנהגים צעירים וחדשים לרוב לנסיעות בין עירוניות (כ 20K ק"מ לכל היותר בשנה).

פורסם (נערך)

רנו מגאן אחלה רכב בפני עצמו, אבל מה לעשות שאתה חי במדינת ישראל, ופה, השוק שלו בקרשים, זה אומר לכשתרצה למכור את הרכב אתה תקבל עליו פרוטות.

ם היום אתה קונה ב40 סביר להניח שעוד, שנתיים שלוש, במידה והוא ישאר 100%, שתבוא למכור תתפשר על למכור אותו במשהו כמו חצי מהערך הזה במקרה הטוב שמישהו מספיק רציני התעניין בקניית הרכב (קונים לא באים, אפילו לא מתעניינים), מה עוד, שהרבה מהתיקונים ותחזוקה שוטפת, לא תמיד יהיו חלפים תחליפיים והמקוריים מקרסו יחסית עולים המון.

לצערך גם, לא כל מוסך יודע לטפל ברנו, שם הכל מסובך, דברים שעל פניו היו אמורים ליהיות פשוטים בפועל הופכים למסובכים (כמו הוצאת גלגל ספייר בחלק מהדגמים, על ידי משיכת ידית הזויה בתא המטען או החלפה של מנורות ראשיות - דרך הגלגל), והרכב מאוד רגיש להזנחה.

ובגלל שלא כל מוסך יודע לטפל ברנו, וקשה למצוא בעל מקצוע נורמאלי לצרפתיות (יש, אבל מעטים), הרבה אנשים נדרשים להגיע למורשה, ובמורשה, כמו במורשה יבואן, אתה תשלם יופי.

ברנו מגאן שהייתה לי (שמאוד אהבתי אותה למרות האינסוף תקלות והעלות המטורפת שלא ירדה מ1,000 שקל כל פעם שהגעתי למוסך קרסו), שילמתי סביבות ה 3 וחצי על טיימיניג ומשאבת מים (אם אתה קונה 2010, סביר להניח שהגיע הזמן ותצטרך לעשות את זה בקרוב), בפונטו גרנדה הנוכחית, טיימינג עלה לי שביעית מזה.

יתרון נוסף זה ביטוח, לעשות על רכב כזה ביטוח מקיף זה יחסית זול (עד כמה שלעשות ביטוח לנהג צעיר יכול להקרא "זול"... כנס לWOBI לפני שאתה רוכב רכב כלשהו ותבדוק לגביו ספציפית).

לגבי הפונטו, לי יש גרנדה פונטו רובוטית 07, (שזה כמו האיבו פחות או יותר) שחוץ מהרובוט - הרכב אמין, טיפולים זולים (לרוב אפשר לטפל לבד), ביטוח זול, אם יש תקלה, לרוב החלפים זולים, הבנתי בגרסאות 08 ומעלה הרובוט יותר אמין, אבל שזה לא מה שיפיל לך את המטבע על הפונטו. לפני שאתה מחליט לקחת רכב כזה, דבר ראשון תנהג בו ותוודא שאתה מסתדר עם הגיר הרובוטי (למרות שאני מבין שזה רכב ראשון ואין לך הרבה יחס להשוואה של רכב א' מול רכב ב', אני ממליץ שתנהג על אוטומטי רגיל לפני, רק כדי להרגיש מה ההבדל בין רובוטי לאוטומטי).

צריכת דלק אצלי היא בפועל 14.5 לרוב עירוני ,פקקים, (קריות-חיפה, כביש 22 כל בוקר וערב) ופעם בשבוע נסיעה למרכז),אה והכי חשוב - הרכב עגלה, הרבה יותר עגלה מהרנו מגאן, וגם היא לא בדיוק פרארי, אז זה עוזר לצריכת דלק, אבל הרכב לא מאיץ מהר (אם אפשר לקרוא לזה האצה) ולא מגיע למהירויות. בכלל. בחיים. אף פעם.

בנוגע לרובוט, פשוט תקח את זה בחשבון שאתה קונה את הרכב, שיש מצב שאם הוא עבר שיפוץ יכול מאוד להיות ששנה שנתיים תצטרך שוב לשפץ אותו, פשוט תכניס את זה לעלות של הרכב, מקסימום יפתיע אותך ולא תצטרך, אבל בלי שום ספק, תכניס את זה לעלות.

אז מה היה לנו כאן:

רנו מגאן:

- אין שוק (קונים בגלל לא באים לראות את הרכב)

- אין שוק (מאבד ערך - קונה בזול ומוכר, אם מוכר, בזול עוד יותר)

- הכל מסובך, קשה לטפל לבד, כל דבר באוטו, מיוחד, שאתה חייב לדעת לפני שאתה בא לפרק אותו.

- טיפולים ותיקונים יקרים יחסית

- מוסך מורשה בדר"כ יקר מאוד, גם לדברים שחייבים לעשות אצלו.

- הרכב מאוד איכותי מאוד נוח ומאוד מרווח יחסית לפונטו.

- יחסית הרבה יותר אמין בשנתון הזה, פה אי אפשר לקחת את זה מרנו.

- ביטוח זול (הפונטו יותר זול), וזה גם פקטור משמעותי במיוחד בנהגים צעירים וחדשים.

פיאט פונטו רובוטית:

- שוק יותר טוב מהרנו, אבל גם לא וואו ..

- צריכת דלק טובה.

- חוץ מהרובוט, אמין. נקודה. וגם כשלא, כמעט כל בעל מקצוע סביר ידע להתעסק איתו, הכל "סטנדארטי", ולכן המחירים יהיו בהתאם (נמוכים יחסית).

- אוטו פשוט סה"כ, לא איכותי מי יודע מה, אבל גם לא מתפרק מידע יודע מה ..

- עלויות אחזקה שוטפת מאוד זולות, ואפשר לטפל לבד.

- גיר רובוטי שחייב להתרגל אליו (לוודא שאתה נוהג עליו לפני, תאמין לי אל תוותר על זה!!!)

- אמינות גיר רובוטי לא להיט ולקחת בחשבון עלות שיפוץ או שתיים

- הרכב עגלה, ולא בנוי לביצועים. בכלל.

- ביטוח סביר (לא יקר מאוד אבל גם לא זול מאוד - טיפ: תתמקח, כמו בשוק).

לסיכום ?

הפיאט פונטו היא סופר מיני, הרנו מגאן, גם ההאצ'בק, הם משפחתיות לכל דבר.

לא הייתי ממליץ על אף אחת מאלה.

אם יש לך סבלנות לחכות עוד חודשיים שלו ולחסוך עוד קצת משכורות להגיע ל50+- למצוא איזה פיג'ו 208 ידנית (לא טורבו) שנת 13-14 מאובזרת, תרוויח גם עוד 2-3 שנים אחריות עליה, וגם רכב מעולה שקוצר ביקורות טובות בחו"ל, גם מבחינת אמינות.

בכל מקרה, מה שלא תעשה, חוק - רכב לא קונים בלחץ (אם יש לחץ חוזרים הבייתה באותו יום ויושנים על זה לא קונים באותו יום).

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

אתה יכול בתקציב של 40K לקנות פורד פוקוס או מאזדה 3 זה אותו הדבר שתהיה אמינה נוחה ובטיחותית ועם גיר אמין.

פורד מונדיאו בורח מהטראומה של הפונטו הקסם שבמכוניות!!!

פורד פוקוס מנוע 2.0 אוטו מצויין חלום של אוטו!!!

אני החלטתי פורד זה הרכב שילוו אותי כל החיים!!!

פורסם

החלפים בקרסו לא כל כך יקרים המגאן הספציפית הזאת תהיה יותר אמינה מכל פונטו היא גם תהיה יותר מרווחת ונוחה

המנוע במגאן הוא מנוע של ניסאן עם גיר CVT יפני אין לו רצועת טיימינג יש שרשרת

פורסם (נערך)

מגאן 2010 זה אותו 1.6 ישן עם Al4)שכנראה עבר שיפור, אבל עדיין אותו גיר).

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם (נערך)

למרות הגיר AL4 הנוראי, שאני סבלתי ממנו אישית, ולמרות התקלות שהיו, אני עומד מאחורי מה שכתבתי, מאוד אהבתי את הרכב.המחרים לא זולים בקרסו,אבל עם אחריות והאחריות שלהם, לפעמים שווה את זה.

למרות ששוב, 2010, יחסית אמינה.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

אל תיקח אף אחת מהאופציות שנתת,

הגיר הרובוטי של הפונטו פשוט מכה.

רנו מגאן דור 3?? הייתי בתקציב הזה לוקח מזדה 3, או יונדאי .

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...